Şimdi Ara

[ Nokia 701 { Belle FP2 - 1.3 GHz | 3.5' nHD IPS-LCD | 8MP - 720p | 8GB | NFC ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.409
Cevap
2
Favori
82.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Crosshair@

    Herkes senin kadar vurdumduymaz olmayabilir. Ben takip edilme yazdığım mesajların yada çektiğim fotoların başkalarının elinde olmasını istemem.Sen kendi dilinle söylemişsin android kullancıyı ne yaptığını takip eder onu kayıt altına alır. Google reklamdan para kazanıyor yani sizin bilgilerinize ihtiyacı var ki reklamdan daha fazla para kazanabilsin.Zaten bu android kaliteli olsun ,stabil çalışşsın , kullanıcıların işini görsün diye piyasaya sürülmedi.Sadece kendine yeni müşteri bulmak için yaygınlaştırılmaya çalışıldı.Eminim samsunga daha fazla android piyasada olsun diye para yediriyordur.

    Aleti açıyorsun 50 tane google uygulaması önceden yüklü geliyor.Birşey paylaşacaksın google + ya gönderilsin mi diye zırt pırt soru soruluyor.Senkronize ayağına kullanıcıyı kafalamaya çalışıyorlar.Bunu gitsin google çalışanları kullansın son kullanıcı değil.

    Nokia ise sattığı telefondan para kazanıyor yani sizi takip etmekle bir kazancı olmaz.Sizi bir yere üye yapıyorsa bil ki sadece kullanıcının işi görülsün diyedir.Ben nokianın sistemine üye olurken tc kimlik numaramı istese bile düşünmeden veririm ,fakat google benden msn adresimi istesin şüphelenirim. Anlatabildim mi ?

    Android 4.0 çıktı hesapta gpu hızlandırma gelmiş, donanımı iyi olan nexus s te ,menülerde bile hala takılıyor.Benden uzak olsun.

    http://www.pclabs.com.tr/2011/11/14/android-4-0-ice-cream-sandwich-incelemesi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 3 Aralık 2011; 15:20:17 >




  • @FRAPS

    öncelikle cahil ergen seviyesinden yükseklerde bana cevap yazdığın için teşekkür ederim. gerçekten okuyup da aklını kullanarak yorum yazacak bir insan çıkmaz diye düşünüyordum.

    android sistemlerin böyle bir intiba bırakması çok normal, çünkü google sizin de dediğiniz gibi reklamdan para kazanıyor. zaten android içerisinde çeşitli uygulamalarda ekranın köşesinde hep reklamları oluyor.

    evet android kullanıcıların belirli verilerini kayıt altına alıyor. ama senin benim verilerim hayatımıza tehlike oluşturacak kadar önemli veriler değil. artı kullanıcı verisi toplama işlemleri, sizin dün akşam çektiğiniz fotoğrafları google android geliştirme departmanındaki elemanların açıp bakması gibi değil. böyle basit bir şekilde olmuyor. "FRAPS dün neler çekmiş telefonuna gireyim bakayım" gibi olmuyor yani küçük bir örnekle, telefonunuzdan sıklıkla hangi web sayfalarına girdiğiniz, google'da ne aradığınız, haftanın genelinde hangi mekanlara gittiğiniz gibi bilgiler, anahtar kelimeler şeklinde toplanıyor. buna göre size ilgi duyabileceğiniz ürünlerin ya da hizmetlerin reklamları yapılıyor.

    android'in birçok telefonda ve donanımda piyasaya sürüldüğünü biliyorsunuz. modeller arasında performans farkı olacaktır. 4.0'ı incelemedim. ancak şunu diyebilirim; ben htc desire s ve android 2.3.3 kullanıyorum. bu güne dek anna'lı c7'de yaşadığım performans sorunlarından hiçbirini yaşamadım. yani bunlar kişiden kişiye değişecek fikirler. android'in iyi çalıştığı donanım var, kötü çalıştığı donanım var. sony experia telefonlarda örneğin android'den performans alınamıyor.

    ha şöyle dersek olur; android, symbian'a göre daha bir el bilgisayarı tadında. tabî telefon özellikleri nokia'ya göre daha az gelişmiş, ama bu bana problem olmuyor.

    paylaşım konusunda paylaş demediğin sürece bir yere gönderme isteğinde bulunmuyor, benim telefonumda yok yani en azından. sadece seçeneklerden paylaş dediğimde paylaşım platformlarının listesi çıkıyor.

