Şimdi Ara

@@@@ KENWOOD MG-G708 *DAP* (DAHİLİ AMFİLİ MÜZİK ÇALAR) TÜRKİYE'de İlk İnceleme @@@@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
5.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  @@@@ KENWOOD  MG-G708 *DAP* (DAHİLİ AMFİLİ MÜZİK ÇALAR) TÜRKİYE'de İlk İnceleme @@@@@

26 Ekimde sadece Japonya'da piyasaya çıkan (Japonya dışına resmi satışı olmayan) MG-G708 taşınabilir müzik çaların
    Türkiye'de ilk olarak kısada olsa ön incelemesini sizlere aktarmak istiyorum.

25 Ekimde Pre-order (ön sipariş) olarak verdiğim sipariş 26 ekimde Japon firmalara dağıtıldı ve ertesi gün
    27 ekimde Japonya'daki arkadaşımın adresine kargolandı, oradan 31 ekimde çıkan cihaz elime 3 Kasım'da ulaştı..
    Bukadar kısa sürede Japonya'dan Türkiye'ye gelmesi çok ilginç çünkü biz bile yurtiçinde bazen bukadar kısa sürede
    kargo alamadığımız oluyor. Neyse uzatmadan ilk izlenimlerimi aktarmaya çalışıyorum..

Dinlerken mümkün olduğunca objektif düşünmeye çalıştım ve hep kötümser yaklaştım çünkü Japonlara bu tutumları
    (Japonya dışına bu ürünü resmi olarak satmamaları) nedeniyle kızdım biraz

"Neden bizi bunlardan mahrum etmek istiyorsunuz" dercesine dinledim cihazı ve ayrı aldığım JVC HA-FXT90 kulaklığı..
    Çünkü ses gerçekten çok kaliteli ve beklediğim gibi, bir önceki modeller kadar berrak ve ayrıntılı..

Gövde:Boyutlarından beklenmeyece kadar hafif (56gr) ve materyal olarak kalitesini hissettiren
    bir gövde yapısına sahip. Elimde birde Sansa Clip+ var neredeyse aynı ağırlıkta diyeceğim o kadar hafif cihaz..

Sağ baş parmak altında ses butonu mevcut (onun altında tuş kilitleme anahtarı) en altta 3.5mm altın kaplama jack girişi sol yanda ise
    reset tuşu ve microSD kart yuvası yer alıyor. Çerçevesi siyah kadifemsi yumuşaklıkta bir doku ile kaplı, arka yüzey
    parlak plastik ön yüzey ise lcd ekran ve altta metal kaplama tuş takımı yer alıyor.

İlk kullanımda alışık olmadığımız
    tuş dizilimini biraz yadırgadım ancak her cihazda olduğu gibi birkaç saat kullanımdan sonra alışıyor gözü kapalı yapar hale
    geliyorsunuz. Açılma süresi yaklaşık 1-2sn kadar kısa ve öz.. hemen çalma ekranı ve sıradaki parça ekrana geliyor.

Menüleri basit ve kullanışlı, geleneksel pop, jazz, rock, haricinde dance, voice, normal ve custom 1 - 2 - 3 farklı 3 kullanıcıya
    bırakılan 5 bant eq ayarı mevcut. Bunun haricinde ana ekranda track, folder, favorite, gibi birkaç değişik mod var..
    İçeriği üzerinde fazla durmadan ses kalitesine geçmek istiyorum.

Ses: Öncelikle şunu belirteyim kullandığım kulaklık ayrı getirttiğim yeni çift diyaframlı JVC HA-FXT90. Ayrıca Vsonic R07
    ve Phonak PFE ile deneme fırsatımda oldu. Bu daha iyi bir ayrımı gözler önüne serdi diyebilirim. Hepside iyi kulaklıklar..

Bass kalitesi kendi dahili amfisi ile oldukça güçlü ve kaliteli, örneğin bir S:Flo2 den çok daha sağlam bass çıkışlarına sahip olduğu kesin.

S:Flo2 de EQ dan bass'ı açtığınızda bile basslarda bir yapaylık hakim, bu durum Kenwood için söz konusu bile değil.
    Flat (eq ayarı sıfır) olarak dinlendiğinde sağlam bir kulaklık ile hiç EQ ayarı yapma ihtiyacı duymuyorsunuz.

