Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :( (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
11
Favori
89.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaza ve kadere inanmak demek, hayır ve şer iyi ve kötü, acı ve tatlı, canlı ve cansız, faydalı ve faydasız her ne varsa hepsinin Allah'ın bilmesi, dilemesi, kudreti, takdiri ve yaratması ile olduğuna, Allah'tan başka yaratıcı bulunmadığına inanmak demektir. Dünyada meydana gelmiş ve gelecek olan her şey, Allah'ın ilmi, dilemesi, takdiri ve yaratması ile olur.

    Başıma neler neler geldi gencecik yaşımda durduk yere arabaya 4 kere ağır hasar açtılar ve bu kazaların hepsi durduğu yerde oldu hiçbirine bugüne kadar ne dava açtım nede başka bişey yaptım. Sadece birisi bana 1200tl para teklif etti bende aldım aracıda 300liraya yaptırdım kalan 900liranında bi hayrını görmedim tam tersine rahat 10 katıda 3 ay içinde benden çıktı.

    Ortağımdan kazık yedim dolandırıldım yeni araba aldım 2000 lira indirime girdi. Eve televizyon aldım aldığım hafta aynı yerde fiyatını 500 lira daha düşürmüşler. Bende mi bi kısmetsizlik var diyorum ama imtihan diyorum geçiyorum. Bu dünya imtihan dünyası o yüzden sağlımızı kaybetmeyelimde alanda Allah verende Allah çok fazla takılmamak gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: magmatic

    kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun öncelikle.

    arkadaşlar 3500 tl isteyen arkadaş biraz fazla sallamış, sizlerde maşallah döşemişsiniz o arkadaşa. ama şöyle bir araba pazarlarındaki yada galerilerdeki muhabbeti düşünün. araç incelenir, detaylı bakılır, boya ölçme cihazı vs vs derken şurda boya var, kapı boyalı kazalı bu araç sen 25000 diyosunda 23 den fazla etmez kardeşim tarzı muhabbetleri duymuş, yaşamış hatta sizler araç alırkende söylemiş olabilirmisiniz. belkide o 3500 tllik dava açan uçuk arkadaşın bu hale gelmesine çok bilmiş uzman araç ekpertizliklerimiz neden olmuş olabilirmi. elbette bir aracın boyası, küçük kazasına takmayanlarınızda olabilir ama galeri dünyası, oto pazarları %95 yakaladımı bırakmaz. sizler ağzınızla söylemişsiniz o kadar değer kaybı olmaz, ama hiçbiriniz değer kaybı maybı olmaz aracı aynen garanti satar diyememiş (birkaç değer kaybı olmaz kazayı söylemeden satar diyen olmuş ama kolaysa bu kurt piyasada siz satın). çünkü aracı almaya niyetli kişi veya galeri için bir araç potansiyel kazalıdır vede bu kaza iyice incelenerek bulunacak fiyat kırılacaktır. kazasız araçta bile soru işaretleri koyarlar kafaya, pazarlıkda güçlensin üste çıksınlar diye.

    şahsi fikrim, bence bunlara gerek kalmadan aracın tamirinide değer kaybınıda karşılaması gereken sigorta şirketleridir, yoksa kazalarda yandık arabanın anahtarını bıraktıracak olaylar olabilir.

    işin özü kazayı yapanda, 3500 tl isteyende kısmen haklı kısmen haksız, ortadaki tek gerçek haksız acımasız oto-alım satım piyasası ve yükümlülüklerinden kaçan sigorta şirketleridir.

    saygılar......

    Discovery Channel' da toplanan 850csi aracın kapısı boyanıyor. Başka bir araba komple boyanıyor. Taşıyıcılar zarar görmedikten sonra sıkıntı çıkarmaz. Bizim galerici milleti yüzünden millet arabasını boyatmıyor. Metal paslanıp derine işliyor. Taşıyıcı içten ölüyor.

