Şimdi Ara

MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sadecebatuhan

bergun kardeş bende aynı kart var ve aynı sıkıntı bende de var.. şöyle 20 dakikayı geçkin bir oyun oynayamadım daha makınemde dediğin gibi makine reset atıyor full yükte iken.. OCZ nin 600 W power ı var bende power yetmiyormu acaba 750 wattlık powerlarda cok yuksek fıyatlara sahıp eğer elımdekı power ile sorunumu halledebilirsem çok sevinirim sistemim imzamda var yardımcı olun lütfen..

bu nedir yaa, çok sık duymaya başladım bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Sorun kasadaki fanların sayısının azlığından olabilir diye düşünüyorum. Çünkü, normal üstü sıcaklığa sahip sadece ekran kartı olsaydı, diyecektik ki kartta sorun var. Ama anakart ve işlemci de fazla ısınıyorsa bu, kasanın hava sirkülasyonunun zayıflığını gösterir. Benim daha önce sirkülasyonu zayıf 2 fanlı bir kasam vardı. Onu HAF kasayla değiştirdikten sonra ekran kartının yükteki ısısı tam 15˚C birden düştü.

Kasanın üzerinde sanırım 2 tane fan takmak için boş yer var. Yerinde olsam oraya ve mümkünse sol kapağa fan takardım. Bunun sıcaklıkları büyük oranda düşürdüğünü göreceksin.

Bak bu netten. Speedfan Temp2? yazdım. MSI P67A C45'i olan birisinin yabancı forumdaki ss'i

MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun

• arkadaşlar bugün vatandan çağırdılar ekran kartımın fazla ısındığını kabul ettiklerini söylediler..bana farklı bir marka ürün alabileceğimi ifade ettiler..msı560 ti hawk zaten vatan satmıyor stoktamı kalmadı yoksa satışınımı durdurdu bilmiyorum.. dikkat ettim hawk serisi hiç bir ürün vatanda satılmıyor..bende Asusun ''ASUSGTX560 Ti DirectCU II TOP'' model kartını aldım..üste bi 20 tl farkta ödedim :)
    pc yi eve getirdim kartı taktım (powerdan gelen normal iki adet 6 pinlik girişleri kullandım)..PC ye format atıp win7 64 biti yeniden kurdum..driverleri güncelleyip BF3 ultra ayarlarda bütün özellikler açık 1 saat oynayıp kartın performansını ve sıcaklık değerlerini ölçtüm..
    öncelikle şunu söyleyeyim arkadaşlar makinem hiç reset yemedi.. hawkı kullanırken 20 dakıkaya bi reset atıyordu biliyorsunuz..

ekran kartının fan hızı ne kadar artarsa artsın bir defa kesinlikle msı hawk560 ından 5 kat daha sessiz.. +1

sıcaklık GPU da en fazla 65 dereceyi gördü MSI HAWK ta 85-100 arası gelip gidiyordu..+2

performans olarakta ben gözle hissedilir bir fark göremedim (FPS testi yapmadım yarın onuda yaparım) hatta bana asus daha akıcı geldi özellikle otopark sahnesi ve ilerisinde filan msı da asustakı akıcılığı alamamıştım..+3

sıcaklık değerlerinde ufakta olsa azalmalar var arkadaşlar..ama bana hala fazla geliyor kasanın arkasında fan takılı değil üstteki fanı oynamayıp bir de arka tarafına fan almalıyım herhalde..HoLY.oNE kardeşin dediği gibi bana egsoz fan verin dedim oda neymiş hayatımızda duymadık dediler :)
    egsoz fan nereye taklılır arkayamı yan kapağamı bilmiyorum yan kapakta bazı kasalarda baca oluyor işlemcinin sıcaklığını direk dışarı atmak için acaba egsoz fan dediğinizde onun gibi bir şey mi ??
    son aldığım sıcaklık değerleri ile ilgili ss koyayım..

