Şimdi Ara

AMD'den FX-60; Dünyanın en hızlı çift çekirdekli işlemcisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD, her zaman en yüksek performansı isteyen kullanıcılara yönelik ürettiği, başarılı Athlon 64 FX serisi işlemcilerini yeni Athlon 64 FX-60 ile çift çekirdekli işlemci platformuna taşıdı. Serinin en hızlı üyesi olan FX-57'nin ardından (2.8GHz), kullanıcıların saat hızı arttırılmış ve 3GHz'e yükseltilmiş olarak bekledikleri yeni FX-60, beklentilerin aksine FX-57'ye nazaran saat hızı düşük fakat çift çekirdekli bir işlemci.

    Şu an piyasada alınabilecek en hızlı çift çekirdekli Athlon 64 işlemci olan Athlon 64 4800+ (2,4GHz) ile aynı çekirdek mimarisini kullanan FX-60'da çekirdekler 2.6GHz hızında çalışıyorlar ve her biri 1MB L2 tampon belleğe sahip. AMD'nin şimdiki E6 revizyonu X2'lerinin FX ismi altında paketlenmiş versiyonu olan işlemci bütün SSE komut setlerini desteklemekte ve x86, x86-64 uyumluluğunu taşımakta. 939 pini bulunan ve çift kanal DDR400 bellek desteği bulunan FX-60, Venice çekirdeği ile gelen 4 slotda aynı anda DDR400 bellek kullanabilme yeteneğine sahip.

    90nm üretim süreci ile üretilen FX-60, toplamda 233.2 milyon transistör içeriyor. İşlemcinin standart çalışma voltaj aralığı ise 1.30v - 1.35v. FX-60 güç tüketimi olarak FX-57 ve 4800+'dan yaklaşık %5 oranında daha fazla güç harcıyor. Beraberinde gelen soğutucu ise FX-57'ile gelen Coolermaster yapımı heatpipe'lı soğutucunun yeni bir revizyonu fakat boyut ve ağırlık olarak FX-57 ile gelenden hiç farkı yok. Görünüşte ise heatpipeların yerleşiminde bazı farklılıklar bulunmakta.

    Şu bir gerçek ki çift çekirdekli işlemciler artık hayatımıza girdiler ve bundan sonra yerlerini tekrar tek çekirdekli işlemcilere bırakmayacaklar. FX-60'ın şu an piyasada alınabilecek en hızlı tek çekirdekli işlemci olan FX-57'den saat hızları daha düşük olsada (FX-57 2.8GHz, FX-60 2.6GHz) FX-60 çift çekirdekli bir işlemci ve şu anki uygulamaların hepsinde olmasada bir çoğunda ve yeni çıkacak olanlarında en yüksek performansı vaad ediyor. Video ve ses işleme programlarının bir çoğu hali hazırda çift çekirdekli işlemcileri desteklemekteler .

    FX-60'ın bir çok inceleme sitesinde yapılan testlerinde işlemci beklendiği gibi paralel işlem desteği bulunan yazılımlarda rakipsizken, paralel işlem desteği olmayan yazılımlarla yapılan testlerde ise az farkla FX-57'nin arkasında yer almakta.

    Intel'in en hızlı çift çekirdekli işlemcisi olan 3.2GHz hızında çalışan Intel Pentium XE 955'i testlerde geride bırakan FX-60, çift çekirdek destekli oyunlarda (F.E.A.R, Quake 4, Call Of Duty 2) ekran kartı limitini kaldırmak için düşük çözünürlükte yapılan testlerde yine zirvede yerini almış. İşlemcinin hız aşırtma (over clock) potansiyeline gelinince, FX-60'ın çarpanı bütün FX serisi işlemcilerdeki gibi kırık. Çarpanı sadece bir yukarı alarak (13'den 14'de) FX-57'nin hızı olan 2.8GHz'e çıkmak mümkün. Tabi hız aşırtmada illa stabil bir şekilde her işlemci bu değerlerde çalışacak diye bir garanti yok fakat çarpanın kırık olması FSB ile uğraşmadan daha stabil bir şekilde yüksek saat hızlarına çıkılabilmesini olanaklı kılıyor. Techreport.com yaptığı testlerde 1.4v ile 2.8 de stabil kalmayı başarmış fakat gerisinde şansı pek iyi gitmemiş.

