Şimdi Ara

Sony'nin kişisel 3D görüntüleyicisi İngiltere pazarına giriş yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony'nin kişisel 3D görüntüleyicisi İngiltere pazarına giriş yaptı






    İlk kez IFA 2011 tüketici elektroniği fuarında görücüye çıkan kişisel 3D görüntüleyicisi HMZ-T1 modelinin ön incelemesi editörümüz Erdi Özüağ tarafından sizlere sunulmuştu. 




    Bir gözlük konsepti içerisinde hazırlanan model iki adet 0.7 inçlik 1280 x 720 OLED ekran barındırıyor. 45 derecelik açıyla her iki göze ayrı ayrı görüntü gönderen cihaz böylece 3D tecrübesini kullanıcılara sunuyor.




    PS3 veya Blu-ray oynatıcılara bağlanabilen cihaz gömülü surround ses sistemiyle 25m mesafeden 750 inçlik bir sinema perdesine bakıyormuşsunuz hissi uyandırıyor.




    11 Kasım'da ABD pazarına beklenen model İngiltere pazarına daha erken girdi. Bugünden itibaren Harrods perakende mağazaları 800£ (~1276$) fiyat etiketiyle sınırlı sayıda HMZ-T1 modelinin satışına başladı. Kısa süre sonra Sony mağazalarında da cihazın satışına başlanacak.

     

    Ürünün inceleme videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

     

     








  • 0.7 inclik Hd Oled ha! Demekki oledler bu kadar şıkıştırılabiliyor. Sanırım Retina dipslay rekoru kırıldı.
  • O fiyata 10 yıl boyunca çıkacak tüm 3d filmlere giderim :)
  • cihaz gömülü surround ses sistemiyle 25m mesafeden 750 inçlik bir sinema perdesine bakıyormuşsunuz hissi uyandırıyor.***
    750 inç :OO hay maşşallah
  • biraz pahalı geldi yaa =((
  • 0.7 inçlik alana 1280x720 çözünürlükte bir oled ekran konabiliyorsa samsungun telefonlar için 4"lik bir ekrana böyle bir çözünürlük koymaması nasıl açıklanabilir. Neyin nazını yapıyor bu samsung? telefonları büyüte büyüte cep telefonu olmaktan çıkarıp tablete dönüştüreceğine az daha ufaltsında daha taşınabilir bir boyutta yüksek çözünürlük sunma geyretine girsin. sony gibi firmalar istedikten sonra yapabiliyorsa, dünyada bu ekranların uzmanı olan samsung hayli hayli üretebilir. Hiç üretemiyorum ayaklarına yatmasın bence, bunun adı elindeki teknolojiyi zamana yayarak vermek ve geliri sürekli kılmaktan başka birşey değildir.
  • Bunda istiyorum...
  • 1276 dolar...

    +18 kadeve...

    2750 civarı birşey yapıyor sanırım.. çok sanki :)
  • herkes 0.7 inç e o çözünürlüğün sığdırılmasından bahsedip telefon üreticilerine vermiş veriştirmiş fakat unutmamak gerekn birkaç şey var.

    1- telefon ekranlarında öyle bir çözünürlük olsa insan gözünün onu algılayabileceğinimi sanıyorsunuz? (gözlük şeklindeki ekran adı üstünde göze 0 mesafede bütün görüş alanını kapsıyor) telefonları gözümüze 10 cm mesafeden tutup baktığımızı bile varsaysak algılayabileceğimiz mx çözünürlük burda bahsedilen çözünürlüğün 4te biri civarıdır.

    2- telefon ekranlarında öye bir çözünürlük olsa telefonlardaki 4 inçlik ekranı yönetmek başlı başına bir gpu gerektirecekti. burda şarj sıcaklık vs gibi etkenlere hiç girmiyorum bile.

    3- telefon ekranlarında öyle bir çözünürlük olsaydı internette gezerken gördüğümüz standart bir 640x480 lik resim ekranda gözükmeyecek kadar küçük olacaktı.

    yani piksel sıkıştırmadaki sorun asla ve asla teknik değildir. günümüzdeki nanoteknoloji ile sony nin ürettiği gözlüklerden kat ve kat yüksek çöünürlüklere dahi ulaşılabilir ama bu insan gözü için bir önem teşkil etmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner.b -- 23 Ekim 2011; 23:05:54 >




  • Hesaplamalarıma göre "Doğan görünümlü Şahin'imi" satarsam alabiliyorum bundan 1 tane..
  • Neyse PS3 ile tadına bakamıyacağız ama PS4 alırken yanına bir tane de bundan eklenebilir ;)
  • Şu insan gözünün algılayabildikleriyle ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum;

    "İnsan gözünün algılayabildiği" ifadesi bazı konularda biraz aldatıcı oluyor. Tam anlamıyla insan gözü ile ekran arasındaki iletişimin mükemmelleşmesi noktasında algılama parametresi tek başı yeterli değildir.

    Şöyle ki

    * İnsan gözü saniyede 25 fpsden üstünü hareketli olarak algılar, fakat bu sadece insanın bunları tane tane resim olarak algılamayacağı anlamına gelir. Demek istediğim Örneğin İnsan 450 fps ile 53 fps arasındaki akıcılık farkını hisseder...

