Şimdi Ara

Intel'in 22nm Ivy Bridge işlemcileri tahminlerden erken gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
6.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

     

    Intel'in 22nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Ivy Bridge kod adlı 3. nesil Core işlemci ailesinin, şirketin güncel yol haritasına göre Mart-Nisan döneminde çıkması gerekirken Paul Otelli'nin verdiği bilgiler, Intel'in pratikte daha hızlı olacağının işaretleri olarak değerlendiriliyor. Intel tepe yöneticisi Otellini, 22nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Ivy Bridge işlemcileri için üretimin geçtiğimiz çeyrekte başladığını ve 3D transistör teknolojisine geçiş sürecinde ciddi boyutta sıkıntı yaratabilecek herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını ifade etti.

     

    Son gelen bilgilere göre Intel, Ivy Bridge işlemci ailesini yıl sona ermeden önce kullanıcılara sunmaya başlayabilir. Bu gelişme şirketin tik-tak iş geliştirme modeline sadık kalma gayretinin de bir göstergesi durumunda zira hatırlanacağı üzere Intel, Sandy Bridge işlemci ailesi Ocak ayında yaptığı lansmanda duyurmuştu. Şu an için Intel'in iş ortaklarına dağıttığı kurumsal yol haritasında bir değişiklik bulunmuyor ancak şirketin bir numaralı ismince yapılan açıklamalar, Intel'in yeni yıla sürprizle girmek istediğinin bir göstergesi olabilir.

     

    Ivy Bridge tabanlı üçüncü nesil Core işlemci ailesiyle Intel, mikroişlemci mimarisinde radikal değişiklikler yapmak yerine üretim teknolojisine yoğunlaşırken, hem işlem gücü açısından güncellemeler sunacak hem de yeni nesil entegre grafik birimiyle görsel performansı arttırıp, DirectX 11 desteğine geçiş yapacak. 3D transistör teknolojisi sayesinde akım kaçaklarını minimize eden Intel, yeni işlemcileriyle birlikte ısıl güç tasarımını da aşağı çekecek ve örneğin Core i7-2600K/2700K'nın yerini alması beklenen Core i7-3700K ile daha yüksek işlem ve grafik performansına karşın 77 Watt ile daha düşük TDP değeri sunacak.







  • 77 Watt TDP değeri ile daha yüksek performans, helal olsun. Kim ne derse desin, Intel bu işi biliyor ve yapıyor.
  • 3D transistör teknolojisini uzun zamandım bekliodum,fiyatta uygun olursa alınabilir diye düşünüyorum
  • Erken çıkması benim için kötü oldu sebebi para biriktiriyodum 2012 mart sonu 1100 tl param olucaktı tam işlemciler çıktığında hazır olucaktı şimdi ne yapcam bilmiyom artık ben alıncaya kadar ıvy bridge'lerde eskir yeni bişey çıkarır intel ^^
  • Benim için iyi haber oldu :) i5 2500k bir sistem toplamak üzereydim ama biraz daha bekleyip ivy almakta fayda var.
  • Dolar kuru düşük olsun başka bişey istemiyorum. Ebemizi sinemaya götürdü bu kur farkı, yeter artık.
  • işlemci haberi ve erteleme yerine daha erken diyor; şaşırdım ve sevindim..
  • ben e4700 le devam bena yetıyor
  • amdye ölümcül darbeyi vurmaya hazırlanıyor galiba.
  • İntel gerçekten çok hızlı. 2011 yılı içerisinde iki farklı soket ile tanıştık: lga 1155 ve 2011. Evet üretim yöntemleri tik-tak ama bu gidişle gerçekten de soketlerin çıkış hızı tik-tak demeye bile fırsat vermeden süratli olacak. Evden 213775 soketi almak için çıkacaksın mağazaya varıncaya kadar bir bakacaksın 3034599 soket piyasaya sürülmüş olacak :))
    Not: soket no ları kafadan atmadır, bu mesajı yazıncaya kadar yeni soketler muhtemelen çıkmış olacaktır...
  • Amerika daki yılbaşı alışveriş çılgınlığına yetişip pastadan pay kapma niyetindeler. DirectX 11 desteği gülünç olmuş. Önce DirectX 9 oyunlarına yetecek hıza getirsinler GPU yu.
  • grafiği kapatsak 65 W olur mu acaba?
  • 2500k 2600k bekleneni verdi bakalım bu ne olacak
  • Napolyon İntel :)
  • BD nin bu haliyle i5 2500k'ya rakip olmasının, uygulamalara bağlı olarak da daha yüksek perf verebilmesi, L1 cache invalidation için linuxe gelen patchin %3 civarlarnda perf arttırması,win8 benzeri kernel ile yani iş yükünün BD nin modüllere uygun dağıtılmasının perf etkisi vs. vs. gibi şeyler de bence etkili olmuş olması lazım. Sonuçta Ivy Bridge şimdiki i serisine en az +%10 civarı perf farkı koyabilecek kadar mimari iyileştirmesi var. Piyasaya çıkınca elbette daha pahalı olacak, ama bir süreliğine de olsa i5 lerde fiyat indirimine gidip AMD yi hepten zor duruma düşürebilir. 170-180$ civarı bi i5 2500k fiyatı AMD için resmen katliam demek olur. Direk AMD almayı dşünenleri keser ve AMD nin daha yüksek perf aralığı için elinde birşey olmadığından çok kötü baltalamış olur.
  • İvy eler.2013 de bizle.ozaman
  • i7-2600k dan çok farklı olurlarmı performans olarak acaba, i5-750 @4ghz sistemimi yarın değiştirip 2600k ve gigabyte z68x-ud5-b3 anakart almayı düşünüyordum, hem pahalı hemde çok farklı olmazsa boşuna beklemiş oluruz gene.
  • hem i7 2600k nın yerini alan hemde 77w ısıl tasarıma sahip bir işlemci he. vay be
  • Zamanında yani bundan 5-6 ay önce sandy bridge sistem kurmak isteyenler burdan öneri istediklerinde bulldozerleri beklemeleri tavsiye edidi.Onlarda beklediler.Çünkü sonuçta beklemek bir yere kadar iyiydi.
    Ama bu strateji bulldozerde tutmadı.Bulldozer bekleyenler tam bir fiyasko ile karşılaştılar.
    Hem bulldozerler beklenilenden yavaş çıktı hemde bu arada hiç hesapta olmayan döviz kurları fırladı.
    5 ay önce 300 tl ye alınan işlemci şimdi 400 tl civarında seyrediyor.
    Umarım ivy bridge işlemciler düşük dolar tutarı ile gelirler yoksa işlemci almak için anamız ağlayacak.
  • Mart 2012 deniliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.