Şimdi Ara

Tablet kullanımı gün bazında ortalama 90 dakika oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tablet kullanımı gün bazında ortalama 90 dakika oldu






    Apple'ın ilk iPad modelinin tanıtımı öncesi ve tanıtımının ertesinde tablet cihazlarının PC ve telefonlar kadar popüler olamayacağı pek çok otorite tarafından dile getiriliyordu. 




    Ancak bugün gelinen noktada tabletlerin PC'lerin pabucunu dama atıp atamayacağı tartışılır oldu. ABD'de yapılan bir araştırma tablet cihazlarının hayatımızda öncekinden daha fazla yer edineye başladığını gösteriyor.




    Analiz firmaları Pew Research Center ve The Economist Group tarafından yapılan araştırmaya göre tabletlerini günlük kullanan kişilerin yüzde 77'si ortalama 90 dakika vakit geçiriyor.




    Tablet sahiplerinin yüzde 11'i yetişkinlerden oluşuyor. Tablet cihazları ile en çok yapılan işlemler yüzde 54 ile epostaları kontrol etmek, yüzde 53 ile haber okumak, yüzde 30 ile oyun oynamak, yüzde 25 ile sosyal ağlara erişmek, yüzde 17 ile kitap okumak, yüzde 13 ile video izlemek.




    Pew ile BBC tarafından yapılan diğer bir araştırmaya göre ise tablet cihazları kullanıcılarını daha çok haber okuma konusunda teşvik ediyor. Kullanıcıların yüzde 30'u yeni haber kaynaklarına yöneldiklerini belirtirken, yüzde 42'si daha uzun süre haber okuduklarını belirtiyor. 




    Tablet sahiplerinin yüzde 14'ü ücretli dijital gazete okurken, yüzde 23'ü dijital abonelik hediyesi olan basılı gazete aboneliğini tercih ediyor. Yüzde 30'u ise farklı şekillerde dijital yayıncılığa abone oluyor.




    Tablet üzerinde haber okuyanların yüzde 40'ı bunu internet tarayıcısı üzerinden gerçekleştirirken yüzde 21'i farklı uygulamalarla haber okumayı tercih ediyor. Bu da yayıncıların daha çekici uygulamalara yönelmesi gerektiğini gösteriyor.

     

     








  • Ne Saçma Şeylerle Uğraşıyolar.
  • Benim de kullanimim daha cok haber ve kitap okuma seklinde...
    New York TImes , Wall Street Journal, Wired, National Geographic, Popular Science a uyeyim iPad uzerinden. Bunun disinda Flipboard, Pulse, Instapaper gibi uygulamalardan ve web browserdan da haber okuyorum elbette...
    Browser daki reader ozelligini pek kimse bilmiyor sanirim, ama okumak icin mukemmel bir ozellik.

    Bu sebepten dolayi da iPad de tek istedigim sey retina display, cunku hakikaten retina display okumak icin mukemmel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 27 Ekim 2011; 16:40:27 >
  • Saçma dediğin şey şirketlerin ilerde yönelecekleri ve ağırlık vermeyi düşündüğü sektörü belirliyor.

    Bir yerde netbook'a ilgi azalırsa ve tablete artarsa, bir üretici bu araştırmalar sonucu tablet pc ye yönelecektir.


    Ezbere konuşmayalım.

    @Centauri sence retina display İPad 3'te olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 27 Ekim 2011; 10:46:14 >
  • netbooka ilgi azalmış durumda zaten şuan. dünya çapında 2011 Q2 satış verilerine bakılırsa tabletler netbookları en az 2'ye katlamış. Netbook zaten geçici bir ara segmentti. Yakın gelecekte yokolmaya mahkum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 27 Ekim 2011; 14:03:44 >
  • Olması gerek bu,insanları bir yerlere bağımlı kılmayacak,kolay taşınabilecek.Otobüs,metro,tramvay gibi ulaşım araçlarında ayakta tek elle kitap,gazete okumak gayet alınabilir aletler yapıyor tabletleri.Netbookları ilk çıktıklarında da benimseyememiştim,etrafımda da 1-2 kişi de gördüm zaten.Gelecek tablet,akıllı telefon ve akıllı telefon tablet arası cihazlarda olacak.
  • Tabletin nesi sacma arkadas? Bana da bilgisayar sacma gelmeye basladi. Bilgisayari genellikle internet icin kullaniyorum, sosyal medya ve internet haberleri icin kullaniyorum.

