Şimdi Ara

★★★ Battlefield 3 Optimizasyon Rehberi ★★★

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
4
Favori
10.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ★★★ Battlefield 3 Optimizasyon Rehberi ★★★

Battlefield 3 ten daha yüksek performans almak için bir kaç ufak ipucumuz olacak

BF3te bc2gibi settings.ini notdefteri yok. Değerleri konsola girmeniz gerekiyor. Bunun için ESC tuşunun altındaki é işaretine basıp değer gireceksiniz.

★ Fraps kullanmıyorsanız ve oyunda kaç FPS aldığınızı merak ediyorsanız;

Render.DrawFps 1 komutunu konsola girin. ( Aktif olmazsa Render.DrawFps True deneyin)

★ Oyunlarda stutter sorunu ile karşılaşıyorsanız BC2de olduğu gibi bir Ahead Render Lmit ayarı mevcut.

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0 değerini girin Oyunun daha akıcı olmasını sağlar.

★ Oyunda gölge ayarları için

WorldRender.SpotlightShadowmapEnable 0 değerini girin. Performans artacaktır.

★ Mutlaka BF3.exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler bölümünden yukarıda uyumluluk kısmına gelip " Görsel temaları devredışı bırak" ve "Masaüstü oluşturmayı devredışı bırak" işaretleyip kaydedin.

Oyun esnasında Win7 Aeroyu kapatıp ekran kartının gereksiz gere bellek harcamasını engelleyebilirsiniz.

★ Vsync kullanıyorsanız ve mouse lag yapıyor ise Trible buffering her zaman işe yaramıştır.

Renderdevice.triplebufferingenable true yapın, kapatmak için de true yerine false yapmanız yeterli.

hazırlayan [BFTurK] gogomogo düzenleyen [BFTurK] lmTURK

Not : Konu Sürekli Güncel Tutulacaktır Lütfen Eklenmesini İstediğiniz Çözüm Önerilerini Pm Atmaktan Çekinmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maknc -- 29 Ekim 2011; 13:19:41 >

• Eyvallah kardeşim bende bunu arıyordum
  • Çok teşekkürler,yararlı bilgiler olmuş.
  • Yararlı bilgiler elinize sağlık
  • güzel bilgiler saol eve gidince direk denicem,
    8800gts ekran kartım kaldırmaz kasar diye düşünüyordum betada olduğu gibi, gayet aktı oyun 1024 de,yalnız grafikler çok kötü oluyo o zamanda bende 1680 de oynuyorum kasmalar yapıyo ama bu verdiğin çözümlerle bi nebze olsun güzel olur umarım
  • ya bunları rage deki gibi bir cfg yapıp oyuna girincede exec bfconfig.cfg falan desek olmaz mı acaba =? Bir DENERMİSİN hocam ben dednedim ama olmadı.
  • bir tek derdim var contrastlık ayarı.
    ikide bir monitörü ayarlamaktan sıkıldım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YENİ AIRDROP $DOGS
    geçen yıl açıldı
    Tropico 5 Rehber
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben oyunun options menüsünden grafik ayarlarını ayarlamada sorun yaşıyorum acaba çözünürlük gibi değerleri konsoldan değiştirebilirmiyiz?
  • Güzel konu, Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guarre -- 28 Ekim 2011; 14:07:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

aero peek özelliğini her oyunu açtığınızda elinizle etkinleştirip devre dışı bırakmak zor gelebilir. O yüzden çalıştırdığınızda "aero peek" özelliğinin otomatik kapanmasını istediğiniz programa " sağ tık - özellikler - uyumluluk - masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak " ı devre dışı bırakırsanız büyük kolaylık olur...

Yukarıda o da var. Oyuna girdiğiniz zaman Aero devredışı oluyor, oyundan çıkınca tekrar aktif oluyor. Betada test ettim. Aero açıkken oyuna girildiği vakit fazladan 78mb vram tüketiyor ki memory leak sorunu var oyunda. Aeroyu kapatmak düşük vramli vga kartların bellek boşalım- dolum sırasındaki takılmaları en aza indirebilir. 1690mb vram kullanımı bile gördüm bu oyunda. Full hali nasıl bilmiyorum. Henüz ulaşmadı oyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

aero peek özelliğini her oyunu açtığınızda elinizle etkinleştirip devre dışı bırakmak zor gelebilir. O yüzden çalıştırdığınızda "aero peek" özelliğinin otomatik kapanmasını istediğiniz programa " sağ tık - özellikler - uyumluluk - masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak " ı devre dışı bırakırsanız büyük kolaylık olur...

