Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2012 Modelleri (LM960V, LM860V, LM760S, LM670S, LM660S) [ANA KONU] (439. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
138
Favori
1.000.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 47LM660S televizyonumu servise verdim.Sebebi görüntü sağa sola hareket ettiğinde ekranda dikine gri şeritlerin belirmesi.Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Özellikle maçlarda, gökyüzü fonlarında ve insan yüzlerinde belli oluyor.Alışırım belki diye bir süre bekledim ama ne mümkün.Artık televizyonu değil her an çıkması muhtemel şeritleri izler oldum.İşin ilginç yanı bu sorundan sonra teknosa da diğer lg modellerine baktım.Üst üste 47LM670 ve 47LM760 vardı.Aynı sorun onlarda da vardı.Hatta 760 da daha fazla vardı diyebilirim.Televizyonlar internete bağlıydı ve youtube dan DSE test videosunu oynattığımızda herşey ayan beyan ortaya çıktı zaten.Bu konuda en sorunsuz gördüğüm ES7000 oldu.Diğerlerinde denemedim.Bu arada philipsin pasif 3D modellerinde de aynı sorun var fakat aktiflerde ben farkedemedim. Sanırım pasif 3D panellerin ortak sorunu.Yabancı forumlarda da 860 modelini aynı sorun nedeniyle iade edenler gördüm.Şaşırdığım bir başka konuda LG nin görüntü parlaklığı, yanında duran samsung 46es7000 ve modelini hatırlayamadığım bir philips televizyona göre çok bariz bir şekilde sönük vaziyetteydi.Görevliye parlaklıklarının son ayarda mı olduğunu sordum.Kumandayı getirdi baktık.Samsungunki dinamikte LG ninkiler Canlı ayarındaydı.Yani en yüksek parlaklık ayarındaydı. Ürünü almadan önce LG kalitesine güvenerek çok fazla araştırma yapmadan aldım.Şöyleki teknosa da LG için ayrı bir köşe oluşturmuşlardı ve tüm modeller orada bulunuyordu.Karşılaştırma şansım pek olmadı.Aklıma da böyle birşey gelmemişti açıkçası.Ben televizyonda sorun yaşadıktan sonra yaptığım araştırmalarda benim yaşadığım sorunu çoğu kişinin yaşadığını gördüm.Şimdi serviste ve ne olacak bilmiyorum.Değişim olsa bile gelecek televizyonunda çok farklı olacağını düşünmüyorum.Hüsranlardayım.Resmen hevesim kursağımda kaldı. LG beni çok şaşırttı.LM serisinden almayı düşünen arkadaşlar iyi araştırsınlar ve karşılaştırmalarını iyi yapsınlar.Televizyona özellik olarak diyebileceğim hiç birşey yok. Gerçekten internete bağlanması, media playerı sihirli kumandası harika.Ama bir televizyonda asıl olan görüntü kalitesidir.Görüntüyü doğru vermesidir. Herkeze iyi geceler.

• 42lm660 model tv den birde annem gile aldık tv bugun geldi servis çağırdılar kurdurduk. İnşşallah bir sorunu yoktur ben tvyi görmedim daha. Kliksadan 1889 tl ye aldık artı yüzde 10 worlpuan ile. Yalnız servis elemanların yazılımdan anlamadığını kesin kes öğrenmiş oldum zira kardeşim demiş ki pc deki resimleri filmleri kablosuz tv de izlemek istiyorum onu nasıl yaparız demiş onalrda yok öyle birşey olmaz öyle pc yi tv kablo ile bağlamanız lazım gibi bişeyler söylemişler adamların plexten falan haberi yok. Birde güncelleme varsa yükleyin demiş güncel zaten demişler ama kontrol ettirdim son 20.23 güncellemesini buldu hemen yükledik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erndvc