MSİ GTX 560 Ti Hawk Sorun

• Egzost fan kasa da yok mu zaten? Genelde standarttır. Yoksa fan yuvası vardır. Oraya 15 TL civarında bir 12cm fan alın ama mutlaka fan dışarıya doğru üflesin. İçeri üflerrse İntake dışarı üflerse egzosttur. Kasa önüne inatke olanlar takılır. İçeriye taze hava alır. işlemci
    çevresinde oluşan ısıyı çabuk aymak içinde egszot fan kasa arkasına takılır. Yine öyle 15 20 derece fark yaratmaz ama olması gerekir. ASUS çok doğru tercih olmuş. isterseniz MSı afterburner ile 950 mhz yapıp 1,050-1,062 aralığında kullanabilirsiniz ama böyle kalsın.
    GF114 GPU'sunun en verimli seviyesi 900mhz'dir. Bu seviyede fazla ısınmaz ve sessizolur. 900 mhz'den sonra ısı güç tüketimi daha fazla oranda artar. 3 yıl da gül gibi garantisi var ve Çizgi elektronik servisli. Kutusundan Mersa 2 yıl çıkar ama çizgiyi arayın size kart 3 yıldır ve servisini biz veririz diyeceklerdir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 12 Kasım 2011; 2:56:43 >
  • MSI 560 Tİ HAWK mı ''ASUSGTX560 Ti DirectCU II TOP'' mı derseniz kesinlikle asus derim.. msı hawk serisi şöyle soğukmuş böyle sessizmiş lafları bana etki etmez artık hawk ile ilgili video lara bakın nette tam yükte iken acayip ses yapıyor.benım kartım arızalı mı acaba dedim ama değil videolarda da o sesi duyunca tatmin oldum..
    burdan vatana teşekkür etmek gerek tabii kartı geri almalarıda bi firma için büyüklük..hatta kartı %25 indirimden aldığım için hangi ürünü alırsam alayım %25 indirim yapacaklarını söylediler kampanyaları bitmiş olmasına rağmen buda çok iyi bir şey..
    gelelim yukardakı Temp2 nin: 127 dereceleri hala gösteriyor olması bu konuda hala sıkıntım giderilmiş değil soğutma konusunda yardımda bulunacak arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..

arkladaşlar birde makineyi servisten aldıktan sonra dikkatimi çekti makıne kağnı gibi olmuş bi explorer sayfası acıyorum sayfanın kendıne gelmesı 5 sanıye suruyor..
    acaba ekran kartını değiştirdiğim için format mı istiyor dedim format atttım win 7 yide eskisine göre çok yavaş kurdu..
    BF3 de nerede ise 1 dakıkadan fazla bır surude açılabildi.. benim makıneye ne yapmış olabılırler acaba test edelim derken teknik serviste..
    ramlerde bı skıntı var gıbı geliyor bana sankı.. bıos tan default fılan yaptım ama değişmedi..
    PC nin bu kadar yavaşlaması ki 15 günlük yeni bir PC sizce neden olabilir..

• Fanı alırken İntake mi egsosmu nereden bileceğiz?? ürünü alırken üzerlerinde yazıyormu da dışarı veya içeri üflediği..
  • quote:

Fanı alırken İntake mi egsosmu nereden bileceğiz?? ürünü alırken üzerlerinde yazıyormu da dışarı veya içeri üflediği..

Fan bir tarafa üfler zaten. Genelde motoru üzerinde marka etiketi vardır. O tarafa doğru hava verir. kasa içinden kasnın arka egzost kısmına montaj yaparsın. O etiketteki marka kasanın arka tarafından dışarıdan görünüyorsa doğrudur. Ya da emin olmak için elektrik kablosunu sök. Kasada güç olmasın. fanı kasa tabanına uygun bir yere boşta bağla Power kablosunu tak kasayı çalıştır fanı hahfifçe dışından tutarak ne tarafa hava üflediğini bul. Egzost olması için kasa içne arka tarafa monte edilmeli ve dışarıya arka tarafa hava üflemeli. Yani kutu içinde fan intake egszost ayrımı görmez. Aslında görür şöyleki yüksek akımlı fanlar egzsost ta kullanılabilir teknik olarak ama tasarım amacı soğutma düşüncesiyle soğutulacak olan birimin üzerine doğru hava üflemesi içindir. Bir de Çift fanlı CPU soğutucularında da aynı güce sahip çift fan kullanılabilir ama arkada egszot olarak bağlanır. Yine kasa yan kapağındaki 20-22-25 cm olan fanlarda bazaıları düğme ile iki yöne de ayarlanabilir olsada egzost olduğunda ekran kartının yayadığı ısıyı yan kapaktan dışarı attığı için daha etkilidirler. En fazla 15 tl'lik bir kasa fanı al yeter. Alırken de kasa için olduğunu belirt ki yanlışlıkla pahalı CPU fanı vermesinler....

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Fanı alırken İntake mi egsosmu nereden bileceğiz?? ürünü alırken üzerlerinde yazıyormu da dışarı veya içeri üflediği..

