Şimdi Ara

DaHa CoK HaFIZa iSTeR MisiN? mp3 un boyutu yariya iniyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar paylasimlarima devam ediyorum izninizle..

simdiki paylasimim : imtoo mpeg encoder ve oggplay
    ozellikleri: bir cok dosya bicimini birbirine ceviriyor ve symbian telefonlara uygun ogg dosyalari hazirlayarak mp3u yariya indiriyor..ayrica sadece symbian degil diger telefonlar icin gerekli formatlari cevirmek icin kullanilabilir..

kullanimi: dosya add tusu kullanilarak secilir, sonra dosyanin ustune bir kere tiklanir , sagda ayarlar gozukecek , oralardan bit degerleri uygun duzeye getirilir ve encode diyerek islem tamamlanir..

oggplay programinin uygun surumlerini bu siteden indirebilirsiniz:http://symbianoggplay.sourceforge.net/OggPlayMain.htm

indirmek icin>> http://www.hemenpaylas.com/download/98267/imtoo_mpeg_encoder_riza_fb.rar.html

linki copy+paste seklinde kullaniniz

saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@XWeLL -- 18 Ocak 2006 20:45:33 >

• up desem ayip edermiyim acaba
  • Bunu kullanmayan var mı?
  • bn ilk defa görüorm
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Bunu kullanmayan var mı?

bana mp3 wav a nasi cevrilir diye gunde 10 tane mail geliyo

tabi artik direk bu topicin linkini verecem
  • bu sanırsam sesin kalitesinide düşürüyor
  • düşürüyo fakat fazla değil.yani wav gibi yada 96 kpbs gibi olmuyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şarkıyı hangi formata olursa olsun ila ki sıkıştırmak gerek. herhangi bir sıkıştırmaya tabi tutulmamış ham ses dosyasına wav denir. 5 dakikalık bir parça 60MB civarında yer tutar. şarkılarınızı wav formatında saklamak sadece boyut konusunda başınızı ağrıtmakla kalsa yine iyi aynı zamanda wav formatı parçaları etiketlendirmenize imkan tanımıyor. uzun lafın kısası parçalarınızı bi şekilde sıkıştırmalısınız. ogg vorbis, aac başarılı formatlar. ancak hafıza konusunda sıkıntınız yoksa parçalarınızı kayıpsız ses formatlarına dönüştürüp dinlemeniz..
  • quote:

hafıza konusunda sıkıntınız yoksa parçalarınızı kayıpsız ses formatlarına dönüştürüp dinlemeniz..

tanınmış kayıpsız ses formatlarından biri.. Windows Media Kayıpsız Ses

Öncelikle sisteminizde en az windows media player 9 'un yüklü olduğundan emin olun.
    araçlar>seçenekler>müzik kopyala>biçim başlığı altındaki 'Windows media kayıpsız ses'i seçin ve tamama basın. müzik cd nizi cd sürücüye yerleştirin. müziği kopayala deyin. işlem bittiğinde kayıpsız olarak sıkıştırılmış parçalarınızı kitaplığınızda bulabilirsiniz.
  • Apple 'ın kayıpsız ses formatı..

itunes'un 4.9 versiyonunu açın.
    edit>preferences>advanced>Apple Lossless Encoder seçin ve tamamı tıklayın. Cd nizi yerleştirdikten sonra iTunes 'un cddb veritabanına ulaşmasını bekleyin. parça isimleri yüklendikten sonra import'a basarak sıkıştırmayı başlatın. işlem bittiğinde parçalar kitaplığınıza yüklenmiş olacak.

bu formatın en büyük avantajı iPod tarafından desteklenmesi..
  • ayrıca bişey sormak istiyorum.acc ile mp3 arasında çok ufak bi fark var boyut olarak ya da ben beceremedim.yani kb lık bi fark var doğru mu?acc ye çevirmenin hiçbir mantığı yok o zaman değil mi
  • AAC, MP3 'e rakip olarak çıktı. MP3 'e göre 1/4 oaranında daha verimli çalışır.. hocam boyut konusunu bi kenara atın artık. Devir eski devir değil Hepinizde bol GB 'lı hdd ler, telefonlarınızda yüksek kapasiteli hafıza kartları var. müzik zevkinizi z*kmeyin. sesleri gerçek kalitelerinde dinleyin..
  • 5+1 surround ses sistemim var senin bahsettiğin 1/4 lük oranı hiç farkedemedim nedense hatta sesler birbirine yakın dahi diyebilirim
  • quote:

