Şimdi Ara

Dünyanın en büyük Honeycomb tableti Türklerden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük Honeycomb tableti Türklerden






    Android işletim sistemi Ice Cream Sandwich sürümünün rüzgarı akıllı telefon ve tablet piyasasını kaplamışken ülkemizde dünyanın en büyük Honeycomb tablet prototipi görücüye çıktı. Hali hazırda Google TV gibi setlerle veya tabletlerin HDMI çıkışlarıyla dev ekranlara Honeycomb sürümü aktarılabiliyor ancak bu ekran dokunmatik desteği de sunuyor.




    İstanbul kaynaklı Ardic firması geliştiricileri tarafından oluşturulan tablet 65 inç boyutundaki LCD ekran iki adet dokunmatik sensörünü de içerisinde barındırıyor. İleride 4 adet sensör eklenerek çoklu dokunmatiği desteklemesi sağlanacak. Videodan tam anlaşılamasa da dev ekranın bağlı olduğu dock ünitesine piyasadaki standart 10 inçlik bir Honeycomb tablet oturtuluyor ve görüntü aktarımı bu şekilde sağlanıyor.




    Tablet 1GHz hızında NVIDIA Tegra 2 çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 16GB dahili bellek, ön / arka kamera, HDMI, USB, WiFi ve 3G özelliği sunuyor. Dock ünitesi ise HDMI ve dokunmatik algılama için USB girişine sahip. 65 inçlik tablet 1080p çözünürlükte görüntü verebiliyor. Tablet ile ekran arasındaki asıl iletişim bu dock ile sağlanıyor.




    Ekranın kontrolü son derece akıcı. Ardic ileride akıllı telefonlardan görüntüyü daha küçük ekranlara aktarmak istediğini belirtiyor.




    Dev ekranların hedefi eğitim kurumlarında kullanılan akıllı tahtalara alternatif düşük bütçeli cihazlar olabilmek. Finansman desteği için pek çok kurum ve firma ile görüşmelere başlanmış durumda. Eğitim sistemimizin tamamen teknolojik altyapıya geçirilmesi hazırlıklarının başladığı şu günlerde alternatif projelerin geliştiricilerimiz tarafından üretilmesi gerçekten gurur verici. 

     

     













  • Umarım dev ekranların hedefi ihalelerle halkı soymak değildir.Benim zamanımda okullarda 486 PC'ler bile yoktu, tebeşir gayet yeterliydi.Avrupada bu teknolojilere geçildi diye anlatılıyor ancak birçoğu pilot programlar.

    Ayrıca gidip Çin'den ithal edilecekse, bu ürünler düşük bütçeli değil ucuz ve dandik ürünler olur.
  • Her eve lazım ....
  • Zekamızı kullanınca yenilikçiyiz be abi ^^
  • okullarda bu kadar teknolojik aletlere gerek yok.

    misal almanya. şu anda sınıflardan bu tür bilgisayar tv vs. çıkarılıyor. çünkü bu tür eğitimin yararından çok zararı olduğu görüldü. dediğim gibi almanyada şu anda tamemen somut materyallere geçildi. oyun hamuru olsun, oyuncaklar olsun, deneyler gözlemler olsun bunlar bilgisayar ortamında olmadan tamamen birinc elden somut yaşantılar yoluyla yapılıyor.

