Şimdi Ara

Bugün SSD Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün itibariyle Vatanbilgisayardan laptopum için Corsair Force GT SATA 3 120 GB SSD ve Everest USB 3.0 2,5'' HDD External aldım.Şuan ikisi de paketinde duruyor.İnternetten iyice araştırıp öyle sökme takma işine girim diyorum,çünkü SSD ile ilgili çok bi bilgim yok.İşletim sistemim Windows 7 Home Premium 64 bit.HDD'den gerekli yedeklemeleri de yaptım başka bir ortama.Bana mutlaka yapmamı önereceğiniz birşey var mı bilgisayara takmadan önce veya taktıktan sonra.Hataya düşüp cihazlara zarar vermek istemiyorum.Vatana siz yapar mısınız dedim ücretini öderim dedim,yapmıyoruz dediler,kendim yapcam yani.HDD'yi yerinden sökmek ve SSD takmak cihazı garanti dışında bırakır mı?Bir de SSD nin SLC mi MLC mi olduğunu nasıl anlarım.SLC daha uzun ömürlü,daha hızlı ve tabiki daha pahalıymış.SSD için Windowsta birtakım optimizasyonlar falan gerekiyormuş bu konuda bilgi verecek yada link verecek olan var mı?Biraz heyecan yaptım da:)

• ev ssdleri mlc'dir.slc'ler is icin kullanilir ve cok pahalidir.slc 25 sene filan gidiyor o kadar kullanacagini zannetmiyorum mlc isini gorur eskitemezsin bile bikar yenisini alirsin 3-4 yil sonra.makineni bilemiyorum markali filansa kasayi acinca garantisi gidiyor bazilarinin ama oem toplama ise bir sey olmaz.windowsu kurarken biostan AHCI modunu sec.hataya dusup cihazi bozacagin bir durum yok.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

ev ssdleri mlc'dir.slc'ler is icin kullanilir ve cok pahalidir.slc 25 sene filan gidiyor o kadar kullanacagini zannetmiyorum mlc isini gorur eskitemezsin bile bikar yenisini alirsin 3-4 yil sonra.makineni bilemiyorum markali filansa kasayi acinca garantisi gidiyor bazilarinin ama oem toplama ise bir sey olmaz.windowsu kurarken biostan AHCI modunu sec.hataya dusup cihazi bozacagin bir durum yok.

teşekkürler cevap için.laptopum HP 3 ay önce aldım,umarım garanti sorunu çıkmaz.

• Yalnız bir sorun var benim BIOS'da AHCI modu diye bişey yok.Laptopum Hp Pavilion Dv6 6150et.Nasıl yapcam şimdi.SSD'yi taktım bilgisayarı açtım BIOS'tan AHCI diye bişey görmeyince exit deyip çıktım siyah ekranda No Bootable Device--Insert boot disk and press any key diye bir uyarı geldi,neden olur bu?Bir de HDD'yi çıkarttığımda 3 ayrı girişi var SSD 'de 2 ayrı giriş var.Yani HDD de fazladan 4 pinli bir giriş daha var,bunun eksikliği sorun olur mu?Sorularım biraz cahilce gelebilir kusura bakmayın sabırla cevaplarsanız sevinirim:) bir de bu AHCI sorununu nasıl yapcam?
  • hiç uğraşma, yarın servise götür onlar ücretsiz takarlar. hem garanti konusunda da şüphen kalmamış olur. bazı firmalar arkada hdd kapağı olsa da tüketici içini açtığı zaman garanti dışı bırakıyor.

Orijinalden alıntı: rtsbora

hiç uğraşma, yarın servise götür onlar ücretsiz takarlar. hem garanti konusunda da şüphen kalmamış olur. bazı firmalar arkada hdd kapağı olsa da tüketici içini açtığı zaman garanti dışı bırakıyor.

öyle yapacam gibi de servise de bir gittimi günlerce gelmiyor.yalnı şu AHCI sorununu nasıl yapcam.Bende AHCI,IDE gibi bir menü yok...
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun ,notebooklarda (orjinal win ise) genellikle ahci seçili kuruludur zaten. Şuan hatırlamıyorum hp lerin tablet ,notebook veya diğer serilerde farklı arayüzde bios var ama mutlaka ide ,ahci seçeneği mevcuttur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 31 Ekim 2011; 0:34:13 >

Orijinalden alıntı: hellteam

Hayırlı olsun ,notebooklarda (orjinal win ise) genellikle ahci seçili kuruludur zaten. Şuan hatırlamıyorum hp lerin tablet ,notebook veya diğer serilerde farklı arayüzde bios var ama mutlaka ide ,ahci seçeneği mevcuttur

