Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.263
Cevap
10
Favori
71.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle belirtmemde yarar vardır ki burada yazan değerlendirmeler kendi incelemelerim değildir. İnternette yer alan yabancı sitelerde yer alan ve kendi çevirmiş olduğum bilgileri içerir.

    Belki profesyonelsiniz, belki de sadece her şeyi gerçekten iyi görmek istiyorsunuz. Son derece yüksek görüntü kalitesi, şık tasarım ve keyifli bir ergonomiye sahip olan LG IPS236V fotoğraf veya video düzenlemeleri gibi görsel işlerde herkes için mükemmel bir seçim.

    Ürün İnceleme

    LG IPS236V, TN (Twisted Nematic) panellere göre daha geniş görüş açıları ve oldukça yüksek görüntü kalitesi sunuyor.

    3,9 kg ağırlığında 42.2x 54.9 x 23 cm boyutlarında olan monitor, aynı zamanda ekranın alt kısmında siyah bir şerit içinde gizli dokunmaya duyarlı düğmeleri, kurulumu kolayca yapılabilen taban ve ekranı ile oldukça estetik bir görüntüye sahip. Ancak, ekran belirli bir dereceye kadar ya da dikey olarak aşağı yukarı eğim veya yanlara doğru döndürülebilme olanağı sağlamıyor. Buna ragmen stand yüksekliğinin ayarlanabilir olması muazzam.

    Monitörün, 178 derecelik yatay ve dikey izleme açısı ile, TN panelleri aksine, ekranda görülen renkler tutarlı ve ekranın kenarlarına doğru baktığınızda veya başınızı hareket ettirdiğinizde ekrandaki görüntü bozulmamakta.

    Bu açıdan bakıldığında IPS236V, teknoloji meraklılarının takdirini kazanabilmek için iyidir, ama genel tüketicinin tüm bu teknolojik özelliklerin yanında şık bir tasarım aradığını da biliyoruz. İşte LG'nin tasarım ekibinin geliştirdiği nazik eğriler, şeffaf detaylar, dokunmatik kontroller ve hafif multimedya kullanımı için uygun stereo hoparlörlerle genel tüketicinin de beğenisi cezbedilmiş.

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]


    Bir ekran menüsü yoluyla monitör ayarlama genellikle sinir bozucu bir deneyimdir. Ancak IPS236V’un ekran menüsü zahmetsiz ve kullanımı basittir. Menü seçimleri doğrudan çerçevenin alt kısmındaki altı küçük beyaz noktadan birine dokunarak gerçekleştiriliyor. Bu şekilde doğru butonu bulmak için basılan yanlış butonlar ya da butonların yanlarında baskılı minik yazıları okumak için mücadele asla olmaz. Bu özellikle benim adıma başarılı bir yenilik olarak kabul edilir.

    Monitör test bölümünü test etmek için, ekran özelliklerini ölçmek için Datacolor Spyder 3 kalibratör kullandık. Bu sürecin önemli bir parçasnda monitördeki yanlışlıkları telafi etmek için PC grafik çıkışında ayarlamalar yapmayı gerektirmektedir. Ancak IPS236V, hemen hemen hiç böyle bir ayarlamaya ihtiyaç duymamaktadır. Bu anlamda başlangıç seviyesi için çok doğru olduğunu söyleyebiliriz. Bu monitörü gördüğüm en doğru tüketici düzeyinde monitörler olarak değerlendirebilirim. Öyle ki kalibratörler olmadan bile bazı fotoğrafları düzenlemek mümkün olacaktır. Bu doğruluk düzeyi, sizin için önemli olmasa bile, bu ekran en iyi TN panellerden bile çok daha iyi görünüyor. Bunu kesinlikle fark edeceksiniz.

