Şimdi Ara

Android ve iOS, taşınabilir video oyunları gelirlerinde konsolları geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android ve iOS, taşınabilir video oyunları gelirlerinde konsolları geride bıraktı










    Taşınabilir olması ve konsollarda sevilen oyunları gidilen her yerde oynamaya imkan vermesi açısından bir dönem oldukça popüler olan taşınabilir oyun konsolları, akıllı telefon ve tabletlerin sunduğu yüksek grafik kalitesi ve performans nedeniyle geride kalmaya başladı.




    Flurry firması tarafından yapılan bir araştırmaya göre Android ve iOS cihazları ABD taşınabilir oyun pazarının hakimi durumuna geldi. 2011 yılı itibariyle tahmini olarak ikili yüzde 58'lik bir geliri elinde tutuyor. İki yıl önce Nintendo DS bu pazarda yüzde 70'lik bir orana sahipti.




    Mobil cihazlarda oynanan oyunlarda yükselen bir grafik uzun zamandır var. Ancak Nintendo DS veya PSP gibi cihazlar ilk kez geride kalıyor.




    iPhone 4S modeli ve Tegra 3 işlemcili cihazların piyasada görünmeye başlaması mobil cihazların hakimiyet oranını artıracak. Taşınabilir oyun konsolu pazarı ise daralma yaşamaya devam edecek. 




    Nintendo 30 yıl sonra ilk kez kardan zarara döndü. Gözlüksüz 3D deneyimi sunan 3DS modeli bekleneni veremezken tüm umutlar Wii U modeline bağlandı. 




    Sony de popüler PSP modelinin ardından PS Vita ile hakimiyeti yeniden almak istiyor ancak yeni konsolun gecikecek olması ve tüm pazarlara çıkışının 2012 ortalarını bulacak olması firmayı hayal kırıklığına uğratabilir.

     

     








  • Kibar ve küçük aletler olması, yazılım genişliği ve uygun fiyata oyun bulunabilmesi çekici yapıyor bence İOS ve Android'i.
  • Konsolların devride kapanacak.Bu hızla ilerleyen telefon ve tablet pazarı ayrıyeten bir makine taşımadan,bütün ihtiyaçları karşılayarak daha çok kitleye hitap edecek.Hem telefon işlerini hallettiğin hem günlük ev ve ofis işlerini hallettiğin hem de oyun oynayabildiğin bir cihaz mı alırsın yoksa 3 farklı tipte aleti yanında mı taşırsın?2014 Tegra performans öngörüsü 100 katıydı sanırım,hepi topu 3-4 yıl sonra konsol,laptop,netbook pazardan el etek çekecek duruma gelecek.
  • konsol kalitesinde oyunları 10 $ a alabiliyorsunuz . daha ne olsun ?
  • Küçük , çok amaçlı kullanışlı aletler olması ve oyunları ucuz olması en büyük etken bence
  • PS Vita geldikten sonra bu oranlar yeniden şekillenir. Karşılaştırılan konsollar grafik olarak tablet pc'lerin vs çok ötesinde değil ama Vita ile çok büyük farklılık olacak. Gerçek oyuncular da konsolun yerini hiç bir şeyin tutmadığını bilirler.
  • Yanımda 10 tane cihaz mı taşıyacağız ? Bence taşınabilir konsol devri bitti. Ha yanında sırt çantası gezdirenler özellikle liseliler alabilirler bence.

    iPad'de yüklü olan FIFA 12'ye iPod Touch ile kumanda edebilmeyi ve o grafikleri gördükten sonra zaten bu taşınabilir konsollara ve oyun fiyatlarına doğal olarak sövüyorsun
  • Mobil cihazlarda bazen öyle oyunlar çıkıyor ki DS ve PSP gibi önemli el konsollarından çok daha iyi grafikli olabiliyor.Şu son dönemlerde mobil cihazların oyun konusunda büyük bir ilerleme kat ettiğini görüyorum.Sonuçta 4 inc ekran senin hem telefonun hem bilgisayarın hemde oyun konsolun olabiliyor.
  • Allahtan iOS ve Android ayrı yazılmamış, yoksa yine fanboy savaşları olurdu burda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Hepha -- 11 Kasım 2011; 21:25:10 >
  • tanıyanlar bilir, zamanında SONY yi az desteklemedik ama el konsolu işi bitti. PSP ViTA muhtemelen patlayacaktır. şimdiden geçmiş olsun, seneye a6lı IPHONE 5 (veya 6) tegra 3ün gelişmisi olan androidli telefonlar ve windows 8 gelicek.