    bunlar bir yana, android verilerimi topluyor diyorsunuz da. nokia'dan da surf yaptığınız zaman kişisel verileriniz toplanıyor. yani toplanacaksa bir şekilde toplanıyor, sadece siz farkında olmuyorsunuz ya da gönüllü olarak bu bilgileri veriyorsunuz. nasıl oluyor bu?;

    sonuçta nokia telefonunuzdan google kullanıyorsunuz. arama geçmişiniz kayıt altında. facebook kullanıyorsunuz, facebook'ta yer bildiriyorsunuz. lokasyonunuz da kayıt altında. facebook'ta fotoğraf paylaşıyorsunuz, e zaten facebook fotoğraflarınızı kendi veritabanında saklıyor, fotoğraflarınız da kayıt altında. rehberinizi ovi paylaşım ile facebook ile eşleştiriyorsunuz, e rehber de kayıt altında.

    ee android'den ne farkı kaldı?

    yani nokia, samsung, nexus bilmemne ne kullanırsanız kullanın, siz internette gezdikçe ve sosyal paylaşım yaptıkça mahrem verileriniz zaten toplanıyor. bunun nokia ile alakası yok.

    benim kızdığım şey "android çok çakma yeaa" diye salak saçma yorumlarla fanboyluk yapılması. adam bir telefona para veriyor, sonra onun fedaisi oluyor. telefon konusundan ziyade, insanlar parasıyla aldıkları şeye neden bu kadar saplanıyor onu anlamıyorum. bana iphone 4 almak için applestore önünde çadır kuranlar kadar ezik geliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 3 Aralık 2011; 15:41:59 >




  • Doğrudur herkesin kendine göre zevkleri vardır.Senin belki oyun ve uygulama fazlası ilgini çekmiştir.Sonuçta hepimiz telefonlarla benzer şeyleri yapıyoruz. Ufak tefek farklılıklar yüzünden sidik yarıştırır gibi yorum yazmaya gerek yok.
    Bende 1 hafta önce nexus s alsam mı diye düşündüm.Ekranı daha büyük olduğu ve tam flash player olduğu için , daha sonra androidde ki bu kasılmalar ,pil süresinin düşüklüğü ve takip edilme sıkıntısı yüzünden vazgeçtim.İnternette ki ,hele şu son android 4.0 ın daha fazla kasan videoları fikrimi pekiştirdi.

    Takip edilmek ile takip edilebilirsinin arasında oldukça fark vardır.Görünen köy klavuz istemez.
    Bu yüzden symbianda kalacağım ,daha sonra n9 un fiyatı düştüğü zaman ona geçiş yapacağım.Meego benim gözümde androidden çok daha üstündür.Varsın olsun uygulama az olsun.




    Not :Bu konu c701 in konusudur.Burada ilerleyen zamanlarda kullanıcıların telefonlarla ilgili yorumları olacak.Bu gereksiz tartışmayı burada sürüdürüp konuyu kirletmeyelim.Android ile ilgili artık bu konuda birşey yazmayacağım.Sanada tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 3 Aralık 2011; 16:06:40 >




  • Görücüye çıkmış tabiki şimdilik vodafone ile
    Eksileri kağıt üzerindeki;amoled değil,tft lcd,otofocus yok,wifi yok,yeni olmasına rağmen hdmı çıkış yok gibi şimdilik en göze çarpanları bunlar bence
     [ Nokia 701 { Belle FP2 - 1.3 GHz | 3.5' nHD IPS-LCD | 8MP - 720p | 8GB | NFC ]


     [ Nokia 701 { Belle FP2 - 1.3 GHz | 3.5' nHD IPS-LCD | 8MP - 720p | 8GB | NFC ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 5 Aralık 2011; 14:34:13 >




  • İdeal bit telefona benziyor. fiyat biraz daha uygun olsaydı keşke 800 gibi filan ama donanım olarak 1.000 yide hakeden bir telefon. boyutları filadna çok ideal. ben 3.5 inc ten büyük telefonları hiç sevmiyorum. cebidnen çıkartırken yanında biri varsa irkiliyor resmen.. Eline bile sığdıramıyosun. Boyutlarıyla donanımıyla gayet hoş bir telefon. Tabi kullananlardan negatif özelliklerinide duymak lazım. Mesela şarjı ne alemde acaba. şarjı ortalama bir kullanımla 2 gün gideri olsa gayet iyi olurdu. Malum akıllı telefonların 3g özelliğini filan kullanmaya gelmiyor ki.. şarjı yüzünden bence internet telfonun en önemli ve en can alıcı özelliği olan 3g özelliğini kullanamayınca ortaya aslında saçma bir durum çıkıyor. Şarjı iyi gidiyorsa ben şansen alabilirim. Ayrıca bende androidin abartıldığını düşünenlerdenim. Nokianın işletim sistemide bence telefonun potansiyelini rahatlıkla değerlendirebilinecek bir sistem. olaya böyle bakmak lazım.




