Şimdi Ara

Nedir Bu CVT şanzıman

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
10
Favori
168.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Honda Jazz'da Subaru'da çok sözü geçiyor.Aslı astarı nedir bu cvt'nin?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Biraz uzun olacak ama şu bilgilere ulaştım:

    CVT (Continuously Variable Transmission),
    Türkçe’ye “sürekli değişken iletim” yada sürekli değişken hareket iletimi” olarak çevrilmektedir. Bazı yabancı kaynaklarda bu şanzıman sistemine “Twist and Go” (Çevir ve Git) denilmektedir. Elektronik olanı ise ECVT şeklinde kısaltılmıştır.

    Bildiğimiz gibi scooterlar kısaca CVT denilen şanzıman sistemine sahiptir. Maksi scooterlar diğer motosikletlere göre ebatları daha büyük olmasına ve bir çok avantaja sahip olmalarına rağmen bazı motosiklet kullanıcıları tarafından sırf CVT şanzımana sahip oldukları için küçümsenirler. Biz Motosiklet kullanıcıları olarak CVT şanzımana burun bükerken otomobil üreticileri çoktan CVT şanzımanın avantajlarının farkına vardı ve yeni modellerini CVT şanzımanlı olarak üretmeye başladı bile. Çünkü CVT şanzımanın hem 5 ileri düz vitesli hem de 4 ileri otomatik vitesli şanzıman sistemlerine göre birçok avantajı bulunmaktadır. Gürültüsüz olması, az yakıt sarfiyatı ve sarsıntısız vites değişimi bunlardan bazılarıdır. . CVT teknolojisinin sunduğu avantajlar tanındıkça VDT, Ford, Nissan, Volvo, Honda, Subaru, Fiat, Fuji Heavy Ind. Ltd., Audi, BMW gibi firmaların bu konuyla ilgili yatırımları da artmıştır.

    Audi A6, Nissan Murano SUV, Nissan Micra, Honda Civic, Honda City, Toyota Prius, Fiat Albea, Subaru G3X, Subaru HM-01, Avrupa Ford Fiesta 1.3 lt. ve Ford Escort 1.6 lt. gibi araçlar CVT şanzımanlı otomobillere örnek olarak gösterilebilir.

    CVT’ nin eksiksiz bir başarısı, küçük bir otomobil olan Nissan Micra’ dır. Dünya genelinde, Micra’ ların yaklaşık % 30’ u CVT ile sipariş edilmektedir. Ayrıca Micra’ da sağlanan başarıdan sonra Nissan hem büyük hem de küçük otomobiller için CVT’ yi geliştirmektedir.

    Muhtemelen bu kademesiz transmisyonların yeni yeni uygulanmasına ait en etkileyici örnek, Renault V10 motoru ile 800 HP gücündeki CVT tahrikli Canon-Williams Formula 1 yarış arabasıdır. Williams’ ın teknik müdürü Patrick Head’ in söylediğine göre “ eğer Formula 1 yarışlarında CVT, çekiş gücü kontrolü, Aktif süspansiyon vb. gibi sürücüye yardımcı elemanlar 1993 yılının ortalarındaki kural değişiklikleri olmayıp yasaklanmasaydı, bu otomobil bugün gireceği bütün yarışları büyük bir ihtimalle kazanabilirdi.”

    Porsche yarış bölümü müdürü olan Max Welty, “CVT’ nin birbirinden farklı bir çok durum altında optimal kontrola izin verdiğini, bunun spor arabalar için özellikle önemli olduğunu, konfor ve sportifliğin ideal kombinasyonu için Porsche’ nin CVT tip kontrol stratejisini geliştirdiğini” söylüyor.

    Otomobil devleri, hem benzinli hem de elektrikli motora sahip olan hybrid (melez) modeller üretmek için kıyasıya bir yarışa başladı. Japonya'dan sonra ABD ve AB ülkelerinde hybrid otomobillere talep 5 yılda 15 kat arttı. Pazarın 200 milyar doları bulması bekleniyor. Üstelik hybrid otomobillerde CVT veya ECVT şanzımana sahiptir.



    Peki CVT Nedir?
    Motorlu bir taşıtta, taşıtın motorundan tahrik aksına kadar gücü nakleden aktarma organları; hız dönüştürücü (kavrama-debriyaj), moment dönüştürücü (vites kutusu) ve moment dağıtıcıdan (diferansiyel) meydana gelir (Şekil 1).