    sony ve nintendo'nun bu platformlara oyun satıcagını dusunuyorum, nintendo nun tek sansı telefon surmek.
  • Nintendonun düşüşüne bakarmısınız.!
  • psvita cıktıktan sonra butun bildiklerinizi unutcaksınız el konsolu herzaman bir adım ondedir bunu unutmayın ben telefonda pspdeki gibi oyun gormedim örnekimi god of war gibi bir oyun varmı cep telefonlarında suan tamam psp nin kalitesini gecti telefonlar cozunurluk felan grafik olarak ama psvita cıktıktan sonra bu gorusunuz degisicek telefon gene herzaman cok oynan konsol olabilir ama konsolların belli bir kitlesi var ölemz zaten konsolu herkes almıyorki eskiden de kimse almıyordu belli bir kitle alıyor kimin elinde konsol goruyosunuzki ama ceptelefonu olmayan insan yok gibi :)
  • Oyun için telefon alacak olsaydım çoktan alırdım.Ama psp vitayı ilk çıktığı gün alacam.Kontrol fakiri basit oyunları ile hiç ilgimi çekmiyor.Android telefon alacak olsam oyun ilk sırada kesinlikle olmazdı.Cep tel. kullanım olarak tabi ki el konsolundan fazla olacaktır.Bunun aksi olması düşünülemez.Bir de tam casual oyunculara göre çıkan birbirinden çöp basit oyunları çok ucuza alıyorsunuz.O satmayacak da hangisi satacak.Evet tarlada bitki yetiştiren oyuncular için güzel olabilir ama bir hardcore oyuncu için cep telefonları çöpten ötedir.Hem sony android telefonları ve oyunlarına rakip olarak çıkarsaydı bir psp yapmazdı.Çok güçlü bir telefon yapıp piayasaya sürerdi.Sonuçta ikisi de farklı kitle.Biri hardcore,diğeri casual...
  • Bence android cep telefonlarına 2 tane joystik 4 tane tuş konsa sony PS vita yı bile geçer :D
  • Android te oyun oynamak iyide ,oyun konsoluyla kıyaslayanamaz bile nerde psp de anolog ve tuşlarla bastıra bastıra oynamak nerde dokunmatikte oyun oynamak .Gerçekten basit bir iki tuşla bir psp de yaptığımız gibi tüm hareketleri yapamayız zaten bunun için ortalama 4 inc ekrana sahip bir telefonun ekranı tamamen kontrol tuşlarıyla dolar buda oynamayı zorlaştırır.
    Benim kanaat'im Android yada İos lu dokunmatik ekranlı bir telefonda oyun oynamak bilgisayarda gazete.tablette kitap okumak gibi birşey..Yani nerde bir kitap yada gazeteyi elimizde okumanın zevki nerde bu saydığım aletlerde okumanın sanal zevki aynı şey..

    Bence taşınabilir konsollar her daim bu konuda önde olacaklar ..Her ne kadar satışlarında düşüşler yaşasalarda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: med_cezir197

    konsol kalitesinde oyunları 10 $ a alabiliyorsunuz . daha ne olsun ?

    hiç konsol görmedin galiba
  • Aslında bu listeyi yaparken,casual oyun, hardcore oyun diye ayırmak lazım.Hiç oyun oynamayan biri bile telefonlar sayesinde oyun oynayabilir.Tabi böyle kullanıcıların oyunlarıda basit oynanışlı, kısa,çerezlik tazrda oyunlar olur.Ama el konsolları oyunculara yönelik çıktığı için her daim müşterisi farklı olur.Aslında telefonların el konsollarına pek de bir zararı yok.Atıyorum el konsolu kullanıcıları 200 milyonken şimdi 180-190 milyon.Akıllı telefonlar çıkınca 200 milyon olan oyuncu sayısı 500-600 milyona çıkmış.Yani aslında el konsolu pazarının fazla bir şey kaybettiği yok.Benim tek korkum casual oyunların,hardcore oyunları öldürmesidir.İyiki sony ve nintendo var, ve halan daha el konsolu çıkarmaya devam ediyorlar.Buna şükretmmemiz lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.