Şimdi Ara

PS Vita'da Flash Desteği Yok Diye Üzülmeyin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz günlerde, Famitsu internet sitesinde yer alan bir haberde PS Vita'nın Flash desteğine sahip olmayacağı açıklanmıştı. Bir çok PS Vita hayranı bu olaya tepki gösterse de, aslında konsolun desteklediği gizli bir gerçek vardı. HTML5...

Öncelikle PS Vita'da Flash desteğini unutun. Flash bir daha hiç olmayacak. Çünkü Flash'ı geliştiren Adobe, mobil platformlara özel Flash Player’ın geliştirilmesini durdurduğunu bugün itibariyle açıklamış bulunuyor. Firma bundan sonra mobil cihazlarda Flash'ın sunduğu ve sunabileceğinden çok daha fazlasını vadeden HTML5 üzerinde çalışacak.

Adobe mobil cihazlarda neden Flash desteğine son verdi dersiniz?

Mobil cihazlar (cep telefonları, tablet bilgisayarlar, taşınabilir konsollar vs.) için geliştirilen Flash oynatıcılar cihazların işlemcisine aşırı yük bindirir. Aşırı yük binen işlemci, sistemde bir takım işlemleri yapabilmesi için cihazın gücüne ihtiyaç duyar. Bu sayede hem uygulamaların yüklenmesindeki süreler uzar hem de cihazların pilleri olduğundan çabuk tükenir.

Peki Adobe neden HTML5'i tercih etti dersiniz?

HTML5, Flash'ın yapabildiği tüm işlemleri kolayca yapabildiği gibi, işlemciye yük bindirmez. Bu sayede yükleme ekranları daha stabil (kararlı halde, belirli bir denge içinde) çalıştığı gibi, tamamen pil dostudur.

Yazımın sonunda, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs'ın Flash hakkındaki sözlerine yer vermek istiyorum.

Apple CEO'su Steve Jobs, 'Flash hakkında düşünceler' adlı ünlü yazısında 2010'un Nisan ayında şunları söylemişti: "Düşük güç, dokunmatik ekran ve açık web standartları kullanan cihazların öne çıktığı bir mobil devrindeyiz ve Flash tümünde de eksik kalıyor. Mobil cihazlarda (ve PC'lerde) kazanan, HTML5 gibi yeni açık standartlar olacak."

Bunun aksine, Apple dışındaki tüm üreticiler Flash'ı bir satış stratejisi olarak kullanmış, akıllı telefonların ve CES'de gösterilen tabletlerin bir çoğunda Flash desteğini tanıtmıştı. RIM de yakında çıkacak olan tableti BlackBerry Playbook'da kullanıcı arayüzü ve uygulama geliştirme platformunda Flash tabanlı Adobe AIR kullanacağını duyurmuştu.

Tüm bunlara rağmen Jobs tamamen haksız sayılmaz. Bir akıllı telefonda Flash desteği olmaması sıkıcı olsa da, Flash ile dolu web sayfaları yavaş açılabiliyor, gereksiz öğeler pil ömrünü yiyip bitirebiliyor veya küçük ekranlarda iyi görünmeyebiliyor.

Tarayıcıda kullanılan HTML ideal bir çözüm. HTML5 henüz tamamlanmadı ancak Opera veya WebKit tabanlı birçok mobil tarayıcı, standardın büyük bir bölümünü destekliyor.
    [Kunye=367-13][/html]

• En doğrusu bu bence ama flash desteği gerektiren bir çok site var daha bunlardan geri kalmamıza neden oluyorlar.
  • Çok iyi bir haber. Flash bela oluyordu gerçektende.
  • Flaah gerektiren bir cok site var napcaz
  • steve reyiz görmüş geleceği
  • Beyler youtube dışındaki sitelerdende video izlenebilecekmi peki?
  • vita tek kelimeyle fiyasko olacak
  • Vita tek kelimeyle bomba olacak.İlkokullu nintendoculara gereken cevabı bu nesilde verecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavernator

vita tek kelimeyle fiyasko olacak

Diyen arkadaş sana bir şey diyemiyorum. Yazık valla çok yazık sana. Acıyorum bile sana. :) PSVITA yı hem denemedin hem özelliklerine hiç bir şeyine bakmadan yorum yapanlara vıta fiyasko olacak diyenlere gülüyorum. :) Kesin vita fiyasko olacak diyen arkadaş hem kıskanç ve nintendo yada microsoft fanıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouthPark_Konsol delisi -- 10 Kasım 2011; 17:02:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

quote:

Diyen arkadaş sana bir şey diyemiyorum. Yazık valla çok yazık sana. Acıyorum bile sana. :) PSVITA yı hem denemedin hem özelliklerine hiç bir şeyine bakmadan yorum yapanlara vıta fiyasko olacak diyenlere gülüyorum. :) Kesin vita fiyasko olacak diyen arkadaş hem kıskanç ve nintendo yada microsoft fanıdır.

haklısın .d psp goya da boyle demıslerdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur711

quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

quote:

haklısın .d psp goya da boyle demıslerdı.

Adamın incelemeden özelliklerine fiyatını vb. bakmadan yorum yaptığını nerden öğrendin çok merak ediyorum.Yoksa medyum felanmısın ?
    Adam belki el konsoluna okadar para verilmeyeceğini ve rağbet görmeyeceğini felan düşündüde fiyasko olcak dedi. Bu ihtimali düşünmedin sanırım kimlere yazık artık belli oluyor sanırım.
    bu 2nizede cevap olsun

• quote:

Kendini ne güzel ifade ettin.FİYASKOOOO
  • quote:

Adam fakir üstüne gitmeyin.
  • İnternette takılmayıp sadece oyun oynayacaklar için pekte kötü değil fakat Genel açıdan battı
  • Hadi ya flash yok mu sırf bunun için akıllı telefon almıyıp bunu bekliyordum ama genede bekliycem sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.