Yukarıda o da var. Oyuna girdiğiniz zaman Aero devredışı oluyor, oyundan çıkınca tekrar aktif oluyor. Betada test ettim. Aero açıkken oyuna girildiği vakit fazladan 78mb vram tüketiyor ki memory leak sorunu var oyunda. Aeroyu kapatmak düşük vramli vga kartların bellek boşalım- dolum sırasındaki takılmaları en aza indirebilir. 1690mb vram kullanımı bile gördüm bu oyunda. Full hali nasıl bilmiyorum. Henüz ulaşmadı oyun.

farketmemişim :) kaldırdım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

Konunun baş mimari gogomogo 'da gelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: weatore

arkadaşlar ben oyunun options menüsünden grafik ayarlarını ayarlamada sorun yaşıyorum acaba çözünürlük gibi değerleri konsoldan değiştirebilirmiyiz?

çözünürlük değerleri girilmiyor diye biliyorum. BC2deki gibi FOV ayarları settings kısmından değişmiyorsa belgelerimdeki dosyayı notpad ile açıp değiştirebiliyorsunuz. Betada 80 FOV ile oynamıştım. Standartı 70.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 28 Ekim 2011; 15:00:23 >
  • Oyuna her girdiğimizde bu komutları girmek mi gerekicek?
  • ★ Mutlaka BF3.exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler bölümünden yukarıda uyumluluk kısmına gelip " Görsel temaları devredışı bırak" ve "Masaüstü oluşturmayı devredışı bırak" işaretleyip kaydedin.

Oyun esnasında Win7 Aeroyu kapatıp ekran kartının gereksiz gere bellek harcamasını engelleyebilirsiniz.

Bu Özellik belleği hafifletti birde oyun esnasında işlemci %100 tavan yapıyordu onuda UAC Sanallaştırması ile %60lara geriledi onuda tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

★ Mutlaka BF3.exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler bölümünden yukarıda uyumluluk kısmına gelip " Görsel temaları devredışı bırak" ve "Masaüstü oluşturmayı devredışı bırak" işaretleyip kaydedin.

Bu Özellik belleği hafifletti birde oyun esnasında işlemci %100 tavan yapıyordu onuda UAC Sanallaştırması ile %60lara geriledi onuda tavsiye ederim.

Uac sanallastirmasini biraz acarsaniz ilk mesaja eklim

• quote:

Orijinalden alıntı: maknc

quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

Uac sanallastirmasini biraz acarsaniz ilk mesaja eklim

Sanırım görev yöneticisinde bf3.exe'ye sağ tıklayıp uac sanallaştırmasını aktif etmekten bahsediyor.

• bir de buraya yazayım bakalım bilgisi olan varmı. oyun singleda hiç bir sorun oluşturmuyor. full ayarda oynyorum. multinin ise ilk 5 dakikası aynı şekilde hiç sorunsuz . taki o 5 dakika ggeçsin . oyun yavaş yavaş agırlaşma değil teklemeye başlıyor. ve gittikçe artıyor bu. yani oyun da ekran donuyor tekrar geliyor fareyi çevirdiğim an aynı şekilde ve bunun aralıkları gittikçe azalıyor . bir yerden sonra artık oynanmaz hale geliyor. yarım saat duramuyorum serverlarda . bu sorun en düşük ayardada en yüksek ayardada oluyor. ama low ayarda biraz daha oynanabilecek derecede azalıyor. yapmadığım şey kalmadı. windows dahi yeniden kuruldu ama nafile . sistem hd5850, q6600 3.5 ghz , 4g ddr2 ram . sürücü ise 11.10 v3 yüklü. sorun sürücüdenmi ramdenmi işlemcidenmi. oyundanmı. bu sorunu çözebilen günün 5 vaktine serpilmiş dua mekanizmasından kendine bir yer elde edecektir.

• Arkadaşlar bf serisini ilk kez onnuyorum oyun içi ss hangi tuşla alınıyor acaba
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.