    Sigorta şirketi konusuna da katılıyorum. Yerli arabaya biniyoruz, sıfır ithal otomobil alıp dış ticaret açığını büyütmüyoruz, yerli parça alıp ekonomiye katkıda bulunuyoruz, piyasadaki bir arabayı kullanarak milli serveti çarçur etmiyoruz, arabanın bakımına özen gösterip muayeneden geçiyoruz diye gavur veya vatan haini muamelesi görüyorum. Bir haftadır sigorta şirketlerinden teklif alıyorum. Listeyi verelim de kıyaslamayı yapınız.

    Ak Sigorta: 315
    Allianz: 461
    Anadolu: 271
    AXA: 247
    Ergo: 390
    Euro: 330
    Güneş: 276
    Halk: 261
    Mapfre: 403
    Ray: 333
    SBN: 290
    Ziraat: 296




  • SİNİR BOZUCU VE SAÇMA SAPAN BİR DAVA BENCE BU. Gereksiz buluyorum bu araç değer kaybı davasını. 2 ay önce adamın biri arkadan çarptı bana. Tampon hafif çıktı, arka çamurluk bel verdi ve arka sağ köşe hafif içeri göçtü (bagaj zemininden) Ne oldu? Tutanak vs. servise bıraktım arabamı ve yapıldı 3 günde. Çamurluk boyandı, tampon boyandı ve yerine takıldı, bagaj zemini çekildi ve düzeldi. Değer kaybı vs. de açmadım adama. Gerek de görmüyorum. Yeni yeni icatlar resmen. Sanki benle mezara girecek.
  • Demekki memlekette insanlık yapmak ta suç.

    O küçük hasarın fotoğrafını satarken gösterse, alıcı indirim istemeye utanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tralles

    İnsan kaza yapmaz, kazayı tabiat yapar. İnsan hata yapar ve hatasının sonucu bazen kaza olarak tecelli eder, bazen de savuşturulur, bir şey olmaz ama nihayetinde insan hata yapar. kaza sandığımız şeylerin hemen tamamı insan iradesinin ve insan melekelerinin ürünü olup, insanın yaptığı hatadan kaynaklanır.

    "Trafiktir, kaza olur, kazadan korkuyorsan trafiğe çıkmayacaksın" diye bir şey yok. Bu arkadaşın örneğinde olan da insan hatasıdır kaza değil. Ya el frenini yeterince çekmemiştir, ya viteste bırakmamıştır. Bu kaza değil ihmaldir. Yok bunları yaptıysa bu defa hata rent-a-car şirketinindir. Arabasının bakımını yaptırmamıştır. Yok şirket arabasının bakımını yaptırdıysa bu defa hata bakım yapanındır, işini gereği gibi yapmamıştır. El frenini kontrol etmemiştir vs. Yok bakımı yapan da gerekli kontrolleri yapmışsa bu defa hata arabayı üreten şirketindir. Mutlaka o şirkette biri veya o şirketin mal aldığı diğer şirketlerde biri ya da birileri ihmalkar davranıp işini layıkıyla yapmamıştır. Kaza sandığınız şeyleri geriye işletirseniz, gelip dayanacağı nokta daima bir insanın ihmalidir.

    Yağmurlu havada kafana yıldırım düşse bile bu kaza değil yine senin ihmalindir. Yağmurlu şimşekli havada dışarda dolaşmama tedbirini ihlal etmişsindir.

    kadercilik kötü bir şeydir, kaderci toplumlar adam olmaz. Trafikte kaza dediğimizi şeyler %99 oranında önlenebilirdir. Önlenebilen bir şey kaza olamaz. Olsa olsa ihmal ve hata olur.

    Öyleyse ihmal ve hatanın sonuçlarına da buna yol açan katlanmalıdır. Katlanmazsa, bu ihmaller katlanarak artar çünkü ihmalkarlığın yaptırımı yoktur. İnsanların sürekli hata yaptığı, ihmalkar davrandığı toplumlarda da kaza denilen şey hiç eksik olmaz. Adı iş kazası olur, trafik kazası olur, görünmez kaza olur, olur da olur...

    Ben kazaya inanmam, ihmale inanırım.







    Kaza nedir?

