Şimdi Ara

12 ay Yedek Subay Askerlik Yapanlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
29.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba..

    Nasipse Aralıkta askeriz. Uzun veya kısa dönem olması elimizde olmamakla birlikte ailemden uzun yapmam doğrultusunda baskı var

    Git adam gibi askerlik yap diyorlar. Uzun dönem Yedek Subaylık yapanlar tavsiye ederler mi? 6 ay er olarak sürünmektense Yedek Subay olup hem maaş alıp hem askerlik yapmak daha mı mantıklı?

    Kısa ve Uzun dönemler arasında acemi birliği farkı var mı(Gerek konaklama gerek eğitim açısından)?

    Veya başka belirtmek istediğiniz şeyler nelerdir?



  • Acemi birliginde yedeksubay 6 aylıklardan daha çok sürünür daha çok eğitim görür daha çok zahmet çeker.fakat sosyal imkanları iyidir tabi boş zaman bulabilirse.usta birliğinde yedeksubay asteğmen olunca zaten rahatlar eğer doğuya gitmemişse fiziken yorulmaz beynen yorulur ama evi vardır sabah gelir akşam gider rütbelilerle arkadaş gibidir.o da bir rütbelidir yeri gelir diğer subaylar ve binbası yarbay ve bazen albayların çağırdıkları toplantılarda bulunmak zorunda kalırlar.
  • 1.si buna sen karar vermiyorsun, yani kısa veya uzun olacağını sen yazsan da yazmasan da son 2 gün belli olur. Yani ben ne yazayim kısa mı uzun mu diye uğraşma, ben kısa yazdım kısa istedim uzun çıktı.
    2.si ikisinin de avantaj ve dezavantajı var, asteğmen olursun mükemmel yerde de askerlik yapabilirsin tamamen şans, ya da bi karakol komutanı olup ayda bir gün izne de çıkabilirsin..
    3.sü bence kısa dönem olması için dua et, onlar giderken arkalarından çok ağlarsın çünkü uzun çıkarsa...
  • seçimi sen yapmayacaksın. sen rahatına bak. her askelriğin güzel ve zor yanları var. askerlikte hangi kuvvette yapacağının bile önemi var rahatlık açısından. ben gibi deniz atğm olursan yatarsın :) birde kara atğm olursan nereye gideceğine bileğin karar verecek.
    neyse bol şanslar
  • Tabii ki bizim elimizde değil, tanıdığım Harita Mühendisleri de hep kısa yaptılar. Ama kısa istiyormusun diye sorarlarsa orada istemiyorum demenin etkisi yok mudur? O nedenle sordum. Allah'tan hayırlısı..
  • etkisi var tabii ki. ama belirleyici değil.
  • Kısa dönem daha iyidir, askerlik şıp diye biter. acemiden sonra 4 ay askerlik yapıyorlar, hemen geçer zaman.. Ama uzun dönem yedek subay olsan bile bitmek bilmez. Diğer rütbelilerle arkadaş falan olamazsın, seni aralarına almazlar. Astsubaylar rütben yüksek diye seni sevmezler. Astsubayın komutanı olmana rağmen bir astsubaya emir bile veremezsin kolay kolay. Ama bir faydası var, iyi para biriktirebilirisin.
  • Erkenden dönünce burada yapacak bir işin varsa kısa olması mantıklı. Eğer işin gücün yoksa uzun yapıp para alman daha mantıklı.

    Her ne kadar senin seçimini bakmıyor olsalarda sınava 1.gün girenlerin uzun dönem çıkma ihtimali daha yüksek. 3.gün ise çok düşük.
    ****
  • Rütbelilerle tabi ki arkadas olursun ben oldum hem üsteğmenlerle hem astsubay ve uzmanlarla.yeter ki işi rütbe savaşına cevirmeyin.guzel anılar oldu hala telefonda görüşüyoruz 3 seneden sonra..
  • Merhabalar jeoloji mühendisi olarak mezun oldum. Uzun dönem askerlik yapmak istiyorum şansım var mı acaba? Uzun donem yapmak ıcın ne zaman başvuru yapmaylıyım. Cevaplarınızı beklıyorum teşekkurler...
  • Acurarsx8 A kullanıcısına yanıt
    Uzun dönem askerlik yapan jeoloji mezunu meslekçi olarak hiç denk gelmedi. Olursan takım komutanı olarak seçilirsin yani 2.5 ay acemilik eğitimi görenlerden. Mezuniyet sonrası hemen askere gidecekler kasım dönemine kaldığından seçilmes şansının en düşük olduğu dönemdir diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.