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]


    23 inç ekran boyutuna sahip panel, 1920*1080p Full HD çözünürlüğü destekliyor. Aynı zamanda panel üzerinde bir parlamayı önleyici kaplama bulunuyor. Kulaklık soketi, VGA, DVI ve HDMI girişleri ve güç adaptörü kullanımı kolaylaştırılmış. Kablolar kolay ve düzenli kablolama tasarımıyla panelin arkasına yatay olarak monte edilir.

    Monitör, karanlık ve kasvetli görüntüler sunan geleneksel LCD ekranlara göre sağladığı iyi görüntülerin yanı sıra, daha fazla enerji verimliliği için LED teknolojisi kullanır. Super IPS (In Plane Switching) teknolojisi sayesinde ekranı her açıdan görüntülenebilir kılar ve bozulmayı minimum düzeyde tutmak için sıvı kristal ekran kontrolleri geliştirilmiştir.

    Genel olarak LED ekranlar daha ince ve daha hafif olmalarının yanısıra eski muadilleri LCD teknolojisine göre çok daha düşük güç tüketimi ile daha çevre dostudur. LG, bu serisinde normal çalışma koşullarında ekranın 35W, uyku modunda da 0.5W elektrik tükettiğini belirtiyor.
    Energy Star onaylı ekran ayrıca çalışma ve bekleme modunda enerji tasarrufu sağlar. LG’nin Energy Star onaylı monitörleri, standart ekranlara göre yaklaşık% 25 daha az enerji kullanır.

    Görüntü netliği, ekran parlaklığı ve renk kalitesini oldukça beğendiğimiz panel, 5 ms tepki süresi, 16.7 milyon renk ve 5 000 000:1 kontrast oranı ile net ve canlı bir görüntüleme deneyimi sunarak bizi fazlasıyla etkiledi.


    Özellikleri

    Ekran boyutu : 23 inç
    Panel tipi : IPS
    En-boy oranı : 16:9
    Parlaklık : 250 cd/m2, LED aydınlatmalı
    Dinamik contrast : 5,000,000:1
    Görüş açılar : 178/178 derece
    Renkler : 16.7M
    Kaplama : Anti-Glare, 3H
    Girişler : D-Sub, DVI-D, HDMI
    Çıkışlar : Kulaklık çıkışı
    Boyutları :548,7 x 230 x 421,9 mm
    Ağırlık :3,98 kg

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]


    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Panelinizin kaç bit olduğunu öğrenmek için alttaki resimi büyütüp bakın. Sol üstten sağ alltaki güneşe kadar olan bölgede dalgalanmalar var mı? Varsa ekranın 6 bit panel ve de gösteremediği renkler dalga dalga oluyordur. Eğer dalgalanma söz konusu değilse paneliniz 8bit renk gamına sahip demektir.

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

    Teşekkürler QuakeM

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    PS3 PERFORMANSI



    TV PERFORMANSI



    Teşekkürler xanty

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tavsiye edilen renk ayarları

    Oyun, internet vs normal kullanım için

    Windows renk yönetimi sRGB seçin,
    Monitör modunu sRGB seçin (photo moduda fena değil)
    ve yine monitör menüden brightness 80 seçin.
    Sharpness 5 te kalabilir. Bu ayar keskinlik için. Genelde yazıları daha net görmek için kullanırız. Önce Cleartype aracını kullanarak sizin için en uygun yazı fontu keskinliği seçin ondan sonra bu sharpness ayarlarıyla daha da iyi hale getirebilirsiniz. Ben 6 seviyesinde bıraktım mesela

    Şimdi alltaki resimde gri kutuları 254 nolu kısımda bile görüyor olmanız lazım.
    Benim ekranda şu an ayarlar bu şekilde.

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]


    Teşekkürler QuakeM


    ------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: QuakeM

    Ayarları manuel olarak yapmak isteyenler için test resimlerini ekliyorum. (resimi tıklayınca büyütemeyenler için sağ tıklayıp "resme bak" tıklatın)

    Alttaki renk geçişleri pürüzsüz olmalı. En sol siyah, sağ taraf ise rengin en canlı hali olmalı.