    Sözlü kültümüzde ( read my lips ) ve toplumun genel algısına göre kaza, önlenemez olay
    Büyük Türkçe Sözlük : beklenmeyen olay ,
    TDK Türkçe Sözlük : can ve mal kaybına neden olan kötü olay ,
    Trafik yönetmeliğine göre ise Trafik Kazası: Karayolu üzerinde hareket halinde olan bir veya birden fazla aracın karıştığı ölüm, yaralanma ve/veya zararla sonuçlanmış olan olaydır.

    Bu tariflerde eksik olanı tespit edebildiniz mi? Muhtemelen hayır. Lisan, kafanızın nasıl çalıştığının göstergesi. Kafanız nasıl çalışıyorsa öyle ifade ediyorsunuz.
    Eksik olanı tespit edebilmek için sahip olanların lisanına bakmak lazım.

    Google’a kaza’yı tercüme ettirirsek accident çıkıyor. Bunu da Merriam Webster de ararsak : an unfortunate event resulting especially from carelessness or ignorance , özellikle dikkatsizlik ve cehalet/habersiz olma sonucu vuku bulan talihsiz olay diye bir tarif buluyoruz.
    Şimdi lisanımızda, dolayısı ile düşünme şeklimizde eksik olanı farkettiniz mi? Bingo! Bizim düşünce tarzımızda dolayısı ile lisanımızda olmayan şey ; neden-sonuç ilişkisi, başka bir deyişle bilimsellik.

    Hukuk, toplumu kurgulayan üst yapı kurumudur. Yukarıda gösterildiği üzere yönetmelik seviyesinde dahi nedensellik ilkesi yaşamımıza girmemiştir.

    Daha geçenlerde haber yapılan araştırma sonucunu, bir cümleyi anlamak için iki kere gözden geçirilmesininin gerekmesini bu karışıma ekleyiniz, elde ettiğiniz ; yavaş çalışan, bilimsel düşünemeyen, yetiştirilmeleri itibari ile sorumlu davranma alışkanlığı olmayan kafalar!




  • Alacağım araç boyasız olacağına keşke adam komple boyatmış olsa... Aynı paraya alırım. Tertemiz boyasıyla...
  • benim başımada geldi ancak mağdur durumda olan bendim adam transitiyle vurup kaçtı önce polise gidip şikayetçi oldum. orada tutanak falan tutturduktan sonra şimdi adamın gelip özür dilemesini bekliyorum çünkü 4 saatime ve güzel bir günüme mal oldu bu işlerle uğraşmak. eğer bir kaç ay içinde gelmezse bende aynı şekilde dava açıcam değer düşüklüğünden dolayı. eğer kaçmayarak durup insan gibi tutanak tutsaydı bu şekilde dava falan açmıcaktım gel gör ki herkes bu başlığın sahibi gibi değil. bi de çarpıp kaçmayı tavsiye eden arakadaşlar böyle çarpıp kaçma hallerinde durum savcılıklara intikal ettiğini böylelikle savcılıklada uğraşmak zorunda kalacaklarını bilmelerini isterim. sonucunda bişi çıkmayabilir ama bu durum açılan davada aleyhlerine olacağına eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 8 Şubat 2012; 18:12:42 >
  • Değer kaybı oluştuğu şüphesiz ancak gerçekten akla yatmayan taleplerin de önüne geçmek, kaza yapanı da öldürmemek lazım.

    Öncelikle araç değer kaybının mahkemelere taşınmadan, trafik cezasında verilen kusur oranları gibi yetkililer tarafından belirlenmesi iyi olurdu.

    Hem süreç uzamaz hem de mahkemeyi meşgul edecek bir durum değil gerçekte. Mağdur kişi cezayı beğenmezse tekrar dava açabilir o ayrı tabi.

    Ayrıca hükmedilen değer kaybı miktarı hemen değil mağdur aracın satışı sırasında da ödenebilir. Bunu istemek kazayı yapanın hakkı olmalı bence.

    Daha ciddi birkaç kaza daha gelse Connect'in başına arabayı bedavaya getirebilir mevcut işleyişe göre.

    Şöylesi makul olurdu, araç satılana kadar ilk yıl için 3500 olan fark 2 yıl sonra 2500, 5 yıl sonra 1500, 10 yıl sonra 500TL'dir şeklinde belirlenebilir. Satıldığında da tahsil edilir.




