Bildirim
AMD FX-4100 Bulldozer ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
farktan kastınız nedir? teknik olarak, kağıt üzerindeki farkları saymaya kalksak bu çok uzun sürer.bir kere arada mimari farkı var.mimaride ne tür farklılıklar olduğunu soruyorsanız biraz araştırma yapıp bulabilirsiniz.
sorunuz çok genel olmuş, biraz spesifik hale getirirseniz daha çok yardımcı olabiliriz._____________________________ -
Alınırmı alınmaz mı açısından ise sorun, x4 + oc ile uzun süre idare edebilmeniz lazım, oc miktarı çok fazla olmasa bile. BDlerin bence tek tavsiye edilebilir olanları FX-8120 veya 8150.
Hem i3 den hem phenom x4 den garanti geri kalıyor. BD nin en güçlü olduğu, FX 8150 nin i5 i geri bıraktığı yerlerde bile fx 4100 geri kalıyor. Ben kendi adıma, şu anki uygulamaları da düşünürsen x4 daha avantajlı seçim olur diyorum.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_fx4100_bulldozer&num=2
Burda da win testleri var:
http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/1_____________________________ Mess With us, and you will feel
A Pain so true yet so unreal
-
bende merak ediyorum arkadaslar bu işlemcinin incelemesi mevcut mu 955 ile arasında fiyat farkı pek az 955 yerine tercih edilebilir mi bu işlemci _____________________________ -
internette incelemesine rastlamadım ama bulldozerlerin genel performansına bakacak olursak iyi olduğunu sanmam. zaten iyi olsa bile bir donanımı çıkar çıkmaz almak mantıklı değil. üzerinden 1-2 revizyon geçmesini bekleyin derim. piyasadaki phenom işlemcilerin c3 revizyondan sonra ideal hızlarına kavuştuğunu unutmayalım.
şu an amd sistem kuracak kişiler için en mantıklı çözüm x4 955 ve AM3+ anakart ikilisi alıp bulldozerlerin yeni revizyonlarını veya buldozer 2 leri beklemek._____________________________ -
Hocam,
http://www.overclock.net/hardware-news/1146350-scali-amd-bulldozer-bsod-problems-amd.html
http://www.overclock.net/amd-cpus/1147403-bulldozer-bsod-amd-blames-cpu-updated.html
http://hardforum.com/showthread.php?t=1645506
Bazı oyunların FX işlemcilerle çalışmadığı, "blue screen of death" hatası meydana geldiği söyleniyor.
FX işlemciler için bir miktar daha beklemkte fayda var._____________________________
-
Çok güzel bir inceleme, diğer konuları da tavsiye ederim.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?276124-FX4100-gt-lt-955Be-Battle-of-the-X4%92s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinteR -- 23 Ekim 2011; 23:06:03 >_____________________________ -
FX-4100 955'e göre iyi bir seçim olabilir. Overclock yaparsanız. Neredeyse aynı performans. BSOD li işlemci düşme olasılığı çok az. O şansa bağlı. Ben olsam FX-4100 alırdım şu sıra ama 955 de alınır, tamamen size kalmış _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Sajuuk
FX-4100 955'e göre iyi bir seçim olabilir. Overclock yaparsanız. Neredeyse aynı performans. BSOD li işlemci düşme olasılığı çok az. O şansa bağlı. Ben olsam FX-4100 alırdım şu sıra ama 955 de alınır, tamamen size kalmış
şöyle bir durum var . FX4100ün gerçek 4 çekirdek olmadığı söyleniyor . 2 modul 4 threadten oluşuyor denildi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 24 Ekim 2011; 4:25:07 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Hirotaro
quote:
FX-4100 955'e göre iyi bir seçim olabilir. Overclock yaparsanız. Neredeyse aynı performans. BSOD li işlemci düşme olasılığı çok az. O şansa bağlı. Ben olsam FX-4100 alırdım şu sıra ama 955 de alınır, tamamen size kalmış
şöyle bir durum var . FX4100ün gerçek 4 çekirdek olmadığı söyleniyor . 2 modul 4 threadten oluşuyor denildi
Biraz daha acar misin?_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Naples
quote:
quote:
Biraz daha acar misin?