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]


    Eğer dalga dalga görünüyorsa paneliniz 6 bittir. Renk geçişinde bir anormallik varsa (yani ortadan sağa doğru aynı renkte devam ediyorsa) kontrast ayarlarını kurcalayın.

    Gama ayarları için aşağıdaki resmi kullanıyoruz. Şimdi resmi büyütüp geriye doğru uzaklaşın monitörden. Belli bir mesafeden sonra (misal ben 3 mt geriye gittim) kutulardan biri arka plan ile aynı renk gibi gözükücek. O kutunun yerini unutmadan (üstten soldan kaçıncı olduğunu) yaklaşın ve üzerindeki değeri gama ayarı olarak girin.

    />


    Gama ayarını doğru yaptığınızda #254 nolu kutuyu zorda olsa görmeniz lazım. (İlk sayfadaki test resimi)

    Ben bütün ayarları yaptıktan sonra aşağıdaki resim ile denedim. Resimdeki kurbağa 3 boyutlu gibi arka plandan önde duracak gibi gerçekci olmalı.

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]


    Her ne olursa olsun yine sizin gözünüze hoş gelen şekilde ayarlayın. Bizimkisi bir tavsiye sadece.



    Teşekkürler QuakeM


    ------------------------------------------------------------------------------------------------


    Windows 7′de ekran rengi ve gama ayarları nasıl yapılır?

    Devamı:http://windows7.pclabs.com.tr/494/windows-7de-ekran-rengi-ve-gama-ayarlari-nasil-yapilir/

    Teşekkürler r78developer


    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    E-IPS ve UH-IPS Arasındaki Temel Farklar


    e-ips panel renk başına 6-bit + AFRC şeklinde geçiyor. LG ise teknik verilerinde donanımsal olarak 8 bit olarak geçiyor. 8 bit - 6 bit olayı nedir bilmeyenler için biraz daha açalım:

    PC ekranları R (red-kırmızı), G (green-yeşil), B (blue-mavi) olmak üzere 3 ana rengi kullanır. Pikselleri oluşturan kristaller kapalıyken siyah, tüm pikseller kendi tonunda çalışırken beyaz renk olarak görülür. Beyaz bir imaj varken monitörünüze yakından bakarsanız 3 ana rengide görürsünüz.

    quote:


    Panellerdeki pikselleri oluşturan renk kristalleri, rengin siyah halinden en canlı haline uzanan renk skalasında 2^8 yani 256 kademe (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256) renk verir. Daha önceki sayfalarda test için verdiğim renk skalasına (gradient) bir daha bakalım.


     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]



    Bu skalayı 8 bit RGB modunda yaptım. Her renk siyahtan kendi tonuna 256 (Photoshop' ta 255 kademe + O siyah kademesini bilirsiniz) adımda geçer.

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]





    Bu sebepten 8 bit paneller siyahtan beyaza kadar (256x256)x256 = 16.777.216 adet renk gösterebilir. Zaten birçok monitör özellik sekmesinde 16,7 milyon renk derken bunu kasteder. Aslında birçok firma bu değeri yanlış yazıp (ses sistemlerindeki P.M.P.O değeri gibi) tüketiciyi yanıltmaktadır.


    quote:



    8 bit modunda oluşturulan bir imaj, 6 bit bir panelde tam olarak gösterilemez. Bu gösterilemeyen renkler skalada dalgalanma varmış gibi görünür. Çünkü 6 bit paneller 2^6 yani 64 kademe (2, 4, 8, 16, 32, 64) renk gösterebilir. Toplamda ise siyahtan beyaza (64x64)x64= 262.144 adet renk gösterebilir. 8 bit panele göre ne kadar az değil mi? İşte bu sebepten üreticiler bu aradaki devasa farkı kapatmak için AFRC adında donanımsal bir taktiği kullanır. Peki nedir AFRC?

