Şimdi Ara

Apple çalışanların bağış kampanyasına 1.3 milyon dolar yardım yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple çalışanların bağış kampanyasına 1.3 milyon dolar yardım yaptı






    Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaması nedeniyle sık sık eleştirilere konu olan Apple firması sessiz sedasız yardım projelerini desteklemeye devam ediyor.




    Tim Cook'un CEO görevine atanmasından kısa süre sonra başlayan Apple çalışanlarının kar amacı gütmeyen yardım kuruluşlarına yaptıkları her bir dolar için bir dolar da firmanın desteği kampanyası iki ayını doldurdu.




    Tim Cook çalışanlarına gönderdiği mailde yardım amacıyla toplanan toplam paranın 1.3 milyon dolar olduğu Apple'ın da katkısıyla rakamın 2.6 milyon dolar seviyesine çıktığı belirtildi. Apple her çalışanının yıllık 10000$'a kadar olan bağışına destek veriyor.




    Apple direkt olarak nakit bağış kampanyalarını şirket politikası olarak Steve Jobs döneminde hiç düzenlemedi. Apple, U2 solisti Bono'nun RED adlı AIDS'le mücadele kampanyası kapsamında satılan özel üretim iPod Nano, iPod Shuffle ve iPad 2 Smart Cover ürünlerinin karının yüzde 50'sini AIDS'le Mücadele Fonu'na aktardı. Ancak Steve Jobs'un kendisi veya eşi varlıklarından nakit bağışlarda bulundu.




    Yeni CEO Tim Cook ise ayağının tozuyla şirket kapsamında belirttiğimiz yardım kampanyasını başlattı. "Apple Eş Hediye Programı" adı verilen kampanya uzun süre devam edecek ve daha fazla çalışanın katılması teşvik edilecek.

     

     








  • Ben Steve Jobs'un mantığının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
    Şirketler kar amacı ile çalışan aslen ahlaki değerleri olmayan kurumlardır. Şirketlerin bağış kampanyaları şirketlerin halkla ilişkiler çerçevesinde halka şirin görünme çabasından başka bir şey değildir. Milyarlarca dolar kar eden bir şirketin gider olarak gösterip vergi indirimi olarak kullanacağı 1 milyon dolarlık bağışının ne kadar anlamı var ki?
    Bunu sadece Apple için değil bütün diğer şirketler için de söylüyorum.
    Toplumun bir şirketten beklemesi gereken insanlara, çevreye, kendi çalışanlarına zarar vermeyen, satın alan müşterisini memnun eden, yenilikçi ve kaliteli ürünler üretmesi, yasallara uyması ve vergisini düzgün ödemesidir. Her şirket böyle olsa dünya çok daha güzel bir yer olur.

    Kişilerin kendi kişisel gelirlerinden bağış yapması ahlaki olarak doğrudur ve desteklenmelidir. Bir insan olarak güçlü ve zengin iken zayıf ve fakire yardım etmemiz toplumsal görevimizdir. Fakat şirketler insan değildir.




  • ucube apple cimri apple 500.000.000 $ bağış yapsan biyerinmi eksilir kek apple kullanıcıları sağolsun
  • kasasında 80 milyar dolar nakiti olan bir firmadan 1 milyon dolar bağış. çok yapmışlar, yarısını alsınlar bence. apple'de nefret etmek için bir sebep daha.
  • adamlar yardım yapmak zorunda mı? 1.3 milyon dolar yardım yapıyorlar ve onu bile kötülüyorsunuz. yuh artık ne diyim ki. kasalarında sürekli hazır para olması gerekiyor ki sürekli üretim yapabilsinler.
  • O kadar paraya ürün satıp bukadar bağış yapıyolar
  • Adam güzel açıklamış ve en beğenilen yorum olmuş ama hala bazı gereksiz ağızlar konuşmaya devam ediyor.

    Adamlar kalkıp ciddi yardım yapsa bu sefer binlerce şey diyecekler yapmasa başka birşey..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamingLight

    adamlar yardım yapmak zorunda mı? 1.3 milyon dolar yardım yapıyorlar ve onu bile kötülüyorsunuz. yuh artık ne diyim ki. kasalarında sürekli hazır para olması gerekiyor ki sürekli üretim yapabilsinler.

