Şimdi Ara

2010 Otomatik elegant (benzinli) hakkında bilgi ihtiyacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    Öncelikle keyifl forumlar ve merhaba. Geçen hafta 2010 model siyah tam otomatik (MMT değil) elegant auris aldım. Araç hakkında hiçbir bilgim yok. Ne yazık ki kullanım kitapçığı da mevcut değil. Aynı arabadan kullanan forumdaşlardan bilgi bekliyorum. Araç dik yokuşlarda geri kaydırıyor, bu sorun sadece mmt'lerde var biliyordum. Birde sert frenajda bir ses geliyor (hafif bir ötme sesi gibi) sebebi ne olabilir? Aracın özellikleri ve kullanımı konusunda yardımcı olacak bir arkadaş var mı? Mesela aynalar manuel mi katlanıyor gibi bilgilere de ihtiyaç duyuyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • Öncelikle kullanım klavuzunu herhangi bir Toyota Plazadan satın alabilirsiniz. Sorularınıza gelince araç sadece tam otomatik şanzımanlı ve Hill Holder vb. yokuş destek sistemlerine sahip değil. Tam otm. şanzıman belli bir seviyeye kadar aracı tutar ama fazlasında araç geri kaçabilir. Yüksek dozajlı frende tiz bir sesin gelmesi normal o abs devreye girmeden önceki son seviyede olduğunuzu bundan sonra abs nin devreye gireceği uyarısıdır. Araç makyajlı kasa ise otomatik katlanır değilse manuel katlanır. Ya da ayna ayar düğmesi olan yerde L-R seçiminin yanında ayna katlama düğmesi varsa otomatiktir.
  • Kerrrems arkadaşım,
    Bilgiler çok faydalı oldu. Teşekkürler...
    D,3,2 ve L konumlarının kullanımı ve shift lock düğmesi hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • Arkadaşım aracın hayırlı olsun. Yanlız otomatik viteste bende yokuşta durdum ve denedim. Cok uzun süre kalırsan hafif geri kayıyor ama bu normal. Ama diğer otomatikler gibi. Bir anarmallık gözükmüyor. Viteslerde 3 vites , vitesleri 1-2-3 arasında ayarlıyor. 4 vitese cıkmıyor. D ile giderken yokuşta 3 e aldım. Araca devir kazandırdı.
    2 vites konumunda vitesleri 1 ve 2 vitesler arasında değişmesini sağlıyor. Daha hızlı gidersen zaten araba bağırıyor. Dik yokuşlarda falan kullanılıyordur.
    L konumu yok dik yokuşlarda yüklü iken bu vites konumu kullanılır.
    Yanlız sift düğmesi ne zaman devreye giriyor anlamadım. Basıyorum birşey olmuyor. Kitapcığa bakacağım.

    Bir depo ile kac km yaptın. Ben şimdilik yarım depo ile 300 km oldu. Bu hafta sonu herhalde bir depo bitmiş olur. Forumlarda arkadaşlar 600 km ve üzeri giddersin diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.