Midler tam kıvamında tizler ise her kulaklıkta oldukça dengeli ve tek tek hissedilebilir şekilde geliyor.. Düşük seslerde bile oldukça iyi.
    Ses seviyesi 30 birim ve 25 birim sonrası sağlam vuruşlar benim için başlangıç oldu diyebilirim. Gerçekten ilginç bir deneyim..

İlginç diyorum çünkü S:Flo2 deki Line-Out çıkış güzelliğini ve extra amfi ile alabileceğiniz ses kalitesini bukadar hafif ve küçük bir
    cihazdan tek başına alıyor olmanız kulağa ve göze oldukça ilginç geliyor.. Boyutlar bu anlamda çok önem kazanıyor.. Gömlek cebinizde
    bile rahatlıkla taşıyabilirsinizki S.Flo2 + amfiyi cebinize bile koysanız büyük sorun oluyordu.

Ancak S:Flo2 de tüm negatif özelliklerine rağmen ses konusunda takdire değer bir cihaz ve rakip olabilecek düzeyde ses verebiliyor
    fakat boyutları, yazılıma bağlı kullanım zorluğu ve şarj süresi S:Flo2 nin büyük eksileri..

Cihazın en beğendiğim tarafı Güçlü ses veren dahili amfisi ile küçük ve çok hafif oluşunun yanısıra çok iyi şarj süresi..
    DAP (Dahili ses işlemci) olarak Samsung ARM 11 çift çekirdek 32 bit işlemci kullanıyor olması büyük avantaj.
    Bununla birlikte güçlü wolfson ses çipi ve dahili amfisi bu boyutlardaki bir cihaza farklı bir değer kazandırıyor.

Tek parça 10cm lik küçük bir cihaz içinde hepsini sığdırmayı başarmışlar. Saf müzik kalitesi ve ufak boyutlu iyi şarj
    isteyenler için çok ideal bir player. Japonların bunu sadece kendileri için ürettiği belli içinde sadece ingilizce ve Japonca
    dil şeçenekleri mevcut (ingilizceyide japonyada yaşayıp bunu satın alanlar için yapmışlar)

JVC HA-FXT90 Kulaklık için ayrıca kısa bir ilk izlenim yazısı yazmaya çalışacağım.. Umarım aklınızda bişeyler oluşmuştur.

*

*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 7 Aralık 2012; 20:13:19 >

• hocam
    merhaba
    menüleriyle ilgili görüntüler koymanız mümkünmü?
    cihaz bildiğim kadarı ile flac dosyaları açamıyor, doğrumudur?
  • Cihaz Flac "açamıyor" değil, "açmıyor" çünkü aynı kalitede kayıpsız WAV çalıyor yani FLAC gereği yok.

1536 kbit kayısız (48khz+16bit+stereo) kalite sanırım yeterli olur

Flac çalmıyor olmaması negatif algılanmamalı nedense bu avrupada standart olmuş gibi herkes buna

takılıyor. Japonlar için durum böyle değil.

Menülerin 3 farklı evreside burada hazır var o yüzden bidaha uğraşmadım foto çekip yüklemek için

içeriğinide açıklamalarımda yazdım. japonca ve ingilizce 2 dil seçeneği mevcut.

@@@@ KENWOOD  MG-G708 *DAP* (DAHİLİ AMFİLİ MÜZİK ÇALAR) TÜRKİYE'de İlk İnceleme @@@@@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 10 Kasım 2011; 16:56:23 >

• Merhaba, cihaz size kaça mal oldu acaba?

@@@@ KENWOOD  MG-G708 *DAP* (DAHİLİ AMFİLİ MÜZİK ÇALAR) TÜRKİYE'de İlk İnceleme @@@@@
  • yandan görünüşler

• arka,ön görünüş
    kutu ve kutu içeriği

cihazı ilk denediğimde teclast t51 den açıkcası farklı olmadığı düşündüm. ancak aynı parçaları iki cihazda deneyince sesin ayar yapmadan kenwood'da daha iyi olduğu anlaşılıyor.
    sansa fuze'a görede daha berrak bir ses sunuyor.
    usb'den dosya kopyalaması hızlı.
    cihaz çok hafif.
    equalizer ayarı bana yetersiz gibi geldi. gerçi ayar yapmaya gerek yok cihaz doğru sesleri dengeli olarak verebiliyor.

karşılaştılan cihazlar;

ses sıralaması yapacak olursak;

