Şimdi Ara

MSİ 990XA -GD 55 İnceleme ve Sistem Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
8.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, uzun süredir düşündüğüm upgrade’i Vatan Bilgisayarın düzenlemiş olduğu %25 indirimide fırsat bilerek gerçekleştirdim.
    Eski sistemimden
    Klavye+Mouse+DVD RW+500 GB Seagate HDD+Creative 4.1 ses sistemi
    Ve
    Cooler Master RC-690 kasa ve Silverstone Zeus 750 Watt güç kaynağı kaldı.
    Yeni alınanlar

MSİ 990XA-GD 55

AMD Phenom II X4 965 Black Edition

MSİ GTX 560 Ti Hawk GDDR5 (Çok uzun süre HD 6950 ile arasında gittim geldim.)

Gskill 8GB (4x2) Ripjawsx F3-12800CL9D-8GBXL

OCZ Vertex Serisi 120 GB Sata 2 SSD

Thermaltake Contac 29 BP 120 cm işlemci fanı (120 cm büyük hata)

Almaya giderken aklımda Asus M5A97 970 vardı ancak stokta olmadığı için mağazada MSİ’ya karar verdim. 990 chipsetli olması, military class companent kullanması ve Gigabyte’ın aynı chipsetli ürününde bolca hata olması bu kararı vermemi sağladı.
    Ürünün kutusundan Sata güç çevirici+ve 2 adet kaliteli sata kablosu çıkıyor. Bunun dışında bir .extrası yok. Tasarım oldukça sade. Ancak Sata yuvalarının konulma şekli bence yanlış olmuş. Montajdan sonra anakarta sata soketi sokmak oldukça zorladı. 4 Tane fan soketinin olması ise oldukça iyi bir durum. Kasaya montajda sorunsuz.

İlk defa stok fan dışında bir fan taktığım için oldukça zorlandım. 120 mm’lik fanı taktığımda gördümki ram yuvasının teki kapanıyor. 2. Slotada ram takmak için birazcık zorlanıyoruz. Bu anakartı kullandığımızda 4 ram yuvasınıda kullanmak istiyorsak maximum 92 mm’lik işlemci fanı kullanmalıyız.

Aldığım ekipmanlarla kasam arasında bol bol sıkıntı çıktı. OCZ SSD’yi takarken, yine vidasız montaj nedeni ile 3,5 dönüştürüyü kasaya takmak zor oldu. En son vida yuvalarını biraz büyüterek kasaya montajı yaptım. Bu beni bayağı terletti.
    Ve yine Thermalte işlemci fanı nedeni ile çift fan kullandığım kapaktaki fanın tekini çıkarmak zorunda kaldım. Aklınızda bulunsun bu şekilde fan alırken mutlaka kasanızı iyi değerlendirin.

SSD kart 270 yazma hızında da olsa mekanik HDD’den sonra roket gibi hissediyorsunuz. Win 7 kurulumu çok hızlı ve sorunsuz geçti.
    Hemen sistem performansını görmek için Crysis 2’yi kurdum. (Elimde sadece o vardı =))) )
    Biostan işlemci hızını 4.0 GHZ yaptım. (Başka herhangi bir işlem yapmadım.) Oyunu açtım ve maximum ayarları kullandım. Oldukça akıcı şekilde oyun oynarken sanırım 15. Dakikada makine kapandı. İlk açılışta sistem biosu açtı baktım ki bios default ayarlara gelmiş. Sanırım O/C için başka ayarlarda yapmam gerekiyor, bunun için sizden yardım alacağım. Kuzey köprüsünün çok fazla ısındığını söyleyebilirim. El değmiyor resmen.

İlk incelemem olduğu için çok iyi olmadı ancak ufak bir fikir verebilir diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bergun76 -- 30 Ekim 2011; 22:16:53 >

• kasanızın fotoğraflarını çekip yükleyebilir misiniz?

güzel bir sistem olmuş iyi günlerde kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arseniCem -- 30 Ekim 2011; 15:05:19 >
  • Eski sistem varken fotoğrafını çekmiştim.

