Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Windows XP Format atma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> İşletim Sistemleri >> Microsoft İşletim Sistemleri >> Cevap: Windows XP Format atma Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
:::Banner:::

Sisteme Gözat

31 Mayıs 2006, 24:08:19  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: tracy

selamlar
notebook a format atcam..ama hicbir cd yok elimde..bu formattan sonra sorun cikarirmi ?

Bilgisayarın ne markaysa internet sitesine gir ordan bulabilirsin sürücüleri

PosioN

6 Haziran 2006, 18:46:23  

ben format atmak istiyorum fakat cd i taktığımda cd açılmlıyor.Yani format bölümü gelmior.Napabilirim,Ben bootu atçtığımda first boot device die bir seçenek yok.Cevapalarsanız sevinirim.

huhe

18 Haziran 2006, 23:25:33  

YA arkadaşlar bana bi yardım edin ya delirecem o derece

Bu lanet pc de cd den önyüklemeyi bi türlü cıkartamadım.Cok denedim ama olmuyo boot a girdim orda 4 tane falan menü var 1. menüde 3 tane yazı var bu yazıların hepsini tek tek değiştirerek denedim yine de Nuh diyo Peygamber demiyo bana bi yardım edin

kahpe bizans

24 Haziran 2006, 18:35:36  

quote:

Orjinalden alıntı: mxkoc

XP FORMATSIZ TAMİR EDİN

Xp ye Formatsız Tamir

Windowsunuz Artik eskisi gibi stabil calismiyor , ve mavi ekranlarla, donup kalmalarla sikca muhatap olmaya basladiniz , aklinizda da Format Atmak var, ama durun bakalim Formattan önce yapilabilecek seyler var.

Bu asagidakiler benim gibi System Restore yi daima devre disi birakanlar ve Norton Ghost gibi Image alma yazilimlarini kullanmayanlar icindir.

Ayrica Cd yi takip Repair komutu vermekten de nefret ediyorum, birkac defa ise yaramadi. Sistemim okadar Hantallasti ki Dosya acmak icin bile 15-20 sn bekler olmustum. Eğer siz de bunlardan bıkmışsanız;
1. Öncelikle Windows sistem dosyalarini kontrol ettirip bozulanlar varsa yeniletelim: Windows Xp Cd nizi Takin Windows kurulum ekrani cikacaktir, bu ekrani kapatalim

Başlat-->Çalıştır---> deyip sfc /scannow yazarak Entera Basın deyin ve beklemeye baslayin .
2. RegSeeker , adli yazilimi indirip tüm registry kayitlarini taratalim ve buldugu tüm hatali kayitlari birgüzel silelim.
3. Registry Optimizer , Programini indirip birkez de bununla taratalim ve Registry kayitlarini bir kez daha düzelttirelim.

Bu Porgram Norton Windoctor un yaptigi isin aynisini yapiyor, yaptigim denemelerde, bu programi kullandiktan sonra Norton windoctor la yaptigim scanlarda hicbir hata bulamadi.
4. Üsttekiler ise yaramadi Ama hala format atmamakta kararliyiz devam o zaman kurtarma konsolunu açalım [ Peki Nasıl?? Bknz. Windowsla İlgili Dökümanlar Bölümü] :

Takalim Win XP Cd mizi ve Cd den Boot edelim

"R" Repair komutunu R ye basarak secelim

Kurtarma konsoluna geldik, Admin Passwordumuz sorulduktan sonra DOS benzeri bir ekranla karsilasacagiz

Simdi sirasiyla asagidaki komutlari verelim:

CD\

cd system32
cd config
ren software software.bak
ren system system.bak
cd c:\windows\repair
copy software c:\windows\system32\config
copy system c:\windows\system32\config
exit

Boot ettikten sonra Yepyeni bir windows XP ye sahip oldunuz Hayirli ugurlu olsun. Fakat su an Windows u yeni kurmus oldugumuz icin programların çoğu çalışmayacaktır. O nedenle Başlat--> Tüm Programlar da calismayan nekadar program varsa gidip C dizininden ( veya windowsunuz hangisindeyse ) ProgramFiles ten Bu calismayan Programlarin Klasörlerini tek tek silme niz gerekecek. (Formatsiz windowsun da bu zahmeti olsun canim), Böylece Tüm datalariniz yedeklemeye bile gerek kalmadan kurtarildi.

abi bu dediklerinle bilgisayarıma musallat olan truva atlarını da halledebilirmiyim?
ben siliyom onlar geliyo biçare göster bana.

Ben yanarım hiç tükenmem.
RaCoN

28 Haziran 2006, 3:32:21  

Güzel bi döküman olmuş.Teşekkürler..

Bu aLemDe Ki$iLeR RaCoN KoYMaZ,
BiR RaCoN VaRDıR,Ki$iLer oNu uYGuLaR..
:::SpyNet:::

29 Haziran 2006, 1:05:36  

Microsoft Windows XP Professional

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=55820EDB-5039-4955-BCB7-4FED408EA73F

Diğer versiyonlar

http://support.microsoft.com/?kbid=310994

4 tane boş disket hazır tutun diskettle boot yapın

quote:

Orjinalden alıntı: huhe

YA arkadaşlar bana bi yardım edin ya delirecem o derece

Bu lanet pc de cd den önyüklemeyi bi türlü cıkartamadım.Cok denedim ama olmuyo boot a girdim orda 4 tane falan menü var 1. menüde 3 tane yazı var bu yazıların hepsini tek tek değiştirerek denedim yine de Nuh diyo Peygamber demiyo bana bi yardım edin

Under Construction.
ozturkbey

30 Haziran 2006, 10:54:24  

sağol emeğine sağlık

netkiller

8 Temmuz 2006, 14:39:08  

İste Böyle Kurulur.
hasok
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Temmuz 2006, 20:10:48  

Windows Aktivasyonuna Paydos !

