Şimdi Ara

Intel: Android 4.0, x86 optimizasyonları içeriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Daha yakın işbirliği içerisinde olacaklarını iki ay önce açıklayan Intel ve Google yakınlaşması meyvelerini vermeye başladı. Intel cephesinden yapılan açıklamaya göre, resmi lansmanı kısa bir süre önce gerçekleştirilen Ice Cream Sandwich kod adlı Android 4.0 işletim sistemi, x86 mimarisi için çeşitli optimizasyonlar içeriyor. Bizzat Intel sözcüsü Suzy Greenberg tarafından açıklanan bilgiye göre, Android 4.0 içerdiği optimizasyonlarla x86 tabanlı cihazlara da destek getiriyor. 

     

    Intel tabanlı akıllı telefon ve yeni nesil tablet bilgisayarların önümüzdeki yılın ilk yarısında kullanıma sunulmaları bekleniyor. Intel'in 32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Medfield kod adlı yeni yongada sistem platformunu kullanacak olan bu cihazlar, platform bazındaki yaygın destek sayesinde, Android, Windows ve Linux ortamlarında çalışabilecekler. 

     

    Intel, Oak Trail platformu ile bekleme durumunda ARM çözümleriyle benzer güç tüketim seviyesini yakaladığını, yük altındaki tüketimin ise Medfield ve devamında gelecek ileri nesil platformlarla sağlayacağını hatta geride bırakacağını söylüyor. 

     

    Intel cephesinde bakan yardımcılarından Mooley Eden konuyla ilgili açıklamasında, "ARM'ın yaptıklarını saygı duyuyoruz ve onların da bize saygı duyduğunu düşünüyoruz yok eğer duymuyorlarsa, çok yakında duyacaklar" demişti. 22nm fabrikasyon süreci ve 3D transistör teknolojisi ile transistör seviyesinde verimliliği ciddi oranda arttıran Intel, her alanda daha performanslı ve daha az güç tüketen işlemciler sunma noktasında yoğun bir çalışma içerisinde. Akıllı telefon ve tablet pazarında 2012'den agresif bir politika izlemeyi hedef belirleyen Intel, daha rekabetçi olabilmek adına Atom işlemci ailesinin geliştirme programını da hızlandırdı.

     

    Android 4.0 işletim sisteminin fayda sağladığı tek platform x86 değil. MIPS tarafından da bir açıklama geldi ve Google'ın yeni işletim sisteminde destek olduğu açıklandı. MIPS sözcüsü konuyla ilgili olarak MIPS işlemciler için Android 4.0'ın kısa süre içerisinde hazır olacağını belirtti. Uzunca bir süredir sessizlik içerisinde olan MIPS'in, değişen pazar koşulları ve değişen kullanıcı alışkanlıkları çerçevesinde akıllı telefon ve tablet bilgisayar pazarlarına ilgi duyduğu konuşuluyor.







  • Intelin de bu işe yoğunlaşması telefon ve tabletlerde heyecanın artmasına sebep olup, bence mobil cihazlarda intel teknolojisiyle ilerde öncü de olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmypc -- 8 Kasım 2011; 0:19:49 >
  • Intel bu belli olmaz.bakarsın Akıllı telefon ve tablet pc alanında arm platformundan daha iyi performans (güç tüketimi ve onunla orantılı işlem gücü açısından)sergiler.adamlar yığınla para harcıyor arge çalışmalarına.
  • 2012 yılında işlem gücü bakımından şu ankilere göre kat kat daha güçlü, GPU bakımından kat kat daha rezil akıllı telefonlar göreceğiz demekki...
  • arm işlemcilerde bildiğim kadarıyla x86 lisansı yok eğer olurda intel x86 ile bu sektore girer tutunursa vay halimize telefon deil işlemci alırız bundan sonra bide amdde girer bu sektore cpu savaşları başlar sonra :) intel işi biliyor kim ne derse desin..
  • AMD' de girse bir rekabet başlasa yeniden. performanslar ve fiyatlar kapışsa :D
  • Intel telefon işine girerse önümüzdeki yıl ülk fan soğutmalı daha sonraki yılda su soğutmalı telefonlarımız olur :D
  • quote:

    Intel cephesinde bakan yardımcılarından Mooley Eden konuyla ilgili açıklamasında, "ARM'ın yaptıklarını saygı duyuyoruz ve onların da bize saygı duyduğunu düşünüyoruz yok eğer duymuyorlarsa, çok yakında duyacaklar" demişti.


    Offf klas konuşmuş be! :D
  • Windows isletim sistemi 8 ile birlikte ARM destegi getirirken , Android'de 4.0 ile x86 ya destek veriyor.. Hahaaha hosuma gitti .d
  • Win8 de ARM desteği olması, ARM için yazılmış çok özel, illaki olmasını isteyeceğimiz çok çok özel bir uygulama olmadığı sürece, başka bir yerde eşi benzeri olmayan bişey, nasıl olacaksa, ancak bu durumda işe yarar. Onun dışında gerçek anlamda bi işe yaramaz. Arm az yakar kompakt vs. onlar ayrı. Kolay kullanım, windowsdan alştığımız şeylerin olmasını sağlar belki, biçok insan bunun için bile isteyebilir o da ayru durum.

    Win8 için, hafif x86 uygulamaların hızlıca kolayca port edilmesi için hazır dünya kadar kütüphane yayınlarlar. Win8+ ARM için bi dünya zımbırtı faln çıkar, bunu da diğer platformlardan daha hızlı verimli uygulama geliştirme ortamı ile yaparlar o zman gerçekten win8 tablet yada telefonda gerçekten işe yarar hale gelir. Anahtar kelimeler uyumluluk, hızlı ve verimli uygulama geliştirme ve uygulamaların port edilmesindeki kolaylık.

    Arm'da lisans ücreti ile win8 çalıştırmaktansa x86 da daha uygun şartlarda android çalıştırmak daha uygun olabilir mesela.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.