Şimdi Ara

Uchuu Senkan Yamato 2199

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
4
Favori
3.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, bu haberi gözyaşları ile yazıyorum. Klasik seri 2012'de film ve TV serisi olarak yeniden yapılıyor. 7 Nisan'dan itibaren yayınlanacak seri hem özüne sadık animasyonlarla bir jenerasyonun anılarını tazeleyecek hem de yeni neslin "efsaneyi" ve 1. sezondaki olayları eski seriyi izlemeden tanımalarını sağlayacak.

    Seriyi RahXephon'dan Yutaka Izubuchi'nin yönetecek olması, EVA'nın yaratıcısı Hideaki Anno'nunsa senarist olarak projede yeralması ise apayrı tebrik gerektiren bir seçim kanımca.

    Çıkan kısımlara ait fragmanlar aşağıda:









    Edit : İlk 10 bölümün batch torrenti burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 15 Aralık 2012; 8:46:13 >







  •  Uchuu Senkan Yamato 2199


    Karakter taslakları:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 15 Aralık 2012; 8:16:59 >
  • Live action serisi çıkacak diye okumuştum sanki?
  • Hayır, Live Action'u film uyarlaması çıktı zaten. Bu 35 yıl önce Japonya'da, 20 yıl önce de bizde yayınlanan 1. sezonun remake'i olacak. Ki müzikler bile tamamen aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 15 Aralık 2012; 8:06:25 >
  • Bu remake benim kafamı karıştırdı zaten Dragon Ball Z nin herşeyi baştan yapıldı fakat pek bir fark yoktu gördüğüm kadarıyla geliştirilirse güzel birşey olur tabi
  • Diğer iki sezonda gelecek mi ki, bir remake yaptık yeter demeseler bari... Yalnız nereden nereye gelmiş anime sektörü...
  • Olabilir, imkansız değil. Neden denirse bu seri aynı çizimlerle hem TV hem Movie serisi olarak yayınlanacak. Bu yeni Yamato Movie serisinin 7 filmden oluşacağı düşünülürse muhakkak diğer sezonların plot'u olay akışına girecektir.
  • -silindi-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 15 Aralık 2012; 8:18:11 >
  • Yamato 2199, bölümsinopsisleri bazında olmasa da serinin ruhuna oldukça sadık kalmış bir adaptasyon. (Ki sadık uyarlama olarak bakarsak ilk 6 bölüm 1. sezonu neredeyse satırı satırına takip ediyor tabii yığınla yeni karakter ve denenmemiş öğe de var) Bu seriyi size şöyle açıklamaya çalışabilirim: Sizi eğlendirmiş olmak için uğraşmıyor aksine derinliği ve detaylarıyla kendine çekiyor. Orijinal serideki çoğu nüzik atılmadan aynen kullanılmış. Hatta serinin açılış şarkısı bile orijinali ile aynı. Seiyuu kadrosu bir devler geçidi olmuş. Açık ara uzun süredir gördüğüm en sağlam kadro: Rie Tanaka'dan Kikuko Inoue'ye, Daisuke Ono'dan Kenichi Suzumura'ya, Houko Kuwashima'dan Kouichi Yamadera'ya ve çok daha fazlasına uzanan benzersiz bir kadrosu var. Sadece bu yönüyle bile izlemek isteyebileceğinizden eminim. Kimi seiyuu'lar bu seri için kendi karakterlerini yeniden seslendirmiş ki bu bile bir saygı duruşu olarak bu serinin değerini kanıtlar nitelikte.

    Çizimler inanılmaz. Ufotable'dan XEBEC'e, Production IG'den Sunrise'ye anime dünyasının devleri bu yapım için güçlerini birleştirmiş. Gerek 2D gerekse CGI animasyonlar kanımca bu yıl hem de sonrası için en iyisi olmaya aday. Detaylara gösterilen hassasiyet inanılmaz.