senin bahsettiğin 1/4 lük

Benim bahsettiğim değil üreticinin yaptığı açıklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 19 Ocak 2006 2:44:33 >
  • o zaman birinci ağızdan söylemen yanlış.benim zaten ses formatları hakkında fazla bir bilgim yok fakat iyi bir dinleyiciyim.tabiki boyutuna bakmadan kalitesi benim için ön plandadır fakat benim gibi düşünmeyen arkadaşlar da olabilir.yani boyutunu küçültmek isteyen ki bu başlıkta tamamen onlara hitap ediyor.sana göre eski devir olan kimisine göre yeni devir olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozudogru -- 19 Ocak 2006 2:42:24 >
  • yaw ben bişe mi dedim. Ama şuda bir gerçek ki MP3 esidi öldü artık. Zamanımızın sıkıştırılmış en iyi formatları AAC ve OGG Vorbis..

ama ben size yukarda bunlara bir alternatif sunmak istedim. nasıl olsa çoğunuzda 256, 512, 1024 ve üzeri hafıza kartları var. devir değişti diyorum yanlışmıyım. bundan iki sene öncesinde telefona takılan hafıza kartları kaç MB alan sunuyıordu. o zamanki kullanıcılar hafızaları az olduğu için en az yer kaplayan formatları tercih ediyorlardı. şimdi ise çok büyük bir kesim için hafıza sorunu ikinci plana itildi. işte ben bu kullanıcılara sesleniyor eski alışkanlıklarınızı bırakın diyorum! yukarda bahsettiğim windows ve apple 'a ait iki formatta wav formatındaki (ham ses dosyası) bir parçanın kapladığı alanı yarı yarıya indiriyor. üstelik KAYIPSIZ bir şekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 19 Ocak 2006 2:57:35 >

• haklısın
    ayrıca rıza kardeş tşkler iyi iş
  • Flac yöntemi ile sıkıştırma..(Açık Kaynak Kodlu)

Flac:
    http://flac.sourceforge.net/download.html

Music Engine:
    http://music.yahoo.com/musicengine/install

flag 'ı yükleyin, ardından yahoo İnstaller'ı çalıştırın. ilk sayfada custom seçin ve yüklemeden önce yahoo messenger, toolbar, eposta programı gibi ıvır zıvır şeylerin önündeki tikleri kaldırın. yükleme bitince makina kendini tekrar başlatacak.
    Diyelimki programı makinaya kurduk music engineyi başlatarak edit>preferences>cd tab>format menüsünden flab 'ı seçin ve ardından okeyleyin.
    Parça isimleri belirdikten sonra Add to Music butonuna basarak sıkıştırmayı başlatın. işlem bittiğinde parçalar nerde diye panik yapmayın. My musics klasörüne bi göz atın

DİKKATİNİZİ ÇEKERİM>>>bu format mp3 çalarlarda çalışıyor..

ehh bu kadar yeter. size en ünlü 3 'kayıpsız' ses formatının nasıl oluşturulacağına kadar anlattım. bana müsade...
    bişey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 19 Ocak 2006 3:18:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: face01tr

yaw ben bişe mi dedim. Ama şuda bir gerçek ki MP3 esidi öldü artık. Zamanımızın sıkıştırılmış en iyi formatları AAC ve OGG Vorbis..

ama ben size yukarda bunlara bir alternatif sunmak istedim. nasıl olsa çoğunuzda 256, 512, 1024 ve üzeri hafıza kartları var. devir değişti diyorum yanlışmıyım. bundan iki sene öncesinde telefona takılan hafıza kartları kaç MB alan sunuyıordu. o zamanki kullanıcılar hafızaları az olduğu için en az yer kaplayan formatları tercih ediyorlardı. şimdi ise çok büyük bir kesim için hafıza sorunu ikinci plana itildi. işte ben bu kullanıcılara sesleniyor eski alışkanlıklarınızı bırakın diyorum! yukarda bahsettiğim windows ve apple 'a ait iki formatta wav formatındaki (ham ses dosyası) bir parçanın kapladığı alanı yarı yarıya indiriyor. üstelik KAYIPSIZ bir şekilde..

ne ara öldü?allah rahmet eylesin
    bence hala yaşıyor sen hiç internette aac ses formatı veya ogg ses foratına rastladın mı?bence hayır.hepsi mp3

• elbirliğiyle öldürecez inşş..

imposible is nothing..

öldü derken kalite bağlamında konuşuyorum. mp3 yeni nesil formatlar karşısında (aac, ogg..vb) yenik düştü. zaten kimsenin mp3 ün kalkıp aac yada ogg ile rekabet etmesini beklediği yok. mp3 her bakımdan eski bir teknoloji. haa ülkemizde yeni yaygınlaşıyor o ayrı konu iTuner, sony..vs birçok online müzik satış sitesi artık parçaları aac formatında satıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.