    />


    Yukarıda basitleştirerek oluşturduğum grafiğe bakın. 8 bit modunda sarı renkten kırmızı renge olan geçişi basit haliyle görebilirsiniz. Son derece yumuşak görünüyor değil mi? Aynı renk geçişindeki renklerden bazılarını 6 bit panel gösteremez. Buna örnek olarak olarak boş kutuları görüyorsunuz. Lakin o renkleri veremiyor diye pikseller kapalı mı kalacak. Hayır. Aşağıya geçelim.



    quote:



    />


    Dediğim gibi 6 bit panel veremediği renklerin piksellerini kapatmaz. Bunun yerine o boş kutuları en yakınındaki pikseldeki (renk kodu olarak en yakınındaki) renk ile aynı gösterir. "Aynı renk" demekle kastettiğim bu. Bu sebepten birçok kişi renk geçişlerinde dalgalanmalar görür. Tabi bazılarımızın gözü çok hassas olmadığından bunu fark edemeyebilir. Peki gösteremediği renkler için çözüm yok mu? İşte bu durumda AFRC iyileştirme teknolojisi devreye giriyor. Aşağıya geçelim.




    quote:



    />


    Yukarıda gördüğünüz gibi. AFRC, 6 bit panellerdeki o verilemeyen rengi sağdaki ve soldaki renkleri karşılaştırıp, örnekte de görüldüğü gibi solundaki rengi arka plan, sağındaki rengi ise ızgara şeklinde üstüne koyarak (büyütülmüş haline dikkat edin) vermeye çalışır. Bu teknoloji birçok 6 bit panellerde sıklıkla kullanılan bir teknoloji. Bazılarımız için üstteki renk geçişinde (normal sıralı olan kutular) 8 bit ile 6 bit+AFRC arasında bir fark olmadığını söyleyecektir. Bu demektir ki işe yarayan bir teknoloji. Tabi işin profesyonelleri için yetersiz.




    Bazı üst modeller (Dell U2410, Asus PA246Q, HP Dreamcolor vb.) 2^10 bit ile (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024) yaklaşık 30 bit ile (1024x1024)x1024 = 1.073.741.824 renk gösterebiliyor. Ne kadar muazzam değil mi? Lakin eski crt monitörler 32 bit rengi (yani 4.294.967.296 adet renk) gösterebiliyordu. ID Software firması Doom 3 ile ilgili bir röportajında, monitör üreticilerin 64 bit ekranlara geçmesi gerektiğini söylüyordu? Kimbilir belki ilerde. Diğer taraftan bilim adamları yapılan araştırmalarla insan gözünün 16,7 milyon renk ile 4,3 milyar rengin farkını hissetmediklerini söylüyor. Madem öyleyse bit artışı yerine daha yüksek kontrast, daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek ışık ile arka ışık sızması üzerine yoğunlaşmaları mantıklı değil mi sizce de?

    Bu arada H-IPS ile UH-IPS arasındaki farkı TFTCentral sitesi şu grafikte göstermiş:

     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]


    Ve demiş ki; H-IPS' e göre %18' e varan bir ışık ve kontrast artısı vardır. H-IPS, e-IPS' den daha iyi olduğuna göre e-IPS ile UH-IPS aynıdır diyemeyiz.


    Teşekkürler QuakeM
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • fotoğrafçılık ve tasarım işleriyle ciddi manada uğraşan kişiler için muhteşem bir teknoloji IPS teknolojisi. bilindiği üzere TN panelli monitörlerde her açıdan görüntüyü aynı netlikte ve aynı tonda almak genelde çok zordur ve bir dijital fotoğraf makinesi ile çekilen görüntüyü monitörde birebir görmemiz imkansızdır. ancak IPS panelli monitörlerde hem görüntü her açıdan hiç bir kayba uğramadan tarafımıza ulaşıyor hem de fotoğraf makinesinin ekranında aldığımız görüntünün aynısını hiç bir kayba uğramadan sunuyor bizlere. bu teknolojinin lg tarafından bizlere sunulması sevindirici. lg'nin monitör ve televizyon konusundaki başarısı dünya üzerinde bilinmekte. hem yeni teknolojiyi oldukça iyi kullanıyorlar hem de kalite ve uygun fiyatı bir arada sunuyorlar. tasarımları oldukça başarılı. bu üründe de karşımıza çıkan %25 enerji tasarrufu gibi ekonomikliği baz alan özellikleri tercih sebebi olmaları için önemli bir neden ve en iyisi de tüm bu artıları rakiplerinden hiç bir eksileri olmaksızın bizlere sunmaları.