Bugün 47LM660S televizyonumu servise verdim.Sebebi görüntü sağa sola hareket ettiğinde ekranda dikine gri şeritlerin belirmesi.Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Özellikle maçlarda, gökyüzü fonlarında ve insan yüzlerinde belli oluyor.Alışırım belki diye bir süre bekledim ama ne mümkün.Artık televizyonu değil her an çıkması muhtemel şeritleri izler oldum.İşin ilginç yanı bu sorundan sonra teknosa da diğer lg modellerine baktım.Üst üste 47LM670 ve 47LM760 vardı.Aynı sorun onlarda da vardı.Hatta 760 da daha fazla vardı diyebilirim.Televizyonlar internete bağlıydı ve youtube dan DSE test videosunu oynattığımızda herşey ayan beyan ortaya çıktı zaten.Bu konuda en sorunsuz gördüğüm ES7000 oldu.Diğerlerinde denemedim.Bu arada philipsin pasif 3D modellerinde de aynı sorun var fakat aktiflerde ben farkedemedim. Sanırım pasif 3D panellerin ortak sorunu.Yabancı forumlarda da 860 modelini aynı sorun nedeniyle iade edenler gördüm.Şaşırdığım bir başka konuda LG nin görüntü parlaklığı, yanında duran samsung 46es7000 ve modelini hatırlayamadığım bir philips televizyona göre çok bariz bir şekilde sönük vaziyetteydi.Görevliye parlaklıklarının son ayarda mı olduğunu sordum.Kumandayı getirdi baktık.Samsungunki dinamikte LG ninkiler Canlı ayarındaydı.Yani en yüksek parlaklık ayarındaydı. Ürünü almadan önce LG kalitesine güvenerek çok fazla araştırma yapmadan aldım.Şöyleki teknosa da LG için ayrı bir köşe oluşturmuşlardı ve tüm modeller orada bulunuyordu.Karşılaştırma şansım pek olmadı.Aklıma da böyle birşey gelmemişti açıkçası.Ben televizyonda sorun yaşadıktan sonra yaptığım araştırmalarda benim yaşadığım sorunu çoğu kişinin yaşadığını gördüm.Şimdi serviste ve ne olacak bilmiyorum.Değişim olsa bile gelecek televizyonunda çok farklı olacağını düşünmüyorum.Hüsranlardayım.Resmen hevesim kursağımda kaldı. LG beni çok şaşırttı.LM serisinden almayı düşünen arkadaşlar iyi araştırsınlar ve karşılaştırmalarını iyi yapsınlar.Televizyona özellik olarak diyebileceğim hiç birşey yok. Gerçekten internete bağlanması, media playerı sihirli kumandası harika.Ama bir televizyonda asıl olan görüntü kalitesidir.Görüntüyü doğru vermesidir. Herkeze iyi geceler.

Merhaba sadece bir iki örnekle genelleme yapma bence. Çünkü;
    1. Her şey kul yapımı ve teknosa da teşir ürünlerine nasıl davrandıklarını biliyor olman lazım. Ekrana vuruyorlar denemeler yapılıyor vs.
    2. ben 3 aydır LM760 kullanıyorum görüntüsü olsun özellikleri olsun bir eksiklik yada anormallik görmedim. Maşallah. tabi. Birde ben yalaşık hafta da 1 3d ve en az 3 yada 4 tane de blue ray 1080p Film izliyorum. görüntü kalitesi beni hem etkiliyor hemde göze hitap ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder748 -- 12 Şubat 2013; 9:38:58 >

• Arkadaşlar lg Lm 760s te indirdigimiz mkv filmleri 16;9 da tam ekrana nasıl sigdiracagiz altan usten kalan siyah boşluklar can sıkıcı varmı çözüm bilen pcyatdimi olmadan tesekkurler,,,,,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolasea

860 serisi sizce bu birkaç ay içinde piyasadan çekilir mi arkadaşlar yani şöyle haziranda düğünüm var şimdi mi alayım yoksa biraz daha bekleyeyim mi 47lm860v vatan bilgisayarda 3149 tl şu an , geçen gün bir lg bayii ne sordum dedi ki oled ler geleceği için bunlar piyasadan kalkacak dedi oled lerde 6000 tl civarında dedi doğruluk payı var mıdır şansıma bekleyeyim fiyatı düşerse bekleyip mayıs ayında mı alsam ozamana kadar piyasadan kalkarmı bilemedim varsayımı olan var mı içinizde acaba

860'ın piyasadan çekilmesi gibi bi durum olmaz diye tahmin ediyorum en az 2014 ortasına kadar raflarda olur.oled yeni geliştirilen bi teknoloji şuan kullanıcı sayısı çok az. panellerin stabilitesi belli değil iyimidir kötümüdür kimse bilmiyor. onun için fiyatları uygun olup alınabilse dahi bi süre beklemekte fayda var. ayrıca 6000 tl değilde 16000 tl filan olur fiyatı

• quote:

Orijinalden alıntı: cicixx

Arkadaşlar lg Lm 760s te indirdigimiz mkv filmleri 16;9 da tam ekrana nasıl sigdiracagiz altan usten kalan siyah boşluklar can sıkıcı varmı çözüm bilen pcyatdimi olmadan tesekkurler,,,,,

bahsettiğin şey tv ile değil filmde kullanılan kamera ile ilgili bişey.ekrana tam sığdırmak için ekran ayar menüsünden zoom yapman gerek fakat görüntünün alt üst ve yan kenarlarından genişletir. yani hem daha dar bir alanı izlemiş olursun hemde görüntü kalitesi fark edilir şekilde düşer. bahsettiğin ölçüler film çekilirken senin ekrandaki filmin ince ayrıntılarını daha iyi seçebilmen için kullanılmış bir boyuttur. bi sorun yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spitz -- 12 Şubat 2013; 11:47:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fx500

ağ bağlantısı wi-fi de zararlı....gereksiz kullanımı önlemek icin ağ bağlantısını geçici iptal nasıl yapılır bilgi verir misiniz

bu konuda aydınlatici bilgi verir mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: onder748

quote:

Orijinalden alıntı: erndvc

Bugün 47LM660S televizyonumu servise verdim.Sebebi görüntü sağa sola hareket ettiğinde ekranda dikine gri şeritlerin belirmesi.Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Özellikle maçlarda, gökyüzü fonlarında ve insan yüzlerinde belli oluyor.Alışırım belki diye bir süre bekledim ama ne mümkün.Artık televizyonu değil her an çıkması muhtemel şeritleri izler oldum.İşin ilginç yanı bu sorundan sonra teknosa da diğer lg modellerine baktım.Üst üste 47LM670 ve 47LM760 vardı.Aynı sorun onlarda da vardı.Hatta 760 da daha fazla vardı diyebilirim.Televizyonlar internete bağlıydı ve youtube dan DSE test videosunu oynattığımızda herşey ayan beyan ortaya çıktı zaten.Bu konuda en sorunsuz gördüğüm ES7000 oldu.Diğerlerinde denemedim.Bu arada philipsin pasif 3D modellerinde de aynı sorun var fakat aktiflerde ben farkedemedim. Sanırım pasif 3D panellerin ortak sorunu.Yabancı forumlarda da 860 modelini aynı sorun nedeniyle iade edenler gördüm.Şaşırdığım bir başka konuda LG nin görüntü parlaklığı, yanında duran samsung 46es7000 ve modelini hatırlayamadığım bir philips televizyona göre çok bariz bir şekilde sönük vaziyetteydi.Görevliye parlaklıklarının son ayarda mı olduğunu sordum.Kumandayı getirdi baktık.Samsungunki dinamikte LG ninkiler Canlı ayarındaydı.Yani en yüksek parlaklık ayarındaydı. Ürünü almadan önce LG kalitesine güvenerek çok fazla araştırma yapmadan aldım.Şöyleki teknosa da LG için ayrı bir köşe oluşturmuşlardı ve tüm modeller orada bulunuyordu.Karşılaştırma şansım pek olmadı.Aklıma da böyle birşey gelmemişti açıkçası.Ben televizyonda sorun yaşadıktan sonra yaptığım araştırmalarda benim yaşadığım sorunu çoğu kişinin yaşadığını gördüm.Şimdi serviste ve ne olacak bilmiyorum.Değişim olsa bile gelecek televizyonunda çok farklı olacağını düşünmüyorum.Hüsranlardayım.Resmen hevesim kursağımda kaldı. LG beni çok şaşırttı.LM serisinden almayı düşünen arkadaşlar iyi araştırsınlar ve karşılaştırmalarını iyi yapsınlar.Televizyona özellik olarak diyebileceğim hiç birşey yok. Gerçekten internete bağlanması, media playerı sihirli kumandası harika.Ama bir televizyonda asıl olan görüntü kalitesidir.Görüntüyü doğru vermesidir. Herkeze iyi geceler.

Merhaba sadece bir iki örnekle genelleme yapma bence. Çünkü;
    1. Her şey kul yapımı ve teknosa da teşir ürünlerine nasıl davrandıklarını biliyor olman lazım. Ekrana vuruyorlar denemeler yapılıyor vs.
    2. ben 3 aydır LM760 kullanıyorum görüntüsü olsun özellikleri olsun bir eksiklik yada anormallik görmedim. Maşallah. tabi. Birde ben yalaşık hafta da 1 3d ve en az 3 yada 4 tane de blue ray 1080p Film izliyorum. görüntü kalitesi beni hem etkiliyor hemde göze hitap ediyor.