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar Kullanmakta olduğunuz aktive edilmiş haldeki XP işletim sistemine format attıktan sonra tekrar aktivasyonla uğraşmanıza gerek yok.
c: windows/system32 klasöründeki wpa.dbl ve wpa.bak dosyalarınızı bir diskete kopyalayın.
Formattan sonra,temiz sistemdeki aynı dosyalarla değiştirin.Aktivasyon derdi kalmasın.kolay gelsin
ozan715

24 Temmuz 2006, 19:16:52  

arkadaşlar çok güzel bilgiler de bende limewire,fifa06,msn8.0 gibi programlar var bunları nsl yedekliyecem çok acill pc çok fena oldu çok gereksiz programlar var sadece istediğimi nsl yedekliyecem.

shane

29 Temmuz 2006, 10:17:54  

dostum emin misin burda wpa.dbl dosyası var ama wpa.bak dosyası yok ona en yakın wpabaln dosyası var ama wpa.bak yok
quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Windows Aktivasyonuna Paydos !

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar Kullanmakta olduğunuz aktive edilmiş haldeki XP işletim sistemine format attıktan sonra tekrar aktivasyonla uğraşmanıza gerek yok.
c: windows/system32 klasöründeki wpa.dbl ve wpa.bak dosyalarınızı bir diskete kopyalayın.
Formattan sonra,temiz sistemdeki aynı dosyalarla değiştirin.Aktivasyon derdi kalmasın.kolay gelsin

SheHiT

2 Ağustos 2006, 22:04:03  

Mesela ben simdi bilgisayarima format attim formattan sonra bilgisayarim eski halindemi olcak yani bilgisayardaki resimler muzikler yerinde durcakmi yoksa format atmadan once sistem yedegini almak gerekirmi eger gerekiyorsa nasil aLcas?

Life is not hard at aLL.. aLL u gotta do is puLL the trigger..
crazy frog

2 Ağustos 2006, 23:03:14  

Güzel çalışma bilgilerim güncelleşti...

؟؟∂üηуα çσк в€явαт ƒαкαт gяαƒιкℓ€яι мüк€мм€ℓ؟؟

cdexos

2 Ağustos 2006, 23:21:00  

Bütn bu yazılanlara rağmen,hala format nasıl atılır diye soranlar var

2x2GB Team Xtreem Dark @1066 Mhz|E6600 @3.0 Ghz|2xSeagate ST3250410AS(Raid 0)
shytan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Ağustos 2006, 15:40:51  

bide alıntıdır die yazssan daha ii olucaktı acemiler .com veya net öle bi siteden cekmiş

ama yinede emek saygı lazımm
özcanss

11 Ağustos 2006, 20:07:43  

ya bende xp nin cd si yok kaybettim sanırım çünkü bir kaç yıldır kullanıorum neyse benim cdsiz bilgisayara format atmam lazım nasıl olucak?acaba lütfen yardım edin

ChordSolo

Sisteme Gözat

12 Ağustos 2006, 11:46:50  

quote:

selamlar
notebook a format atcam..ama hicbir cd yok elimde..bu formattan sonra sorun cikarirmi ?

çıkabilir

http://www.herkesdinlesin.com/bahadir_onsoz
mss32dll
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Eylül 2006, 21:49:45  

ellerine sağlık
0nur!

Sisteme Gözat

30 Eylül 2006, 18:10:58  

güzel çalışma olmuş ellerinize sağlık

Kartallar yalnız uçar...

@y$é_K

6 Ekim 2006, 18:12:47  

teşekkürler

kazim631981

13 Ekim 2006, 13:18:13  

arkadaşlar ben yeniyim.herkese merhaba.dün gece bilgisayarıma format attım.ama word excel gibi programları yükleyemedim.nasıl yapıcam hiç bilmiyorum.onları nerden nasıl yükleyecem , kuracam?yardım edin lütfen!

niksizkahramanerkan

19 Ekim 2006, 23:50:52  

merhabalar
ben format atmak istiyorum.Fakat Xp Cd si format sırasında C: yi silme mi istemiyor direk kuruyor ve windows silinmeden ham olmayan bir windowsun üzerine çekiyor formatı otomatikman.Format bittiğinde karşıma şunlar çıkıyor.

-windows başlarken 2 tane işletim sistemim oluyor ve bir tanesini seçmemi istiyor.(sanırım eskisinin üstüne format çektiğimden 2 tane işletim sistemim olmuş yani biri eski windows.)

-C: de 2 tane windows,program files ve documant settings var çok şaşırdım her birinden 2 şer tane var.ayrıca bazen D: sürücünde de bunlara rastlıyorum sebep nedir acaba?