    Bunu hafif dergi kadar bir aletle ve istedigim her hangi bir oturma ya da yatma pozisyonu ile yapmayi tercih ederim. Genel anlamda bilgisayarda yaptigim her seyi cep telefonumdan yapabiliyorum. Su an 3 metre otemde bilgisayar olsa da cep telefonu kullanmayi tercih ediyorum mesela. Tablet almak benim orta vadeli planlarimdan birini olusturuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Saçma dediğin şey şirketlerin ilerde yönelecekleri ve ağırlık vermeyi düşündüğü sektörü belirliyor.

    Bir yerde netbook'a ilgi azalırsa ve tablete artarsa, bir üretici bu araştırmalar sonucu tablet pc ye yönelecektir.


    Ezbere konuşmayalım.

    @Centauri sence retina display İPad 3'te olur mu ?



    2048 * 1536 cozunurlukte 9.7 inc IPS ekran yapip 10 saat pil omrunu korumak muhtemelen cok zor oldugundan iPad2 de bunu yapmadilar. Apple'in bir huyudur, ana hedefler ve fikirler belirler, o hedef ve fikirlerden azicik saptiracak bir ozelligi bile eklemez urunlerine.Mesela ben retina display ve 8 saat pil omrune raziyim, ama Apple tableti kolay ve rahat kullanilan, kablosuz ortamda calisan, ultra-tasinabilir bir cihaz olarak tanimlamis durumda, bu yuzden kablo baglama ihtiyacini minimuma indirmek kullanimin akiciligindan en ufak bir taviz vermemek amacinda. USB, SD kart giris cikislarinin olmamasi, flash olmamasi zaten bu sebepten, kullaniciyi kablolu ortamin veya bir yere bagli ortamin disina itmek, sade ve temiz bir kullanici deneyimi saglamak. Pil omrunden taviz verilmemesi de bu sebepten, deolayisiyla retina display a gecilmemesi de bu sebeptendi.

    Ancak soyle bir iPhone 4s ve iPad2 ye bakarsaniz gercekten performanslarinin bundan sonra artmasina normal sartlarda hic gerek yok.
    Ama Apple'in A6 islemciler uzerinde haril haril calistigi haberlerini aliyoruz. Apple'in A6 uzerinde 1000 kisilik ekip calistirmasinin 3 nedeni olabilir bence:

    1- iPad 3 te Retina display.. 2048 * 1536 cozunruluk destekleyip inceligi koruyup 10 saat pil omru sunmak icin cok cok buyuk calisma yapmak gerekiyor ve sanirim A6 nin ana amaclarindan birisi bu olacak.

    2- Bunun disinda benim tahminim onumuzdeki yillarda Apple iOS calistiran A6 veya A7 bir notebook(netbook)la cikip ortaligi kasip kavuracak. Muhtemelen thunderbolt, kulaklik ve sarjdan baska hicbir giris cikisi olmayan, 12-13 saatten daha uzun pil omru veren, ve AppStore, iCloud, iTunes a bagli kapali sistemi olan babaannelerimizin bile kullanabilecegi bir cihaz olacak.

    3- Televizyon. Apple muhtemelen iCloud a bagli ve uzerinde Siri de calisan bir televizyon gelsitirecek. Su an TV deneyimi berbat; TV kumandasi, yok turkiyedeysieniz bi de digiturk kumandasi, buradaysaniz kablolu tv kumandasi, ses sistemi kumandasi bilmemne ugrasiyorsunuz durmadan ve en ufaka ayar icin 3 menu alta gidiyorsunuz filan.. Gercekten TV arayuzu su an berbat.
    Peki Apple ne yapabilir? Uzerinde iOS calisan, Mukemmel arayuze sahip, uzerinde Siri olan bu sayede 'Star'i ac' 'Su diziyi i ac' vs seklinde cok kolay iletisim kurabileceginiz, tum film ve dizilerinize iCoud araciligiyla ulasabilen, internet uzerinde calisan, TV dunyasinda devrim yaratabilecek birsey bekliyorum Apple'dan. TV kanallari App seklinde olabilir, bunun disinda elbette iTunes store ve App store olacaktir. Ve hemen arkasindan Apple'in yeni TV sinin dandik kopyalarinin cikmasini bekliyorum. Steve Jobs un hayatini anlatan kitapta Steve Jobs un bizzat bundan sonra el atmak istedigi endustrinin TV oldugu yaziyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 27 Ekim 2011; 17:07:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.