Şimdi Ara

SATA HDD leri Ghost ile Klonlayamıyorum !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce ghost2003 programını kullanarak 80gb lik ide hdd yi aynı boyut ve marka bi HDD ye klonladım. Super bi şekilde hiç sorunsuz çalşıyor ikiside.

Problemim aynı işlemi yeni aldığım SATA sistemlerde yapmaya çalışınca çalışmıyor. Klonlama sorunsuz bi şekilde oluyor fakat klonladığım kopya hdd yi master olarak takınca işletim sistemi yükleme hatası diye dos ortamında bi hata mesajı verip duruyor yani XP açılmıyor. Bu konuda fikir sahibi bi arkadaş varmı?

Netten biraz araştırdım bazıları sata da klonlama olmuyor diyor bazıları dos ortamında ghost kullanılırsa sorun çıkmaz diyor. BAzılarıda birden fazla kullanıcı açıldığında ve şifre kullanıldığında klonlama olmuyor diyor.Dos ortamında denemedim. heralde 2 saate kadar onuda denerim.

Yada ghost programı yerine tavsiye edebileceğiniz ve sata anakrtlarda çalışltığından emin olduğunuz bi HDD klonlama programı biliyormusunuz? Bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum

• Arkadaşlar 40 kişiden falza kişi var, hiçmi bu konuda fikir sahibi olan yok. Acil yardımlarınızı bekliyorum. durum bilfiğiniz gibi değil

• kardeşim sata kullanıyorsan raid 1 yapsana ne ghostla ugrasıyorsun.bakınız raid 1.araştır sanada mantıklı gelecektir
  • Hocam sana tavsiye edeceğim program Acronis True İmage......bende senin gibi Ghost ile sorunlar yaşayınca bu programı buldum ve hiçbir sorun yaşamadam programı şu anda kullanıyorum.Kullanımı da çok basit.
  • Dostum 15 tane hdd klonlamam gerekiyor, raid1 de her iki hdd için tüm sistemi yeniden kurmam gerek. Buda aylar alır.
  • Şimdi indiriyorum, olmazsa bide bunu denerim. Yalnız sata da bi problem çıkarmaz inşallah.

İşin enteresan tarafı ghost 2003 ide HDD klOnlamada mükemmel çalıştı. Hadi hayırlısı
    quote:

Orjinalden alıntı: lawyerzzz

Hocam sana tavsiye edeceğim program Acronis True İmage......bende senin gibi Ghost ile sorunlar yaşayınca bu programı buldum ve hiçbir sorun yaşamadam programı şu anda kullanıyorum.Kullanımı da çok basit.
  • Ghost la sata ya klonlama yapamazsın..Bende denedim olmadı..Nedeni ise windows normal kurulum esnasında raid drivarları görmez..Onun için kurulum ekranında F6 tuşuna basarak (daha evvelden anakart ın cd ile beraber gelen raid driverlarını bir diskete çekiyorsun ) disket ister..Disketi kullanarak ancak raid drivarları görebilir..Aynı sorun bende de oldu norton ghost 9.0 ile yedekledim herşeyi raid i kurdum image i raid e aktardım herşey süperdi ama açmadı pc..Bende mecburen XP yi yeniden kurmam gerekti..Zaten F6 ya basmadan kurulum ekranına normal devam edersen windows hiç bir sabit disk bulamadı şeklinde bir uyarı ile karşılaşırsın ..(kendi kendine yaww ben raid kurdum nerede dersin)..Diğer klonlama programlarını bilmiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ben hiç image ile uğraşmadım. Direk ghost Clone dedim 2.cil HDD yi gösterdim ve kopyalamaya başladı. Buraya kadar Herşey ok, raid drive falanda istemiyor direk görüyor 2 hdd yide. Fakat klonlama hatasız olduktan sonra klonlanmış hdd yi master yapıyorum fakat işletim sistemi yükleme hatası deyip windowsa geçmeden duruyor.

Anlamadığım şey IDE hddlerde hiç sorunsuz klonlama yapıyorum ama bunda olmuyor. Sorun windowsun yazılımsal bi kısıtlaması gibi görünüyor ama idede kopyalayabildiğime göre buda değil. 3 gündür gına geldi valla.Biraz sonra acronisi deniycem inşallah işe yarar. Bu konuda yardım edicek birileri olursa sabaha kadar burdayım, yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Em_tech -- 18 Ocak 2006 1:05:27 >
  • Arkadaş internetten Hiren's Boot CD yi çek ve Nero ile yazdır. Bu CD nin içindeki Ghost 8.2 programı ve benzer iki adet program gayet güzel SATA dan imaj alıyor ve geri de yüklüyor. Acronis True Image de kullanabilirsin. Ama tavsiyem bilgisayarı bu CD lerle açıp imaj alma işini DOS dan yapmandır ben yıllardır kullanıyorum SATA da oluyor
  • Birde şöle deniyelim o zaman klonlama yaptığın diske işletim sistemi kurulmuş diğer bir diskten ulaşabiliyorsan eğer işletim sistemi kurulmuş diskte gizli ve sistem dosyalarını görünür hale getir..c:\ de iki tane sistem dosyası (bilgisayar açılışta bu dosyalara bakar varsa açar) olcak onları klonladığın diskte aynı yere kopyala ve gizle..bu dosyalar NTDETECT ve ntldr
  • ok dostum 1 saate kadar denerim Şimdi tekrar ghost a başladım, 1 saate anca biter.