Yardımcı olacak olan var ise minnettar kalırım.Lütfen bu işten çok iyi anlayanlar cevap yazsın..saygılar

imzayı boşver sözüm senettir..!
niksizkahramanerkan

5 Kasım 2006, 16:45:02  

1 aydır mesaj yollamışım yardımcı olan çıkmadı.

LKCandHİK

8 Kasım 2006, 17:39:44  

quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

quote:

selamlar

çıkabilir

nasıl bişiolur meselaa??? sorun çıkarması için cd bozuk olması lazım ama cd bi yerden bi şekilde temin edebilir senn dediğin sorun sürücüler olmasıgerek bunlarda zaten formattan sonra oluo yani bunların sürücüleri varsa sorunda yokturrr

ŞEHİTLER ÖLMEZ ! VATAN BÖLÜNMEZ!
tracy

Sisteme Gözat

8 Kasım 2006, 19:10:03  

quote:

Orjinalden alıntı: LKCandHİK

quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

quote:

selamlar

çıkabilir

nasıl bişiolur meselaa??? sorun çıkarması için cd bozuk olması lazım ama cd bi yerden bi şekilde temin edebilir senn dediğin sorun sürücüler olmasıgerek bunlarda zaten formattan sonra oluo yani bunların sürücüleri varsa sorunda yokturrr

ben hallettim
hangi markaysa sitesine giriyorsun ve indiriyorsun
yada driver genious kullanıyosun..o sana buluyor

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
fransuaza35

8 Kasım 2006, 20:17:08  

güzel calısma eline saglık

Nick : Ahmet35
LwL :55
Server : Patos
Job : Rogue
Nation : Human
Rageful

Sisteme Gözat

1 Aralık 2006, 21:16:24  

Çok teşekkürler formattan önce iyi geldi valla...

oyundelisi

9 Aralık 2006, 22:05:03  

ya bu c ye format seçeneğini seçtiktan sonr aşağıdakilerden hangisini seçecez
• Bölümü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendir. (Çabuk)
• Bölümü FAT dosya sistemini kullanarak biçimlendir. (Çabuk)
• Bölümü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendir.
• Bölümü FAT dosya sistemini kullanarak biçimlendir.
• Dosya sistemini olduğu gibi bırak

GRAFİK-YAPAY ZEKA-SENARYO
QUAKE-DOOM-TIMESHIFT-PRINCE OF PERSIA-CALL OF DUTY-BROTHERS IN ARMS-FEAR
KvM

9 Aralık 2006, 22:54:58  

Teşekkürler Banner

http://forum.donanimhaber.com/m_23649624/mpage_1/key_//tm.htm#23650708
godfather1907

14 Aralık 2006, 21:47:58  

ya beyler bende

Bölümü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendir. (Çabuk)

çıkmıyo sadecce eski windowsu silmek için L ye basın diye bişey çıkıyo ona basınca siliyo ama belgelerim program files falan hep kalıyo ne iş ya anlamadım yardımcı olursanız çok sewinirim pc ye 68496164965498 kere format attım bi türlü olmadı ya:D plss yardımmm

godfather1907

16 Aralık 2006, 14:08:21  

yok mu yardım etcek biri yoksa artık kimse bakmıyomu forumlara ne iş ya nasıl çözcem ben bu işi????

The oz. show

16 Aralık 2006, 22:23:19  

Emeğin için saol dostum.

>>>------>

19 Aralık 2006, 1:21:37  

ASUS P5P800-SE (I865PE,GLAN,SATA,LGA775) Anakart \ INTEL Pentium 4 511 (2.80GHz,533MHz,1MB,LGA775) BOX İşlemci \ ASUS 128MB A9550 Game Edition TD \ KINGSTON DDR400 512MB Ram \ SEAGATE 80GB 7200RPM 8MB SATA.
diablospezo

19 Aralık 2006, 18:02:55  

çok teşekkür ederim saolasın

Zincirin gücünü en zayıf halkası belirler
godfather1907

19 Aralık 2006, 19:01:24  

ya iyi güzel o resimli anlatım ama ben o mavi ekranlardaki 3. we 5. ekran gözükmüyo işte eski windowsu silmek için L ye basın diyo sonra siliyo ama yalandan tabi belgelerim program files aynı kalıyo bişey sildiği yok o ne iş yardım plsss......

recepduru85

19 Aralık 2006, 19:23:55  

ya arkadaslar benim windows çöktü xp cidisini takıyorum biostan cd rom u seçiyorum ama kura geçmiyor
disk boot failure insert system disk and press enter diye bir hata veriyor
napabilirim bilen varmı

>>>------>

20 Aralık 2006, 13:11:35  

norton cd si varmı sende varsa ordan formatlarsın

bide res atıp f5 basılıp durup güvenlik ye gire biliyormusun giriyorsan cd tak okuyorsa tam hatılamıyorum ordanda ekrana gelen xp ye kur de güncelersın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>>------> -- 20 Aralık 2006; 13:13:57 >

ASUS P5P800-SE (I865PE,GLAN,SATA,LGA775) Anakart \ INTEL Pentium 4 511 (2.80GHz,533MHz,1MB,LGA775) BOX İşlemci \ ASUS 128MB A9550 Game Edition TD \ KINGSTON DDR400 512MB Ram \ SEAGATE 80GB 7200RPM 8MB SATA.
niksizkahramanerkan

23 Aralık 2006, 20:09:49  

quote:

Orjinalden alıntı: niksizkahramanerkan

merhabalar
ben format atmak istiyorum.Fakat Xp Cd si format sırasında C: yi silme mi istemiyor direk kuruyor ve windows silinmeden ham olmayan bir windowsun üzerine çekiyor formatı otomatikman.Format bittiğinde karşıma şunlar çıkıyor.