    CVT şanzımanda ise klasik vites kutusu ve debriyaj bulunmaz.

    Sürekli değişken hareket iletimi yani CVT (Continuously Variable Transmission) fikrinin ortaya atılması hemen hemen ilk otomobilin icadı ile başlar. 1886’da Alman otomotiv öncülerinden Daimler ve Benz ilk benzin yakıtlı otomobillerinde V-kayışlı CVT kullanmışlardır. Bunun için, otomatik vites değiştirme üniteleri ile özellikle hareketli makara sistemi kullanılarak otomobillere takılması konusunda birçok girişimlerde bulunulmuştur.

    Değişken Oranlı Şanzıman
    1950'li yıllarda Hollandalı Van Doorne tarafından geliştirilen sistem, metal bir kayışın, iç yüzeyleri konik bir çift kasnak arasında çalışma prensibine dayanıyor. Aslında scooterlardaki aktarma sistemiyle aynı prensibe sahip CVT'de herhangi bir dişli olmadığı için sürekli değişken oranlı şanzıman olarak adlandırılıyor. CVT şanzımanlarda sadece bir başlangıç ve bitiş oranı bulunuyor. Motor devri ve hıza bağlı olarak aktarma oranı, bu iki oran arasında sürekli değişiyor.(Şekil 2)

    Bir makine Mühendisi ise CVT şanzıman hakkında şunları söylemektedir:“Bu şanzıman bize sonsuz vites sayısını teorik olarak vermektedir. Çünkü 1950 yıllarda denenen traktörlerinde sistem gibi büyükçe koni tarzı bir parça düşünün bunun üzerinde gezen bir kayış her noktasında farklı bir çap değerine sahip olacaktır. Koninin kesitini alırsanız ve koni üzerinde ilerleseniz durum anlaşılacaktır. 2 mm sonra koninin bu noktadaki açı azalacak ve böylece devam edecektir. Bu şu demektir: Elimizde sonsuz çapta dişli bulunmaktadır ve istenilen noktaya giderek bu çap değeri yakalanabilir. O zaman da istenilen tork değeri belli noktada yakalanabilir , elektronik de devreye girince bu noktanın neresi olduğu saptanmakta ve araç devamlı değişen bir vitesli araç gibi hareket etmektedir. Minimum benzin sarfiyatını elde etmek için çok iyi bir yoldur.

    Tabiî ki ortada dişli olmayınca vites geçişlerindeki sarsıntı yaşanmayacak ve aynen elektrikli motor gibi devir artınca hızın artması gibi devamlı ve sabit tork yakalanacaktır. Bu konuda hibrit motor teknolojili araçları incelemenizi şiddetle öneririm , gelecekte bütün yeni nesil araçlar bu şekilde motorlar ile donatılacaktır. Buna Türkiye’de Avrupa Birliği meselesinden dolayı uymak zorundadır. Çünkü istenen emisyon değerleri artık klasik araçlarımızla yakalayamayacağımız kadar düşük olacaktır.”

    Artık CVT’ nin zamanının geldiği anlaşılmaktadır.Bunun iki sebebi vardır:
    Birincisi; en son teknoloji CVT’ lerin otomobillere uygulanmasıyla sağlanan yakıt ekonomisi ve sürüş performansı açısından bugünün karmaşık ve pahalı vites kutularını karşılaması, bunların pratik ve ekonomik olma sınırlarına yaklaşmış olmalarıdır.
    İkincisi ise yakıt tüketimine (Amerika’da CAFE şartları) ve egzoz emisyonuna dair giderek daralan sınır değerlere sahip yönetmelikler otomotiv mühendisleri üzerinde bir baskı oluşturmuş ve yüksek verimli , kararlı durumda çalışan motorların sınırlı devir sayısı kuşağı içerisinde çalıştırılması ve kullanılması durumunu düşünmelerine neden olmuştur.
    Taşıt hızına bakılmaksızın motor hızının kontrol edilebilmesi CVT’ lerin mükemmel olarak üstesinden gelebildiği bir durumdur. Bu da CVT ‘ yi oldukça çekici hale getirmektedir. Daha da ileri gidilirse, bu çevreyle ilgili yeni yönetmeliklerin değişik tiplerdeki güç kaynaklarını kullanan hybrid taşıtların geliştirilmeleri konusunda bir baskı oluşturacağı düşünülmektedir.