@ keops
    dostum ben hiç image ile uğraşmıyorum çünkü çok zaman kaybı oluyor. Zaten hddler aynı boyut ve marka. Clone daha hızlı ve kolay. Bide çalışsa daha güzel olacak
  • quote:

Hocam sana tavsiye edeceğim program Acronis True İmage......bende senin gibi Ghost ile sorunlar yaşayınca bu programı buldum ve hiçbir sorun yaşamadam programı şu anda kullanıyorum.Kullanımı da çok basit.

Ewet ben bunu kullanıyordum CHIp dergisi hatta kapak konusu yapmıstı tavsiye derim...
  • Peki bu programı Sata da kullanabildinmi, bi sorun oldumu? Birde image alarakmı yoksa klonlayarakmı HDD yi kopyaladın? Bunlara acil cevap verirsen çok sevinirim. Çünkü birtaxz sonra bu programı deniycem. İnşallah bi problem olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: ViRuS134

quote:

Ewet ben bunu kullanıyordum CHIp dergisi hatta kapak konusu yapmıstı tavsiye derim...

• bende true image server var. ama malesef sata hdd lerde çalışmıyor.yada ben çalıştıramadım. ama ghost 2003 le sata hdd den clone yapmıştım. önce hdd e kendin format at daha sonra clone la.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Em_tech

Peki bu programı Sata da kullanabildinmi, bi sorun oldumu? Birde image alarakmı yoksa klonlayarakmı HDD yi kopyaladın? Bunlara acil cevap verirsen çok sevinirim. Çünkü birtaxz sonra bu programı deniycem. İnşallah bi problem olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: ViRuS134

quote:

Ben imaj alarak kullanıyorum ve sata harddiskimin imajını diğer ide diskime atarak kullanıyorum.Yani sata'nın imajını almada hiçbir sorun çıkartmıyor.Yani sata,ide hatta satadan ide'ye hiç sorun çıkartmadı bende

• Arkadaşlar yardım eden herkese çok teşekkürler, Sorunu hallettim

Çok enteresan ama klon yapmak istediğim hddye bu sefer formatsız yani raw olarak klon yaptım ve çalıştı

Ghost 2003 halletti bu işi yani. İnşallah yapacak arkadaşlarada yardımcı olur. Herkese iy igeceler. Gerçi sabaha kadar buralardayım daha

• Ghost herşeyle uyumludur.

Sadece kullanmasını bilmiyorsunuz.

Mesela Win98 boot cd si yada xp boot disketi yapın.

Dos da şunları yazın.

Artık ghost exe hangi sürücüdeyse.

atıyorum D:\GHOST -noide yazın Enter layın iş biter.

çnemli olan komut ghost tan sonra -noide koymanızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pandemic -- 18 Ocak 2006 1:41:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: keops

Arkadaş internetten Hiren's Boot CD yi çek ve Nero ile yazdır. Bu CD nin içindeki Ghost 8.2 programı ve benzer iki adet program gayet güzel SATA dan imaj alıyor ve geri de yüklüyor. Acronis True Image de kullanabilirsin. Ama tavsiyem bilgisayarı bu CD lerle açıp imaj alma işini DOS dan yapmandır ben yıllardır kullanıyorum SATA da oluyor

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Elimde Hiren'sBoot cd nin içindeki ghost la ide hdd den aldığım imajı sata hdd ye attığımda Sata hdd den açılış yapmıyor. Yine sorun yaşayan arkadaşın dediği gibi aynı işlemi ide hdd lerde sorunsuz yapıyordum. Ayrıca diğer bi gariplikte imajı kurduğum sata hdd ile imajı aldığım ide hdd arasında yaklaşık 1.5 gb fark var. Hiç sıkıştırmadan ve sıkıştırarak denedim olmadı olmadı olmadı bende bıraktım şimdi sata yı yedek olarak kullanıyorum. Yeniden sataya sistem kurmaya üşeniyorum. Gerçi ghostla 3 saat uğraşmışımdır.

• @ahmypc

Peki sata hdd ne ghost atmadan önce sata hdd nin ilk bölümünü aktif leştiriyormusun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: safakhan

@ahmypc

Peki sata hdd ne ghost atmadan önce sata hdd nin ilk bölümünü aktif leştiriyormusun?

ilk bölümü derken neyi kastettin?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.