Şimdi Ara

iomega screenplay mx mobile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde aldığım bu cihaz ve yaşadığım sorun ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Cihazı Vatan'dan aldım, ellerindeki (Balçova/İzmir) tek media oynatıcı buydu. Eve geldim, söylendiği şekilde her şeyi yaptım, ancak Türkçe altyazı sorunu olduğunu gördüm. Bir türlü Türkçe altyazı sorununu gideremedim. İnternette yaptığım araştırmada firmware'i güncellemem gerektiği yazıyordu, ancak iomega'nın resmi sitesinde ürünler altında screenplay'ın MX ve MX2 modelleri var ancak MOBİLE modeli yok, diğerleri ile ilgili bulduğum firmware'de işe yaramadı. Hatta makine güncelleme dosyasını görmedi bile. Uzun uğraşlar sonunda sorunu çözdüm.

1. Screenplay MX Mobile için firmware güncelleme dosyasına ScreenPlay MX Mobile Firmware Update sitesinden ulaşabilirsiniz.

2. Bu güncellemeyi yükleyin, Zip dosyasını açıp ve içindeki dosyayı bir USB belleğe kaydedin. Hiç bir klasörün içine koymayın doğrudan ana klasöre kaydedin.

3. ScreenPlay MX Mobile'ı televizyona bağlayın, açın. USB belleği MX Mobile'ın USB girişine takın.

4. MX Mobile'ın System menüsünde MISC diye bir altbaşlık var, onu seçin ve oradanda USB update'i seçin.

5. Alet firmware güncelleme dosyasını tanayacak ve size güncelleme yapmak isteyip istemediğinizi soracak, evet'i seçtiğinizde güncellemeyi yapacak, bu sırada alet kapanıp açılacak.

Forum'ları gezerken güncellemenin menü ingilizce dilindeyken yapılması gerektiğini bir yerde okumuştum, başka bir model için. Bu sebeple ben anadili ingilizceye getirerek güncellemeyi yaptım. Türkçe'de olup olmadığını bilmiyorum.

Güncellemeyi yaptıktan sonra, altyazının çıkabilmesi için

1. altyazı ile film dosyasının aynı adda olması gerekir örn: örnek.mkv film ismi ise altyazı örnek.srt şeklinde olmalıdır.

2. Türkçe karakterleri görme sorunu yaşayanlar, sistem menüsünden gerekli düzenlemeyi yaparak bu sorunu giderebilirler.

Herkese iyi keyifler dilerim.

• Sizin satın aldığınız model > iomega ScreenPlay MX Mobile (dahili 1TB hard diskli) olanı sanıyorum..
    http://www.vatanbilgisayar.com/medya-oynaticilar/iomega-35450-screenplay-mx-mobile-1tb-full-hd-media-oynatici/productdetails.aspx?I_ID=52805

Benim bir arkadaşımda da; IOMEGA ScreenPlay TV Link MX HDMedia Player (35114) hard disksiz modelini 90 liraya satın almış.. (realtek 1055) chipsetli bir media player
    Fakat altyazısı biraz ufak ve ekranın çok altında çıkıyor.. Ayrıca altyazı font büyüklüğü ve altyazının ekran konumu değiştirilemiyor..
    http://www.exa.com.tr/iomega/media_player/iomega_screenplay-486-14629.html

Linkte ki son firmware'yi yüklesem de bir değişiklik olmadı?!
    https://iomega-eu-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/26237
    Sizde ki hdd'li modelde altyazı ayarları var mı? Altyazılar ayarlanabilse çok güzel ve kaliteli bir media player gerçekten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 2 Kasım 2011; 19:30:35 >

• bende 500 gb lık olan modeli var , ne yaparsam yapayım türkçe karakterler bozuk görünüyor, çözemedim bir türlü
  • açıklamasında desteklediği belirtilmesine ragmen cogu film dosyamı "unknown start code" şeklinde uyarı ile ya oynatmadı ya da çok bozuk parcalı göstermeye calısıp oynatmayı durdurdu, aynı sorun sizlerde de var mı çözümü bilen lütfen yazsın...teşekkürler.

Not:IOMEGA ScreenPlay TV Link MX hdMedia Player (35114) için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allytr -- 1 Ocak 2012; 17:04:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: allytr

açıklamasında desteklediği belirtilmesine ragmen cogu film dosyamı "unknown start code" şeklinde uyarı ile ya oynatmadı ya da çok bozuk parcalı göstermeye calısıp oynatmayı durdurdu, aynı sorun sizlerde de var mı çözümü bilen lütfen yazsın...teşekkürler.

Not:IOMEGA ScreenPlay TV Link MX hdMedia Player (35114) için

IOMEGA ScreenPlay TV Link MX hdMedia Player (35114) modeli bir çok video formatını açar.. (realtek-1055-500 mhz chipset)
    Arkadaşım da var halen de kullanıyor... Test etmek için; bir kaç gün de kullandım açmadığı video'ya rastlamadım..
    Son yazılım >http://download.iomega.com/english/tvlinkmx-r1.3_update.zip
    Burada ki yazılımı indirip, rar'dan çıkarın ve boş bir usb'nin kök dizinine klosörsüz olarak install.img kopyalayın..
    cihazı açıp, yazılım yükseltme kısmından cihazın yazılımı güncelleyin.. Sizin cihazın yazılımı > r1.1 sanırım..

Not: flash belleği biçimlendirin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 1 Ocak 2012; 18:50:02 >

• Öncelikle ilginize ve açıklamalarınıza teşekkür ederim, dediklerinizi aynen uyguladım flashdan update yaptım ama mkv,flv ve mp4 den baska video çalıştırmıyor. Yani ilk durumdan değişen birşey olmadı...avi,mpg ve divx ler "desteklenmeyen kod" olarak uyarı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allytr

Öncelikle ilginize ve açıklamalarınıza teşekkür ederim, dediklerinizi aynen uyguladım flashdan update yaptım ama mkv,flv ve mp4 den baska video çalıştırmıyor. Yani ilk durumdan değişen birşey olmadı...avi,mpg ve divx ler "desteklenmeyen kod" olarak uyarı veriyor.

Garanti devam ediyorsa, servisine götürün, hallederler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam dostlar ben de dün bir tane
    Iomega Screenplay Tv Link MX edindim.
    bende görüntüde poblem yok altyazı olayını da hallettim de bazı formatlarda ses çıkmıyor..

EDİT:Ses formatı DTS olanları desteklemiyormuş.

Çözüm önerisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruk21 -- 3 Ocak 2012; 19:16:52 >
  • iomega ScreenPlay TV Link DX HD Full HD 35046 aldım herşey dosdoğru tamam da benim de internetten video oynatmıyor. direk izle gibi sitelerden ama youtube oynatıyor acaba url mi girsem diyorum olur mu yardım edecek biri var mı ? ben bu siteler için aldım cihazı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.