    CVT Konstrüksiyonu
    Modern bir CVT sistemi; temas yüzeyleri fazla derin olmayan koni şeklinde ve genişlikleri değişken bir çift kasnak arasında çalışan, çok sayıda plakadan oluşmuş çelik bir kayıştan meydana gelir. İtmeli blok V-kayışı, V-şeklindeki plakalara bağlantılı olan çelikten yapılmış, ince, düz gerilim bantlarından oluşmuştur. Yaklaşık olarak 300 adet plaka vardır ve herbiri 2 mm kalınlığa, 25 mm genişliğe ve 12 mm derinliğe sahiptir.

    CVT basit olarak genişliği değişken ,V-şekilli ve arasında kompozit çelik kayışın bulunduğu bir çift kasnaktan oluşur. Her kasnak iki adet ve herbiri kısa, yarı konik yüzeyden meydana gelir. Kasnaklar mil üzerinde bulunur ve kasnakların bir yarısı mile katı bir şekilde monte edilirken diğer yarısı doğrusal bilyeli yuvalar üzerinde eksenel yönde kayma serbestliği olacak şekilde monte edilir. Değişken hız oranları birinci giriş kasnağı yardımıyla sıkı temas halinde bulunan kayışın efektif çapının arttırılması veya azaltılması sonucunda ve buna cevap olarak ikinci çıkış kasnağının çalışma çapında azalma veya genişleme yaratılarak elde edilir.

    CVT Tipleri
    Esas olarak 5 ana kategoriye ayrılan çok sayıda CVT çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; sürtünmeli, çekmeli, hidrostatik, hidrokinetik ve elektrikli tipleridir. Otomotiv sektöründe çekme güçlü ve hidrokinetik CVT’ ler en çok kullanılanlarıdır. Üretimi yapılan en belirgin tipleri ise PIV zincir tahrikli, Kumm düz kauçuk kayışlı, çekme tahrikli, hidrostatik ve hidrodinamik (moment dönüştürücülü) CVT’ dir.
    1.PIV Zincir Tahrikli CVT: PIV zincir tahrik sistemi iki farklı yarıçaptaki makaraları birleştiren metalik bir zincir kayıştan meydana gelir. Döndüren ve döndürülen makaralardan herbiri bir sabit döner oluklu ve bir kayar döner oluklu kasnaklardan meydana gelir. Bu tip kuruluş tarzı dönme eksenlerinin sabit kalmasına izin verir ve zincir kayış içerisinde oluşacak boşlukların önüne geçer.
    2.Kumm Düz Kauçuk Kayışlı CVT: Konstrüksiyon ve çalışma prensibi bakımından PIV zincir tahrikli CVT’ ye çok benzer. Bununla birlikte göze çarpan farklı özelliği metal zincir kayışla karşılaştırıldığında kauçuk kayışın daha yüksek olan sürtünme katsayısıdır.
    3.Çekme Güç Tahrikli CVT: Çekme tahriği sürtünmeli tahrikten prensip olarak tamamen farklı çalışır. Bu sistem ortam olarak elasto-hidrodinamik akışkan filmi kullanır ve böylece döner makaradan diğerine gücü iletir.
    4. Hidrostatik CVT: Hidrostatik CVT sistemi, değişken stroklu hidrostatik bir pompa ve değişken stroklu hidrostatik bir motordan meydan gelir. Motor şaftı çıkış olarak alınırken pompa şaftı giriş olarak alınır. Pompa stroğunu, motor stroğunu ve sistem basıncını değiştirerek hız oranı ve çıkış momenti kontrol edilebilir.
    5. Hidrodinamik CVT : Moment dönüştürücüler geçmişte hidrodinamik transmisyon olarak kullanılmışlardır. Halbuki günümüzde hız yerine çıkış momentini arttırmak için otomatik transmisyonlarda kullanılır. Sistem temel olarak bit türbin , stator, yöneltici pervane ve gücü ileten akışkandan oluşur.
    Düşük motor momentlerinde hidrostatik CVT en büyük, PIV zincir CVT ise en düşük verime sahiptir. Kumm’s düz kauçuk kayış CVT tipleri arasında en verimli olanıdır.