    Seri sadece bir nostalji yapımından daha fazlası olmaya da çalışıyor. Eski serinin kimi yerlerde satır satır aynı diyaloglarla gittiği yerler oluyor olmasına karşın eski seride atlanan yada vakit bulunamayan kısımlar da temelli şekilde işlenebilmiş. Eski serinin kadrosuna eklenen yan karakterler bulunuyor ve bu sayede bayan karakter kadrosu doyurucu şekilde arttırılabilmiş. Ayrıca karakterlerin karton birer tipleme olmamaları, her birinin farklı motivasyonlara göre hareket etmeleri serinin değerini koruyor.

    7-10 arası bölümler ilk 6 bölüm kadar yüklü aksiyon içermiyor fakat bu kısımlarda ekip episodik bir tarz belirleyerek anlatımı yan karakterlere yaymayı denemişler. Özellikle 9. bölümdeki cyberpunk subplot denemesi hikayeye farklı bir hava katmış.

    7. bölümde Makoto Harada yoluyla bir hayli fanservice görüyoruz neyse ki bu kısımlar son birkaç bölümler atmosfere çöken militarist ve grimdark havayı az biraz dağıtıyor.

    7-10 arasında birçok veteran seiyuu ile karşılaşma imkanımız oldu. Toshihiko Seki, Yosuke Akimoto ve Norio Wakamoto bunların içinde en bariz olanları. Bunlara muhtemelen gelecek bölümde "Uzay Kurdu" Kumandan Domel rolüyle Akio Ootsuka da katılacak.

    Son olarak bir diğer bahsetmek istediğim husus, serinin gittiği yön ile alakalı. İlk 6 bölümde -Mars arc'ının atlanması haricinde- tüm önemli olaylar şu yada bu şekilde anlatılmıştı ve seri bölüm bölüm klasik serinin 1. sezonunu izliyordu. 7-10 arasında ise TV serisinin o kısmında anlatılmayan birçok olay oluyor ve doğal olarak "canon" klasik seriden farklı ilerlemeye de başlıyor.

    Buna göre birkaç örnek vermek gerekirse:

    Spoiler:


    -2199'un 6. bölümü klasik serinin 8. bölümüne denk düşüyordu. 7-10 arası ise ele geçirilen Gamilas pilotuyla ilgili bölümle bitiyordu. (Klasik seride bu, 13. bölüme denk geliyor)

    -Klasik seride Kumandan Schultz tek gemiden fazlası ile sağ kalmayı başarmıştı ve Yamato onun saldırısını meteorları manyetik olarak kontrol ederek yenmişti. 2199'da ise Gamilas'ın nano makine bulutları kullandığı bölümdeki kısımlar kısaltılarak Schultz'un son saldırısı ile birleştirilmiş.

    -Yamato'nun mayın tarlasını geçmek zorunda kladığı kısım atlanmış. Ele geçirilen düşman pilotu artık bir bayan ve klasik seride esirle ilgili herhangi bir iletişime girilmiyordu.

    -Klasik seride Yuki'nin Sasha'ya benzerliği sadece bir tesadüştü ve izleyiciyi şaşırtmak için eklenmiş bir benzetmeydi. Oysa 2199'da Yuki hafızasını kaybettiğini ve sadece son 1 yıldaki olayları anımsayıp bildiğini söyledi, dolayısıyla 2199'daki Yuki'nin background'unu -teorik olarak- Iscandar'a bağlamaları bile mümkün.

    -Susumu Kodai klasik seriye göre bu kısımlarda daha olgun tepkiler veriyor. Esiri görür görmez onu bıçaklamaya çalışan bir Kodai gitmiş, yerine onunla oturup uygar insanlar gibi konuşan bir Kodai gelmiş sanki.

    -Ayrıca Miimi'nin kaptanın haberi olmaksızın Izumo planıyla ilgili talimatlar aldığını gördük. Bunun nereye varacağını şimdilik kestiremesek de bu bana klasik serinin 1. sezon finalinin hemen öncesinde "Karı istirem!" mottosuyla gemide çıkan isyanın biraz daha gerçekçi hale geitirilmesi için bir hazırlık gibime geliyor.