3d izlerkenmi oluyordu bu durum? bahsettiğin durum ekrana çok yakınken 3d izlersen oluşabilir. fpr ile ilgili bişeydir doğrudur. 3d izlemenin belli bi mesafesi vardır bildiğim kadarıyla ekran genişliğinin en az iki üç katı uzakta durman gerekiyor düzgün şekilde izleyebilmen için.eğer 2d'de aynı şekilde problem yaşıyorsan kullanılan uydu alıcısı,uydu anteni vs ile ilgili problemlerde olabilir. hepsini kontrol etmekte fayda var mkv izliyorsanız dandik riplenmiş filmden bile bu tip problemler çıkabilir. ekranın ayarlarından dolayıda olabilir. bende ilk aldığımda ekranda takılmalar yaşıyordum fakat problemi ayarlardan hallettim. yani bahsettiğiniz şekilde üç cihazın üçündede aynı problemi gözlemlemeniz biraz garip geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spitz -- 12 Şubat 2013; 13:11:44 >

• hx850 philips 8007 ve lm960v arasında bana tercıh olarak yardımcı olabilecek kımse yok mu acaba ucunude denemıs kullanmış yahut karşılaştırma fırsatı olan bu 3 . kez soruşum ama bır yanıt alamadım yardımınızı esırgemeyın
  • arkadaşlar lm640s model tv nin 4 haneli kumanda koduna ihtiyacım var. bilen yada kullanan varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenanmorbulut

hx850 philips 8007 ve lm960v arasında bana tercıh olarak yardımcı olabilecek kımse yok mu acaba ucunude denemıs kullanmış yahut karşılaştırma fırsatı olan bu 3 . kez soruşum ama bır yanıt alamadım yardımınızı esırgemeyın

Kenan kardeş 850 varken diğerlerini çiz gitsin!

Sadece Phil 8x ve LGE 960 için,bu ikisinden hangisini seçilir diye sorsaydın o zaman da sana Phil 8xx derdim

960 aslında güzel bir panel ama "kağıt üstünde",en güzeli bu ama pratik de böyle değil!bunu çok anlattım ben geçmişte!
    fiyatı da üstelik hala "eder" değerde değildir! ancak güzel bir düşüş olursa örneğin F/P panel gibi yine de diğer tüm
    LGE serilerine göre bu tercih edilir tabiki!
    LGE nin LE8500(2010 Model) den sonraki en iyi paneli de(Avrupa için) aslında budur(960)ama 8500 hala en iyi Seridir

++

• quote:

Orijinalden alıntı: kenanmorbulut

kardeşlerim birzahmet bu soruma bir yanıt alabilirsem sevinirim...kıyaslayan gözlemleyen arkadaşlardan rica ediyorum

hx850 phlıps 8007k mı lg lm960v mı hepsıde 55 ınc olacak sekılde

hx850 içlerinde en iyi lokal karartma yapan tv. 3dsi cidden çok başarılı titreşim yok denecek kadar az.yeni çıkan 3d gözlükleri kullanabilirsiniz yanında 3 buçuk gram ağırlığı var gözlüklerin. görüntü kalitesi olarak mükemmel bi cihaz.ama genel led tv problemlerine malesef bu tv'dede rastlayabilirsiniz. ışık sızması ve mura gibi sıkıntıları çıkabiliyor.

960vler full led kullanıyor. görüntü kalitesi bluray ve mkv'de muhakkak canlı ve güzel olacaktır ama bir hx850 - hx920 kadar başarılımı onu bilmiyorum. hx850'nin sd yayın görüntüsü bile muazzam çünkü.bu faktörleride işin içine katmanız gerek. çünkü 7 gün 24 saat bluray izlemiyceksiniz sonuçta.açıkcası yerinde incelemek en iyi yol olacaktır.lokal karartmanın yetersiz olduğunu ve renk dağılımında sıkıntıları olduğunu okumuştum.ışık sızması vs. zaten bütün tvlerde çıkabiliyor.

aceleniz yoksa 2013 tvleri bi çıksın ona göre bi seçim yaparsınız hemde fiyatlar biraz daha düşmüş olur.sony hx950 , sharp elite ve panasoniğin plazmaları cidden güzel tvler bunlarıda bi inceleyin derim.