  • Arkadaşlar bırakın bu batmış firmanın çöp ürünlerini.Piyasada okadar seçenek mevcutken paranızı çöpe atmayın.Ben sony ericsson neo kullanıyorum ben ve kullanan tüm tanıdıklarım çok memnun.İllaki onu yada şunu alın demiyorum gidin araştırın elinize bir androit telefon alın inceleyin farkı görün.Şarjı bir gün gidiyormuş gitsina bi gece yatarken şarja koyarım olur biter.Çokta zor bişi değil.
  • 1000tlye yakın..gene alınmaz bu..alternatifleri daha iyi....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertbenzerli

    Arkadaşlar bırakın bu batmış firmanın çöp ürünlerini.Piyasada okadar seçenek mevcutken paranızı çöpe atmayın.Ben sony ericsson neo kullanıyorum ben ve kullanan tüm tanıdıklarım çok memnun.İllaki onu yada şunu alın demiyorum gidin araştırın elinize bir androit telefon alın inceleyin farkı görün.Şarjı bir gün gidiyormuş gitsina bi gece yatarken şarja koyarım olur biter.Çokta zor bişi değil.

    Arkadaşım nokia batmadı sony ericsson battı, imaj tazelemek için adındaki ericsson gitti... Android diye övdüğünüz o işletim sisteminin de bir tek uygulama seçenekleri iyi onun dışında çöp... Biri bana cahil demiş android e çöp dedim diye... İşin aslını bilmeden popüler kültürün dayatmalarını koşa koşa gidip alan cahil dir... Herkes alıyor diye bir şeye iyi veya kaliteli denmez...




  • bu ne yaaa...1000 tl...yuhh diyorum nokia yuhhh...

    max. 400-500 tl edecek teli 1000 liraya satıyorsun ya yazık...
  • Dostum sony ericsson batmadı sadece ericssonun patent haklarını sony satın aldı.Nokia nın battığını tüm teknoloji haber siteleri sürekli dile getiriyor.Romanyada ki fabrikası kapandı.fabrikanın malzemelerini bile romanyadan çıkartamadılar.Tamam nokia yı sevebilirsin ama bu telefone 900 lira vericek adama helal olsun diyorum.Kuzenim de c5-03 var içinde normal exe virüsü girmiş tel hafıza kartına görmüyordu.Daha da bir sürü eften püften sorunu var.
  • Wifi var bunda arkadaşım...

    quote:

    Orijinalden alıntı: baybarut

    Görücüye çıkmış tabiki şimdilik vodafone ile
    Eksileri kağıt üzerindeki;amoled değil,tft lcd,otofocus yok,wifi yok,yeni olmasına rağmen hdmı çıkış yok gibi şimdilik en göze çarpanları bunlar bence

  • android sistemleri symbiana karşı acımasızca savunanları -> mercedesle bmw'yi karşılaştıran çocukların laf yetiştirmesine benzetiyorum,
  • Tahminim vodafone ile çıktığı için bu kadar pahalı aynısını lg e900 yani optimus 7 içinde yaptılar...

    lg optimus 7 yurtdışında 250 euro olan bir telefon vodafone kaça veriyor 1250 civarında...şimdi bu 250 euroya gümrüğü geçirin tüm vergileri bindirin hatta fazla bindirin en fazla 1000 tl yapar o da abartı olur ama olsun biz fazla fazla vergi koyalım...kalan 250 lirada vodafone ayakbastı parası sanırım...üstelik sözleşmeli alırsan vay haline vay ::D bir de telefon faturası ödeyeceksin call center gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bohakk

    bu ne yaaa...1000 tl...yuhh diyorum nokia yuhhh...

    max. 400-500 tl edecek teli 1000 liraya satıyorsun ya yazık...

