Şimdi Ara

3 fazlı motor klemens bağlantısı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şemaya bi bakarmısınız bu bağlantı doğrumudur?

R fazının ana kontaktörden geçip, bağlandığı klemensin tam karşısına aynı faz gelmeli. S ve T fazı için de aynı kural geçerli. Zaten S fazı ortada olduğu için doğru yerde. Kırmızı ile çizdiğiniz kabloları klemens üzerinde R ile T fazını yer değiştirmeniz yeterli.

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Tek yanlış var, o da klemense giden kırmızı kablolar.
    Ana kontaktörden geçen faz sıralaması üçgen kontaktörde de aynı sıralama olmalıydı. Yani ;
    R fazının ana kontaktörden geçip, bağlandığı klemensin tam karşısına aynı faz gelmeli. S ve T fazı için de aynı kural geçerli. Zaten S fazı ortada olduğu için doğru yerde. Kırmızı ile çizdiğiniz kabloları klemens üzerinde R ile T fazını yer değiştirmeniz yeterli.

yani bu şekildemi ?
    ancak nette bulduğum şu diğer şemada r-s-t faz klemens dağılımı biraz daha farklı gibi sanki hangisi doğru?

/>

• Tamam şimdi oldu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 13 Kasım 2011; 23:32:55 >
  • Sigortayı, kontaktörleri ve termik röleyi doğru seçersen bir sorun olmaz.

Burada fazların yerleşimi internette bulduğunuz gibi yerleşik değildir. O şema daha açıklayıcı olması için motor bobinleri öyle gösterilmiş.
    Halbuki gerçekte motor bobinleri klemense çapraz bağlanır. Bu da aynı motoru hem yıldız hem de üçgen kullanabilme imkanı verir.
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Bu motor için yeni panomu yapacaksın ? Sonucu burada yazarsın artık.

pano hazır elemanlar kurulu tek iş kaldı oda panoda motor için ayrılan o 6 ucun motor klemensine dizilimi şmdi söylediğinize göre ana kontakötden çıkan r-s-t fazları motorun u-v-w uçlarına sırasıyla dizilecek doğrumu? ardından yıldız-üçgen kontaktörlerinden gelen r-s-t fazları r fazı z'ye s fazı x'e t fazı ise y'ye bağlanacak öyle değilmi?
  • tamam ne demek istediğinizi şimdi anladım bobinlerin bu çapraz bağlantısı motor içinde gerçekleştirilir ve klemense karşılıklı bağlanacak şekilde çıkılır ki hem yıldız hemde üçgen bağlantılı yapabilelim diye şimdi anladım çok teşekkür ederim aydınlattığınız için ozaman buna göre r fazı hem u hemde x' e denk gelecek s fazı hem v hemde y 'ye ve t fazı ise hem w hemde z ye denk gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electroghost -- 14 Kasım 2011; 0:24:52 >
    Aşağıda öncelerden çizdiğim bir şema var. Daha doğrusu resim şema karışımı bir şey. İlk defa yıldız üçgen pano yapmak isteyen birine çizmiştim.

Hayır öyle değil derken bir önceki yazıya istinaden söylemiştim. Son yazınız doğrudur. Yalnız klemens üzerindeki sıralama şemada olduğu gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 14 Kasım 2011; 0:33:10 >

• evet bu şema çok daha açıklayıcı oldu emeğinize sağlık konu anlaşılmıştır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.