    umarım bir gün biz de tabletmiş akıllı tahtaymış bu yanlıştan döneriz. elbette bunların faydası var inkar edilemez bu. ama tamamen eğitim sistemini buna oturtmak büyük bir yanlış...
  • Embed kodunu verseydiniz süper olucaktı (:
  • Bu yoruma bazılarınız kızacaktır ama yapılması gerekli bir yorum bence.
    Burada tek yapılan 65 inch bir televizyonun kasası sökülmüş, dokunmatik panel monte edilmiş ve herhangi bir Docking Station'ı bulunan bir Android tablet (çok büyük ihtimalle Malata Zpad) televizyona haberde de belirtildiği üzere usb ve hdmi ile bağlanmış. Bunda haberlik birşey olduğunu sanmıyorum. Eğer bu ekranın kasasının içerisine işlemcisi, belleği vs... parçaları monte edilseydi ve android ile çalıştırılsaydı o zaman evet "biz dünyanın ilk 65" android tabletini yaptık" denilebilirdi. Ama burada öyle birşey yok. Bence oldukça gereksiz bir haber.
  • türkler tam olarak nerde?
  • Sonuç olarak bir şey yapılmış.Basit veya zor,destek çıkılmalı.
  • dokunmatik ekranlı tv ve benin anladığım tablet yapmışlar casper nasıl markaysa, adamlar tablet markalarını yapacaklar eğer yazılım yöünden de iy destek alırsa güzel olur. içindeki sensor vsleri biz yapmadık ama zaten bizim, hem teknik yönden hemde hammadde yönünden bunu yapmamız zor ayıca birçok firma bu şekilde çalışır fiat araba üretirken kendi lastiğini mi üretiyor lastik fimasından alıyor lastiği apple bile birçok parçayı samsung dan alıyor
  • Türk herhalde kamerayı tutuyor.
  • iyi iyi allahtan tayyip erdoğan bunada bi kırmızı kurdele kesmemiş. yada kesmişte olabilir. :) açılış merasimi yapılması lazım buradan yetkililere sesleniyorum. gene türkler olarak harikalar yaratmışız. üretimimiz olmayan bir dokunmatik paneli gene üretimimiz olmayan bir televizyona entegre edip gene üretimimiz olmayan tableti hdmila bağlamışız televizyona. kutlarım bizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ishguzar



    Bu yoruma bazılarınız kızacaktır ama yapılması gerekli bir yorum bence.Burada tek yapılan 65 inch bir televizyonun kasası sökülmüş, dokunmatik panel monte edilmiş ve herhangi bir Docking Stationı bulunan bir Android tablet (çok büyük ihtimalle Malata Zpad) televizyona haberde de belirtildiği üzere usb ve hdmi ile bağlanmış. Bunda haberlik birşey olduğunu sanmıyorum. Eğer bu ekranın kasasının içerisine işlemcisi, belleği vs... parçaları monte edilseydi ve android ile çalıştırılsaydı o zaman evet biz dünyanın ilk 65 android tabletini yaptık denilebilirdi. Ama burada öyle birşey yok. Bence oldukça gereksiz bir haber.


    Hocam yorumuna katılmıyorum yanlıs anlama sakın forumda bazı arkadaslar var yorumlarına katılmayınca ofkelenıyor ınsallah sen onlardan degılsındır sımdı sana acıklamalarımı sunuyım ıstersen tabletlerın yapılmasını en zor kılan asama boyutdur ne kadar ufak olursa okadar zordur parcalar ufakoldugu ıcın ısınmada yukselıcektır dogal olarak ısınma oldugu ıcınde cıazlarda yavaslama meydana gelıcektır ıste bu yuzden markalar uzun surelı arastırmalar ve denemeler sonucunda bugunku tabletlerı meydana getırmıstır demek ıstedıgım bu arkadaslar bu kadar genıs bır yuzeye yanı kasaya ıstedıgı gıbı bır tablet otuttura bılırlerdı ama suan yaptıkları daha kullanıslı olmus eger sız 65 ınc bır tablet alırsanız bunu sadece evınızde kullanırsınız ama normal boyutlarda yanı 10.1 ınc gıbı bır tabletı belırlı aparatlar yardımıyla cok basıt bır kurulumla 65 ınc bır tablete donusturebılırsenız bu tabletı hem yanınızda gezdırebılırsınız cok rahatlıkla hemde evınızde buyuk ekranlarda fılm muzık browser gıbı ıslerınızı kolaylıkla hallede bılırsınız tabı kac kısı ekranın dıbıne gıdıp dokunup gerı koltuguna gıder orası muamma ama arkadasların boyle bırsey yapması acıkcası benım hosuma gıttı ama bu boyutlarda bır all on one pc yapsalar dokunmatık soyle donanımı saglam bırsey ozaman cok daha ıyı olur telaffuzlarımda hatalar varsa affola bunlarsadece kısısel fıkırlerım.