    CVT’ nin Düz ve Otomatik Transmisyonlarla Karşılaştırılması
    Manuel, otomatik ve CVT (Continuously Variable Transmission) olmak üzere başlıca üç tip aktarma organı vardır.5 kademeli manuel vites kutusu küçük hacimlidir ve birkaç hareketli parçası vardır. Neticede yüksek güvenilirlik ve düşük servis ihtiyacı elde edilir.

    CVT tüm motor hızlarında yüksek performans sağlar. Aynı zamanda yakıt tüketimi minimumda tutulur. Gaz pedalı konumundan , motor hızından ve momentinden gelen bilgiler mevcut seyir şartlarına göre CVT sistemini devamlı şekilde ayarlayan hidrolik kontrol sistemine gönderilir. Vites çevrim oranı motor yüküne ve aracın hızına bağlı olarak devamlı değiştirilir.

    CVT’ nin tabiatında mevcut olan verim, düz ve otomatik transmisyonların her ikisinin sahip olduğu verimden biraz daha daha azdır (düz %85, otomatik %82, CVT %80 civarlarında). Bununla beraber CVT tarafından hız oranı sürekli olarak değiştirildiğinden motorun en uygun devir sayısı aralığında çalışmasına müsaade edilir ve böylece bir uçtan diğer uca olan aktarma organlarının verimi yükseltilir. Bu sürekli olarak vites değişimi uygulanan şehir içi ve otoban trafiğindeki seyir şartlarında yakıt tüketiminin azaltılmasında önemli bir rol oynar. İlave olarak CVT’ nin çevrim oranı aralığı daha geniş olduğundan daha düşük hızlarda çalıştırılan motorda daha az gürültü meydana gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 20 Ekim 2012; 14:37:30 >




  • Audi Multitronic

    Multitronic®, manuel bir şanzımanın dinamizmini ve ekonomikliğini otomatik bir şanzımanın rahatlığı ile birleştiren, kademesiz değişken bir şanzımandır. Kademesiz değişken vites oranları ve uyarlamalı eşlem kumandası sayesinde multitronic her zaman motorun en uygun devir aralığından yararlanır.

    Multitronic ile sağlanan düzgün ve güçlü hızlanma alışılagelmiş bir otomatik şanzımana göre önemli bir avantajdır ve motor sürekli olarak en iyi çalışma noktasının yakınında çalıştığından yakıt tüketimi genellikle bir manuel şanzımanla sağlanandan daha düşüktür.

    Gücü ileten çelik bağlantı plakalarına sahip zincir, bir varyatör oluşturan iki değişken konik kasnak çifti arasında bir yağ banyosu içinde çalışır. 1000’den fazla bağlantı plakasından ve 75 çift pimden oluşan bağlantı plakalı zincir 330 newton metreye kadar olan torkları iletebilir. Konik kasnakların birbirine yaklaştırılması veya birbirinden uzaklaştırılması bağlantı plakalı zincirin, konik kasnak çiftlerinin daha içinde veya daha dışında çalışmasına sebep olur. Bu, vites oranının sürekli olarak her sürüş durumu için en iyi oran elde edilecek şekilde ayarlanmasını sağlar.

    Konik yüzeylerin ayarlanması, çeşitli kumanda karakteristiklerine göre hidrolik olarak yapılır. Bir hidrolik tork sensörü bağlantı plakalı zincirin daima doğru şekilde gerdirilmiş olmasını ve torkun kaydırma olmaksızın aktarılmasını sağlar.

    Çok plakalı hidrolik kavrama elektronik kumanda sayesinde daha iyi bir seyir konforu ve ataklık sağlar ve yakıt tüketiminin azaltılmasına da yardımcı olur. Sürücü, örneğin kırmızı ışıkta beklerken fren yaptığında elektronik sistem motor ile şanzımanı birbirinden ayırarak aracın ileri doğru kayma eğilimini azaltır.

    Sürücüden, motordan ve araçtan kaynaklanan tüm kumanda parametreleri şanzıman gövdesindeki elektronik ve hidrolik kontrol ünitesi tarafından kaydedilir. Bu şekilde dinamik vites kumanda programı (DCP) gaz pedalının konumundan ve hareketinden sürücünün sportif veya yakıt tasarruf eden bir sürüş tarzı benimsediğini algılar. Tiptronic şanzımanla olduğu gibi multitronic şanzımanla da manuel vites değişimleri yapılabilir ve şanzıman versiyonuna bağlı olarak azami 8 vites mevcuttur.