  • Eğer değer kaybı davaları artıyorsa, tek çözüm zorunlu sigorta poliçelerine bu teminatı eklemenin bir yolunun sigortacılar tarafından bulunması gerekir.
    Eğer karşı tarafa vereceğimiz hasarı sigorta şirketine paslayabiliyorsak, bunu da paslayabilmeliyiz.

    Ama bence hala saçma bir olay.
    Arabanın kapısı değişti diye fiyatının düşmesi de saçma geliyor bana. Orjinali ile değişti gitti. Ne farkı var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Eğer değer kaybı davaları artıyorsa, tek çözüm zorunlu sigorta poliçelerine bu teminatı eklemenin bir yolunun sigortacılar tarafından bulunması gerekir.
    Eğer karşı tarafa vereceğimiz hasarı sigorta şirketine paslayabiliyorsak, bunu da paslayabilmeliyiz.

    Ama bence hala saçma bir olay.
    Arabanın kapısı değişti diye fiyatının düşmesi de saçma geliyor bana. Orjinali ile değişti gitti. Ne farkı var?

    Ülkemiz şartlarında araçta kapı değişimi varsa satarken sorun oluyor, fiyat kırmak zorunda kalıyorsunuz. Yapılan boya fabrika kalitesinde olamıyor, zamanla solma yapıyor. Ayrıca montaj fabrikada olduğu gibi güzel yapılamıyor. Hele ülkemizde uyduruk yapılıyor. Servislerimizde bile durum maalesef bu şekilde...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Eğer değer kaybı davaları artıyorsa, tek çözüm zorunlu sigorta poliçelerine bu teminatı eklemenin bir yolunun sigortacılar tarafından bulunması gerekir.
    Eğer karşı tarafa vereceğimiz hasarı sigorta şirketine paslayabiliyorsak, bunu da paslayabilmeliyiz.

    Ama bence hala saçma bir olay.
    Arabanın kapısı değişti diye fiyatının düşmesi de saçma geliyor bana. Orjinali ile değişti gitti. Ne farkı var?

    Ülkemiz şartlarında araçta kapı değişimi varsa satarken sorun oluyor, fiyat kırmak zorunda kalıyorsunuz. Yapılan boya fabrika kalitesinde olamıyor, zamanla solma yapıyor. Ayrıca montaj fabrikada olduğu gibi güzel yapılamıyor. Hele ülkemizde uyduruk yapılıyor. Servislerimizde bile durum maalesef bu şekilde...

    Bundan 20 sene önce ikinci el araba alıp satarken böyle bir konu yoktu.
    Büyük kazası var mı? şasede yamulan yer varmı? Onlara bakardık. Bir de motor no vs. trafikten kontrol edilirdi. Kaçak oto sokup satanlar veya çalıntı olaylarının takibi zordu.

    Sonra galerici esnafı ucuza araba kapatmak için boyalı ve değişen kriterlerini kullanmaya başladılar.
    Yıllar içerisinde biz de halk olarak onlara uyduk, kapısı değişen boyalı arabaya hurda muamelesi yapmaya başladık.

    Ayrıca sanayideki çoğu usta, (yetkili serviste usta geçinen çırakları kastetmiyorum) arabanın kapısını çok da güzel monte edebilirler. iki tane menteşeye ve birkaç tane cidadan yapılacak bir ayara bakıyor. Zor bir iş değil.

    Boya konusunda da aynı işi 100'e de yapan var, 300'e de yapan var, 1000'e de yapan var. "Yapılacak iş aynı iş değil mi, fazla vermeye ne gerek var" mantığıyla yaklaşanlar olunca da yollarda boyası kötü yapılmış araçları görüyoruz. Fabrikadaki boya kadar iyi iş yapacak ustalar tanıyorum, ama alacakları para da ona göre. Sigorta şirketleri de onlara iş yaptırmadıkları, anlaştıkları en ucuz yere yaptırdıkları için yollardaki boyanmış arabalarda hatalar çok. Ayrıca şimdiye kadar hiçbir yetkili servisin yaptığı boya işinden de memnun kalmadım. En son Volvo'yu yetkili serviste tamponlar+arka kapı boyattım, tonu tutturamamışlar. Gidip de itiraz etmedim, çünkü tekrar boyasalar yine aynı işi yapacaklar, boyanın koduna bakıp, aynısından kardırıp boyayacaklar. Halbuki aracın üzerinde 5-6 yıldır eskimiş boyaya uygun bir şekilde yeni boyayı da ayarlamaları lazım. Nerede yetkili serviste öyle ustalar. İyi ustalar sanayide kendi mekanlarını açıyorlar.