    AMD, oyun ve masa üstü uygulamalarında en hızlısını isteyen kullanıcılara FX-57 ile zaten ihtiyaçları olan gücü çok önce vermişti. FX-60 ise üst düzey performans meraklılarına geleceğe yönelik oyun sistemleri kurarken, oyunlarda ve masa üstü uygulamalarda ihtiyaçları olan gücü sağlamak üzere üretilmiş bir işlemci. Yapılan testler gösteriyorki paralel işleme destek veren uygulamalarda olduğu kadar 2.6GHz hızı ile tek çekirdekten faydalanan uygulamalarda da FX-60 kullanıcıların bütün ihtiyaçlarını en üst düzey performansla karşılayabilecek yeterlilikte. FX-60, 1199$+KDV satış fiyatıyla ülkemizde temin edilebilir durumda.








  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
  • bilgi için saolamd gene oyunlarda öne geçmiş diğerlerinide gösterselerdi ya
  • 939 un son nefeside bu oldu artık ben hala barton
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahrikutlu

    939 un son nefeside bu oldu artık ben hala barton

    merak etme yalnız değilsin bende bartoncuyum

    CPU da hem fx hem çift çekirdek harika
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BuRaK


    quote:

    Orjinalden alıntı: bahrikutlu

    939 un son nefeside bu oldu artık ben hala barton

    merak etme yalnız değilsin bende bartoncuyum


    bende bartoncuyum şuan yetiyo bee




  • Anladığım kadarıyla Amd nin ddr2 planı yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muhammedda

    Anladığım kadarıyla Amd nin ddr2 planı yok

    Yeni çıkacak m2 türündeki işlemcilerle ddr 2 667 desteklenecek.




    2 dakika
  • yine yapmış yapacağını
  • AMD yine ağırlığını ortaya koymuş
  • Bana göre bu testlerde görülen en iyi işlemci ( AMD Athlon 64 4000+ )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword -- 17 Ocak 2006 13:01:45 >
  • MMX 166 nın çıktığı günler geldi aklıma

    İNTEL TARİH OLMUŞTUR ARTIK
  • normaldir :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sword

    Bana göre bu testlerde görülen en iyi işlemci ( AMD Athlon 64 4000+ )


    "Lower is better" yazıyor resmin altında.
  • Evet 64 Bit Ortamında AMD 'nin saglamıs oldugu liderlik Cift Cekirdeklerde de surcek galibaaa
  • amd s939 için lider gemiyi yeniledi ve bu son ataktı artık cok yakında m2 bizlerle olacaktır

    Soket M2 cpu 333 fsb ile gelecek dolayısı ile ddr1 yetmiyecek direk ddr2 ile piyasaya girecek cok yakındır bence 4 ay içinde S M2 cılgınlığı başlıyacaktır ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wandoga

    amd s939 için lider gemiyi yeniledi ve bu son ataktı artık cok yakında m2 bizlerle olacaktır

    Soket M2 cpu 333 fsb ile gelecek dolayısı ile ddr1 yetmiyecek direk ddr2 ile piyasaya girecek cok yakındır bence 4 ay içinde S M2 cılgınlığı başlıyacaktır ...




    333 fsb olması ile ddr1 in yetmemesini biraz daha açıklarmısınız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wandoga

    amd s939 için lider gemiyi yeniledi ve bu son ataktı artık cok yakında m2 bizlerle olacaktır

    Soket M2 cpu 333 fsb ile gelecek dolayısı ile ddr1 yetmiyecek direk ddr2 ile piyasaya girecek cok yakındır bence 4 ay içinde S M2 cılgınlığı başlıyacaktır ...




    Milletin UPgrade dusunceleri git gide degismeye baslıyor AGP dusenenler artık PCIEx e karar kılıyor sonra bu M2 olayı ee bununlkagelen DDR 2 secenegi artık bu yaz baya bi donanım el degistircek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: heretic1503

    bilgi için saolamd gene oyunlarda öne geçmiş diğerlerinide gösterselerdi ya

    http://www.tomshardware.com/2006/01/10/amd_athlon_fx_60_dual_core_assault/index.html




  • böle konuları açıysounuz moralim bozuluyo
    amd 2500 devam biz malum para yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.