    Fiyat cok pahali ama boylesine donanima sahip yeni bir tel icinde 500tl cok komik bir rakam olurdu.Mantikli cikis fiyati TR de bu dolar kuruyla donanimsal ozelliklerinide gozonune alirsak 700TL dir.500TL olarak ciksaydi kimse baska bir tele bakmazdi zaten

    Umarim lg kf700 gibi bir ucuzluk yaparlar bundada.Zamaninda 700TL lik telefon ellerinde kalinca bimekslerde bolcana kf700 u 350TL den sattilar halada kullaniyorum 3 yili doldu.701 de 1000TL den sizin dediginiz gibi bu fiyatla ellerinde kalacagi icin umarim 500TL ye inerde bizde kaliteli bir teli uygun fiyata alabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge

    tamda 700 modelini almaya hazırlanıyordum arkadaşın sar değerleri uyarısını farkettim, bu sar değerine önem vermek gerekiyor mu ?
    700 modelinde sanırım antensiz(kulaklık kullanmadan) radyoda dinlenebiliyor.

    sar değerleri :
    Nokia 701 -> 0.69
    nokia 700 -> 1.43
    Nokia 603 -> 0.98




    Değer yanlış Nokia 701'in sar değeri 1.08 W/kg
  • siz alışmışsınız yüksek fiyatlara telefonun gerçek fiyatını söyleyince komik oldu dimi
  • Nasıl acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umit

    quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge

    tamda 700 modelini almaya hazırlanıyordum arkadaşın sar değerleri uyarısını farkettim, bu sar değerine önem vermek gerekiyor mu ?
    700 modelinde sanırım antensiz(kulaklık kullanmadan) radyoda dinlenebiliyor.

    sar değerleri :
    Nokia 701 -> 0.69
    nokia 700 -> 1.43
    Nokia 603 -> 0.98




    Değer yanlış Nokia 701'in sar değeri 1.08 W/kg

    nokianın (http://sar.nokia.com/sar/index.jsp) sitesinden bakmıştım , 0.69 değerini değiştirmişler arkadaşım.
  • Evvvettt beyler bayanlar,
    az önce itibariyle nokia bayisinde telefonu inceleme ve c7 ile bizzati kıyaslama yapma şansını yakaladım be biraz cıncık cıncık ettim mamülü...
    Herneyse ilk görüşüm çoğu ark.ında dediği gibi C7'den hiçbir farkı olmadığı bende ilk başlarda aynı şeyleri düşündüm sonradan dedimki nokiadır yapmıştır bir fark dedim ve bi bakarım ne görürüm dersiniz arkadaş o kadar şey koymuşlar tele WiFi yok...başlarda bende çok savunurdum bu 701i ve nokiayı ancak bi anda soğudum heleki satış fiyatını duyunca 949TL dediler bana iyicene soğudum...Valla şuanda bnm için Nokia701e rağmen hatta ve hatta N9da çıksa bile alınabilitesi en yüksek telefon nokia c7dir diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj.trust.06

    Evvvettt beyler bayanlar,
    az önce itibariyle nokia bayisinde telefonu inceleme ve c7 ile bizzati kıyaslama yapma şansını yakaladım be biraz cıncık cıncık ettim mamülü...
    Herneyse ilk görüşüm çoğu ark.ında dediği gibi C7'den hiçbir farkı olmadığı bende ilk başlarda aynı şeyleri düşündüm sonradan dedimki nokiadır yapmıştır bir fark dedim ve bi bakarım ne görürüm dersiniz arkadaş o kadar şey koymuşlar tele WiFi yok...başlarda bende çok savunurdum bu 701i ve nokiayı ancak bi anda soğudum heleki satış fiyatını duyunca 949TL dediler bana iyicene soğudum...Valla şuanda bnm için Nokia701e rağmen hatta ve hatta N9da çıksa bile alınabilitesi en yüksek telefon nokia c7dir diyebilirim.

    Bağlantı
    Bluetooth 3.0
    Yüksek Hızlı USB 2.0 (mikro USB konnektör)
    Mikro USB konnektörü ve şarjı
    2 mm şarj cihazı konnektörü
    TV çıkışı desteğine sahip 3,5 mm AV konnektörü
    NFC
    WLAN
    A-GPS
    FM transmitter

    nokianın sitesinde 701 in bağlantı özellikleri içinde yazıyor var




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.