bunu amd bulldozer serisi işlemcileri ana konusundan daha net bir şekilde öğrenebilirsin zira , bende yeni öğrendim yoksa FX4100ü bende almayı planlıyordum_____________________________
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Biraz daha acar misin?
bunu amd bulldozer serisi işlemcileri ana konusundan daha net bir şekilde öğrenebilirsin zira , bende yeni öğrendim yoksa FX4100ü bende almayı planlıyordum
yanlış bilgilendirmeyelim insanları. 2 Modül, her modülde de 2 çekirdek var. Bulldozer tasarımı böyle. kısaca GERÇEK, DOĞAL 4 çekirdek._____________________________
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Biraz daha acar misin?
bunu amd bulldozer serisi işlemcileri ana konusundan daha net bir şekilde öğrenebilirsin zira , bende yeni öğrendim yoksa FX4100ü bende almayı planlıyordum
yanlış bilgilendirmeyelim insanları. 2 Modül, her modülde de 2 çekirdek var. Bulldozer tasarımı böyle. kısaca GERÇEK, DOĞAL 4 çekirdek.
Boyle olmasi performansi etkiliyor mu?_____________________________
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Biraz daha acar misin?
yanlış bilgilendirmeyelim insanları. 2 Modül, her modülde de 2 çekirdek var. Bulldozer tasarımı böyle. kısaca GERÇEK, DOĞAL 4 çekirdek.
4 modül = 8 çekirdek 8 modül = 16 çekirdek olması lazım ozaman ama malesef en üst seviye buldozerlerde 4 gerçek çekirdek var diğer çekirdek intelin pentium D serisi işlemcilerinde yaptığı gibi press çekirdektir. amd buldozer ile hiç birşey geliştirmedi aslında eski intel firmasına ait kokuşmuş bir teknelojiyi fırınlayıp allayıp pullayıp 128 bit kayar nokta ve bellek erişimi gömerek sunmak oldu.
4 çekirdek olan buldozerlerin içinde malesef 2 tane bağımsız çekirdek görünüyor. amd faka basmanında ötesinde ofsayt oldu artık b3 revüzyon kurtarmak gerçek 128 bit işlem mimarisi bir birinden bağımsız gerçek 8 çekirdek gerçek 64 bit mimari yonga kullanmasından geçiyor. bilndiği üzere buldozerler x86 modüller üzerinden geliştirildi ve x86 diye tanıtıldı sadece 64 bit komut uzantılarını destekliyor pentiumD serisindeki EMT 64 mimarisi gibi aynı.
64 bit mimariyi geliştiren amd firması buldozer grayder derken muz kabuğuna basmış gibi görünüyor. nerde o eski amd athlonlar hey gidi hey halen 3700+ soket 939 lar ile güncel oyun ve uygulamalar çalıştırılabiliyor buldozerlen bir am3 sistem performansı çok zor alınıyor._____________________________
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Biraz daha acar misin?
bulldozer konusunda bu tartışıldı ve FX4100 ün DOĞAL yani GERÇEK 4 çekirdek olmadığı söylendi . bunu söyleyen ben değilim . bende encoder işleri için FX4100 almayı planlıyordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 24 Ekim 2011; 19:34:08 >_____________________________
-
Öyle denmesinin nedeni Windows 7'nin bu modülleri intelin teknolojisi gibi görmesi, yani sanal çekirdek gibi. Böylece üstünde olsa da olmasa da performans kaybı oluyor tabiiki biraz. Ama bunu çok büyük bir kayıp olarak göremezsiniz. Ayrıca intelin efsane işlemcisi Q6600 de böyle bir tasarıma sahip.
Ayrıca bu modül teknolojisinin intelin HT (sanal çekirdek) ile alakası yok._____________________________ -
quote:
Öyle denmesinin nedeni Windows 7'nin bu modülleri intelin teknolojisi gibi görmesi, yani sanal çekirdek gibi. Böylece üstünde olsa da olmasa da performans kaybı oluyor tabiiki biraz. Ama bunu çok büyük bir kayıp olarak göremezsiniz. Ayrıca intelin efsane işlemcisi Q6600 de böyle bir tasarıma sahip.