• Benim sorucağım şu 1.si biosu gd-65 gibi uefimi?
    2.si 1 x16 1 x8 pcı-ex slotu varmış hangisi(alttaki-üstteki) x8 acaba çünkü ben en alt slota tv kartı takıcam x16 ya takmak istiyorum ekran kartını ama alttaki x16 ise gd-65 alıcam çünkü onda 2 side x16 hızında.Ekrankartı 2 slot olduğundan tv kartıyla alttaki pc-ex slotunu kullanamıyacam.
  • Aynı anakartı bugun bende ekledim sepete :)) netten alırsam 1000 tl ye geliyor 4 parça ve tam bir oyun canavarı anakart hakkında düşüncelerin iyi oldu yeni yonga setleri korkutur beni rev. beklenmeli diye düşünürüm sanırıom msi bu modelinde sorun yok aslında anakartı biraz daha eski çipset alıp 570 almak istiyorum bayrama kadar karar vermedim daha.
    AMD
    Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 153,00 USD 318,65 TL *238,99 TL
    MSI
    GTX560 Ti Hawk GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı 339,00 USD 706,04 TL *529,53 TL
    MSI
    990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHz(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 156,00 USD 324,90 TL *243,68 TL
    GSKILL
    4GB (2x2GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 39,00 USD 81,23 TL *60,92 TL
    Toplam (KDV Dahil):1.430,81 TL *1.073,11 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: isk0rpit

Aynı anakartı bugun bende ekledim sepete :)) netten alırsam 1000 tl ye geliyor 4 parça ve tam bir oyun canavarı anakart hakkında düşüncelerin iyi oldu yeni yonga setleri korkutur beni rev. beklenmeli diye düşünürüm sanırıom msi bu modelinde sorun yok aslında anakartı biraz daha eski çipset alıp 570 almak istiyorum bayrama kadar karar vermedim daha.
    AMD
    Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 153,00 USD 318,65 TL *238,99 TL
    MSI
    GTX560 Ti Hawk GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı 339,00 USD 706,04 TL *529,53 TL
    MSI
    990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHz(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 156,00 USD 324,90 TL *243,68 TL
    GSKILL
    4GB (2x2GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 39,00 USD 81,23 TL *60,92 TL
    Toplam (KDV Dahil):1.430,81 TL *1.073,11 TL

Bunlara ek olarak SSD ve 120 mm Thermaltake fanla beraber Toplam 1.529 TL ödedim.

Ama SSD gerçekten çok farkettiriyor.

• Öncelikle hayırlı olsun, çok güzel bir sistem olmuş. Ekran kartı testlerini bekliyoruz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] satıldı
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ssd güzeldir elbette ama bana şu an için gereksiz geliyor kendi adıma abana bildiğim kadar ekran kartına abancam oyunlarda patron o :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: isk0rpit

Ssd güzeldir elbette ama bana şu an için gereksiz geliyor kendi adıma abana bildiğim kadar ekran kartına abancam oyunlarda patron o :))

Mutlaka yeni chipsetli bir anakart al. sonrasında upgrade yaparken zorlanmazsın. 990 XA yeni nesil AMD işlemcileri destekleyecek.

Ve SLI ve CF desteği olduğu için belki seneye bir ekran kartı daha alarak sistemi güçlendirebilirsin.

Ben Biostar TA-770 anakartımı 5 yıldır kullanıyorum. Hiç sıkıntı çıkarmadı. Umarım MSI anakartda sıkıntısız uzun bir süre beni götürebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

arkadasim birkac gundur kullaniyorsun anakarti daha fazla yorum alabilir miyiz lutfen....
  • 5 günlük kullanımımda;

Bios ve driverlar sorunsuz.

Stabilite problemi yok.

Yük altında kuzey köprüsü elle kontrolümde oldukça sıcak, ancak 3 saatlik full detay crysis 2 oynamada dahi bir sıkıntı yaratmadı.

