Şimdi Ara

Bilgisayar hiç tepki vermiyor [Sorun Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın power düğmesine bastığımda hdd, fan vs. hiç birşey çalışmıyor.Sanki elektrikler kesikte bilgisayar güç alamıyor gibi. Bu yüzden güç kaynağında ve bilgisayarın power düğmesinde sorun olduğunu düşündüm ve diğer bilgisayarımda denedim ve 2 oside sağlam çıktı.Bilgisayarın anakartı güç alamadığı için bilgisayarın çalışmadığını düşünüyorum sizce farklı bir sorun olabilir mi?

Bu olay birkaç kez daha başıma gelmişti.Bilgisayar hiç çalışmazken 1 ay sonra kendiliğinden çalışmaya başlamıştı.Fakat bu seferde pc çalışıyor ekrana görüntü gelmiyordu.Ramleri birkaç kez çıkarıp taktığım zaman anca bilgisayara görüntü geliyordu ama bilgisyar yine kendiliğinden bozuldu ve yine bilgisayar hiç tepki vermiyor.Bu sefer kendiliğinden hayata döncek gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralıkbeyin -- 5 Kasım 2011; 19:57:00 >

‎"Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi: biri oturmak, diğeri düşünmek için. Başarımız hangisini daha çok kullanıcağımıza bağlı."
    Ann Landers
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınız Hiç Tepki Vermiyor mu? [Sorun Çözüldü]

Bilgisayarınızın hiç tepki vermemesi sinir bozucu bir sorun olabilir. Ancak bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç adım vardır:

• Güç Kaynağını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın güç kablosunun prize bağlı olup olmadığını ve güç düğmesinin açık olduğundan emin olun.
    • Donanımı Denetleyin: Bilgisayara bağlı tüm kabloların (monitör, klavye, fare) düzgün şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin.
    • Sabit Disk Sürücüsünü Kontrol Edin: Sabit disk sürücünüzün çalıştığından emin olmak için bilgisayarınızı açarken dinleyin. Herhangi bir tıklama veya gıcırtı sesi duyuyorsanız, sabit sürücü arızalı olabilir.
    • RAM'i Kontrol Edin: Bilgisayarınızın RAM'inin düzgün şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Gerekirse RAM'i çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
    • İşletim Sistemini Yeniden Başlatın: Bilgisayarınız tepki vermiyorsa, işletim sistemini yeniden başlatmaya çalışın. Bunu Güç menüsünden "Yeniden Başlat" seçeneğini seçerek yapabilirsiniz.
    • Güç Döngüsü Yapın: Güç kaynağının fişini çekin ve en az 30 saniye bekleyin. Ardından güç kablosunu tekrar takın ve bilgisayarınızı açmayı deneyin.
    • Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarı güvenli modda başlatarak sorunun yazılımla mı yoksa donanımla mı ilgili olduğunu belirleyebilirsiniz.
    • Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra bilgisayarınız hala tepki vermiyorsa, bir bilgisayar teknisyeninden profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Bu sorunun çözümüyle ilgili başka sorularınız varsa, lütfen bize bildirin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • PSU yu test edin, 24 pin sokette yeşil ve siyah kablonun bağlı olduğu yerleri kısadevre yaptırınca çalışmazsa arızalı demektir.
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

PSU yu test edin, 24 pin sokette yeşil ve siyah kablonun bağlı olduğu yerleri kısadevre yaptırınca çalışmazsa arızalı demektir.

Psu da sorun yok.Psuyu diğer bilgisayarıma taktığımda çalıştı.Hiç elektrik almadığı için psuda değilde anakarta sorun var gibime geliyor.Çünkü psu sağlam, power sw sağlam fakat anakart alırsam sorunumun devam etmesinden korkuyorum.Eğer işlemci bozulmuş olsaydı bilgisayarı açtığımızda fanlar, hdd vs çalışır mı? Eğer işlemci bozukken pc tepki veriyorsa yeni bir anakart alıcam.

‎"Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi: biri oturmak, diğeri düşünmek için. Başarımız hangisini daha çok kullanıcağımıza bağlı."
    Ann Landers
  • Power sw dugmesindedr ozamn, oraya gden kabloyu kopar, duz kontak dedgmiz seyi dene, ( kablolari birbirine degdir ve birak) ancak tekrar degmesini engelle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BODYGUARDS

Power sw dugmesindedr ozamn, oraya gden kabloyu kopar, duz kontak dedgmiz seyi dene, ( kablolari birbirine degdir ve birak) ancak tekrar degmesini engelle

Hacim poewer sw tuşunu diğer pcdeki anakarta taktım çalıştı.Hatta emin olmak için diğer kasanın power sw tuşunu bozuk pcme taktım belki çalışır diye çalışmadı.Sonuç olarak pwr sw sağlam.Bilgisayar kafasına göre 1 ay tatil yapıyor sonra kendiliğinden çalışıyor.bağlantılar doğru,power sw,psu sağlam fakat pc hiç çalışmıyor fanlaru bile.Sanki fişe takılı değil gibi.

Ann Landers
  • Ozaman anakart hocam
  • Yinede anakartı başka bir yerde veya serviste test ettirin, gözünüzden birşey kaçmış olabilir. Bunun yanında arızalı parçaların, bu şekilde bilgisayarın tüm parçalarının tepki vermesini engellediğini gördüm, olmaz diye birşey yok.
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartın büyük ihtimal yanmış olabilir.
  • Arkadaşlar, anakart sağlammış.Anakartı pcden çıkartıp işlemci ve sadece ram takılıyken, çalıştırdığımda direk çalıştı.Sonra yeniden bilgisayarı topladığımda ise yine çalışmama sorunuyla karşılaştım.Kasanın önünde 4 tane usb çoğaltıcı var ve nereyde 4'ü içi kırık şekilde; usb takılıyken baskı uygulandığı için içleri kırıldı ve sonra kısa devre olmuş sanırsam.Pinleri çıkardığımda ya da usbnin alttaki usb ile temasını kesince bilgisayar çalışmaya başladı.Bu kadarcık ufak bir sorun için neredeyse anakartı değiştircektim

Sorunumun çözülmesi için üşenmeden yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ann Landers
  • şaseleri kontrol edin biryerde kısa devre varsa psu anında korumaya geçer start almaz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.