-windows başlarken 2 tane işletim sistemim oluyor ve bir tanesini seçmemi istiyor.(sanırım eskisinin üstüne format çektiğimden 2 tane işletim sistemim olmuş yani biri eski windows.)

-C: de 2 tane windows,program files ve documant settings var çok şaşırdım her birinden 2 şer tane var.ayrıca bazen D: sürücünde de bunlara rastlıyorum sebep nedir acaba?

Yardımcı olacak olan var ise minnettar kalırım.Lütfen bu işten çok iyi anlayanlar cevap yazsın..saygılar

ARKADAŞLAR 1 SENEDİR BIRAKMIŞIM BU SORUYU BİRİ CEVAP YAZMADI GİTTİ.NEYSE BEN 1 SENE DAHA DA BEKLİYİM BELKİ BİRİ YARDIMCI OLUR ?

fireexit

26 Aralık 2006, 6:40:26  

quote:

quote:

merhabalar

ARKADAŞLAR 1 SENEDİR BIRAKMIŞIM BU SORUYU BİRİ CEVAP YAZMADI GİTTİ.NEYSE BEN 1 SENE DAHA DA BEKLİYİM BELKİ BİRİ YARDIMCI OLUR ?

Boot disc ile formatlamak tüm sorunlarını kökten çözer. Bunun için önce boot disk yaratman lazım. Windows XP de yaratılan boot disk bazı nedenlerle formatta sorun çıkarabilir. Ben hep Windows 98 inkini kullanıyorum. Bu linkten (http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm) Windows98 OEM i seçerek gerekli boot diski yaratacak programı indirebilirsin. Program senden boş ve formatlanmış bir disket istiycek ve gerekli dosyaları diskete kaydedecek. Daha sonra disketi disket sürücüsüne yerleştirip bilgisayarı baştan başlat. Dos (yani sadece A: yazan siyah ekran) açılacak. Buraya (A: nın yanına) "format c:" yaz. Bu C yi tamamiyle formatlar. D yi formatlamak istiyorsan "format d:" yaz. Formatlama bittikten sonra windowsu pırıl pırıl harddiske kurabilirsin.

mashi

3 Ocak 2007, 23:06:21  

ben burdaki bilgilerle bilgisayarıma (önceden hiçbir bilgim olmamasına rağmen) format attım.bu paylaşımı hazırlayan arkadaşa teşekkür ederim:)

crowww

4 Ocak 2007, 3:11:43  

gercekten harika kaynak olmus tebrik ederim

bende farkli bi format turunu sorucam hikayemiz soyle

laptopunu satan bi elemandan bilg. magazasinda duydum satan kisi magaza gorevlisine "ben format attim yeniden windows yukledim ama sen tam anlamiyla bi format atarsin millet veri kurtarmasin" diye bi geyige sait oldum ve bole biseyde varki elemanda" ok "dedi ve mutlu mesut ayrildilar nese (bu arada konu adamin laptopunda ne vardi muhabbeeitne donmesin lutfen)

bende bu konustugumuz format disinda tam anlamiyla format nedir nasil atilir bunu sorucam

bileniniz varsa aynen konunun basindaki gibi detayli bi sekilde anlatirsa sewinirim

fireexit

4 Ocak 2007, 21:52:37  

FORMAT NEDİR?

Format bir bilgi depolayıcısını (disket veya hard disk olabilir) okumaya ve yazmaya hazır hale getirmektir. Yani yeni alınan boş bir harddisk illa formatlanmış olacak diye birşey yoktur. Genellikle formatlanmış olarak satılsada eğer formatlanmamışsa, herhangi bir bilgi kaydedilmeden önce mutlaka formatlanması gerekir. Disk formatlandığında kayıtlı bütün data silinir, bölümlerinin çalışır durumda ve güvenilir olup olmadığı test edilir, bozuk alanlar işaretlenir ve üzerine kaydedilecek bilgilerin bulunmasını sağlayan adres şemaları oluşturulur.

Yüksek ve düşük derece denilen iki format çeşidi vardır. Yüksek derece format, kullanıcının attığı yukarıdaki açıklamalarda anlatılan format tipidir ve bu format aslında diskteki bilgileri silmez, sadece adres şemasını siler ve tekrar yaratır. Bu şekilde formatlanmış bir diskin bilglerinin büyük kısmını geri getirmek mümkündür. Bunu bir bilgisayarcı yapabilir veya bunun için yazılmış programlar yardımıyla bilgisayar bilgisi yüksek bir kullanıcıda yapabilir.

Düşük derece formata fiziksel format ta denir ve genellikle tüm disklerin fabrika çıkışı bu şekilde formatlanmıştır. Nasıl yapıldığı konuşunda bir bilgim yok ama kullanıcının yapması pek mümkün olmayan bir format tipidir.

