Şimdi Ara

TTNET: 2012 fiber yılı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
11.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  

    TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, aylık iş ve ekonomi dergisi Infomag'e önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'de 18 milyon hane olduğunu ancak şu an için sadece 6-7 milyonunda sabit internet bağlantısı olduğunu söyleyen Yılmaz, penetrasyon açısından bakıldığında Türkiye'nin gerisinde olan ülkelerin de bulunduğunu ancak İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde, her 100 haneden 75'inde sabit internet kullanıldığını ifade etti. Yılmaz, Türkiye ile kıyaslandığında bu ülkelerdeki kullanım oranının %15'inin Kablo TV'den geldiğini, ülkemizde ise bu alanın gelişmediğini belirtti.

     

    TTNET olarak beş yıllık bir geçmişe sahip olduklarını söyleye Tahsin Yılmaz, internet servis sağlayıcıs olarak başladıkları yolculukta bugün televizyon, telefon ve internetten bahsettiklerine dikkat çekiyor. 2012'nin fiber yılı olacağını söyleyen Tahsin Yılmaz, altyapının Türk Telekom tarafından sağlandığını ve geçtiğimiz günlerde yatırımların önünü açacak izinlerin yetkili kurumlardan çıktığını söyledi. 2012 ile birlikte ülke genelindeki fiber yatırımlarının hız kazanacağını ve sonrasında hız ile ilgili problemlerin artık gündeme gelmeyeceğini ifade eden Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı'nın her eve önce 100Mbit ardından da 1 Gb gibi yüksek hız hedefleri koyduğunu, fiber ile birlikte yeni servisler sunacaklarına dikkat çekti.

     

    Yapılan röportajlar dikkate alındığında TTNET için şu anki en önemli yatırım kalemlerinin başında TiViBU platformunun geldiği söylenebilir. 1.2 milyon kullanıcıya sahip olan TiViBU platformunu daha fazla yaygınlaştırmak ve daha zengin bir içerik sunma adına çalışmalarına devam eden TTNET,  kendi içeriğini üretme noktasında Sportivi ile başlangıç yaparken, platforma özel içerik ve kanallar konusunda ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını, yayın standartlarının belirlenmesine yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirtiyor.

     

    Infomag dergisi Kasım sayısında kapsamlı bir TTNET kapak konusu hazırlamış. Yöneticilerle yapılan röportajlara ilişkin detaylı bilgileri derginin bu ayki sayısında bulabilirsiniz. 







  • ttnet 100 mb nete razıyım 1 gb ye gerek yok fakat 100 mb download hızında 5 mb upload hızı koymayın
  • Fiyatlarını düşürsünler bak sayı nasıl artıyor
  • quote:

    Türkiye'de 18 milyon hane olduğunu ancak şu an için sadece 6-7 milyonunda sabit internet bağlantısı olduğunu söyleyen Yılmaz, penetrasyon açısından bakıldığında Türkiye'nin gerisinde olan ülkelerin de bulunduğunu ancak İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde, her 100 haneden 75'inde sabit internet kullanıldığını ifade etti.


    İngiltere, Fransa gibi ülkelerdeki oranları yakalamak istiyorlarsa fiyatları, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin ortalama aylık gelirlerinin İnternet fiyatına oranına göre ayarlasınlar.

    quote:

    Ulaştırma Bakanlığı'nın her eve önce 100Mbit ardından da 1 Gb gibi yüksek hız hedefleri koyduğunu, fiber ile birlikte yeni servisler sunacaklarına dikkat çekti.


    Şu yazıyı okuduğumda çok duygulandım ama şöyle bir paket olur kesin


    100 megabit internet 25 gigabyte adil kullanım noktası

    tivibudan insanlar çok çekiyor. Ama yeni olduğu için ona çamur atmıyorum. Bir iki sene sonra ona da sıra gelecek




  • Kablonet gelişmemiş, sanki izin verdiniz de onlar gelişmedi, sanki gelişmesi için çaba harcadınız, Türk insanını sömürmek için bütün yapılan yatırımlara herşeye engel oldunuz, lisans vermediniz, altyapı yatırımlarını baltadınız, insanları kandırmaktan vazgeçin, fiber diye birşey yok, kablonun adı Fiber-optic, altyapının adı FTTH, daha ne yaptığınızı bilmiyorsunuz, verdiğiniz dsl, adsl, vdsl, adı üzerinde bakır kablo üzerinden verilen internet hizmeti, taşıcıyı kablo ne olursa olsun.
  • Akk dan bahset dostum, şekilli cümlelere karnımız tok :)
  • "...Yılmaz, penetrasyon açısından bakıldığında..."

    daha istedikleri derinliğe ulaşamamış adamlar :D
    türkçeye tercüme :P

    "...kazığın boyunu yetersiz gören yetkililer..."
  • O fiberler var ya..
  • Hastasıyız...
    Türk telekom önce kota sınırı koyar.sonra kotayı geçerseniz hızınız düşer hastasıyız dede...
  • Yok arkadaşlar adamlar 5mbit değil 100mbit download hızına 1 mbit upload hızı koyuyorlar. Kendilerine sordum.
  • -------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozkan-Ozturk -- 2 Kasım 2011; 0:46:27 >
  • önce akk kaç olacak onu söylesin.
  • dalga gecer gibi ingiltere fransadan kullanım oranı hakkında degil hız konusunda ornek versinler yerse tabi. ttnet optik yaptık aha biz bulduk diye reklamlarda kabloları birbirine baglayacagına once bitarafına taksınlar, çakma fiberde olsa belki biraz hızlanırlar.
  • laf değil hizmet bekliyoruz.
  • Evet laf değil hizmet bekliyoruz.

    Eve kadar fiber alt yapı istiyoruz yani ftth sizin yaptığınız fttc (yani Kaldırıma kadar fiber) değil.

    Dsl suyunun suyu olan vdsl hizmetini fiber diye satmaktan vaz geçin.

    Upload %1 şaka gibi ama gerçek.Bunu en az %10 yapmanızı bekliyoruz tabi daha çok bekleriz.

    Evlere 100mb/s bırakın hayal kurmayıda müşterilerinize adam gibi 8 mb/ hızı adam gibi verin.

    Daha yazılacak çok şey var ama hepsine




  • Fransa ve İngiltereyi örnek gösterirken, o ülkelerde kota diye bir kavram yok bizde de olmayacak gibi laflar etseler, 8 mbite de razıyız...
  • Sınırsız cümlesini adil kullanım kotası ile sınırlayan türkçe özürlü zihniyete sesleniyorum..TTnetin icat ettiği bu yeni keşif sayesinde Çok Adil bir toplum olduk..Superonline turknet gibi vb. firmalara baktığınızda tüm internet paketleri kotalı..artık sınırsız internet yok..Kotanın adı Adil Kullanım Kotası yada özel firmalarca "Hız Alanı" olarak tabir ediliyor..100 mbit internete 25 gb Kota ..bu ne cimriliktir. Ferrariyi vaad ediyorsun sınırsız gez dolaş diyorsun içine koyduğun benzin en fazla 25 km ..ne gerek var o ozaman bu hıza...eşşeğe binsem 25 km sınırı yok en azından:) o eşşek bile daha özgür ....
  • Her türlü küfürü hakediyor bu ttnet 2012 fibermiş hadi ordan lan !
  • yanlız bu adamlar da para çok. Bunlar 2012 yılında hakkaten böyle bişeyler yaparllarsa veya 2015 de yapsınlar farketmez superonline yalan olur. En azından büyükşehirlerde yüzdeyüz altyapı olayını bitirmesi lazım superonline nın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.