  • Digitalversus'ta 22" olan modelinin incelemesi var,beğenmişler.

    http://www.digitalversus.com/lg-flatron-ips226v-p357_10200_35.html
  • Vaktim olursa bu incelemeyi de çevirip, eklerim foruma. IPS panelli modeller hakkında Türkçe inceleme maalesef çok geniş değil. Kullanımı yaygınlaştıkça gelişecektir ama şimdilik çeviri incelemeleriyle idare edeceğiz.
  • süpermiş yaa.
  • Arkadaşlar aklınızda bulunsun. LG' nin IPS236V modeli e-ips, IPS236V-PN modeli ise uh-ips panele sahip. Bulabildiğimm kaynaklarda IPS236V e-ips panel donanımsal olarak 6 bit panele sahip. Birkaç teknolojik özellik ile 8 bit renk genişliğine ulaşıyor. Lakin V-PN model olan kendinden 8 bit desteğe sahip. V modeli sRGB' nin %92 sine, NTSC 'nin %72 sini gösterebiliyorken V-PN modeli sRGB' nin %97 sini, NTSC' nin ise %92 sini gösterebiliyor. Yani uh-ips panelin renk derinliği daha fazla. Bayramdan sonra V-PN modelini almayı düşünüyorum. İnceleme yapabilirsem foruma eklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuakeM

    Arkadaşlar aklınızda bulunsun. LG' nin IPS236V modeli e-ips, IPS236V-PN modeli ise uh-ips panele sahip. Bulabildiğimm kaynaklarda IPS236V e-ips panel donanımsal olarak 6 bit panele sahip. Birkaç teknolojik özellik ile 8 bit renk genişliğine ulaşıyor. Lakin V-PN model olan kendinden 8 bit desteğe sahip. V modeli sRGB' nin %92 sine, NTSC 'nin %72 sini gösterebiliyorken V-PN modeli sRGB' nin %97 sini, NTSC' nin ise %92 sini gösterebiliyor. Yani uh-ips panelin renk derinliği daha fazla. Bayramdan sonra V-PN modelini almayı düşünüyorum. İnceleme yapabilirsem foruma eklerim.

    Bu bilgi mükemmel oldu, bu konu hakkında bilgi sahibi değildim. Çeviri yaptığım ve araştırdığım kaynakların hiçbirinde de bu detaydan söz edilmemişti. İş için panel satın almam gerektiğinden çok fazla ince eleyip, sık dokuyorum ama eğer inceleme yapabilirseniz sizin de tavsiyelerinizi okuyup, ona göre tekrar bir karşılaştırma yapmak istiyorum.

    Sanırım Türkiye'de satışa çıkacak olan panel modeli IPS236V-PN olacakmış ama emin değilim bundan da şimdilik.




  • LG IPS236V-PN ile Benq E2420HD arasında kaldım..kullanım amacım oyun ve film..ayrıca ps3'de baglamak istiyorum..ne gbi yorumlarda bulunabilirsiniz ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can87

    LG IPS236V-PN ile Benq E2420HD arasında kaldım..kullanım amacım oyun ve film..ayrıca ps3'de baglamak istiyorum..ne gbi yorumlarda bulunabilirsiniz ??

