Şimdi Ara

Üçüncü çeyrekte Intel'in pazar payı arttı; AMD mobil segmentte gelişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj






  •  

    Jon Peddie Research'ün ekran kartı pazarına yönelik araştırmasından sonra gözlerin çevrildiği işlemci arenasında sahneye çıkan IDC, 3. çeyrek satış raporunu yayınladı. Alanında dünyanın en büyük bağımsız araştırma şirketlerinden biri olan IDC'ye göre, geride bıraktığımız 3. çeyrekte işlemciler satışları, bir önceki çeyreğe göre %6.7, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre de %5.2 artış gösterdi. Gelir bazında bakıldığında 10.7 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşan sektör bu açıdan da en az %12.2 artış göstermiş oldu.

     

     Ekran kartı pazarındaki tablonun bir benzerinin işlemci pazarında yaşandığını söyleyebiliriz. Bir önceki çeyrek ile kıyaslandığında Intel pazar payını %79.3 seviyesinden%80.2'ye yükseltirken, daha spesifik bir detaylandırmada AMD'nin Fusion işlemcileri nedeniyle mobil pazarda bir kan kaybettiği ve pazar payının %82.3 seviyesine gerilediği belirtiliyor. Ancak diğer taraftan en güçlü olduğu nokta olan sunucu pazarında güçlenmeye devam eden ve pazar payını %95.1 düzeyine çıkartan Intel'in masaüstü pazar payı ise %75.8 olarak gerçekleşti. 

     

     AMD'ye geldiğimizde ise ikinci çeyrekte %20.4 olan pazar payının %19.7'ye gerilediği açıklandı ki bu düşüşün arkasındaki en en önemli neden masaüstü ve sunucu tarafındaki zayıf performans. Buna rağmen Fusion APU'lar sayesinde AMD mobilde güçlenmeye başlamış durumda. Şirketin masaüstü, sunucu ve mobil segmentlerdeki üçüncü çeyrek pazar payları sırasıyla şu şekilde gerçekleşti; %24.1, %4.9 ve %19.7. Pazarın üçüncü ve son x86 işlemci üreticisi olan VIA'nın payı ise sadece %0.1.







  • Intel in tekelleştiğini düşünürsek ve işlemcisini sattırmak için her yolu! denediğini düşünürsek AMD nin başarısı gözardı edilemez... 1 ay önce vatanbilgisayara AMD notebook almak için gittiğimde bütün çalışanların üstünde Intel logolu kıyafetler vrdı
  • böyle bi haberi intel'e özel sayfada verilmesi dh nin tarafsizlıgına gölge düşürüyor.
  • Önceki reklamlar AMD'ydi, Bulldozer öncesi, şimdi intel bazı durum değişklikleri bariz görülüyor ama bu haberdeki verilerin tarafla alakası yok, bu başlığa AMDde gelirler artıyor denilip resmin küçük parçasını gösterilseydi olurdu, kaç gün geçti?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    Intel in tekelleştiğini düşünürsek ve işlemcisini sattırmak için her yolu! denediğini düşünürsek AMD nin başarısı gözardı edilemez... 1 ay önce vatanbilgisayara AMD notebook almak için gittiğimde bütün çalışanların üstünde Intel logolu kıyafetler vrdı

    mobil işlemci olarak ne başarısı 10000 tane intel 1 tane amd satılıyor

    git bak mağzalara amd işlemcisi var mı (mobilde sadece ekran kartı satılıyor)

    ben bir kere amd aldım hem performans hem de anakartları iyi olmuyor

    Üçüncü çeyrekte Intel'in pazar payı arttı; AMD mobil segmentte gelişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 3 Kasım 2011; 22:49:04 >




  • rakamlar ilginç geldi kaynak gösterebilir misiniz mümkünse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.