    * Aynı şekilde insan belirli bir çözünürlükten sonrasını (326 ppi idi sanırsam) ayırt edemez derken aslında anlatılmak istenen insanların artık pikselleri ayırt edemeyeceğidir. Yoksa örneğin 1920x1200 ile 19200x12000 arasında yine bir kalite farkı vardır ve insan gözü pikselleri ayırt edemesede bu farkı ayırt eder. Bu noktada ayırt edici şey için kabaca şöyle bir varsayımda bulunabiliriz. 1920x1200 çözünürlükteki ekranda bir piksel (örneğin 16 milyon renk ile sınırlı ise) ile yapılabilecekler, 19200x12000 çözünürlükte 100 piksel ile yapılacaktır. 100 piksel 16 milyon renk derinliğinde daha anlamlı renkler ve daha iyi bir alising denen zımbırtı ayarı yapacaktır falan filan cart curt.... Ben bu işin uzmanı değilim bilen arkadaşlar var ayrıntısını anlatsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 24 Ekim 2011; 12:16:20 >




  • Söylemeyi unuttum komuyla ilgili ;

    * Kişisel bilgisiyar

    * cep telefonu

    * ipod

    * Bence bundan sonraki devrim bu cihazlar olacaktır, biraz ufuk genişletip olabilecek geleceğe bakılırsa en gerçekçi ilerleyen içine 3d, oyun vb şeyleri sokabilen cihaz kanımca budur... Bu cihazlar playstation kavramını piyasadan silebilir kinect , wii mii kalmaz piyasada etkileşimin kralı yapılır... ilerde daha compact bir yapıya bürünür vs vs..
  • Oyuncak dahil değilse pahalı
  • arkadaşlar bu kadar gözümüze yakın bir ekranın yayacağı ışık gözümüze zarar vermez mi? buna karşı bir tedbir düşünmüşler midir? ayrıca benim gibi dört göz ve ileri derecede miyoplar bunu nasıl kullanıcak? numaralı gözler için bir ayar düşünülmüş mü? bilgisi olan var mı bu konularda?
  • üretim maliyeti o fiyatın 4/1 i bile değildir herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    0.7 inçlik alana 1280x720 çözünürlükte bir oled ekran konabiliyorsa samsungun telefonlar için 4"lik bir ekrana böyle bir çözünürlük koymaması nasıl açıklanabilir. Neyin nazını yapıyor bu samsung? telefonları büyüte büyüte cep telefonu olmaktan çıkarıp tablete dönüştüreceğine az daha ufaltsında daha taşınabilir bir boyutta yüksek çözünürlük sunma geyretine girsin. sony gibi firmalar istedikten sonra yapabiliyorsa, dünyada bu ekranların uzmanı olan samsung hayli hayli üretebilir. Hiç üretemiyorum ayaklarına yatmasın bence, bunun adı elindeki teknolojiyi zamana yayarak vermek ve geliri sürekli kılmaktan başka birşey değildir.

    ben zaten sizin cep telefonlarının ekranı 0,7 inç olsun full hd çözünürlük barındırsın diye bir talebinizin olduğunu söylemedim. telefon ekranlarının çözünürlüğünün teknoloji ile olan (olmayan) alakasını yazdığınız mesaja birebir cevap vererek açıkadım

    0.7 inçlik alana 1280x720 çözünürlükte bir oled ekran konabiliyorsa samsungun telefonlar için 4"lik bir ekrana böyle bir çözünürlük koymaması nasıl açıklanabilir

    demişsiniz insan gözü algısı vs anlatıp açıklamışım

    telefonları büyüte büyüte cep telefonu olmaktan çıkarıp tablete dönüştüreceğine az daha ufaltsında daha taşınabilir bir boyutta yüksek çözünürlük sunma geyretine girsin.

    demişsiniz telefon boyutlarının büyük olma nedeninin ekranların küçük üretilememesi OLMADIĞINI açıklamışım

    Hiç üretemiyorum ayaklarına yatmasın bence

    demişsiniz. öyle bir ayağa yatmadıklarını sadece üretme gereği duymadıklarını açıklamışım




  • 2100 ppi !
  • Eskiden 800x600 gözlükler yurtdışında 800$ civarında falndı, yerine kalitesine göre daha ucuzlarıda vardı daha düşük çözünürlüklü olanları da ama o zman LCD veya plazmaların kalitesi düşüktü. Eve 1 tane geniş ekran tv almaktansa gözlük alıp pc den notebooktan tek başına izlemek ilginç olabiliyodu. Şimdi güzel görüntü veren yeterince büyük biçok tv. Mobilite olsa bile bu fiyata bence çok pahalı.

    Farklı markaların çok çok daha uygun fiyatlı olanları var, i-glasses 300$ civarına panel başına 922k pixel (o da 1280x720 oluyo sanırım ) çöz. olanları var mesela. Gerçi kaliteleri ne kadar fark eder fikrim yok denemeden bilemeyiz sanırm.
  • 3 tl lik anaglyp gözlükle yola devam(convert vs ile hersey ok )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.