    Ne gibi yorumlarda bulunabiliriz? Birkaç hafta bekle diyebiliriz, hele bir inceleme yazıları görülsün, panel karşılaştırmaları yapılsın. Ben patronu oyalıyorum hala öyle monitör alınmaz pazardan patlıcan seçer gibi diye. Biraz tavsiyeleri okuyup, karşılaştırma yapabilecek bilgiye sahip olmak gerekli. Her iki model için de konuşuyorum tabii ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    quote:

    Orijinalden alıntı: can87

    LG IPS236V-PN ile Benq E2420HD arasında kaldım..kullanım amacım oyun ve film..ayrıca ps3'de baglamak istiyorum..ne gbi yorumlarda bulunabilirsiniz ??

    Ne gibi yorumlarda bulunabiliriz? Birkaç hafta bekle diyebiliriz, hele bir inceleme yazıları görülsün, panel karşılaştırmaları yapılsın. Ben patronu oyalıyorum hala öyle monitör alınmaz pazardan patlıcan seçer gibi diye. Biraz tavsiyeleri okuyup, karşılaştırma yapabilecek bilgiye sahip olmak gerekli. Her iki model için de konuşuyorum tabii ki.

    yorumdan kastım kullanım ve özellikleriyle ilgili ayırt edici bir farkın olup olmadıgını öğrenmek için...herhangi bir sitede ürün özellikler,ine baktıgımda klasık terimler kimisinde dogru kimisinde yanlış..bu tip ürünler hakkında bilgi sahibi olan insan cok burda onlardan görüş almak istemistim..

    arastırdıklarımdan anladığım kadarıyla ips panel olan monitorler görüntü kalitasi olarak daha iyi ama bi kac yerde oyun için monütor alacakların tn panel kullanmasını soylüyorlar...




  • Orda kendi kendime konuşmuştum aslında "Hıımmm... NE gibi yorumlarda bulunabiliriz?" şeklinde.

    Şimdilik bizim de yapabileceğimiz değerlendirmeler TN vs. IPS karşılaştırması olabilir ancak. Bundan birkaç nesil önce IPS panelli monitörler için oyunculara yönelik olmadığı görüşü savunulabilirdi belki ama artık panel üreticileri düşük tepkime süresine de dikkat ettiğinden oyuncular için de kullanımı makul seviyeye ulaştı IPS panellerin. Yine de ben de hala sadece ama sadece oyun performansı isteyen kullanıcıların TN ya da PVA panellere yönelmesini tavsiye ederim. Eğer ki çok yüksek görüntü kalitesi, geniş bakış açısı ve gerçek renk değerleri kullanıcı için önemli değilse TN monitör satın alınabilir ama bu saydıklarımdan herhangi biri için bile "belki" deniyorsa o zaman biraz daha beklemekte yarar var bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Orda kendi kendime konuşmuştum aslında "Hıımmm... NE gibi yorumlarda bulunabiliriz?" şeklinde.

    Şimdilik bizim de yapabileceğimiz değerlendirmeler TN vs. IPS karşılaştırması olabilir ancak. Bundan birkaç nesil önce IPS panelli monitörler için oyunculara yönelik olmadığı görüşü savunulabilirdi belki ama artık panel üreticileri düşük tepkime süresine de dikkat ettiğinden oyuncular için de kullanımı makul seviyeye ulaştı IPS panellerin. Yine de ben de hala sadece ama sadece oyun performansı isteyen kullanıcıların TN ya da PVA panellere yönelmesini tavsiye ederim. Eğer ki çok yüksek görüntü kalitesi, geniş bakış açısı ve gerçek renk değerleri kullanıcı için önemli değilse TN monitör satın alınabilir ama bu saydıklarımdan herhangi biri için bile "belki" deniyorsa o zaman biraz daha beklemekte yarar var bence.

    teşekkür ederim..haklısın bencede biraz beklemekte fayda var..