Herhangi bir çakışma yok.

Driver ve bios güncellemesi çok rahat yapılıyor.

Ben anakartdan bu ana kadar çok memnunum.

Anakartla ilgili bilgi almak istediğiniz herhangi bir konuyu yazarsanız size yardımcı olmaya çalışırım.
  • Yok sahsen benim oyle bir sorum yok sadece 7/24 calisacak bir bilgisayara takacagiz o yuzden stabil ve cok isinmayan bir anakart dusunuyoruz......
  • Benim bilgisayarım akşam saatlerinde 6 saat boyunca açık kalıyor. Şu an büyük bir download yapmadığım için 24 saat açık bırakmadım.
    Sistemin serin kalması için iyi bir kasa şart. Ben Cooler Master RC-690 kullanıyorum. Kasa içinde 3 adet fan var. İşlemci özel soğutmalı, ekran kartı da öyle.

bu yüzden kendi sistemim için söylüyorum, sıcaklık bir sorun olacak gibi görünmüyor.
  • quote:

Benim bilgisayarım akşam saatlerinde 6 saat boyunca açık kalıyor. Şu an büyük bir download yapmadığım için 24 saat açık bırakmadım.
    Sistemin serin kalması için iyi bir kasa şart. Ben Cooler Master RC-690 kullanıyorum. Kasa içinde 3 adet fan var. İşlemci özel soğutmalı, ekran kartı da öyle.

bu yüzden kendi sistemim için söylüyorum, sıcaklık bir sorun olacak gibi görünmüyor.

canim hocam ayni kasa bende de var.kart rahatca kasa icine oturdu mu?ikinciside ekran karti sogutucuya yakin mi?bunu anakartin buyukluginu ogrenmek icin sordum.bende msi 870 varda sikintili bu konuda.tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim bilgisayarım akşam saatlerinde 6 saat boyunca açık kalıyor. Şu an büyük bir download yapmadığım için 24 saat açık bırakmadım.

Biz de cooler master stacker stc-t01 kasa ile kullanacagiz....
    Standart fanlari var ekran karti da pasif sogutucu zaten oyle cok guclu islem yapmayacak 955 ile kullanacagiz oc falan da olmayacak oyun da oynamayacagiz.......
  • kasan çok kötü kasanıda değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

quote:

canim hocam ayni kasa bende de var.kart rahatca kasa icine oturdu mu?ikinciside ekran karti sogutucuya yakin mi?bunu anakartin buyukluginu ogrenmek icin sordum.bende msi 870 varda sikintili bu konuda.tesekkurler

Anakart kasa içine rahat bir şekilde oturuyor.

Ekran kartı hangi soğutucu ya yakın???

Kasa yan kapağında 2 adet fan vardı. Ekran kartı ile ilgili sorun yok. Ancak 120 mm'lik bir işlemci fanı kullandığım için kapaktaki bir adet fanı sökmek zorunda kaldım.

Ekran kartı işlemci soğutusuna çok yakın değil. Arada kuzey köprüsü var zaten. mesafe makul. Ekran kartının boyutu 5-6 cm daha uzun olsada kasa açısından sıkıntı yok. Anakartın herhangi bir fonksiyonunuda kapatmıyor.

• yanlis yazmisim ne saskinlik yahu
    ekran karti benim guc kaynagina coj yakin.msi in parca dizimleri konusunda kafamda suphe varda.ekran karrinizi taktiginizda guc kaynagi ile yaklasik ne kadar mesafe var.yanlis anlatmisim derdimi kusura bakma hocam
  • Aynı kasa sende ise güç kaynağı altda.

eski sistemimin fotoğrafı var. Tam olarak aynı slota geliyor ekran kartı.

güç kaynağı ile ekran kartı arasındaki mesafe oldukça makul. Ekran kartı takılı iken montaj yaptım. Sıkıntı yok.
  • dahili ekran kartı varmı acaba?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.