  • Tableti projeksiyon cihazına bağlayıp kullanmak daha mantıklı. Ne gerek var böyle kata külli şeylere
  • hangi türkler türkmen mi kazak mı azeri mi anlamadım ama önemli de değil bana göre çok iyi bir düşünce ntv sporda falan rıdvan dilmen ekranda bişey yapmaya çalışıyo kendini yırtıyo kamera arkasındaki ekibe anlatcam diye kendisi tak tak yapıverir, ygs veya lysden sonra cevaplar trt de çıkarken akıllı tahtalar okumakta güçlük çekiliyor ama bunda al eline kalemi yamuk da yazsan çevircek dijital harfe gayet başarılı bir fikir tebrikler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artcraft35 -- 15 Kasım 2011; 15:20:54 >
  • aman ne büyük başarı... :))) hiç güleceğim yoktu.. bari bir Türküz biz yaptık demeyinde rezil olmayalım... sersörlerden bile çalmışlar bari adam gibi yapta sonra reklam yap.. Türkiyede müteahhit demirden çalar böyle firmalar sersörden işte.. Türk zihniyeti varsa işin içinde biryerlerde mutlaka birşeyler eksiktir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atillagoguslu

    Türk herhalde kamerayı tutuyor.

    bana da oyle geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkler yine bi atılımın peşinde:) iyi olmuş am agereksiz bişey bız bunu yapıpta ne yapıcaz cebımıze veya cantamızakoyup yanımızdamı gezdırıcez. Tabletler ağırlık yuk denılen seyylerı kaldırmak ıcın yapılıyor bunlar 65 inch icatlar çıkarıyo:) Ama tabi destek cıkmak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: ishguzarBu yoruma bazılarınız kızacaktır ama yapılması gerekli bir yorum bence.Burada tek yapılan 65 inch bir televizyonun kasası sökülmüş, dokunmatik panel monte edilmiş ve herhangi bir Docking Stationı bulunan bir Android tablet (çok büyük ihtimalle Malata Zpad) televizyona haberde de belirtildiği üzere usb ve hdmi ile bağlanmış. Bunda haberlik birşey olduğunu sanmıyorum. Eğer bu ekranın kasasının içerisine işlemcisi, belleği vs... parçaları monte edilseydi ve android ile çalıştırılsaydı o zaman evet biz dünyanın ilk 65 android tabletini yaptık denilebilirdi. Ama burada öyle birşey yok. Bence oldukça gereksiz bir haber.
    Hocam yorumuna katılmıyorum yanlıs anlama sakın forumda bazı arkadaslar var yorumlarına katılmayınca ofkelenıyor ınsallah sen onlardan degılsındır sımdı sana acıklamalarımı sunuyım ıstersen tabletlerın yapılmasını en zor kılan asama boyutdur ne kadar ufak olursa okadar zordur parcalar ufakoldugu ıcın ısınmada yukselıcektır dogal olarak ısınma oldugu ıcınde cıazlarda yavaslama meydana gelıcektır ıste bu yuzden markalar uzun surelı arastırmalar ve denemeler sonucunda bugunku tabletlerı meydana getırmıstır demek ıstedıgım bu arkadaslar bu kadar genıs bır yuzeye yanı kasaya ıstedıgı gıbı bır tablet otuttura bılırlerdı ama suan yaptıkları daha kullanıslı olmus eger sız 65 ınc bır tablet alırsanız bunu sadece evınızde kullanırsınız ama normal boyutlarda yanı 10.1 ınc gıbı bır tabletı belırlı aparatlar yardımıyla cok basıt bır kurulumla 65 ınc bır tablete donusturebılırsenız bu tabletı hem yanınızda gezdırebılırsınız cok rahatlıkla hemde evınızde buyuk ekranlarda fılm muzık browser gıbı ıslerınızı kolaylıkla hallede bılırsınız tabı kac kısı ekranın dıbıne gıdıp dokunup gerı koltuguna gıder orası muamma ama arkadasların boyle bırsey yapması acıkcası benım hosuma gıttı ama bu boyutlarda bır all on one pc yapsalar dokunmatık soyle donanımı saglam bırsey ozaman cok daha ıyı olur telaffuzlarımda hatalar varsa affola bunlarsadece kısısel fıkırlerım.


