Şimdi Ara

Isınamyorum!! Öneri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
79.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Tekirdağ çorluda yaşıyorum ısınma problemi yaşiyorum daha kış olmamasına ragmen bu mevsimde evin sicakligi 16 C° geçmiyor

    5. katta oturuyorum üstüm çatı izocam yok
    Bosh marka classic model kombi kullanıyorum oda termostatı yok
    ev 135m2 salonda 120cm petekler oturma odasinda 85 cm boyutunda petekler mevcut

    isinabilmem için ne önerirsiniz izocam yaptırmalımıyım bana faydası ne olur ne kadara mal olur veya petekleri mi büyütmeliyim
    oda termostatı gereklimidir apartmanımda kimse oda termostatı kullanmıyor.

    Değerli önerilerinizi bekliyorum.

    Teşekkür ederim



  • o şartlarda oda termostatı işinize yaramaz.

    Çatıya köşelere kadar güzelce İZOCAM - CAM YÜNÜ sererseniz ( 12 M2 si 50 TL civarında) 550 TL tutar. ve eviniz düzgün ısınmaya başlar.
    Çatı yalıtımı ısı kaybında en önemli etkendir. kaybı % 30-40 azaltır. Bu miktar da sizin ısınmanıza yeter.

    Diğer hiç bir önlem bunun kadar önemli değildir.
  • peki izocamın kalınlığı ne olmalı ? verdiğiniz fiyat kaç cm için
  • 8 cm.
  • daha kalın olması daha iyi sonuç vermez mi mesela 12 ve 18 cm tipleri var
  • cam yünü şilte yerine xps levha daha uzun ömürlü olmazmı acaba? bendede benzer problem var cam yünü şilteyi pek önermiyorlar en iyi çözüm poliüretan köpük ama diğer seçeneklere göre pahalı herhalde
  • Cam yününü kalın olması tabiki iyi olur. siz uygun bir kalınlık belirleyiniz. kalınlık arttıkça o ekstra kalınlığın getirdiği fayda azalır.
    EPS üzerinde sürekli yürünecek bir çatı arasıysa tercih edilebilir. fiyatı aynı yalıtım değeri için cam yününün yaklaşık 8-10 katıdır.
    çatı yüzeyi düzgün değilse döşemesi zordur, temizlenmesi veya düzgün beton dökülmesini gerektirebilir. EPS yanıcıdır.
  • quote:

    kalınlık arttıkça o ekstra kalınlığın getirdiği fayda azalır.


    kalınlık arttıkça fayda azalır mı yoksa tam tersi isi geçirgenliği düşer mi
  • yani 16 cm lik olanın sizin evinize faydası 8 cm olanın tam iki katı değildir.
    "kalınlık arttıkça o ekstra kalınlığın getirdiği fayda azalır. " dan kasıt budur.

    siz cebinize en uygun olanı alın, evinizin diğer yalıtımı kusursuz değilse, gidipte çatıya mükemmel bir yalıtım yapmak size çok fayda sağlamaz.
    o nedenle uygun olanı seçin diyorum. imkanınız varsa, 20 cm lik serin.
  • Folyolu izocamlar var peki hangisini önerirsiniz

    bir çok kişi izocamın hava alması gerektigini soyluyor folyoluların bir +'sı var mı acaba
  • çatı tabanına sermek için folyolu almanıza gerek yoktur. folyolu ve folyosuz cam yününün sizin için hiçbir farkı yoktur.
    folyolular çatı katlarında, çatı kiremitlerinin altındaki boşluklara yani çatının katının tavanına yerleştirildiği durumlarda, izocamın dağılmadan durabilmesi, zamanla çatı katındaki odanın içerisine dökülmemesi içindir.

