Şimdi Ara

i7 950 Yük Altında 84 Derece !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

i7 950 3.07 Ghz işlemciyi 3.7 Ghz Overlock ile kullanıyorum.. Epeydir bakmıyordum değerlere bugün yük altında baktım İşlemci 80-84 derece sıcaklığında geziyor. bu değerler normal mi ? daha önce baktığımda sanki böyle değildi..

Sunbeam Contact Freezer İşlemci soğutucu kullanıyorum.. Acaba macun değiştirme zamanı mı geldi ?

Sistem boştayken işlemci 37-38 derece..

• yok hocam hiç normal deil 50 derece ve yukarısı sakat. 60 üzeri daha satak 70 ve üstü çok sakat 80 üstü fail.
  • Aman diyim bi kontrol et gitmesin işlemci ( gerçi bişi olmaz benim i3 380m 85'te sürekli :D boştaken 45 derece :D )
  • Sorun neden kaynaklı olabilir ? Fan 1800 RPM'de (maximum'da) dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by__metallica

Sorun neden kaynaklı olabilir ? Fan 1800 RPM'de (maximum'da) dönüyor.

Klasik olacak ama macun ne alemde?
  • quote:

Sorun neden kaynaklı olabilir ? Fan 1800 RPM'de (maximum'da) dönüyor.

hocam bunun 3 nedeni olabilir

1. neden fan döndüğüne göre soğutucu blok yerinden oynamış olabilir.

2. neden soğutucu blokla işlemci arasına ya macun sürülmemiştir yada oynamadan dolayı macun görevini yitirmiştir.

3. neden benim başıma geldi arkadaşın pc de adam ne macun sürmüş nede soğutucu bloğun altındaki plastiği çıkarmış öle takmış bloğu. böle bir durumda olabilir.

• 3. neden benim başıma geldi arkadaşın pc de adam ne macun sürmüş nede soğutucu bloğun altındaki plastiği çıkarmış öle takmış bloğu. böle bir durumda olabilir.

ne kadar gerizekalı insanlar var ya :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: EasyBell

3. neden benim başıma geldi arkadaşın pc de adam ne macun sürmüş nede soğutucu bloğun altındaki plastiği çıkarmış öle takmış bloğu. böle bir durumda olabilir.

sormayın ya adama sorsan 20 yıldır bu işi yapıyorum der.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RAPTOR_

Orijinalden alıntı: EasyBell

sormayın ya adama sorsan 20 yıldır bu işi yapıyorum der.

Alıntıları Göster
    Plastik eriyince koku yapmamışmı :D allah korusun yangın bile çıkartır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 26 Ekim 2011; 16:36:51 >
  • Ben 98 derece gördüm i7 950lyle birşey olmadı. Tırsmayın. Ama 80 üstü kullanmak iyi değil tabiki.
    Macunu yenileyin geçer. Geçmezse blok yerinden oynamıştır.Söküp iyice oturtun yine olmadı yeni soğutucu alın.
  • i7 870 % 100 Yük altında max. 63 derece oluyor benimki.
  • Bende RAM'leri 1066 MHZ den 1333 ve 1600 çıkardığımda cpu boşta 50 Derece falan oluyordu bende 1066 mhz de sabitledim bir daha da

oynamadım istersen birde RAM hızlarına bak eğer yüksekse default değerine getir birde öyle bak cpu sıcaklığına
  • En fazla 65c olmalıydı phenom x4 955 3.9da 70c geçmiyor ?
  • İşlemci Fanını ve işlemciyi komple söküp temizledim. Fanın yapraklarının arası epey toz olmuş hatta katılaşmış bazı yerler o kadar yoğun yani. Macunda tamamen tükenmiş yüzeyindeki..

Şimdi tekrar termal macun sürüp taktım..

Önceki değerler :

Boşta : 38-40 Derece

%100 Yük Altında : 80-84 Derece

Şimdi

Boşta : 22 Derece

Yük Altında : 51-52 Derece
  • quote:

İşlemci Fanını ve işlemciyi komple söküp temizledim. Fanın yapraklarının arası epey toz olmuş hatta katılaşmış bazı yerler o kadar yoğun yani. Macunda tamamen tükenmiş yüzeyindeki..

Şimdi tekrar termal macun sürüp taktım..

Önceki değerler :

Boşta : 38-40 Derece

%100 Yük Altında : 80-84 Derece

Şimdi

Boşta : 22 Derece

Yük Altında : 51-52 Derece

ha şöyle ya normale dönmüş
  • yük altında 70 75 ten yukarısı zararlı.
  • Tama sicaklik fazla da, 50 yukarisi sakat falan yazan arkadaslar da bayagi abartmis durumu70 üstü pek kullanmamak lazima ama bence 75 bir nevi esik olmali72 falan sanirim sandy bridge islemciler icin dikkat edilmesi gereken max sicaklik (tabi bence sürekli bu sicakliklarda kullanim icin bunu söylemislerdir yoksa 72 o.c. olmus bir islemci icin asiri abarti sayilmaz), sizin islemcinizde bunun daha yüksek olacagini düsünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.