  • Arkadaşlar güzel açıklamışlar,

    Motor devrini sabit tutup öyle hızlanabilen hoş bir şanzıman diye ekleyeyim sadece.
  • A4'te kullandım, Q5 ile de yolculuk yaptım, kesintiz güç keyifli, 0-200 arası koltuğa yapışık kalıyorsunuz, hiç boşluk yok, sürekli ivmelenme, ayrıca normal kullanımda da çok ekonomik, düz yolda ilerlerken 60 ile 7 viteste gidiyor, biraz gaza dokununca 3 inip ordan devam ediyor,(D konumunda vites aralığı yok, o anda manuele çekince görülüyor) ilk kullananlar ve özellikle benim gibi motor sesi dinleme huyu olanlara başta biraz tuhaf geliyor, araba ivmeleniyor ama devir sabit






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilkoc -- 5 Kasım 2011; 19:37:43 >




  • Video herşeyi açıklıyor, HONDA bu şanzımanı normal otomatiklerdeki vites geçişlerinde devir düşmesinden kaynaklanan yakıt sarfiyatını minimize etmek için geliştirdiğini açıklıyor. Artı konforda cabası. Yani CVT normal otomatiklere göre daha az yakar ve daha konforlu bir hızlanma sağlar diyebiliriz.
  • çeşit olsun:

    DAF Variomatic, 1960'lar
     Nedir Bu CVT şanzıman
  • hiç kullanmadım ama araba biraz bağırtılı çalışıyor gibi geldi(vidoyu izledim) 100km/h hızdada 4000 d/d 200km/h 4000d/d=çok motor sesi.
  • gaza az basınca bu kadar bağırmıyor, bu sefer devri atıyorum mümkün olduğunca 2000'de tutuyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attila24

    hiç kullanmadım ama araba biraz bağırtılı çalışıyor gibi geldi(vidoyu izledim) 100km/h hızdada 4000 d/d 200km/h 4000d/d=çok motor sesi.

    Videodaki arkadaş hızlanmak amacıyla abanmışta ondan, videodaki bizi ilgilendiren husus vites geçişlerinde devir saatinin kımıldamaması, hangi devirde olursanız olun yavaş hızlansanızda vites geçişlerinde devir oynamaz CVT şanzımanda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attila24

    hiç kullanmadım ama araba biraz bağırtılı çalışıyor gibi geldi(vidoyu izledim) 100km/h hızdada 4000 d/d 200km/h 4000d/d=çok motor sesi.

    eğer 100km/h dakalmak isterseniz gaza tepkiniz değişecek ve devir saati motor durumuna göre 1700-2000devir arası bir seviyeye gelecektir.
  • açıklama için sağolun arkadaşlar hoş bir sisteme benziyor.
  • Teoride çok fazla avantajı olmasına rağmen pratikte çok fazla soruna sahip bir ünite.

    Çelik dişli çok çabuk aşınıyor ki honda gibi bir üreticinin aracı olan jazz bile bildin 100000km testinde 45000km de şanzımanın bozulması sonucunda garantiden komple değişime gitmiş testin sonunda yeni şanzımanda 8-10000km gidecek kadar derman kaldığı ilkindede honda mühendisleri tarfından döküm hatalarının olduğu ikincsindede aynı zayıflıkların bild ekibi tarafından ikincisindede tespit edilmesi cvt yi soru işaretlerine maruz bırakıyor ki bunu fiat yapsa başına neler geleceğini siz düşünün.

    Asıl avantaj üreticiler için oluyorki ,ünite o kaadr ufakki neredeyse hiç yer kaplamıyor ve çok hafif bir ağırlığı araca bindiriyor,tasarımda kısa olması nedeniyle kısa bir burun tasarımını mümkün kılyor boylece aracın total ağırlığı düşüyor,altın noktada üreticiler için çok ucuz olması ki en fazla tercih nedeni de bu.