1-kenwood
    2-Teclast t51
    3- meizu ml6 sl
    4-Sansa fuze
    5-Cowon s9 (malesef s9 bu cihazlara göre daha yapay ses veriyor)

nereye koyduğumu bulursam ses değerlendirmesi yapacağım diğer daplar;

- cowon d2
    -cowon u3
    -ipod touch 1gen
    -ipod classic 120 gb

ancak ilk 3 sıralamasının değişeceğini sanmıyorum. (hifi-man kullanmadığımdan kenwood ile aralarında nasıl bir fark olur bilemiyorum)

kullandığım kulaklıklar;
    yuin pk1 (kenwood bu cihazı gayet rahat besliyor. açıkcası şaşırdım biraz. ancak hariçi amfi ile dahada iyi sonuç verecektir)
    yuin pk2
    bose On-ear fit 1st gen (bu kulaklık aşırı basslı olduğundan bununla yapılan değerlendirmeler pek doğru olmuyor)

iem olarak cx300ii nereye koyduğumu bulabilirsem bununlada ses değerlendirmesini yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 26 Kasım 2011; 17:27:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @magicboyguccino: Çıkarmışsınız abi herşeyi ortaya

Şaka bir yana, gerçekten baya meraklandım şimdi anlattıklarınıza göre. Şu kulaklık işinden sonra bu player'a da bir el atarım artık.

Ellerinize sağlık destekler için.

Ben açıkcası Teclast'ın Lo çıkışından + Amfi + kulaklık kombinasyonunun Kenwood'u eziceğini düşünüyorum.

Kulaklık çıkışı bayaa tıf, onda geçebilir kabül ama dediğim şekilde Teclast mükemmeldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 26 Kasım 2011; 19:07:14 >

Orijinalden alıntı: expander_

LO çıkışından test ettinizmi Tecleast'ı? Yoksa sadece kulaklık çıkışından mı karşılaştırıyorsunuz?

Ben açıkcası Teclast'ın Lo çıkışından + Amfi + kulaklık kombinasyonunun Kenwood'u eziceğini düşünüyorum.

Kulaklık çıkışı bayaa tıf, onda geçebilir kabül ama dediğim şekilde Teclast mükemmeldir

Siz de Maşallah o sırada kullandığınız ne varsa yere göğe sığdıramıyorsunuz.

Belki LO'dan Sflo2 iyi olabilir ama bu üstünlük ezici derecede değildir. Bence Kenwood daha iyidir. Bakalım son kullanıcılar ne diyecekler...

LO çıkışından test ettinizmi Tecleast'ı? Yoksa sadece kulaklık girişinden mi karşılaştırıyorsunuz?

Testi LO çıkışından da yaptım. Kenwood daha başarılı.

"Ben açıkcası Teclast'ın Lo çıkışından + Amfi + kulaklık kombinasyonunun Kenwood'u eziceğini düşünüyorum." Bu mümkün olabilir. Ancak Yuin pk1'i biliyorsanız amfiye ihtiyaç duyuyor. Test ettiğim hiçbir cihaz bu kulaklığı tam besleyemiyordu. Kenwood'un daha başarılı olduğunu söyleyebilirim (Ancak yinede bu kulaklığın tam performans için amfiye ihtiyacı var )

Şu noktada da size katılamayacağım. Cihazları amfi ile kombine etmek herkes için mümkün değil. Bu nedenlede böyle bir sonucu dikkate almak doğru olmayacaktır (diğer cihazlarlarda da iyi bir amfi ile teclast'tan daha iyi sonuçlar elde etme ihtimaliniz her zaman olacaktır)

• O şekilde LO çıkışından direk kulaklık bağlayarak testden bahsetmedim ki ben, o şekilde Teclast berbat onu bende biliyorum, sesler arap saçı karmakarışık. Amfi ile testlerimde Sony A845 ve İpod 5.5'e fark atmıştı teclast (s:flo2), o yüzden şu anda sflo ile mutlu bi beraberlik yaşıyoruz.

Lo'dan amfi kulaklık kombinasyonunda, Kenwood sanmıyorum (amfi bağlansa bile) bu kadar detaylı temiz ses verebilsin, keşke yanımda olsan corda move amfi ile kenwood'uda dinleseydik, bende ki bu sese inanamazdın eminim

O şekilde LO çıkışından direk kulaklık bağlayarak testden bahsetmedim ki ben, o şekilde Teclast berbat onu bende biliyorum, sesler arap saçı karmakarışık. Amfi ile testlerimde Sony A845 ve İpod 5.5'e fark atmıştı teclast (s:flo2), o yüzden şu anda sflo ile mutlu bi beraberlik yaşıyoruz.