  • İşte gidip deneyeceğim ve fotoğraflayacağım aslında en kısa zamanda ama hala ayak sürüyorum. Daha önce de dediğimiz gibi 30 tane monitörün çoklayıcıyla birbirine bağlandığı teknomarketlerde monitör karşılaştırması yapmak mümkün değil. Belki birkaç dil dökmeyle bir kenarda ayrıca inceleyebilirim. Bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    İşte gidip deneyeceğim ve fotoğraflayacağım aslında en kısa zamanda ama hala ayak sürüyorum. Daha önce de dediğimiz gibi 30 tane monitörün çoklayıcıyla birbirine bağlandığı teknomarketlerde monitör karşılaştırması yapmak mümkün değil. Belki birkaç dil dökmeyle bir kenarda ayrıca inceleyebilirim. Bilemiyorum.

    Dusty kardeş bu monitörü almayı düşünüyorum fakat linkteki model tam olarak hangisi bir türlü anlıyamadım; senden ricam bir açıklamasına bakar msın

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/monitor/lg-ips236v-23-5ms-full-hd-wide-screen-led-ips-monitor.html

    Birde acer ın 23" 3d modeli satılıyor ps3 için almayı düşünüyorum; görüntü kalitesi veya 3d arasında net bir seçim yapamadım sence hangisini almak mantıklı; yani benim için 2side aynı değerde

    İnceleme için teşekkürler bir de kardeş bu çözünürlük için kullanılan özellik akıcılığı da geliştiriyor mu yoksa sadece çözünürlük mü artıyor; son olarak da basit bir soru sorayım bu 120hz olan monitörler tvdeki gibi akıcılığı artırıyor mu yoksa sadece 3d aktifken mi çalışıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: addidas_85

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    İşte gidip deneyeceğim ve fotoğraflayacağım aslında en kısa zamanda ama hala ayak sürüyorum. Daha önce de dediğimiz gibi 30 tane monitörün çoklayıcıyla birbirine bağlandığı teknomarketlerde monitör karşılaştırması yapmak mümkün değil. Belki birkaç dil dökmeyle bir kenarda ayrıca inceleyebilirim. Bilemiyorum.

    Dusty kardeş bu monitörü almayı düşünüyorum fakat linkteki model tam olarak hangisi bir türlü anlıyamadım; senden ricam bir açıklamasına bakar msın

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/monitor/lg-ips236v-23-5ms-full-hd-wide-screen-led-ips-monitor.html

    Birde acer ın 23" 3d modeli satılıyor ps3 için almayı düşünüyorum; görüntü kalitesi veya 3d arasında net bir seçim yapamadım sence hangisini almak mantıklı; yani benim için 2side aynı değerde

    İnceleme için teşekkürler bir de kardeş bu çözünürlük için kullanılan özellik akıcılığı da geliştiriyor mu yoksa sadece çözünürlük mü artıyor; son olarak da basit bir soru sorayım bu 120hz olan monitörler tvdeki gibi akıcılığı artırıyor mu yoksa sadece 3d aktifken mi çalışıyor

    Sizin linkte verdiğiniz monitörIPS236V. QuakeM'in dediği gibi IPS236V e-ips panel donanımsal olarak 6 bit panele sahip. Birkaç teknolojik özellik ile 8 bit renk genişliğine ulaşıyor.

    Keza yine Acer gibi LG ve HP'nin 3D FPR panel destekli monitörleri mevcut. Ancak bu monitörlerde 2D'de 120 Hz diye bir durum söz konusu değil. Sadece 3D modu aktifken FPR panel teknolojisinin getirisi olarak 120 Hz görüntü alınıyor. Yoksa monitörler yine 60 Hz.

    IPS ve FPR çok farklı iki teknoloji, kullanım amacınıza göre değişir size verebileceğimiz tavsiyeler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    quote:

    Orijinalden alıntı: addidas_85

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    İşte gidip deneyeceğim ve fotoğraflayacağım aslında en kısa zamanda ama hala ayak sürüyorum. Daha önce de dediğimiz gibi 30 tane monitörün çoklayıcıyla birbirine bağlandığı teknomarketlerde monitör karşılaştırması yapmak mümkün değil. Belki birkaç dil dökmeyle bir kenarda ayrıca inceleyebilirim. Bilemiyorum.