    ısı yalıtkanlığı olarak hiç bir farkları yoktur.
  • aynı sorun ara kat olmasına rağmen bendede var. izolasyon yok,denize açık,komşular kombi yakmıyor soğukta oturuyolar.bu şartlarda ev ısınmıyor haliyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeraksu

    Arkadaşlar merhaba;

    Tekirdağ çorluda yaşıyorum ısınma problemi yaşiyorum daha kış olmamasına ragmen bu mevsimde evin sicakligi 16 C° geçmiyor

    5. katta oturuyorum üstüm çatı izocam yok
    Bosh marka classic model kombi kullanıyorum oda termostatı yok
    ev 135m2 salonda 120cm petekler oturma odasinda 85 cm boyutunda petekler mevcut

    isinabilmem için ne önerirsiniz izocam yaptırmalımıyım bana faydası ne olur ne kadara mal olur veya petekleri mi büyütmeliyim
    oda termostatı gereklimidir apartmanımda kimse oda termostatı kullanmıyor.

    Değerli önerilerinizi bekliyorum.

    Teşekkür ederim

    Daha önce aşağıdaki linkte değindiğim konulardan birini aşağıya alıyorum. Diğer konuları da okuyabilirsiniz. Verdiğim linkler eskimiştir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm


    ""Yalıtım, bizim gibi yakıtta dışa bağımlı ekonomilerde Devlet politikası olmalıdır. Bunun esas nedeni; kişisel ısı kayıplarının, global kayıplardan çok çok az olduğudur. Dış cephe dahil ciddi yalıtıma ödediğiniz para size ortalama 3-5 yılda geri dönebilir. Oysa ki Devletin kazancı inanılmazdır. Yakıta ödenen dövizler yüzünden çeşitli dönemlerde Ülke olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Şimdilerde ise çıkarılan yasalarla eski binalarda yalıtım yapılması zorlanmakta ve ucuz, uzun vadeli kredilerle de desteklenmektedir.
    Burada önemli olan konu, biz ne yapmalıyız? Yalıtımlı binalarda oturuyorsak sorun yok. Ancak dış cephe yalıtımsız binalarda, yada zemin veya son katta oturuyorsak, Kat Malikleri Kurulunun insafına kaldık demektir. Yalıtımın ucuz bir tadilat olmaması nedeniyle biz de çekimser yaklaşırız. Çok katlı konutlarda sadece dış cephe yalıtımının 2.000-3.000 TL arasında olduğunu varsayarsak konu netleşmiş olur. Bunun dışında, çatı yalıtımı ve pencere doğramalarının değişmesi ayrı bir sorundur.
    İç cephe yalıtımını yaptırayım deseniz, yine ucuz bir tablo çıkmaz ortaya. Üstelik evin net kullanım alanı küçüleceği gibi 2-3 mm lik malzemelerle yada boyalarla "yalıtımı sağlar" kandırmacası ile karşı karşıya kalabiliriz. 2-3 cm kalınlığından fazla olan yalıtıma uygun malzemelerle yaptırmaya karar vermek için, yalıtım.com sitesine bakmanızı öneririm. Burada en azından TSE numaralarını alarak malzeme araştırırsınız. Aksi takdirde ödediğinize göre umulan yararı sağlamayan yada tüm modern dünyanın terk ettiği asbestli kanserojen yalıtım malzemelerine sahip olabilirsiniz.
    Bunlar pahalı ve karışık işler gibi geldiyse "alacağımız hiçbir önlem yok mu?" diyebilirsiniz. Bana göre tasarruf için alınması gereken basit, oransal ucuz ve yarar sağlayacak önlemleri şöyle sıralayabilirim. Bunların çoğunu uyguladığım ve uygulattığım için rahatlıkla yazabiliyorum. Bu öneriler başka bir yerden alıntı değildir.
    1- Pencere doğramalarınız aluminyum doğrama, PVC tabir edilen cinsten ve yeterli (çekmemiş) ise sorun yok. Benim gibi ahşap pencere doğramalarınız varsa, 2-3 yılda bir önce çürümeye karşı önlem alıp, mat vernikli boya ile boyamada sayısız yarar var. Daha sonra dıştan ve içten, doğramanın betonla kesiştiği noktaları şeffaf silikonlamak, ısı ve yağmur suyu yalıtımı konusunda etkili olmaktadır. Komşularımın çoğuna şiddetli yağmur yağdığında su girdiği halde, bizde böyle bir sorun olmamaktadır. Hatta bir adım ileri giderek cam ile doğramanın kesiştiği noktalara da şeffaf silikon(ucunu hiç kesip büyütmeden) çektim. Tabi bunları yapmayı sıcak havalara saklayın.