    Genel anime türleri açısından arkadaşların bu forumda yazdıklarına dayanarak izleyicilerin orijinalden sapan yapımları beğenmedikleri gibi bir düşünceye sahip olduklarını gördüm. Yamato'da hikaye Rebuild of EVA'da olduğu üzere klasik serinin farklı bir evrendeki farklı bir deja vu'su niteliğinde olduğu için kişisel açıdan benim için sorun olmamakla birlikte bu durumun Dessler'in rolünün 1. sezon finaline dek çok kısa aralıklarla görünen stereotipik bir villain'den entellektüel birikim sahibi, fedakar ve onurlu bir anti-hero'ya dönüşme sürecini görmemizi sağlayan 2. ve 3. sezondaki olayları ne boyutta bu seriye yansıtacağını merak etmekteyim.



    Kaderle savaşan kahramanların hikayesi devam ediyor. Uchuu Senkan Yamato 2199 Bölüm 11-14, 21 Şubat 2013'de piyasada olacak.

    İki veteran seiyuu daha bu bölümle kadroya katılıyor: Jouji Nakata ve Akio Ootsuka

    edit-1: İlk 10 bölümle ilgili fragmanları ilk mesaja editleyeceğim.

    edit-2 : Alınan arkadaşlar varsa affola ama gereksiz serileri bile sayfa sayfa tartışan bir ortamda Yamato'nun yoksayılması (en azından bana öyle geliyor) çok abes. Bu minvalde kaçıran yada görüp de şu ana dek izlememiş arkadaşlar için ilk 10 bölümün Batch torrenti burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 15 Aralık 2012; 8:41:34 >




  • Türkçe yama çalışmaları başlamadı heralde ?

    Bu arada torrent inmiyor bende en fazla 10kb\s ile çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madao -- 16 Aralık 2012; 12:40:05 >
  • 10 bölümü az önce bitirdim öyle kendine bağlıyorki ne ara başladım ne ara bitirdim anlamadım.Serinin henüz altyazısı yok galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gruptaki arkadaşların ve dahi ülkemizde Anime'sever (?!) arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla hala hakettiği bir popülariteye ulaşmış gözükmüyor olsa da Uchuu Senkan Yamato 2199 2012'nin en esaslı serisi olduğunu her bölümünde bir kez daha ispatlıyor. Cyberpunk esintili 1-2 bölümle türler arasına sıkıştırılamayacağını da gösteren seri gerek aksiyon, gerek strateji gerekse karakter gelişimi açısından çıtayı her bölümde yükseltiyor. Her bölümde farklı bir sebep seriyi unutulmazlar listenize yazdırıyor ve seride kolaya kaçılmış tek bir kare bile olmadığını her bölümde daha iyi görüyorsunuz. Detaylara gösterilen hassasiyet kaçınılmaz.

    Son 4-5 bölümdür Gamilas'ların screentime'ının da artmasından hareketle onların dünyasına da girme imkanımız oldu. Onurlu ve politikadan nefret eden General Domel'in avavatanına döndüğünde gördükleri ve yüzünden okunan pişmanlık ifadeleri oldukça dokunaklıydı.

    Yeni bölümlerin bir diğer önemi de insan ve Gamilas ırklarının Pluto'daki ilk savaşının ardındaki sırrın ortaya çıkması, Yuki'nin geçmişi ve Kodai'nin Gamilas'lara olan bakışındaki değişme oldu.

    Ozma'da olduğu üzere Leiji Matsumoto'nun bir Das Boot yada Hunt of the Red October hayranı olduğunu kanıtlayan bölümler oldular bunlar aynı zamanda. Yanlış anlaşılmasın ama uzayda denizaltı taktikleri ile yapılan savaşlar tadından yenmez nitelikte. Bunlara "pure" asker karakterler ve hikayede tek bir velet olmaması eklenirse serinin militaristik anlatım başarısı daha iyi anlaşılabilir.