    Dusty kardeş bu monitörü almayı düşünüyorum fakat linkteki model tam olarak hangisi bir türlü anlıyamadım; senden ricam bir açıklamasına bakar msın

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/monitor/lg-ips236v-23-5ms-full-hd-wide-screen-led-ips-monitor.html

    Birde acer ın 23" 3d modeli satılıyor ps3 için almayı düşünüyorum; görüntü kalitesi veya 3d arasında net bir seçim yapamadım sence hangisini almak mantıklı; yani benim için 2side aynı değerde

    İnceleme için teşekkürler bir de kardeş bu çözünürlük için kullanılan özellik akıcılığı da geliştiriyor mu yoksa sadece çözünürlük mü artıyor; son olarak da basit bir soru sorayım bu 120hz olan monitörler tvdeki gibi akıcılığı artırıyor mu yoksa sadece 3d aktifken mi çalışıyor

    Sizin linkte verdiğiniz monitörIPS236V. QuakeM'in dediği gibi IPS236V e-ips panel donanımsal olarak 6 bit panele sahip. Birkaç teknolojik özellik ile 8 bit renk genişliğine ulaşıyor.

    Keza yine Acer gibi LG ve HP'nin 3D FPR panel destekli monitörleri mevcut. Ancak bu monitörlerde 2D'de 120 Hz diye bir durum söz konusu değil. Sadece 3D modu aktifken FPR panel teknolojisinin getirisi olarak 120 Hz görüntü alınıyor. Yoksa monitörler yine 60 Hz.

    IPS ve FPR çok farklı iki teknoloji, kullanım amacınıza göre değişir size verebileceğimiz tavsiyeler.

    Hızlı bir şekilde cevap verdiğin için teşekkürler, bu arada sanırım linkdeki model uh ips

    http://www.netsiparis.com/detay/40061180115/LG-23INCH-IPS236V-PN-IPS-DVI-HDMI-MONITOR

    Ve sanırım bu modeli alacağım, siteden de daha önce alış veriş yapmıştım güzel bir site fiyatı da baya uygun, peşin 536tl

    Zaten daha önce 26lv5500 modelini düşünüyordum fakat fiyatı 900 tl civarıydı, beklemedeydim ama bu monitör baya iyi olduğu için sanırım onu seçeceğim




  • Teknomarketlerdeki fiyatlara oranlanırsa hakikaten güzel fiyatmış, siteden yana bir sıkıntınız yoksa fiyat çok çok iyi. Bu linkte gösterdiğiniz panel LG236V-PN zaten, UH-IPS.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Teknomarketlerdeki fiyatlara oranlanırsa hakikaten güzel fiyatmış, siteden yana bir sıkıntınız yoksa fiyat çok çok iyi. Bu linkte gösterdiğiniz panel LG236V-PN zaten, UH-IPS.

    O zaman sipariş vereyim bakalım ne zaman elimize geçecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addidas_85

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Teknomarketlerdeki fiyatlara oranlanırsa hakikaten güzel fiyatmış, siteden yana bir sıkıntınız yoksa fiyat çok çok iyi. Bu linkte gösterdiğiniz panel LG236V-PN zaten, UH-IPS.

    O zaman sipariş vereyim bakalım ne zaman elimize geçecek

    Kısa bir inceleme de bekliyoruz sizden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addidas_85

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Teknomarketlerdeki fiyatlara oranlanırsa hakikaten güzel fiyatmış, siteden yana bir sıkıntınız yoksa fiyat çok çok iyi. Bu linkte gösterdiğiniz panel LG236V-PN zaten, UH-IPS.

    O zaman sipariş vereyim bakalım ne zaman elimize geçecek

    Sipariş verdinizmi ? Sıkıntı yoksa bende alacağım sanırım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.