Fan bir tarafa üfler zaten. Genelde motoru üzerinde marka etiketi vardır. O tarafa doğru hava verir. kasa içinden kasnın arka egzost kısmına montaj yaparsın. O etiketteki marka kasanın arka tarafından dışarıdan görünüyorsa doğrudur. Ya da emin olmak için elektrik kablosunu sök. Kasada güç olmasın. fanı kasa tabanına uygun bir yere boşta bağla Power kablosunu tak kasayı çalıştır fanı hahfifçe dışından tutarak ne tarafa hava üflediğini bul. Egzost olması için kasa içne arka tarafa monte edilmeli ve dışarıya arka tarafa hava üflemeli. Yani kutu içinde fan intake egszost ayrımı görmez. Aslında görür şöyleki yüksek akımlı fanlar egzsost ta kullanılabilir teknik olarak ama tasarım amacı soğutma düşüncesiyle soğutulacak olan birimin üzerine doğru hava üflemesi içindir. Bir de Çift fanlı CPU soğutucularında da aynı güce sahip çift fan kullanılabilir ama arkada egszot olarak bağlanır. Yine kasa yan kapağındaki 20-22-25 cm olan fanlarda bazaıları düğme ile iki yöne de ayarlanabilir olsada egzost olduğunda ekran kartının yayadığı ısıyı yan kapaktan dışarı attığı için daha etkilidirler. En fazla 15 tl'lik bir kasa fanı al yeter. Alırken de kasa için olduğunu belirt ki yanlışlıkla pahalı CPU fanı vermesinler....

teşekkürler setek01.. söylediklerin doğrultusunda yakında bir veya iki adet fan alacam.. malum yerde ay sonlarnda % 25 indirim oluyor biraz daha bekleyeyim.. yalnız sende maşallah çoşmusun abı bu kadar bilgiyi insan oturduğu yerden sağlamıyordur herhalde.. Bilgisayar mühendisi filanmısın :) yoksa bi PC satıcısında uzun yıllar teknik eleman olarak filan mı çalıştın

• http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-classic-black-60mm-fan-315.html

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xilence-coo-xpf120.tbl-120mm-mavi-led-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=39116

hiç bekleme gerek yok %25 indirimle stokta olan fan %25 indirimde kargoyu alıcı oduyor

teknobiyotikte 9tl ye ledsiz fan satıyorlar bence egzost fan için standart bir kasaya yeterli gelen bir fan he illa ısıklı olsun dersen

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-quiet-cool-4-mavi-led-li-12cm-fan.html

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler setek01.. söylediklerin doğrultusunda yakında bir veya iki adet fan alacam.. malum yerde ay sonlarnda % 25 indirim oluyor biraz daha bekleyeyim.. yalnız sende maşallah çoşmusun abı bu kadar bilgiyi insan oturduğu yerden sağlamıyordur herhalde.. Bilgisayar mühendisi filanmısın :) yoksa bi PC satıcısında uzun yıllar teknik eleman olarak filan mı çalıştın

1994 yılında 386dx40 ile bulaştım. Bir dönem Otomobil tuning ve Audo sistem merakım varken 3-4 sene hiç sistem değiştirmedim. Onun haricinde 17 yıldır alır kullanır satar yenilerim. Ama şu forumda benden 10-15 yaş küçük çok değerli kardeşlerim de vardır. Ben son birkaç ayda onlardan çok şey öğrenmişimdir. Önemli olan öğrendiğini de burda paylaşmak. Neticede hem gereksiz masraflardan korunarak bir yerde ülke ekonomisine bile faydalı olabilir insan. Elhamdülillah Müslüman'ız ama hayır işleyerek sevabını kazanmanın da bir çok şekli vardır. Ben özellikle bu bilgisayar esnafından çok çektim. Az canımız da yanmadı. Koltuk altında kasa Haydarpaşa - Pendik Trenle az zahmet çekmedim. Bakma şimdi al internetten olmadı 7 gün cayma hakkı bile var. Herkes her ürüne en iyi fiyatla ulaşabiliyor. Testler benchler her yerde var, şimdi herşey kolay.....

• dimi windows 95 kurdurmak için elde yatay kasa kocaman teneke yıgını fan desen yok amd 133mhz işlemci 16mb ram 8*2 şeklinde ahahahaah ne gunlerdi
  • Benimde ilk sistemim win 95 idi.. aslında o dönemden format atmayı öğrenmiş idim..bilgisayarcılara para kazandırmamak için..ancak sizdem farkım konyada yaşıyor olmam bizim buralarda topladığın sistemi 3-5 ay sonra satmak mümkün değil...bir kaç satıcıya gidiyorum 560 ti alacam diyorum adam Nasa ya kod mu yazacan evde ne yapacan o kartı 100TL lik ekran kartı neyine yetmez diyor..
    mantık bu olunca sürekli parça değiştirmek bizim buralarda çok zor.. istanbullular gibi pazar imkanımız olmadığı için sürekli sistem değiştirmiyoruz..piyasayı takip etmediğimiz içinde bir çok hususta bilgisiz kalıyoruz..
    ama bu forumda gerçekten iyi bilgili arkadaşlar mevcut helal olsun hepinize..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerschenkirschen

quote:

bergun kardeş bende aynı kart var ve aynı sıkıntı bende de var.. şöyle 20 dakikayı geçkin bir oyun oynayamadım daha makınemde dediğin gibi makine reset atıyor full yükte iken.. OCZ nin 600 W power ı var bende power yetmiyormu acaba 750 wattlık powerlarda cok yuksek fıyatlara sahıp eğer elımdekı power ile sorunumu halledebilirsem çok sevinirim sistemim imzamda var yardımcı olun lütfen..