FORMAT İÇİN NELER GEREKİR?

Format Bigisayardan Windows'u ve tüm programları ayrıca kaydettiğiniz tüm dosyaları (filimler, resimler ve müzük gibi) siler!! Bu nedenle önce kaybetmeyi göze alamayacağınız herşeyi yedekleyin. Ayrıca Windows ta silineceği için bir Windows cd'sine ihtiyacınız olacak. Bunun haricinde bilgisayarın sürücülerine ayit cd'lerinizde olmalı. Bunlar bilgisayarı ilk aldığınızda yanında gelen cd lerdir. Bu cd'ler bilgisayarın kendi parçalarını tanımasını ve bu parçaların doğru çalışmasını sağlayan sürücüleri içerir.(Ekran kartı, cdrom, webcam gibi) Eğer bu cd leriniz yoksa gerekli sürücüleri internetten indirebilirsiniz ama benim tavsiyem bilgisayarla birlikte gelen her şeye baştan iyi sahip çıkarak sonra problem yaşamamak. Kısaca gerekenler listesi:

*Dosyaların yedeklenmesi
*Windows CD'si
*Sürücüler

Bunlara sahip olmadan bilgisayarınızı formatlarsanız tekrar çalıştırmakta problemler yaşarsınız.

Formatın nasıl atılacağı konusunda sanırım daha fazla birşey yazmama gerek yok, yeterince açıklanmış. Umarım yazdıklarım aydınlatıcı olmuştur.

crowww

5 Ocak 2007, 2:27:59  

quote:

Orjinalden alıntı: fireexit

FORMAT NEDİR?

Format bir bilgi depolayıcısını (disket veya hard disk olabilir) okumaya ve yazmaya hazır hale getirmektir. Yani yeni alınan boş bir harddisk illa formatlanmış olacak diye birşey yoktur. Genellikle formatlanmış olarak satılsada eğer formatlanmamışsa, herhangi bir bilgi kaydedilmeden önce mutlaka formatlanması gerekir. Disk formatlandığında kayıtlı bütün data silinir, bölümlerinin çalışır durumda ve güvenilir olup olmadığı test edilir, bozuk alanlar işaretlenir ve üzerine kaydedilecek bilgilerin bulunmasını sağlayan adres şemaları oluşturulur.

Yüksek ve düşük derece denilen iki format çeşidi vardır. Yüksek derece format, kullanıcının attığı yukarıdaki açıklamalarda anlatılan format tipidir ve bu format aslında diskteki bilgileri silmez, sadece adres şemasını siler ve tekrar yaratır. Bu şekilde formatlanmış bir diskin bilglerinin büyük kısmını geri getirmek mümkündür. Bunu bir bilgisayarcı yapabilir veya bunun için yazılmış programlar yardımıyla bilgisayar bilgisi yüksek bir kullanıcıda yapabilir.

Düşük derece formata fiziksel format ta denir ve genellikle tüm disklerin fabrika çıkışı bu şekilde formatlanmıştır. Nasıl yapıldığı konuşunda bir bilgim yok ama kullanıcının yapması pek mümkün olmayan bir format tipidir.

FORMAT İÇİN NELER GEREKİR?

Format Bigisayardan Windows'u ve tüm programları ayrıca kaydettiğiniz tüm dosyaları (filimler, resimler ve müzük gibi) siler!! Bu nedenle önce kaybetmeyi göze alamayacağınız herşeyi yedekleyin. Ayrıca Windows ta silineceği için bir Windows cd'sine ihtiyacınız olacak. Bunun haricinde bilgisayarın sürücülerine ayit cd'lerinizde olmalı. Bunlar bilgisayarı ilk aldığınızda yanında gelen cd lerdir. Bu cd'ler bilgisayarın kendi parçalarını tanımasını ve bu parçaların doğru çalışmasını sağlayan sürücüleri içerir.(Ekran kartı, cdrom, webcam gibi) Eğer bu cd leriniz yoksa gerekli sürücüleri internetten indirebilirsiniz ama benim tavsiyem bilgisayarla birlikte gelen her şeye baştan iyi sahip çıkarak sonra problem yaşamamak. Kısaca gerekenler listesi:

*Dosyaların yedeklenmesi
*Windows CD'si
*Sürücüler

Bunlara sahip olmadan bilgisayarınızı formatlarsanız tekrar çalıştırmakta problemler yaşarsınız.

Formatın nasıl atılacağı konusunda sanırım daha fazla birşey yazmama gerek yok, yeterince açıklanmış. Umarım yazdıklarım aydınlatıcı olmuştur.

fireexit yani benim sordugum sey dusuk seviyeli format oluyor senin dedigine gore

arkadaslar kimse yokmu dusuk seviyeli format hakkinda bilgisi olan

niksizkahramanerkan

5 Ocak 2007, 23:26:06  

quote:

quote:

quote:

merhabalar

Boot disc ile formatlamak tüm sorunlarını kökten çözer. Bunun için önce boot disk yaratman lazım. Windows XP de yaratılan boot disk bazı nedenlerle formatta sorun çıkarabilir. Ben hep Windows 98 inkini kullanıyorum. Bu linkten (http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm) Windows98 OEM i seçerek gerekli boot diski yaratacak programı indirebilirsin. Program senden boş ve formatlanmış bir disket istiycek ve gerekli dosyaları diskete kaydedecek. Daha sonra disketi disket sürücüsüne yerleştirip bilgisayarı baştan başlat. Dos (yani sadece A: yazan siyah ekran) açılacak. Buraya (A: nın yanına) "format c:" yaz. Bu C yi tamamiyle formatlar. D yi formatlamak istiyorsan "format d:" yaz. Formatlama bittikten sonra windowsu pırıl pırıl harddiske kurabilirsin.