Lo'dan amfi kulaklık kombinasyonunda, Kenwood sanmıyorum (amfi bağlansa bile) bu kadar detaylı temiz ses verebilsin, keşke yanımda olsan corda move amfi ile kenwood'uda dinleseydik, bende ki bu sese inanamazdın eminim

Expander_
    Cihaz normal bağlantılı halinde zaten iyi ses veriyor. Amfi ile dahada iyi ses verecektir.

Şöyle düşünmek gerekir; yanınızda taşımak için; t51+ amfi mi? yoksa sadece kenwood mu?
    mobilite olarak kenwood öne çıkar. T51 ve amfi için birde yedek güç ünitesi taşımak gerekir.

yildiz, konuya birde sen dahil olsan

• Taşıma konusunda %100 haklısın, ama ben evde dinliyorum ve ses konusunda daha iyisini arıyorum, taşınmasını taksaydım A845'i satmazdım Kenwood'dun yarısı kadar sanırım incelikde.

@Siyahnur: Ben en alt seviye Dap'lardan geldiğim için Her yeni cihaz aldığımda daha bi etkileniyorum, deli gibi beğenmem bu yüzden, biraz abartırım kabül :) Ama Ipod'dan sonra sflo benim ağzımın suyunu akıttı emin ol.

Valla değiştirirsem bigün Dap'ımı bilin ki Sflo'dan sonra ben HM-801'e geçicem, tabi satarsa birileri elindekini.
  • Lo dan ses almak icin amfi sart olabilir.amfi varolan sinyalin gucunu yukselmek icin kullanilir.sese extra bir kalite katamaz.amfinin kalitesi sese birsey katmamasindan anlasilir.bu cihazi gezegende ezecek dap oldugunu sanmam,belki bir birim daha iyidir hifiman falan.zor surulen kulakliklar haric amfiyi kesinlikle onermem.kenwooda gelince benim uzuun zaman once almak istedigim,buldugumda ise oldukca yuksek bir rakamdan satiliyor olmasi sebebiyle vazgectigim player.japon mali olmasi ve japonya icin uretiliyor olmasi bilen biri icin cok sey ifade eder.japon kendine yaparsa kralini yapar,mantik bu.

Alet cok guzel iyi gunlerde kullanin.kulaklik olarak sm3 falan dusunmenizi tavsiye ederim.keza o kulaklikta flat seste cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

Lo dan ses almak icin amfi sart olabilir.amfi varolan sinyalin gucunu yukselmek icin kullanilir.sese extra bir kalite katamaz.amfinin kalitesi sese birsey katmamasindan anlasilir.bu cihazi gezegende ezecek dap oldugunu sanmam,belki bir birim daha iyidir hifiman falan.zor surulen kulakliklar haric amfiyi kesinlikle onermem.kenwooda gelince benim uzuun zaman once almak istedigim,buldugumda ise oldukca yuksek bir rakamdan satiliyor olmasi sebebiyle vazgectigim player.japon mali olmasi ve japonya icin uretiliyor olmasi bilen biri icin cok sey ifade eder.japon kendine yaparsa kralini yapar,mantik bu.

Alet cok guzel iyi gunlerde kullanin.kulaklik olarak sm3 falan dusunmenizi tavsiye ederim.keza o kulaklikta flat seste cok iyi.

Master-Fİ
    Tr'de satılık sm3 yokki! :) fx700'de bakıyorum açıkcası. Bunuda 1 kişi satıyor fiyatı yüksek.

• Sm3 ikinci el bulursun.satan oluyo ara sira.fx 700 e gelince,benim paramla en fazla 300 eder.sesini dinledigim icin bu yorumu yapiyorum.
  • kenwood ie8 ile harikalar yaratıyor dinleyen Ohaa!!!! diyor
    MacBook-Pro
  • Cihaz Japonlar için yapılmış ama üretim Çin bari üretim yeri de Japonya olsaydı iyi olurdu genelde kendi ülkelerine en kalitelisi üretiyorlar ayrıca elektronik cihazlar Japonya üretimi olduğunda biraz daha piyasası iyi oluyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.