    Artık Avrupada çift cam pencereden 3 cam pencere üretimine geçilmiş olduğunu ve Devlet destekli İngiliz Gaz Şirketinin bunu önerdiğini belirtelim. Üç cam pencere üreticisinin linki ve resmi aşağıda broşürün 22.sayfasında.
    Üçlü Cam
    Üç cam için erken olduğunu söyleyip, bizlerin az bir masrafla en azından pencere yalıtımını yapmamız gerektiğini belirtelim.
    2- Benim gibi son katta oturuyorsanız, çatı arasındaki yalıtımı ortak yapmayı beklemeyin. En basit ve ucuz önlem, hemen üst bölümü tespit edip yeterli izocam çatı şiltesi alıp sermektir. Fiyatları (Koçtaş'ta) 12m2 si 25 TL civarında. Toptan fiyatları 4-5 TL KDV hariç. Ucuz bulduğunuz yerden alın.
    Koçtaş İzocam çatı şiltesi
    Çatı şiltesi toptan fiyatları
    Çatı şiltesine alternatif olarak taş yününü deneyebilirsiniz. 60x120 cm 5 TL Koçtaş'ta. Ucuz nerde varsa alın.
    Taş yünü Koçtaş fiyatı
    3- Zemin yada dışarıya kısmen zemini olan 1.katta oturuyorsanız, ısı ve su yalıtımını birlikte düşünmelisiniz. 1. katta oturanların, dışarıya denk gelen zemin altına dışardan izolasyon ödemesi, oransal olarak az bir rakama gelecektir. Katkısı ise fazla olur.
    4- Kat kaloriferli evde oturuyorsanız, öncelikle oda termostatı edinmekle işe başlayın. Kombinize uygunluğu onaylanan modelleri kullanın. Yada benim gibi 10 yıllık bacalı kombi yada konvansiyonel hermetik kombi kullanıyorsanız, Siemens oda termostatlarına bakınız. Garantisi bitmiş, modülasyonlu sistemi olmayan kombiye sahip olanlar aşağıdaki linktekini en azından edinmeliler. Her kombiye uyar. İstediğiniz ısıya geldiğinde kombiyi tamamen kapatması, gerekmedikçe yakmaması tasarrufu kanıtlamaktadır.
    Bu tür linkleri görsel amaçlı veriyorum. Tabi çevrenizde ucuz bulduğunuz yerden alın.
    Siemens dijital oda termostatı
    80+50 TL montaja mal olur. Şimdi taksanız, 2-3 ayda kendini amorti eder. Baharda (Mart-Mayıs) tasarruf oranı daha yüksektir. Bu durum zaman bakımından Şubat-Nisan aylarında sıcak yerler için de geçerlidir. Özellikle çocuklu aileleler için idealdir.
    5- Petek arkasından ısı kaybını önlemek, araştırmalardaki tüm olumlu sonuçlara rağmen bence psikolojik rahatlık sağlıyor. Oda termostatından önce yaptım, çok tatmin edici olmadı. Belirgin(ayda % 3 e yakın tasarruf dahi olmadı) bir yakıt tasarrufu gözlemlemedim. Yine de eski soba sistemi arkasındaki ısı yansıtan levha mantığına uygun edinebilirsiniz. Sobalarda yüksek ısı nedeniyle yansıma fazla olur. Petek arkası levhalardan böyle performans beklemeyin. Yaklaşık 100 TL na mal olur.
    6- Termostatik vana, çok katlı yada çok büyük evlerde az kullanılan her bölümde zorunludur. 180 m2 yi aşmayan evlerde ise az kullanılan ve güneş alan misafir odalarında ve oda termostatı olan yaşam odalarında yarar sağlar. Ortalama evlerde 2 adetten fazlası bence gereksizdir. Ben az kullandığım misafir odasının peteğini tam kapatıp 1 tur açarak bu sorunu giderdim. Böylece sıcak su ağırlıklı olarak kullanılan bölümlere gider, kısmen tasarruf sağlayabilir. Bu arada önemli bir not, hiçbir peteği tam olarak kapatmayınız. Odalar arasında yalıtım yetersizdir ve ayrıca kapı kenarlarından ısı kaçağını önleyemezsiniz. Yalıtıma uygun olmadığı gibi, örneğin 9 m'lik petek sistemini 6 m ye indirirsiniz. Bunun tasarruf bakımından mantığı olamaz. Tercih sizin. Kombi.com da ECA marka olanı 25 TL.
    Bu tür önlemlere zamanım oldukça değineceğim. Umarım yararlanırsınız.""