    Kasalarındaki para bizim Merkez Bankasında bile yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.r.k.

    quote:

    Orijinalden alıntı: DreamingLight

    adamlar yardım yapmak zorunda mı? 1.3 milyon dolar yardım yapıyorlar ve onu bile kötülüyorsunuz. yuh artık ne diyim ki. kasalarında sürekli hazır para olması gerekiyor ki sürekli üretim yapabilsinler.

    Kasalarındaki para bizim Merkez Bankasında bile yok.

    aynen yahu. tek bir şirket türkiye cumhuriyetinden zengin ama adamlar 1 milyon dolar yardım yapmışlar. ancak bunu bilinçli olarak yapıyorlar bence. zira apple ile ilgili bu tip negatif konular çok fazla konuşulup, tartışılıyor. bedava reklam.
  • Kasasında bilmem kaç milyar parası varmış sanki adam çaldı o parayı..Hakkıyla kazanmış da kasasında ..bağış yapmak için bu kadar büyük olmaya gerek yok diğer firmalar niye beş kuruş vermiyor...Ayrıca İphone a macbook a milyarlar döken kerizler saolsun yazan cahiller iphone burada 2000 lira ise bu apple yüzünden mi %18 kdv %65 pardon son "güncelleme" ile %69 ötv alan bu devlete ne demeli peki ? İthal eden firma zaten hiç üstüne kar koymuyor değil mi ? Maksadınız sadece laf olsun torba dolsun gevezelik yapalım falan filan düşünerek yazın yorumlarınızı beyin denilen bir şey var onu kullanmayı öğrenmeden eleştirmen kesildi herkes başımıza bana gelince böyle yazıyorum oysa apple a karşı bir fantazim yok aşırı bir sevgi de duymuyorum favori markam LG dir ama artık gına geldi ya saçma sapan konularda tartışılıyor sayfalarca yorum yazılıyor kavga ediliyor konuşulan ne ? """Ben galaxy seviyorum sen niye iphone seviyorsun ?""" gibi saçmalık abidesi bir konu sanane kardeşim kim ne isterse onu sever!! parası çoksa gider 5000 liraya da telefon alır 10bin liraya da laptop yada """Bende dalvik yok sende var hheee eziikk"" sana ne yaw alan düşünsün!!! MADEM SENİN Kİ DAHA İYİ O ZAMAN NE UZATIYORSUN KARDEŞİM NİYE BAŞKASINA KARIŞIYORSUN Kİ ? EN İYİSİNİ SEN BİLİYORSAN TAMAM BAŞKASININ DERDİNE NİYE DÜŞÜYORSUN ??? ..Forumun yaş seviyesi mi düşüyor kalitesi mi anlamadım ama her ikisi de aynı yola çıkıyor tüm teknoloji tutkunu FORUM ÜYELERİNİ AKLI SELİMLİĞE DAVET EDİYORUM !!!!




  • Burada apple ı bağış yapmıyor diye eleştirenler(durumu olanlar) bağış yapıyormu acaba?
  • Malını %40 vermeliler :)
  • Bağışın oranı tartışılmaz gençler durduk yere Apple düşmanlığı yapmayın.Ama ilk yoruma katılıyorum.
  • az yapmıs 80 milyar$ in yanında
  • bağışın büyüğü küçüğü olmaz. kimseninde bunu sorgulamayı hakkı yoktur. sanki her marka bağış yapıyorda, apple yaptığında az diye eleştiriliyor. 1.3 milyon dolar ne demek yahu. hayatında 10 tl kazanmamış liselinin 1.3 milyon doların ne demek olduğunu anlamamasını garipsemiyorum.
  • Bundan bize ne ? Hadi onu gectim, e yani ?!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.r.k.

    quote:

    Orijinalden alıntı: DreamingLight

    adamlar yardım yapmak zorunda mı? 1.3 milyon dolar yardım yapıyorlar ve onu bile kötülüyorsunuz. yuh artık ne diyim ki. kasalarında sürekli hazır para olması gerekiyor ki sürekli üretim yapabilsinler.