Teşekkür ediyorum arkadaş ilgilendiğin için öncelikle.ben xp home editon kurmak istiyorum yine Windows98 OEM boot diskinimi kullancam bu konuda da bi bilgi verirsen sevinirim..

WPL

6 Ocak 2007, 10:03:09  

Bilgisayarı yeni topladım ve ilk defa kendim kurdum yazılımları. kurulumu yaparken c ve d olarak diski iikiye böldüm c ye windowsu kurdum problemsiz çalışıyor. fakat d sürücüsünü görmüyor yeniden cdden başlatıp yanlızca d ye format atmak istiyorum ama beceremedim. ne yapmam gerekiyor c ye dokunmadan komple format atmadan yanlızca d sürücüsünü seçip ona format atmak için. d ye birşey kurmak istemiyorum yanlızca yedeklerimi ve müzüikleri burada tutacam ama d sürücüsü gözükmüyor bir türlü. kısaca bi anlatan olursa sevinirim...

Intel Core2 Duo 2MB 2,13GHZ 1066MHZ „  GIGABYTE 965P-DS4 Dual1066FSB PCI „  NVIDIA VGA 7900GS 600MHZ DDR3 PCI HDTV 256MB 256BIT„  KINGSTON 533MHZ PC 4200 DDR2 (2x1GB) „  Western Digital 320 GB 16 MB SATA2 „  LCD 17'' PHILIPS 170x16 „ CASE AOPEN QF50G-G02 350W „ KB MICROSOFT KLAVYE+MAUSE„ SPK LOGITECH S-200 2+1 SPEAKER
niksizkahramanerkan

6 Ocak 2007, 24:52:51  

quote:

Orjinalden alıntı: WPL

Bilgisayarı yeni topladım ve ilk defa kendim kurdum yazılımları. kurulumu yaparken c ve d olarak diski iikiye böldüm c ye windowsu kurdum problemsiz çalışıyor. fakat d sürücüsünü görmüyor yeniden cdden başlatıp yanlızca d ye format atmak istiyorum ama beceremedim. ne yapmam gerekiyor c ye dokunmadan komple format atmadan yanlızca d sürücüsünü seçip ona format atmak için. d ye birşey kurmak istemiyorum yanlızca yedeklerimi ve müzüikleri burada tutacam ama d sürücüsü gözükmüyor bir türlü. kısaca bi anlatan olursa sevinirim...

Belkide sen diski 2 ye böldüğünü sanmışsındır bi baksana c: disk boyutu ne kadar örneğin 80 gb sa pc in hepsini tek sabit disk altında yapmış olabilirsin formatlama esanaında oluyor böyle problemler..Eğer dediğim gibi yapmışsan yani 80 gb (veya 40gb sabit disk boyutunu sölemedin) tümünü C: diskinde toplamışsan onu 2 ye bölebilirsin partiton programları mevcut netten indirip yapabillrisin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niksizkahramanerkan -- 6 Ocak 2007; 12:55:18 >

WPL

6 Ocak 2007, 15:13:13  

yok bölünmüş HD 320GB 160GB C gözüküyor D yok ortada acaba yeniden format atma adımlarını izleyip bu sefer D yi oradanmı seçip formatlamak gerekiyor. yanlış bişeyde yapmak istemeiyorum
quote:

quote:

Belkide sen diski 2 ye böldüğünü sanmışsındır bi baksana c: disk boyutu ne kadar örneğin 80 gb sa pc in hepsini tek sabit disk altında yapmış olabilirsin formatlama esanaında oluyor böyle problemler..Eğer dediğim gibi yapmışsan yani 80 gb (veya 40gb sabit disk boyutunu sölemedin) tümünü C: diskinde toplamışsan onu 2 ye bölebilirsin partiton programları mevcut netten indirip yapabillrisin..

Intel Core2 Duo 2MB 2,13GHZ 1066MHZ „  GIGABYTE 965P-DS4 Dual1066FSB PCI „  NVIDIA VGA 7900GS 600MHZ DDR3 PCI HDTV 256MB 256BIT„  KINGSTON 533MHZ PC 4200 DDR2 (2x1GB) „  Western Digital 320 GB 16 MB SATA2 „  LCD 17'' PHILIPS 170x16 „ CASE AOPEN QF50G-G02 350W „ KB MICROSOFT KLAVYE+MAUSE„ SPK LOGITECH S-200 2+1 SPEAKER
volkanakar

6 Ocak 2007, 17:19:42  

quote:

Orjinalden alıntı: oyundelisi

• Bölümü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendir. (Çabuk)

ben burda her zaman fat çabuk yapıorum ve eger birden fazla parcaya bolecekseniz hdd yi windows u yükledikten sonra mesela D ye sağ tıklayıp biçimlendir deyip hızlı bir şekilde biçimlendirebilirsin

fireexit

6 Ocak 2007, 23:03:14  

quote:

