Şimdi Ara

Android 4.0 yüz tanıma sistemi fotoğraf kullanılarak aşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
11.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Android 4.0 yüz tanıma sistemi fotoğraf kullanılarak aşıldı






    Google, Android işletim sisteminin Ice Cream Sandwich sürümünü basına tanıttığında önemli fonksiyonlardan birisi olarak yüz tanıma ile kilit açmayı göstermişti. Kısa bir demosu da yapılan fonksiyonun kırılmasının zor olduğu belirtilmişti.




    CyanogenMod grubunun lideri Koushik Dutta (Koush) ise tanıtımın ardından yüz tanıma sisteminin kolaylıkla kırılabileceğini ve sadece bir fotoğrafın yeterli olduğunu iddia etmişti. Bununla birlikte Google Android geliştirici avukatı Tim Bray meselenin kırmak olmadığını, teknolojinin gelişmesi açısından Google'ın takdir edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.




    SoyaCincau.com sitesi yayınladığı bir video ile yüz tanıma teknolojisinin üç kere ardı ardına kırılabildiği ispat edildi. Galaxy Note ile çekilen bir fotoğraf daha sonra Galaxy Nexus'un yüz tanıma özelliği tarafından varsayılan kullanıcı yüzü olarak ayarlandı. Kilit açma ekranında gelen yüz sorgulama sürecinde bu fotoğraf gösterilerek kısa sürede kilit açıldı.




    Videodaki konuşmacı fotoğraf tanımlama işini daha önce ayarladığını belirtiyor. Bunun ne kadar doğru olduğu bilinmiyor. 




    Yüz tanıma teknolojisi akıllı telefonlar ile yeni hayatımıza girmeye başlayacak. İlerleyen yıllarda güvenlik anlamında büyük gelişmeler yaşanacaktır ancak yine de şimdiki teknolojinin yanında ek güvenlik tedbirleri almak şart.

     







     








  • Google'ın avukatı google'ı takdir etmemizi söylemiş hadi google'ı takdir ediyoruz.
  • Failın böylesi
  • Tanıtırken kırılmasının zor olduğunu söyle ondan sonra biri kalkıp fotoğrafla kırsın. Sen de kalkıp sıvamaya başla yok teknolojik gelişmeden dolayı takdir edilecek bir durum falan. Rezil etmişler kendilerini kırılması zormuş. Ikiz kardeşi olan ne yapacak? Dur bakayım nasıl olsa suratlar benziyor deyip açar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 12 Kasım 2011; 17:57:58 >
  • peahh şimdi mi keşfettiler... yüz tanıma sistemi bence ölü bir sistem... en iyisi parmak izi okuma... sese duyarlı yapsalar tepten açarlar :D:D:D
  • Bence kullanışlı bir araç. Telefonunun sık sık kurcalanmasını istemiyorsan telefona bakınca açılıyor. Acayip güvenli olmasına şimdilik gerek yok, milyon çeşit kilit ekranı var android için kullanırsın birini.

    Teknolojinin gelişmesi için bu tür başlangıçları her zaman desteklemek gerekir. Hahahah kırılıyor dandik dersen teknoloji gelişmez. Adam haklı yani.
  • google adına büyük bir handikap olmuş.. tam rezillik.. büyük güvenliğe bakın ilkokul çocuğu bile kiliti açar ne kod nede başka birşey. acaba hiç mi akıllarına gelmemiş bunu yaparken google'ın??
  • beyler ıphone 4 te 3g goruntulu konusmanın sadece ıphonler arası konusulabilindiğini biliyormuydunuz puhahaha kamera sakası gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aspirin_00

    peahh şimdi mi keşfettiler... yüz tanıma sistemi bence ölü bir sistem... en iyisi parmak izi okuma... sese duyarlı yapsalar tepten açarlar :D:D:D


    sese duyarlı yapsalar bu sferde karsıdakınin ses kaydını alırsın olur biter :)
  • Telefonu çalan yada habersiz alan kişide fotoğrafınız olmaz merak etmeyin.
  • Yüz tanıma sisteminin sonu bu olacağı belliydi. Ancak yüz tanıma olsa ne olacak ki? Tuş kilidine şifre koyarsın ya da Android'de model kilitleme var onu kullan. Telefonunuzda devlet sırları mı saklıyorsunuz? Kozmik oda gibidir benim telefonum diyorsanız parmak izi okuyuculu telefon alın. Ama dikkat edin kimse parmağınızı kesip telefonunuzdaki bilgilere ulaşmaya çalışmasın.
  • Arkadaşımın parmak izi okuyuculu laptopunu orta parmağım ile açtıktan sonra bu haber beni hiç şaşırtmadı...



    ek olarak zaten bu tür sistemler tehlikeli de olabilir.Mesela bi trafik kazası geçirdiniz yardım isteyeceksiniz.O anda telefonu elinize aldınız ama o da ne telefon kan revan içindeki yüzünüzü tanımıyor! Bence acil durumlar için bu tür şeyler herzman devre dışı bırakılmalı.Yada alternatif yöntemler bir arada kullanılmalı.Mesela şifre + yüz tanıma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 12 Kasım 2011; 18:53:54 >
  • Ön kamerası olan androidlerde "Visidon Applock" gibi uygulamalarla zaten halihazırda kullanılan bir yöntemdi bu yüz tanıma. Büyük bir buluş değil ki zaten, google'nin neye dayanarak böyle çok önemli bir gelişme gibi gösterdiğini anlayamadım.
  • Bende bişey sanmıştım yüz tanıma sistemi filan abartınca..
  • herkes vesikalık taşıcak diye bişey yok...

    ilerde daha iyi olacağından eminim.
  • yüz tanıma yöntemi hem ilgi çekici hemde kolaylık bir bakıma.elle şifre veya şekil çizmektense.Fakat bunun iyi geliştirilmesi yada erkenden başka yöntemlere geçilmesi lazım parmak izi olabilir başka birşey olabilir.
  • google gibi bir firmanın böylesi ucuz hatalar yapması dusundurucu.
  • Güvenlik önlemi olarak düşündükleri yenilik, güvenliğin daha kolay aşılmasını sağlamış. Tam bir trajikomedi.
  • ufak bir güncelleme ile düzelte bilirler çok büyük sıkıntıdı değil ama hata hatadir
  • belki saçma gelebilir size ama şöyle bir şey düşünülebilir yüz tanıma sistemini daha güvenli kılabilmek için telefon her kilit açmak istediğimizde bize farklı bir komut verebilir mesela hem yüzümüzü tanıyıp hem de göz kapaklarımızı kırpmamızı isteyebilir veya yüz tanımanın yanında elimizle 1 veya 2 ne biliyim başka birşey yapmamızı isteyebilir bunun gibi onlarca farklı komut oluşturabilirler bu sayede güvenlik seviyesi biraz daha artırılmış olabilir. Bilmem yanılıyor muyum ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.