    Görece başarılı olduğu kombinasyonlar güçlü motorlar ancak bu da çalik kayışın sınırlarını zorluyor ve audi gibi bu kombinasyonu kullanan üretcilerde sorun çıkartıp sahibine kötü sürprizler yapıyor.
    Devri sabit tutup hızlamna prensibi en güçlü olduğu motor devrine gelmesi yarışlar için biçilmiş kaftan ancak yol otolarında sürekli uzun yol yapanlar dışında o kadar avantaj yaratmıyor ki sabit hızlı kullanımda hiçbir şanzımanın ulaşamayacağı oranlara ulaşarak bir nebze diğerlerine göre tutumlu oluyor buna karşın hızlanmada üst devirlerin kullanılması akustik olarak kişiyi rahatsız edecek gürültüye sebep olması kullanıcıda garip duygularda yaratıyor ancak herhangibi bir vites değişmediğinden kullanıcı son derece ses harici konforlu seyahat ediyor ki en az normal otomatikler kadar tekerleğe giden gücü kısıtlıyor.

    Sonuç olarak üreticiler tarafında sonderece avantajlı yönleri olmasına rağmen belirttiğim nedenlerden dolayı tercih edeceğim bir teknoloji değil ki a4 multitronic alan iki arakadaş bile sabit hızlı sürüşlerde bile okuduğum kadarıyla makul tüketimlere ulaşamayarak araçları satmıştı ki kullanılan 1.8tfsi motorlar neredeyse güç klasmanında referans gösterilecek kadar tüketim ve performansta iyi yapımlardır.

    Sozün özü şu anki dezavantajları ile cvt nin asıl yeri yarış pistleridir.Motorsporlarının istediği max. güçte motorun kalması sayesinde ideal hızlanmayı yakalamaları,ani devir atlamalarının olmaması sayesinde daha güvenilir bir motor ,ufak yapı sayesinde ağılık ve ağırlık merkezinin ideal olması,ağırlık dengesinin ortada toplanabilmesi vb.Buna karşın f1 gibi belrlenen kısa ömrü verip çöpe atılmasından dolayı da uzun km ler güvenilir yapı bekleyen yol kullanıcıları için opsiyon zorlaşıyor ki bir çok görüş yllar önce okuduğum p.head a aittir.

    Otomatik şanzımanların 9 a kadar oran imkanı sunması ,40 km den itibaren tork konventörünün tamamen kilitlenmesi ,hafifletilen yapı ,daha fazla tork kaldırması vb. dan dolayı şu anki teknoloji iel cvt teknolojik gerçekten bir gelişme yaklayamazsa sadece maliyet açısından ufak araçlarda hapsolacak bir teknoloji oalark kalacak.

    Rekabet çok büyük dsg ve tam otomatikler büyük yan sanayicilerce çok iyi bir seviyeye getirildi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    quote:

    Orijinalden alıntı: attila24

    hiç kullanmadım ama araba biraz bağırtılı çalışıyor gibi geldi(vidoyu izledim) 100km/h hızdada 4000 d/d 200km/h 4000d/d=çok motor sesi.

    Videodaki arkadaş hızlanmak amacıyla abanmışta ondan, videodaki bizi ilgilendiren husus vites geçişlerinde devir saatinin kımıldamaması, hangi devirde olursanız olun yavaş hızlansanızda vites geçişlerinde devir oynamaz CVT şanzımanda.

    cvt şanzımanda kademeli vites yok ki vites geçişleri hissedilsin. sonsuz oran var.
  • http://www.youtube.com/watch?v=8VYPsrOyIdw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 6 Kasım 2011; 15:36:40 >
  • Merhabalar,
    Dişli tahrikli cvt mümkün müdür yoksa sadece bir hayal mi?
    Bu konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum.
  • kısaca anlatayım pideci motorlarında sıkça kullanılan ve sürüş zevki berbat bir şey honda hrv var teyzemde 10 km kadar kullandım çok konforlu ama dediğim gibi sürüş zevki berbat...
  • eğer micramda (2011) sorun çıkartmazsa bundan sonra bütün araçlarımda önceliğim olacak şanzıman. güçsüz motora kesintisiz güç sağlıyor ve bu sayede araç gayet iyi ivmeleniyor. ben kullanımının zevkli olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_suphiba -- 17 Aralık 2011; 8:45:00 >
  • hrv de ben 4-5 ay kullandım, hissiz, zevksiz, narin, arıza çıkarttığı zaman diğer otomatiklere nazaran çok daha fazla para ödeyeceğiniz bir şanzıman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    hrv de ben 4-5 ay kullandım, hissiz, zevksiz, narin, arıza çıkarttığı zaman diğer otomatiklere nazaran çok daha fazla para ödeyeceğiniz bir şanzıman.

    evet direksiyonu cok hafif hatta direksiyonda boşlukmü var diyecek kadar :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.