Orjinalden alıntı: volkanakar

quote:

Orjinalden alıntı: oyundelisi

� Bölümü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendir. (Çabuk)
� Bölümü FAT dosya sistemini kullanarak biçimlendir. (Çabuk)
� Bölümü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendir.
� Bölümü FAT dosya sistemini kullanarak biçimlendir.
� Dosya sistemini olduğu gibi bırak

ben burda her zaman fat çabuk yapıorum ve eger birden fazla parcaya bolecekseniz hdd yi windows u yükledikten sonra mesela D ye sağ tıklayıp biçimlendir deyip hızlı bir şekilde biçimlendirebilirsin

ben çabuk formatı tercih etmiyorum özellikle harddisk çok yeni değilse çünkü çabuk format harddiskin bozuk alanı olup oldadığını kontrol etmez ve hepsini güvenilir kabul eder. Buda daha sonra bilgi kaybına neden olabilir. Azıcık uzun sürsün ama sağlam olsun çabukları seçmeyin benim tavsiyem.

Gelelim NTFS mi FAT mi sorusuna: NTFS FAT'e göre daha yeni bir sistemdir zaten açılımındanda (NT File System) anlaşılacağı gibi Windows NT ile birlikte çıkmıştır. Bilgi okuma yazma süreleri daha kısadır daha güçlüdür ve FAT e göre çok çok daha güvenlidir. Windows XP kullanıcıları için kesinlikle doğru tercihtir.

O zaman bu FAT'i ne diye koymuşlar buraya NTFS o kadar iyiyse sorusu geliyo insanın aklına. Bunun nededi NTFS nin diğer işletim sistemleri tarafından tanınmamasıdır. Eğer bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa (Windows haricinde Linux veya benimki gibi MacOS varsa) o zaman FAT'i seçmelisinizki diğer işletim sisteminden Windows'un yüklü olduğu bölüme ulaşılabilsin. Ama sadece WindowsXP kullananların NTFS seçmesi daha yararlı olur.

Ayrıca FAT formatlı harddiski tekrar formatlamadan Windowsu kurduktan sonrada NTFS'ye döndürebilirsiniz. Ama NTFS'den FAT'e formatsız dönüş yoktur.

fireexit

7 Ocak 2007, 12:11:38  

quote:

quote:

quote:

quote:

merhabalar

Teşekkür ediyorum arkadaş ilgilendiğin için öncelikle.ben xp home editon kurmak istiyorum yine Windows98 OEM boot diskinimi kullancam bu konuda da bi bilgi verirsen sevinirim..

Evet 98'inkiyle yaparsan hiç sorun yaşamayacağına eminim. Ne kuracağının bi önemi yok zaten bu sadece formatlamak için gerekli. Ben en son XP'nin bootdiskiyle denediğimde dos format komutunu tanımamıştı. Sonra yukarda linkini verdiğim siteyi buldum, 98'inkini kullanınca sorun çözüldü. Bi kaç arkadaşım daha aynı problemi yaşadıklarını söylediler, onlarada aynı tavsiyeyi verdim, onlar içinde işe yaradı.

Yukaradaki açıklamayıda biraz yarım bırakmışım gibi geldi. Formattan sonrasınada kısaca özetliyim.

Formatlama bitince bootdiski çıkarıp, WindowsXP cd'sini yerleştirip bilgisayarı yeniden başlat. Bilgisayarın CD'den başlaması lazım. Başlamıyosa BIOS'a girip (BIOS veya setup diyede geçebilir adı. Açılışta "del" tuşuna basılarak giriliyo olması lazım) öncelikli başlatılması gerekenler (boot) sıralamasında cd-rom 'u harddiskin önüne geçir. Ama orda cd-rom harddisk diye yazmaz marka ve modelleri yazar. Bu ayarın BIOS'un neresinde olduğunu tam bilmiyorum, zaten her bilgisayardada aynı yerde olmuyo ama biras kurcalarsan bulursun. Bundan sonra bilgisayarı baştan başlat. Şimdi CD'den okumaya başlıycaktır. WindowsXP kurulumu başlayacak. Bundan sonrası zaten diğer anlatılan yöntemle aynı. Basamakları izliyosun cd seni götürüyor.

Sana tavsiyem harddiskin tüm segmentlerini windows kurmaya başlamadan önce üşenmiyip tek tek formatlaman. Kolay gelsin. Bi sorun olursa tekrar yardımcı olmaya çalışıyım.

fireexit

7 Ocak 2007, 12:24:28  

quote:

yok bölünmüş HD 320GB 160GB C gözüküyor D yok ortada acaba yeniden format atma adımlarını izleyip bu sefer D yi oradanmı seçip formatlamak gerekiyor. yanlış bişeyde yapmak istemeiyorum
quote:

quote:

D'ye Dos'tan ulasmayı dene bi. Eğer girilebiliyosa yukarda anlattığım gibi başlangıç disketiyle C'ye dokunmadan D'yi formatla. Eğer harddiski yeni almışsan windows kurmadan önce ikiye bölmüş ama sadece yarısını formatlayıp oraya window kurmuş geri kalanını formatlamamış olabilirsin.

fireexit

7 Ocak 2007, 1:01:38  

http://www.****.com/d0d8d36246e5b5b59aaafeb55fa7fd1291dab8d1

Gördüğüm en iyi WindowsXP hiç sorunsuz çalışıyo. Kasım 2006 update'li. Ama İngilizce, bide pek legal olmuyo tabi ama torrent kullananlara duyrulur.