    Selamlar ve saygılarımla..




  • ne kadar saçma tartışmalar herkes kendi durumuna göre fikir yürütmüş.

    Bir aracın daha önce hasarı sorunu yoksa ve sen tam kusurlu şekilde çarpıyorsan adam değer kaybı parasını söke söke alır. senden ya da sigortadan orası ayrı konu ama almalıdır.
    Hergün araç kullanıyorsanız milletin zevk için kaza yaptığını düşünebilirsiniz hergün mantıksız mantıksız kazalar oluyor üstüne nasıl olsa kaskom var deyip umursamamazlık olmaz.

    biraz objektif bakmaya çalışın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [TuR].S@liM

    ne kadar saçma tartışmalar herkes kendi durumuna göre fikir yürütmüş.

    Bir aracın daha önce hasarı sorunu yoksa ve sen tam kusurlu şekilde çarpıyorsan adam değer kaybı parasını söke söke alır. senden ya da sigortadan orası ayrı konu ama almalıdır.
    Hergün araç kullanıyorsanız milletin zevk için kaza yaptığını düşünebilirsiniz hergün mantıksız mantıksız kazalar oluyor üstüne nasıl olsa kaskom var deyip umursamamazlık olmaz.

    biraz objektif bakmaya çalışın

    İyi vur bakalım 500 bin liralık arabaya da senden 50 bin lira değer kaybı alsınlar dava açıp.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    quote:

    Orijinalden alıntı: [TuR].S@liM

    ne kadar saçma tartışmalar herkes kendi durumuna göre fikir yürütmüş.

    Bir aracın daha önce hasarı sorunu yoksa ve sen tam kusurlu şekilde çarpıyorsan adam değer kaybı parasını söke söke alır. senden ya da sigortadan orası ayrı konu ama almalıdır.
    Hergün araç kullanıyorsanız milletin zevk için kaza yaptığını düşünebilirsiniz hergün mantıksız mantıksız kazalar oluyor üstüne nasıl olsa kaskom var deyip umursamamazlık olmaz.

    biraz objektif bakmaya çalışın

    İyi vur bakalım 500 bin liralık arabaya da senden 50 bin lira değer kaybı alsınlar dava açıp.

    merak etme 500bin liralık arabayla yarışmaya çalışarak araç kullanmıyorum, %100 hatan varsa ödersin. sen de bu arada aracının bakımlarını yaptır, sinyalleri kullanmaya özen göster




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [TuR].S@liM

    quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    quote:

    Orijinalden alıntı: [TuR].S@liM

    ne kadar saçma tartışmalar herkes kendi durumuna göre fikir yürütmüş.

    Bir aracın daha önce hasarı sorunu yoksa ve sen tam kusurlu şekilde çarpıyorsan adam değer kaybı parasını söke söke alır. senden ya da sigortadan orası ayrı konu ama almalıdır.
    Hergün araç kullanıyorsanız milletin zevk için kaza yaptığını düşünebilirsiniz hergün mantıksız mantıksız kazalar oluyor üstüne nasıl olsa kaskom var deyip umursamamazlık olmaz.

    biraz objektif bakmaya çalışın

    İyi vur bakalım 500 bin liralık arabaya da senden 50 bin lira değer kaybı alsınlar dava açıp.

    merak etme 500bin liralık arabayla yarışmaya çalışarak araç kullanmıyorum, %100 hatan varsa ödersin. sen de bu arada aracının bakımlarını yaptır, sinyalleri kullanmaya özen göster

    Ne alaka şimdi bu? 2 ay önce ben yolda dururken (ana yola çıkmak için beklerken) geldi bir Honda Jazz bana vurdu. Tutanak, vs. kaskodan yaptırdım arabamı. Gidip de adama dava açmadım.