    Sanırım siz beni yanlış anlamışsınız. Benim anlatmak istediğim şey "Dünyanın en büyük Honeycomb tableti Türklerden" konulu haberin içeriğinde görülen kocaman 65" bir televizyona dokunmatik panel eklemek (ki bunu çoklu dokunmatiğe çevirmek hiç zor değil hatta 32 dokunmaya kadar algılayan panelleri biliyorum), docking station ı ile birlikte bir tablet satın almak ve kablo bağlantılarını yapmak. Bunlar yapıldığında "Dünyanın en büyük Honeycomb tableti" yapılmış olmuyor. Yanlışsam düzeltiniz. Cevabınızın sonunda belirttiğiniz "all in one pc" bile olsa haber değeri olduğunu düşünmüyor, özellikle DONANIMHABER de haber değeri yok bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ishguzar

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: ishguzarBu yoruma bazılarınız kızacaktır ama yapılması gerekli bir yorum bence.Burada tek yapılan 65 inch bir televizyonun kasası sökülmüş, dokunmatik panel monte edilmiş ve herhangi bir Docking Stationı bulunan bir Android tablet (çok büyük ihtimalle Malata Zpad) televizyona haberde de belirtildiği üzere usb ve hdmi ile bağlanmış. Bunda haberlik birşey olduğunu sanmıyorum. Eğer bu ekranın kasasının içerisine işlemcisi, belleği vs... parçaları monte edilseydi ve android ile çalıştırılsaydı o zaman evet biz dünyanın ilk 65 android tabletini yaptık denilebilirdi. Ama burada öyle birşey yok. Bence oldukça gereksiz bir haber.
    Hocam yorumuna katılmıyorum yanlıs anlama sakın forumda bazı arkadaslar var yorumlarına katılmayınca ofkelenıyor ınsallah sen onlardan degılsındır sımdı sana acıklamalarımı sunuyım ıstersen tabletlerın yapılmasını en zor kılan asama boyutdur ne kadar ufak olursa okadar zordur parcalar ufakoldugu ıcın ısınmada yukselıcektır dogal olarak ısınma oldugu ıcınde cıazlarda yavaslama meydana gelıcektır ıste bu yuzden markalar uzun surelı arastırmalar ve denemeler sonucunda bugunku tabletlerı meydana getırmıstır demek ıstedıgım bu arkadaslar bu kadar genıs bır yuzeye yanı kasaya ıstedıgı gıbı bır tablet otuttura bılırlerdı ama suan yaptıkları daha kullanıslı olmus eger sız 65 ınc bır tablet alırsanız bunu sadece evınızde kullanırsınız ama normal boyutlarda yanı 10.1 ınc gıbı bır tabletı belırlı aparatlar yardımıyla cok basıt bır kurulumla 65 ınc bır tablete donusturebılırsenız bu tabletı hem yanınızda gezdırebılırsınız cok rahatlıkla hemde evınızde buyuk ekranlarda fılm muzık browser gıbı ıslerınızı kolaylıkla hallede bılırsınız tabı kac kısı ekranın dıbıne gıdıp dokunup gerı koltuguna gıder orası muamma ama arkadasların boyle bırsey yapması acıkcası benım hosuma gıttı ama bu boyutlarda bır all on one pc yapsalar dokunmatık soyle donanımı saglam bırsey ozaman cok daha ıyı olur telaffuzlarımda hatalar varsa affola bunlarsadece kısısel fıkırlerım.


    Sanırım siz beni yanlış anlamışsınız. Benim anlatmak istediğim şey "Dünyanın en büyük Honeycomb tableti Türklerden" konulu haberin içeriğinde görülen kocaman 65" bir televizyona dokunmatik panel eklemek (ki bunu çoklu dokunmatiğe çevirmek hiç zor değil hatta 32 dokunmaya kadar algılayan panelleri biliyorum), docking station ı ile birlikte bir tablet satın almak ve kablo bağlantılarını yapmak. Bunlar yapıldığında "Dünyanın en büyük Honeycomb tableti" yapılmış olmuyor. Yanlışsam düzeltiniz. Cevabınızın sonunda belirttiğiniz "all in one pc" bile olsa haber değeri olduğunu düşünmüyor, özellikle DONANIMHABER de haber değeri yok bence.

    Orası dogru hocamda turkıyede yapılan pek fazla bırsey olmadıgından bu tarz haberler azda olsa duyulması ıyı oluyor bence




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.