Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7970, HD 6990'a yakın performans sunabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
9.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Çalışanlarının %10'uyla yollarını ayırmaya hazırlanan AMD cephesinde, yeni nesil ekran kartları için çalışmalar devam ediyor. 2012 başında pazara sürülmesi beklenen Radeon HD 7000 serisi için farklı bir strateji izlemeye hazırlanan AMD'nin, giriş ve orta seviye modellerinde, Radeon HD 6900 serisine güç veren VLIW4 mimarisinin ölçeklendirilmiş versiyonlarını kullanacağı belirtilirken, Radeon HD 7900 serisinde ise NGC olarak tanımlanan yeni nesil grafik işlemci tasarımına geçiş yapacağı ifade ediliyor.

     

    Rage3D sitesinde yer alan habere göre AMD'nin 2012 öncesinde yeni nesil ekran kartı sunmayacağı bir kez daha teyit edilirken, sitenin kaynaklarına göre Radeon HD 7000 serisi altında sunulacak tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı, bugün AMD'nin en güçlü çözümü olan çift grafik işlemcili Radeon HD 6990'a yakın performans sunacak. İlk defa Haziran ayındaki Fusion Geliştirici Zirvesi'nde konuşan AMD, yeni mimarinin çok sayıda gelişmiş özellik barındıracağını, GPGPU odaklı yenilikler sunacağını ve grafik performansını da daha ileri taşıyacağını belirtmişti. Bu arada bazı üreticilerden aldığımız bilgilere göre Radeon HD 7900 şeklindeki isimlendirme de doğrulanmış durumda hatta bazı donanım üreticilerinin yeni kartlar için kutu tasarımları üzerinde çalışmaya başladığını da not düşelim.

     



  • Yine başladık.
  • Beklediğimiz gibi.
  • bulldozer phenom ikilisinin yanına 2 tane daha lazımdı tabi nvidia ve intelin kar paylarını görünce benim duvarı ödünç veririm kafalarını vurmaları için :D
  • FX işlemcileri gibi olmasında, aman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Yine başladık.

  • gene spekülatif haberlere başlamışız
  • Çift GPU'ya yakın tek GPU yanında yeni optimizasyonlar ve güç tüketimi iyileştirmeleri, olması gereken gibi, gayet güzel, 2 katı performans filan verecek diye ümid eden kalmamıştır herhalde ticari düzende.
  • Oyun yok hacı, önce gidin oyun firmalarıyla anlaşın.
  • 6870 ile piyasadi tüm oyunları MAX'da oynayabiliyorken hiç gerek yok, artık oyunlar güncel grafik kartlarına yetişemez duruma geldi. İyi bir notebookla neredeyse tüm oyunlar oynanabiliyorken birçoğumuz artık desktop grafik çözümleriyle ilgilenmemeye başladı. 'Oyun konsolda oynanır'cı kesim de artık azımsanamayacak bir kitle olmuşken, ortalama performans veren grafik çözümleri işlemcilerimize entegre gelirken yüksek adetli harici ekran kartı satışlar pek beklenen bişey değil artık pazar küçülecek gibime geliyor.
  • Yahu kardeşim, madem yakın performans sunabilir, niye çıkartıyorsun o zaman hiç!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Oyun yok hacı, önce gidin oyun firmalarıyla anlaşın.

    Adam haklı beyler


    Oyun kalmadı , ekran kartını süs diye alıcaz yakında
  • Yenisi çıktıkça eskinin fiyatı düşer, yenin performansı eskisinden iyi olacağına göre bu döngü her halükarda tüketicinin ve teknolojik gelişim olarark yararlı demektir.Geçen sene 330-350TL olan HD5770 fiyatına bu sene HD6850/HD5850 alınabilir misal.

    Bunun yanında üretim teknolojisinin (NM) düşmesi ile elektrik tüketiminin azalması, doğal olarak daha sessiz ve serin çalışan ekran kartlarına sahip olacağımız anlamına gelir.
  • Ekran kartı pazarını bekleyen en büyük 2 tehlike xbox 720 ve ps4 olacaktır.Konsollarda oyun satışı inanılmaz rakamlara ulaşıyor konsollar oyuncuları tek çatı altında topluyor.Bakın bf3 pc merkezli çıktı konsolarda 4 kat fazla sattı.Bakın pc de bir sürü çökme takılma driver sorunu ile uğraşılıyor konsollar tak cd yi oyna.Şu an gerisinde kaldı ama yeni konsollar çok güçlü gelicek ve kendi kulvarlarındaki oyuncu sayısını katlıyacaklar.
  • yok daha neler. hd6990'a yakın performans yapıcaz diye yola çıkıp sonra anca gtx580' i geçmesinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 4 Kasım 2011; 14:47:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodri

    yok daha neler. hd6990a yakın performans yapıcaz diye yola çıkıp sonra anca gtx580 i geçmesinler.


    genellikle öle oluyor zaten :D
  • Yeni konsollar çıkmadığı sürece grafik teknolojisinde DX9'un yaptığı şekilde bir gelişme olmayacak. Arada numune olarak bir iki optimizasyon sorunu nedeniyle sistem kasan oyunlar çıkar anca o kadar. Yoksa bugün 5770 bile çoğu oyunu full açıyor 1366*768'de.
  • Bd gibi olmasın da.
    6970`yi geçmesine de razıyız. Amd bu ne yapacağı belli olmaz. Veriyorlar gazı testi ama nedense hiç de dedikleri gibi çıkmıyor son teknolojileri(!)
  • ben şu 4 veya 8 çekirdekli fizyonlardan 1 tane alayımda
    ondan sonra ister iflas etsin
    ister kendini satsın umrumda değil :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colossal

    6870 ile piyasadi tüm oyunları MAX'da oynayabiliyorken hiç gerek yok, artık oyunlar güncel grafik kartlarına yetişemez duruma geldi. İyi bir notebookla neredeyse tüm oyunlar oynanabiliyorken birçoğumuz artık desktop grafik çözümleriyle ilgilenmemeye başladı. 'Oyun konsolda oynanır'cı kesim de artık azımsanamayacak bir kitle olmuşken, ortalama performans veren grafik çözümleri işlemcilerimize entegre gelirken yüksek adetli harici ekran kartı satışlar pek beklenen bişey değil artık pazar küçülecek gibime geliyor.

    Onun sebebi oyunların ps3 odaklı hazırlanması. malum, ps3'de tarihi eser bir ekran kartı var(bildiğim kadarıyla x1950). bu günkü orta seviye notebook ekran kartı bile yaklaşık aynı performansı verebiliyor. yeni konsollar çıkınca yüksek performanslı ekran kartı piyasası aniden hareketlenir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.