    Gittin trafikte ilerlerken olur olur ya dalgınlık (bu olur, olmaz değil) önünde ki arabaya vurdun. Araba da 350 bin lira değerinde bir araba olsun. Adam tuttu sana 20 bin liralık değer kaybı davası açtı. Ne yapacaksın? Ödeyecekmisin kabul edip yoksa buraya gelip "ulan herife bak tuttu bana 20 bin liralık dava açtı, sanki ihtiyacı var" diye konumu açacaksın? Çarpman için illa yarışmana gerek yok. Ha, ben çok zenginim, 20 bin lira benim için çerez parası dersen bir şey diyemem. Şahsen Allah korusun ben böyle bir kazaya karışsam ve karşımda ki araba bu şekilde lüks bir araba olsa o kadar meblağı ödeyemem. Al anahtarı git derim.

    Davulun sesi uzaktan hoş geliyor galiba. Bu durumda boşuna kasko yaptırıyoruz. Çarpan adama aç değer kaybı davası fazlasıyla al paranı.

    Bir anlık dalgınlık dedim evet. TAm 18 yıldır araba kullanıyorum kesintisiz ve askerlik dahil. İlk kazamı 1998 yılında Haliç Köprüsünde önümde duran kamyonete vurarak yaptım olan şirket arabama oldu. 2 far kırıldı radyatörü delindi. ÇArptığıma bir şey olmadı. İkinci kazamı da 2009 yılında Libadiye'de yine sıkışık trafikte önümde duran kamyonete çarparak yaptım şimdi ki kendi arabamla. O da dalgınlık, bir anlık dalgınlık. Ona bir şey olmadı, kaputum ezildi azcık kaskodan yaptırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 10 Şubat 2012; 16:57:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [TuR].S@liM

    quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    quote:

    Orijinalden alıntı: [TuR].S@liM

    ne kadar saçma tartışmalar herkes kendi durumuna göre fikir yürütmüş.

    Bir aracın daha önce hasarı sorunu yoksa ve sen tam kusurlu şekilde çarpıyorsan adam değer kaybı parasını söke söke alır. senden ya da sigortadan orası ayrı konu ama almalıdır.
    Hergün araç kullanıyorsanız milletin zevk için kaza yaptığını düşünebilirsiniz hergün mantıksız mantıksız kazalar oluyor üstüne nasıl olsa kaskom var deyip umursamamazlık olmaz.

    biraz objektif bakmaya çalışın

    İyi vur bakalım 500 bin liralık arabaya da senden 50 bin lira değer kaybı alsınlar dava açıp.

    merak etme 500bin liralık arabayla yarışmaya çalışarak araç kullanmıyorum, %100 hatan varsa ödersin. sen de bu arada aracının bakımlarını yaptır, sinyalleri kullanmaya özen göster

    500bin liralık arabaya çarpmanız için onunla yarışmanız gerekmiyor.
    Allah korusun, bazı durumlarda yağmurlu bir havada arkasından takip ederken, ki dibinden takip etmenize de gerek yok, aniden ve kararlıca frene basması bile yetebilir. Bir anlık dalgınlık kötü sonuçlar doğurabilir.




  • Trafikte kaza yapmanın sebebini başka araçla yarışmaya indirgemek oldukça yanlış.

    Kontağı çevirip gaz bastığınız an, yarışmaksızın çok farklı sebeplerden dolayı 10,000TL' lik araçla da 500,000TL' lik araçla da kaza yapabilirsiniz.
  • Tüm mesajları okuyamadım ama başımdan geçeni yazayım.

    Hatırlarsanız 2 benzer konum vardı; "arabam liftten düştü" diye. 2. düşüşü kazaydı ben de başındaydım şahit oldum.