Dediğiniz gibi bir durum söz konusu yani ahci olayıyla ilgili sorun yok.sıfırdan win 7 yükledim sisteme.Yalnız şu firmware olayı nasıl olcak.Şimdi benim hemen güncellemem yapmam mı gerekiyor?Sisten sorunsuzsa firmware güncellemesi yapmayın diyor crosairini sitesinde.Başta yazdığım gibi benim ssd crosair force gt 120 gb sata3.
  • Bir de ben ssd yi direk bağladım yuvaya.Anakartım sata3 destekliyor sanırım,bu özellikten yararlanmak için ayrı bir bağlantı gerekiyor mu laptoplarda,yani hdd yuvasında gözümden kaçan bir bağlantı olamaz dimi?

Orijinalden alıntı: rocktopeace

Bir de ben ssd yi direk bağladım yuvaya.Anakartım sata3 destekliyor sanırım,bu özellikten yararlanmak için ayrı bir bağlantı gerekiyor mu laptoplarda,yani hdd yuvasında gözümden kaçan bir bağlantı olamaz dimi?

ayrı bağlantı gerekmiyor

sata kablosu ve güç bağlantısı

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Ssd aldıktansonra sistemi sıfırdan ssd ye kurdum,gerekli windows 7 optimizasyonlarını da yaptım,düne kadar birşey yoktu herşey normal gidiyordu.Gece bilgisayarı kapattım sabah açtığımda şöyle bir hata verdi.

Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
    2. Choose your langugae settings, and then click next
    3. Click "repair your computer."

Status: 0xc0000000f

Info: The boot selection failed because a required device is inaccessib
    le

Biostam boot prioritisini harddiske getirdim entera bastım yine aynı ekram geldi.Sorun ne olabilir?Dün gece format bittikten sonra yukarda dediğim gibi ssd performansı için bikaç windows 7 işlevini kapattım(internette yazanlar doğrultusunda tabi,ezbere değil),bir de disk partition yaptım başka hiçbirşey yüklemedim yada değiştirmedim.Ne diyorsunuz bu konuda?sinirim bozuldu biton para verdik yalan olmasın disk

• f8 guvenli kipte acip en son duzgun oldugu noktaya yukleyebilirsin.arama cubuguna sistem geri yukleme yaz.diske bir sey olmaz formati bir daha basarsin en son yaptigin ayar neyse yapmazsin.ssd ayarlarini bu programla otomatik yapabilirsin.

http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/SSD-Tweaker.shtml

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

f8 guvenli kipte acip en son duzgun oldugu noktaya yukleyebilirsin.arama cubuguna sistem geri yukleme yaz.diske bir sey olmaz formati bir daha basarsin en son yaptigin ayar neyse yapmazsin.ssd ayarlarini bu programla otomatik yapabilirsin.

http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/SSD-Tweaker.shtml

evet bu porgramdan bahsediliyor denicem sağol

Bugün SSD Aldım

Orijinalden alıntı: rocktopeace

benchmark sonuçları böyle çıktı durum normal mi?FW update gerekir mi?

Bugün SSD Aldım

Maaşallahı var..süper sonuç

anakart neydi

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• harbi mi ya,bak sevindim şimdi:) walla kardeş cpu-z programında anakartımın marka-model kısmında HP 3388 yazıyor,hm65 chipset falan işte

laptop yazısını farketmemişim ... ben de diyorum bu hangi anakart

benim ssd tam hızında çalışmıyor da... sata3 anakartım yok
    anakartı şimdilik değiştirme niyetim yok da, ilerisi için bilgi olsun diye sordum...

ssd win7 puanı 7.9 ama işin kötü tarafı en düşük puanı severek aldığım Quad işlemcim alıyor şimdi
    Q6600 7.1 alıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

pardon

laptop yazısını farketmemişim ... ben de diyorum bu hangi anakart

benim ssd tam hızında çalışmıyor da... sata3 anakartım yok
    anakartı şimdilik değiştirme niyetim yok da, ilerisi için bilgi olsun diye sordum...

ssd win7 puanı 7.9 ama işin kötü tarafı en düşük puanı severek aldığım Quad işlemcim alıyor şimdi
    Q6600 7.1 alıyor

anladım,hm65 chipset sata 3 destekliyor diye okumuştum Hp'nin sitesinde.bende de doğal olarak hard disk 7.9 görünüyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.