Ayrıca bu modül teknolojisinin intelin HT (sanal çekirdek) ile alakası yok.
windows XP ne gibi görüyor ?_____________________________ -
ben de yeni işlemci olarak phenom x4 düşnüyordum. fx4100 ün güzel anakartlarla overclock videolarını ve fiyatını gördükten sonra biraz fikrim değişti. yukarda arkadaş ise phenomun c3 revizyonu demiş. o kafama takıldı? öyle bi revizyon için ne kadar süre geçer? bide unutmayalım fx4100ün phenom bir işlemciye göre mimarisini dikkate alırsak çok fazla artısı var. bi de beklersek fiyatların yükselme ihtimali. _____________________________ Asus Sabertooth P67 // Intel Core i5 2500K // Corsair Vengeance Pro DDR3-1866Mhz CL9 (4x2) 8 GB // EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 // Samsung 850 EVO 250GB SSD (OS) // OCZ Vertex 4 128 GB SSD // WD Cavier Black 1TB 7200 RPM 64 MB Cache // WD Green 1 TB 7200 RPM 32 MB Cache // BenQ ZOWIE XL2411 144Hz (24") // BenQ FP222W 60Hz (22") // HP x2301 60 Hz (23") // Corsair AX650 PSU // Corsair Obsidian 750D Case // Corsair Hydro H60 // Corsair K70 Lux Keyboard // Corsair M65 Pro RGB Mouse // Bose Companion 2 Series II // Sony SA-W2500 Subwoofer // Logitech G930 Headset // Sony MDR-XB600 Headphones// Logitech Attack 3 Joystick // Logitech F710 Gamepad // Logitech Driving Force GT // Everest DLK-T9S Gaming Keyboard // Steam Link // Steam Controller // Epiphone Les Paul 100 :) -
İster gerçek 4 çekirdek deyin ister 2 çekirdek 4 thread, AMD FX-4100 deki modül tasarımı normal 4 çekirdeğe göre performans dezavantajı getiriyor.
3.2 ghz'lik Phenom II x4 955 ile 3.6 ghz hızındaki FX-4100 aynı fiyattan satılıyor ve birkaç uygulamada FX-4100 daha iyi performans vermekle birlikte çoğunda Phenom II x4 955 daha iyi performans sergiliyor(link). Daha testleri görmeden zaten olay fiyatından anlaşılıyor. Yeni mimarinin normalde ghz başına daha fazla performans göstereceğini düşünürsek bir modülün tam anlamıyla 2 çekirdek performansı vermediği daha iyi anlaşılıyor.
FX-4100 30W daha az elektrik tükettiği için düşünülebilir ama ben bir tane 2. el X4 955 veya 965 alıp keyfime bakmayı düşünüyorum.
Edit: Vatan'dan Phenom II X2 565BE aldım. 3 çekirdeği açıldı, 4GHZ'de çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 28 Kasım 2011; 2:29:22 >_____________________________
-
'The older Phenom x4 3.2ghz CPU is around the same price range, a little more wattage, but much better for gaming. I am teh disappoint.'
Arkadaşlar eski 955 işlemcisi yerine fx 4100 alan bir kullanıcı yorumu. Yine yorumlarda Fx 4100 işlemcisinin +1Ghz'e kolay bir şekilde overclock olduğuda belirtiliyor. FX 4100'ün ulaştığı bu yüksek hıza rağmen kullanıcı 955'i tercih ettiğini söylüyor.
Amd 'nin sonraki adımlarını görmek gerektiğini düşünüyorum._____________________________
Benzer içerikler
- precision boost overdrive
- itopya kupon kodu
- noctua nt-h2
- pbo enhancement nedir
- tray işlemci nedir
- mediatek dimensity 7300
- snapdragon 7s gen 4
- apu sistem
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- işlemci sıcaklığı ölçme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X