bu nedir yaa, çok sık duymaya başladım bunu

PSU'da sorun olduğunu düşünen arkadaşlara: Ben bu kartı be quiet dark power pro 530W güç kaynağı ile sorunsuz kullanıyorum. Güzel bir fan ayarı çektim afterburner'la, kart %59 fan hızında 65-70°C civarında takılıyor. Tabi bu ısılar Furmark'ın değerleridir. Mesela NFS Run oynarken kartın fanı hızlanmıyor bile ama Battlefield 3'te yine furmark'ın yaptığı kadar ses yaptırıyor fanlara... Bilginiz olsun. 530W bile yeterli bu kart için lütfen abartmayalım.

• Herkeze selam.
    Ben yarın msi gtx 560 ti hawk almayı düşünüyodum ama konuyu görünce biraz daha düşünmeye karar verdim.
    Bu arkadaşımızın yaşadığı bir şansızlıkmı yoksa msi gtx 560 ti hawk'ların hepsi böylemi ?
    Ses konusuna geldiğimizde ben şu an msi gtx 560 ti twin frozr II kullanıyorum yani fan %100 de ne kadar ses çıkarttığını biliyorum bundan daha fazlamı ses çıkartıyo cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Herkeze selam.
    Ben yarın msi gtx 560 ti hawk almayı düşünüyodum ama konuyu görünce biraz daha düşünmeye karar verdim.
    Bu arkadaşımızın yaşadığı bir şansızlıkmı yoksa msi gtx 560 ti hawk'ların hepsi böylemi ?
    Ses konusuna geldiğimizde ben şu an msi gtx 560 ti twin frozr II kullanıyorum yani fan %100 de ne kadar ses çıkarttığını biliyorum bundan daha fazlamı ses çıkartıyo cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler.

İyi de 560 TI başka bir 560 TI ile neden değiştirilsin. HAWk 950 mhz çalışıyor diye mi yoka TF II soğutma fazla mı sesli?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Herkeze selam.

İyi de 560 TI başka bir 560 TI ile neden değiştirilsin. HAWk 950 mhz çalışıyor diye mi yoka TF II soğutma fazla mı sesli?

SLİ yapıcam o yüzden bir tane daha kart almak istedim msi gtx 560 ti hawk almayı planlıyodum.

• ÜSteki kart 10 derece fazla ısınır. Kasa içi havalandırma önemlidir. Bende hala stcaker var ben o kasada 560 TI DC II SLI yaptım. Bahsettiğin kartların biri 880 mhz diğeri 950 mhz. TF II 950 MHZ yapsan 2*950mhz altaki kartın PCB 'den gelen ısısı üsteki HAWk tarafından emilir. Hawk zaten ref TI'dan biraz fazla ısınıyor. Ütüne birde böy bir durumda üsteki MSI HAWK olur ve 950 mhz'de kullanırsan 80 derece olması işten bile değil. E bu durumda downclock yapıp 880 mhz'e çekmen gerekecektir. O zaman neden HAWK? Aynı marka kartlarla yapmak daha mantıklı. Güç ve fan tasarımları aynı olursa daha uyumlu olurlar. Ancak ben şahsen 550 600 TLdaha harcamak yerine tek bir tane GTX570 tavsiye ederim ya da yeni serileri beklemeyi. Artık yolun sonu gözüktü bence SLI CF şuanda gereksiz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 12 Aralık 2011; 1:20:16 >
  • Arkadaşın elinde bir tane 560ti TFII varmış abi. Yanı bir kardeş getirmek istiyor. Şahsen ben de elindekinin aynısı olan karttan alırsa iyi olacağını söylemiştim; aynen senin gibi.
  • Mürselim 3. slotu x8 olan bir anakartla yapmak lazım. Bu 10 derece fark kışın oluyor. Oysa benim en sevdiğim mevsim yaz.
  • Bana kalsa 1. kartın yüksek ısı ve buna bağlı olarak yüksek ses sorunu sebebiyle yapışık olarak yapılacaksa hiç yapılmaması gerek abi. 560ti SLI yaptığımda, oyundan çıktıktan hemen sonra ısılara baktım ve şöyle gördüm: 73-48˚C. 25˚C fark şiddetli bir ses. Bu sebeple, benchleri alır almaz 2. kartı çıkardım aynı akşam.

SLI ve CF yapılacaksa da arada 2 slotluk boşluk kalması ideal. Bu mümkün değilse de en az 1 slotluk boşluk kalmalı bence iki kart arasında.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.