    Geçtiğimiz 4-5 bölüm serinin klasik seriden ayrılarak kendi yolunu çizmeye başladığının işaretlerini ciddi ciddi veren bölümler oldular. Özellikle 13. ve 14. bölümler (ki RahXephon referansları yönünden 14. bölümü tüm seriden ayrı bir yerde bile değerlendirebilirim, yönetmen önceki serisine gayet estetik dokunuşlarla hatırlatmalarda bulunmuş ve bunları anlatımı zenginleştirecek soslar olarak kullanmış) ileride göreceklerimizin kalitesi konusunda fikir verektir diyerek şimdilik yazıyı sonlandırayım.



    Gelecek bölümden itibaren coup d'etat arc'ını göreceğiz. Çok ilginç bir ekleme olacağı kadar seriyi çok daha ciddi bir tona taşıyacağı düşüncesindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 13 Mart 2013; 23:42:40 >




  • Belki farkındasınızdır, Yamato 2199 projesi açığa çıktığından beridir size şu yada bu şekilde, -çok da bıktırıcı olmadan- bu serinin neden izlenmesi gerektiği ile ilgili fikir verebilecek şeyler paylaşıyordum, (Çeviriler de buna dahildi) sonuçta ne kadar insanı bu seriye sevdirebildiğim, amacıma ulaşıp ulaşamadığım tartışılır. Açıkçası söylemek gerekirse Yamato 2199 serisinin ticari olarak başarı elde edip edemeyeceği uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konuydu zira yapım gerçekten devler geçidi bir kadroya, detay örneği 2D ve 3D animasyonlarına, usta işi bir senaryo ve kurgusuna rağmen zaman zaman sezonluk DVD/Blu Ray satışlarında paket başına 15 günde 22 000'lik satışlara ulaşmasına rağmen pek çok TV serisi kadar reklamının da yapılmadığının da farkındaydım bu yüzden Yamato 2199'un TV yayınını duyduğumda bu yapımın daha çok insana yayılabilmesi için bir umut doğdu içimde. Neyse ki bu kez haklı çıktım.

    Yamato 2199'un ilk bölümünün rating olarak yakaladığı başarının Twitter'da #Yamato ve #Yamato2199 olarak ilk 2 sırada trend topic olan bir konu olduğunun az çok farkındaydım ama Rating değerlendirme ölçümleri yapan Video Research'ın verilerine göre Yamato 2199'un önceki gün yayınlanan ilk bölümü hem yetişkinler hem de çocuk kuşağı listesinde 1. sıradan giriş yaptığına dair haberi ile emin olabildim. Verilere göre, saat 17.00'de yayınlanan yapım Tokyo'nun Kanto bölgesinde %5.7 ve Osaka'nın Kansai bölgesinde %5.9'luk bir averaj rating elde etti ve bu bölgenin nüfusu gözönüne vurulduğunda çok büyük bir başarı. Bu aynı zamanda resmi verilere göre Japonya'nın en büyük TV kanallarından TBS ve MBS'in son 33 yıldır bu yayın slotunda elde ettikleri en yüksek başarı getiren yapım oldu. MBS kanalı adına açıklama yapan bir yöneticinin söylediğine göre bu, yapımın hem 35-49, hem 20-34, hem de 4-12 yaş grubunda şu ana dek tek bir yapımın ettiği en büyük demografik başarı. (İnsanların neredeyse sadece Bleach, Naruto yada One Piece varmış gibi tartıştıkları bir foruma bunu yazdığımın farkındayım ama neyse)

    Umarım diğer Yamato sezonları da bu şekilde Anime'ye uyarlanır ve efsane devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 9 Nisan 2013; 7:10:24 >






  • 26 Temmuz 2013'de izleyiciye sunulacak. 19-22 arası bölümler fragmanı.
  • 18. Bölüm


     Uchuu Senkan Yamato 2199


  • Volume 6, uzun fragman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 16 Haziran 2013; 23:45:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Madao

    18. Bölüm


     Uchuu Senkan Yamato 2199


    Luffy'nin ne işi var la burda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Madao

    18. Bölüm


     Uchuu Senkan Yamato 2199


    Luffy'nin ne işi var la burda

    Çok etkilendim anlamında.




  • Ha ben de seriden bir ss paylaştın sandım da... Pardon
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.