    Kasalarındaki para bizim Merkez Bankasında bile yok.


    aynen ya :)
  • donanımhaberi gittikçe kalitesi düşen bir haber sitesi olarak görmeye başladım forumlarının hali zaten belli ama haber kısmıda bu hale geldiyse artık yapacak birşey yok ''Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaması nedeniyle sık sık eleştirilere konu olan Apple firması sessiz sedasız yardım projelerini desteklemeye devam ediyor.''şu cümle bile yeterli ne demek istediğimi anlatmak için
  • Bir kere firmanin yardim yapmasina gerek yok, Steve Jobs'un ve Steve Wozniak'in yaptigi yardimlari bilseniz dudaginiz ucuklar.
    Zaten yardim dedigin gizli olur, bu adamlarin yaptigi da gizliydi hicbirsekilde aciga cikmadi ilgi gormedi, hatta belkide tam haberimiz bile yoktur.
    Ha bu arada yukarida DH Misafiri cok hakli konusmus onu da dinleyin.
    Samsung Galaxy aldiysan kendine neden iPhone kullanana karisiyorsun anlamam. Ve benim tespitim su yonde; iPhone kullanan birisi kesinlikle bir Galaxy vs kullanan birine iphone al o kotu demiyor, umrunda degil cunku. Ama nedense bu diger kullanicilarda mevcut. Madem elindeki en iyisi o zaman karisma kardesim zor mu,
    Babamda S2 kullanirdi, cok tartisma cikarirdi benim en iyi telefon benim en iyi telefon falan diye, daha sonra caldirdi ve bende gidip ona S2 alacakken bana elindeki fazladan olan telefonu ver para harcama demisti. Bende 4S verdim, suan ciddi derecede cok memnun; kimseye karistigi bile yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Kasasında bilmem kaç milyar parası varmış sanki adam çaldı o parayı..Hakkıyla kazanmış da kasasında ..bağış yapmak için bu kadar büyük olmaya gerek yok diğer firmalar niye beş kuruş vermiyor...Ayrıca İphone a macbook a milyarlar döken kerizler saolsun yazan cahiller iphone burada 2000 lira ise bu apple yüzünden mi %18 kdv %65 pardon son "güncelleme" ile %69 ötv alan bu devlete ne demeli peki ? İthal eden firma zaten hiç üstüne kar koymuyor değil mi ? Maksadınız sadece laf olsun torba dolsun gevezelik yapalım falan filan düşünerek yazın yorumlarınızı beyin denilen bir şey var onu kullanmayı öğrenmeden eleştirmen kesildi herkes başımıza bana gelince böyle yazıyorum oysa apple a karşı bir fantazim yok aşırı bir sevgi de duymuyorum favori markam LG dir ama artık gına geldi ya saçma sapan konularda tartışılıyor sayfalarca yorum yazılıyor kavga ediliyor konuşulan ne ? """Ben galaxy seviyorum sen niye iphone seviyorsun ?""" gibi saçmalık abidesi bir konu sanane kardeşim kim ne isterse onu sever!! parası çoksa gider 5000 liraya da telefon alır 10bin liraya da laptop yada """Bende dalvik yok sende var hheee eziikk"" sana ne yaw alan düşünsün!!! MADEM SENİN Kİ DAHA İYİ O ZAMAN NE UZATIYORSUN KARDEŞİM NİYE BAŞKASINA KARIŞIYORSUN Kİ ? EN İYİSİNİ SEN BİLİYORSAN TAMAM BAŞKASININ DERDİNE NİYE DÜŞÜYORSUN ??? ..Forumun yaş seviyesi mi düşüyor kalitesi mi anlamadım ama her ikisi de aynı yola çıkıyor tüm teknoloji tutkunu FORUM ÜYELERİNİ AKLI SELİMLİĞE DAVET EDİYORUM !!!!

    Çok güzel özetlemiş durumu.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.