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 17 Kasım 2011; 1:33:04 >
  • Arkadaş taş yünü önermiş.
    Taş yünü ile cam yününün ısı iletim özellikleri çok yakın hatta aynı olmakla birlikte, 3-5 cm gibi kalınlıkları bulunmakta, hal böyleyken 16cm lik cam yününden elde ettiğiniz başarımı taş yünüyle elde etmek için, üst üste 3-4 sıra koymanız gerekmetedir. öyle olunca da metre karesi 20-30 TL ye mal olan bir çözüm olmakta ve sizin çatıyı kaplamanızın maliyeti,

    aynı yalıtım değerlerini elde etmek içine 135 m2 çatıya,


    Taş yünü : 4.124 TL
    Cam yünü : 560 TL tutmaktadır.

    Kafanızı karıştırmasın yani. malesef forum yanlış bilgilendirmelerle, yanlış yönlendirmelerle dolu.
  • İzocam işini bu hafta sonu yaptiriyorum

    Bunun dışında sormak istediğim evde salon hariç diger odalarda kullandığım petekleri üstten metre ile ölçtüm 85cm acaba petekleri büyütmelimiyim

    Salon petekelri 120 cm iki tane diğer odalarda 1 tane var bu konuda önerirniz nedir

    Ev 135 m2 evde toplam 85cm*3 ,110cm*2 ,65cm*2 petek var

    yatak odasinda ve oturma odasındaki petekleri değiştirmelimiyim çünkü en çok orayi kullanıyorum 1 oda kapalı bunların boyutuda 85 cm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeraksu

    İzocam işini bu hafta sonu yaptiriyorum

    Bunun dışında sormak istediğim evde salon hariç diger odalarda kullandığım petekleri üstten metre ile ölçtüm 85cm acaba petekleri büyütmelimiyim

    Salon petekelri 120 cm iki tane diğer odalarda 1 tane var bu konuda önerirniz nedir

    Ev 135 m2 evde toplam 85cm*3 ,110cm*2 ,65cm*2 petek var

    yatak odasinda ve oturma odasındaki petekleri değiştirmelimiyim çünkü en çok orayi kullanıyorum 1 oda kapalı bunların boyutuda 85 cm