• Bende iki gün önce 47LM760S alarak aranıza katıldım. Almak için fiyatın 2500 e düşmesini bekliyordum normalde ancak teknosadan turuncu indirimle 2700 fiyatını görünce dahada beklemedim artık.
    Televizyon görüntü kalitesi ve 3D olarak çok iyi. Ancak internet tarayıcısı hiç tatmin etmedi açıkcası. Bugün internetten bir dizi izlerken yarıda kesti ve bellek yetersiz uyarısı verdi. Şimdi bunun sebebini ve çözümü olup olmadığını araştırıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa çok memnun olurum.

• Selamlar.
    47LM640s için pusuda bekleyenlerdenim:)

Dün akşam bir akrabamda SAMSUNG 46ES7000 modelini uzun süre inceleme fırsatım oldu. Görüntü netliği canlılığı çok iyi. 3D belgesel izledim, alaskada kızaklarda koşulan köpekler falan vardı. Köpekler koşarak geçerken ayakları kareleniyordu ve net değildi.

LG de de aynı durum söz konusu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spitz

quote:

Arkadaşlar lg Lm 760s te indirdigimiz mkv filmleri 16;9 da tam ekrana nasıl sigdiracagiz altan usten kalan siyah boşluklar can sıkıcı varmı çözüm bilen pcyatdimi olmadan tesekkurler,,,,,

bahsettiğin şey tv ile değil filmde kullanılan kamera ile ilgili bişey.ekrana tam sığdırmak için ekran ayar menüsünden zoom yapman gerek fakat görüntünün alt üst ve yan kenarlarından genişletir. yani hem daha dar bir alanı izlemiş olursun hemde görüntü kalitesi fark edilir şekilde düşer. bahsettiğin ölçüler film çekilirken senin ekrandaki filmin ince ayrıntılarını daha iyi seçebilmen için kullanılmış bir boyuttur. bi sorun yok yani

hdd üzerinden mkv filmde bu ayar yokki nereden bulacagız bu ayarı senin dediginayar tv kanallarınde geçerli medya player konumundayken aktif olmuyor

• quote:

quote:

quote:

hdd üzerinden mkv filmde bu ayar yokki nereden bulacagız bu ayarı senin dediginayar tv kanallarınde geçerli medya player konumundayken aktif olmuyor

ok hocam haklısın tv için geçerli zoom özelliği. kısacası şuan için yapabileceğin bişey yok gibi filmi encode etmen lazım oda uzun hikaye. google'da aratırsan 16:9 filmler diye çıkıyor bi liste ama yeni film yok pek fazla.

• merhaba arkadaşlar daha öncede birkaç kere sordum cevap alamadım..acaba lg smart world deki ücretli uygulamaları çalıştırabilmek için herhangi bir yöntem var mıdır??
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ok hocam haklısın tv için geçerli zoom özelliği. kısacası şuan için yapabileceğin bişey yok gibi filmi encode etmen lazım oda uzun hikaye. google'da aratırsan 16:9 filmler diye çıkıyor bi liste ama yeni film yok pek fazla.

aynen encode uzun iş lakin filmi indirmeden önce aslıda video özelligine bakmak lazım 16:9 olupta tam ekrana oturan filimleri bulmak lazım şimdi onu araştıracagım .... 47 inç kullanıyorum alttan ütten kırpıldıktan sonra bana göre anlamı kalmıyor daha çok bu filimler süper-geniş 21:9 Cinema televizyonlara göre yapılmış gibi . bu kouyla ilgilenen yada sıkıntı duyan arkadaşların önerilerini bekliyorum ... şimdilik kolay gelsin

burada anlatılıyor :http://forum.donanimhaber.com/m_48734070/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicixx -- 12 Şubat 2013; 22:17:49 >

• bu banding(dikine gölgelenme) sorunu olan arkadaşlar benim tv de de aynı sorun var.Farkettiğim tv kapalıyken ayna niyetine tvnin bitarafından bakarken banding oluşan kısımlarda yansımada kırılmalar meydana geliyor(otobüslerin camından dışarı bakarkenki gibi)
  • albani abi çok teşşekür ederim. Can ustadım kafamı kurcalıyan hangi teknoloji mağzasına girsem geç sony diyorlar.. ben phıl 8007 yı cok begendım kı kafamda o varken...bıranda lm960 ı gordum cıhaz gerçekten cok güzel gozukuyordu ama benı uzak tutan tek sey güney korelı bır marka olması :D

anlamayıncada ınsanın secım yapması daha zor oluyor

sonynın stand olan ayagıda bıraz handycap aslında ama bakalım
  • 
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.