    1. aracım 2001'de yetkili serviste düşmüştü. Servis aracı kapılarını, çamurluklarını değiştirip komple boyamış ve bana teslim etmek istemişti.
    Ben de bu şekilde almayacağımı, ya değer kaybını ödemelerini ya da 1.5 yaşında, 20 bin km'de değişeni, boyası olmayan emsal bir araç vermelerini noterden ihtarname ile talep ettim.

    Kabul etmediler aracımı alıp hemen mahkemeye başvurdum, bilirkişi tayin ettiler araç şu kadar değer kaymetmiştir (değişen ve boyadan ötürü) dedi.
    Mahkeme de bana aracımın yaklaşık 1/3'ü kadar para ödemelerine karar vermişti.

    Sonuçta şunu söylemek isterim. Kaza başka şeydir, ihmal başka. Mahkeme ihmalden kaynaklanan bir hata olduğunu düşünürse ödemek zorunda kalabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mllm

    Tüm mesajları okuyamadım ama başımdan geçeni yazayım.

    Hatırlarsanız 2 benzer konum vardı; "arabam liftten düştü" diye. 2. düşüşü kazaydı ben de başındaydım şahit oldum.

    1. aracım 2001'de yetkili serviste düşmüştü. Servis aracı kapılarını, çamurluklarını değiştirip komple boyamış ve bana teslim etmek istemişti.
    Ben de bu şekilde almayacağımı, ya değer kaybını ödemelerini ya da 1.5 yaşında, 20 bin km'de değişeni, boyası olmayan emsal bir araç vermelerini noterden ihtarname ile talep ettim.

    Kabul etmediler aracımı alıp hemen mahkemeye başvurdum, bilirkişi tayin ettiler araç şu kadar değer kaymetmiştir (değişen ve boyadan ötürü) dedi.
    Mahkeme de bana aracımın yaklaşık 1/3'ü kadar para ödemelerine karar vermişti.

    Sonuçta şunu söylemek isterim. Kaza başka şeydir, ihmal başka. Mahkeme ihmalden kaynaklanan bir hata olduğunu düşünürse ödemek zorunda kalabilirsin.

    Sizin durumunuz farklı ve sonuna kadar haklısınız.
    Aracınızın başına gelen tamamen ihmal...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mllm

    Tüm mesajları okuyamadım ama başımdan geçeni yazayım.

    Hatırlarsanız 2 benzer konum vardı; "arabam liftten düştü" diye. 2. düşüşü kazaydı ben de başındaydım şahit oldum.

    1. aracım 2001'de yetkili serviste düşmüştü. Servis aracı kapılarını, çamurluklarını değiştirip komple boyamış ve bana teslim etmek istemişti.
    Ben de bu şekilde almayacağımı, ya değer kaybını ödemelerini ya da 1.5 yaşında, 20 bin km'de değişeni, boyası olmayan emsal bir araç vermelerini noterden ihtarname ile talep ettim.

    Kabul etmediler aracımı alıp hemen mahkemeye başvurdum, bilirkişi tayin ettiler araç şu kadar değer kaymetmiştir (değişen ve boyadan ötürü) dedi.
    Mahkeme de bana aracımın yaklaşık 1/3'ü kadar para ödemelerine karar vermişti.

    Sonuçta şunu söylemek isterim. Kaza başka şeydir, ihmal başka. Mahkeme ihmalden kaynaklanan bir hata olduğunu düşünürse ödemek zorunda kalabilirsin.

    Gayet güzel bir örnek
    araba sonuçta başına ne gelirse gelsin kabulleneceksin diyenlerin tekrar tekrar okuması gerek aynı şey trafikte de oluyor.
    Burada bir örnektir gidiyor 500binlik araç , herkes kendi dünyasına göre yorumluyor önemli olan genel bir fikir yürütüp mantığını bulmak, ben ilk yorumumda da söylediğim gibi
    bu tür kazalarda suçsuz olan kişinin zararı bir şekilde karşılanmalı ben demiyorum ki illa sen ödeyeceksin, duruma göre kasko firmaları bundan sorumlu hale getirilmeli, birisi çok kaza yapıyorsa kasko firması düşünsün
    sarhoş bir şekilde yola çıkan adamın çarptığı adam bugün şanssız günümmüş cana değil mala geldi deyip susmak zorunda olamaz.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.