    Odaların en-boyu, evin konumu-cephesi, kaçıncı kat olduğu, yalıtım durumu, yörenizi belirterek peteklerin yeterli olup olmadığına bakılabilir. Kapalı oda derken peteği mi kapalı? İlk işiniz onu 2 tur açmak olmalı. Petek büyüteyim diyorsunuz, petek kapalı! Önce kullanmadığınız petekten yararlanın. Odalar arası yalıtım yetersiz olduğundan, kapalı odadaki soğuk hava evin ısısını olumsuz yönde etkiler.
    Sağolsun Aktuz burada tek uzman önerici görünmek için insanlarla böyle uğraşır. Biz alıştık artık, siz de yadırgamayın. Uzun uzadıya yazının içinden sadece "cam yünü yerine taş yünü de alternatif olarak düşünülebilir" diyorum, sadece taş yünü demişim gibi onu eleştiriyor. İlk etapta cam yünü düşünülür tabi. Kaldı ki taş yünü onun dediği gibi 3 kat koyulması gereken bir ürün değil. Tek kat koyduğunda da rakam 840 TL olur, 5000 TL değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozeraksu

    İzocam işini bu hafta sonu yaptiriyorum

    Bunun dışında sormak istediğim evde salon hariç diger odalarda kullandığım petekleri üstten metre ile ölçtüm 85cm acaba petekleri büyütmelimiyim

    Salon petekelri 120 cm iki tane diğer odalarda 1 tane var bu konuda önerirniz nedir

    Ev 135 m2 evde toplam 85cm*3 ,110cm*2 ,65cm*2 petek var

    yatak odasinda ve oturma odasındaki petekleri değiştirmelimiyim çünkü en çok orayi kullanıyorum 1 oda kapalı bunların boyutuda 85 cm

    Odaların en-boyu, evin konumu-cephesi, kaçıncı kat olduğu, yalıtım durumu, yörenizi belirterek peteklerin yeterli olup olmadığına bakılabilir. Kapalı oda derken peteği mi kapalı? İlk işiniz onu 2 tur açmak olmalı. Petek büyüteyim diyorsunuz, petek kapalı! Önce kullanmadığınız petekten yararlanın. Odalar arası yalıtım yetersiz olduğundan, kapalı odadaki soğuk hava evin ısısını olumsuz yönde etkiler.
    Sağolsun Aktuz burada tek uzman önerici görünmek için insanlarla böyle uğraşır. Biz alıştık artık, siz de yadırgamayın. Uzun uzadıya yazının içinden sadece "cam yünü yerine taş yünü de alternatif olarak düşünülebilir" diyorum, sadece taş yünü demişim gibi onu eleştiriyor. İlk etapta cam yünü düşünülür tabi. Kaldı ki taş yünü onun dediği gibi 3 kat koyulması gereken bir ürün değil. Tek kat koyduğunda da rakam 840 TL olur, 5000 TL değil.



    taş yünü ile cam yününü yalıtım değerleri aynıdır, dolayısıyla 16 cm kalınlıkta cam yününın yalıtımını elde etmek için, 16 cm taş yünü koymanız gerekir. verdiğiniz linkteki 3 cm lik taş yünlerinin fiyatları 0.72 m2 için 4.4 TL dir. , 5 kat taş yünü koyarak yaklaşık aynı yalıtımı elde edersiniz.

    5kat*135m2*6.1 TL = 4100 TL
    izocam olursa 135m2*4.1TL = 560 TL.

    Aynı yalıtım değeri için, toplam maliyetler.

    saçma sapan yorumlarınıza da biz alıştık sserin. biliyorsanız bu konuyu, şimdi verin cevabınızı. Gak guk edecekseniz, edebilirsiniz. hesap ortada. sizin hesap mantığınız ortada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 20 Kasım 2011; 1:47:48 >
  • Seni Allah sağlığına kavuştursun aktuz. Sanırım halen hastalığın geçmemiş!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 20 Kasım 2011; 2:07:23 >
  • SSERİN teknik konularda sana

    anca googling yap, millete bilmedikleri konularda salla üfür, üstad desinler, sevin otur.. .
  • bu sserini dinlemeyin valla sallıyor arkadaş ben de takip ediyorum aktuz senden az çekmedi len
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.