Mesajım sonsürleniyo. İsteyen olursa özelden yıldızların yerinde ne olması gerektiğini söylerim.

niksizkahramanerkan

7 Ocak 2007, 22:36:21  

quote:

quote:

quote:

Evet 98'inkiyle yaparsan hiç sorun yaşamayacağına eminim. Ne kuracağının bi önemi yok zaten bu sadece formatlamak için gerekli. Ben en son XP'nin bootdiskiyle denediğimde dos format komutunu tanımamıştı. Sonra yukarda linkini verdiğim siteyi buldum, 98'inkini kullanınca sorun çözüldü. Bi kaç arkadaşım daha aynı problemi yaşadıklarını söylediler, onlarada aynı tavsiyeyi verdim, onlar içinde işe yaradı.

Yukaradaki açıklamayıda biraz yarım bırakmışım gibi geldi. Formattan sonrasınada kısaca özetliyim.

Formatlama bitince bootdiski çıkarıp, WindowsXP cd'sini yerleştirip bilgisayarı yeniden başlat. Bilgisayarın CD'den başlaması lazım. Başlamıyosa BIOS'a girip (BIOS veya setup diyede geçebilir adı. Açılışta "del" tuşuna basılarak giriliyo olması lazım) öncelikli başlatılması gerekenler (boot) sıralamasında cd-rom 'u harddiskin önüne geçir. Ama orda cd-rom harddisk diye yazmaz marka ve modelleri yazar. Bu ayarın BIOS'un neresinde olduğunu tam bilmiyorum, zaten her bilgisayardada aynı yerde olmuyo ama biras kurcalarsan bulursun. Bundan sonra bilgisayarı baştan başlat. Şimdi CD'den okumaya başlıycaktır. WindowsXP kurulumu başlayacak. Bundan sonrası zaten diğer anlatılan yöntemle aynı. Basamakları izliyosun cd seni götürüyor.

Sana tavsiyem harddiskin tüm segmentlerini windows kurmaya başlamadan önce üşenmiyip tek tek formatlaman. Kolay gelsin. Bi sorun olursa tekrar yardımcı olmaya çalışıyım.

Ok anladım ,geri kalanını biliyorum zaten sadece o problem vardı umarım verdiğin bilgilerle o sorunu çözerim...tekrar teşekkürler

WPL

8 Ocak 2007, 18:36:39  

yokmu bu problemi çözmeme yardımcı olacak bu konuyu bilen birisi
quote:

quote:

quote:

racconapo
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

9 Ocak 2007, 15:21:12  

cok tesekkurler elıne saglık
Immortal King

Sisteme Gözat

23 Ocak 2007, 16:01:21  

saol.tşk.

H.A.W.X. Ağ Adı:Hawx_DH Şifre:123
Garena Nick:Rime01
sedemirkan

24 Ocak 2007, 2:26:56  

bi taneside çıkıp demiyoki vista çıktı hala xp ye nasıl format atılıcağını anlatıyosun. bide 84000 kişi bakmış

BAŞKASINDAN ÖĞRENDİKLERİNLE ASLA DAHA ZEKİ OLAMASSIN.
ThE GaSeS

24 Ocak 2007, 17:51:57  

çok teşekkürler

DH-331.DÖNEM VATAN FEDAİLERİ
humeyra_bp

27 Ocak 2007, 18:14:48  

bilgisayar açıkken windows xp cd sinden windows xp yi yükle dedim ve yüklemeye başladı. windows yükleniyor sayfası geldi 15-20 dk. sonra yükleme bitti ve bilgisayarı kapattı ama tekrar açılmadı hata verdi
windows olağan şekilde başlasın,
güvenli kite başlasın
ağ kipiyle başlasın gibi seçenekler geldi
tekrar windowsu kurmayı denedim ama sabit disk bulunamadı diyor
işyerindeki biilgisayardı ve acilen düzeltmem lazım bilgisayar lazım çümkü
yarımcı olursanız sevinirim...

abbuzer

28 Ocak 2007, 16:02:30  

arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum.daha önce hiç masaüstüne format atmamıştım.ama şu an format gereksinimi var.laptobuma gayet kolay bir şekilde format atabiliyorum.kendi orijinal cdleri war.xp yi laptobun cd sinden kursam bir sorun yaratır mı? laptobum asus.masaüstümünde anakartı falan asus.yani ek olarak kurduğu programlar sorun olmaz.ben sadece bu cd yi kullansam birşey olup olmayacağını merak ediyorum

UNUTULANLAR UNUTANLARI ASLA UNUTMAZLAR!!!
Sayfa:   <<   < önceki  1 [2] 3 4   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> İşletim Sistemleri >> Microsoft İşletim Sistemleri >> Cevap: Windows XP Format atma Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Acer Aspire Timeline Lansmanı
Acer'dan 1.6 kilo ağırlığında, Pili 8 saat dayanan Core 2 Solo işlemcili dizüstü bilgisayar
MSI 790FX-GD70
Phenom II için performans dopingi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir