Şimdi Ara

Avrupa Birliği'nden genişbant internete 9.2 milyar avroluk yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Avrupa Birliği'nden genişbant internete 9.2 milyar avroluk yatırım






    İnsanların internet ihtiyaçları arttıkça devletlerin vatandaşlarına daha iyi hizmet sunabilmek adına yaptıkları yatırımlar da artıyor. Avrupa Komisyonu dün aldığı bir kararla Avrupa Birliği sınırları içindeki tüm ülkelere 2020 yılına kadar en az 30Mbps genişbant internet bağlantısı sağlamak için proje başlattı. 




    ‘Connecting Europe Facility - Avrupa'yı Birleştirme Tesisi' adını alan proje 9.2 milyar avro yatırım alacak. Proje 2014 yılında başlayacak ve projeyle aynı adı alan kurum tarafından yürütülecek. Tüm birlik ülkelerine hızlı internet altyapısı götürmek için 7 milyarlık bir harcama yapılacak. 




    Birlik çapında yerel hükümetlerin kamu hizmetlerinin heryerden aynı şekilde erişiminin sağlanması için de kalan miktar harcanacak. E-devlet, e-sağlık gibi hizmetler tüm Avrupa'ya aynı formatta ve aynı hızda sunulacak, ayrıca siber saldırılara aynı şekilde cevap verilecek. 




    Projenin ilerleyen dönemlerinde özel şirketler ve operatörlerin katkı yapması sağlanacak. Hibe miktarının 100 milyar avroyu bulabileceği söyleniyor. Proje ile genişbant ve 4G gibi konularda ABD'nin önüne geçerek lider olmak hedefleniyor. Tüm hanelere 30Mbps hızın yanında en az yüzde 50'lik nüfusa da 100Mbps hızında internet sağlanması düşünülüyor.

     

     








  • bizde sözde ttnet'in 8 megabiti ile internete girmeye çalışalım...
  • en az 30 way bea.. hayal gibi birşey :D
  • Bizde Adil kullanım koşullarıyla uğraşalım ayda 100 milyon para veriyorum hemde 100 gb kotalı kotasız alıyorum,Nası kotasızsa artık:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkkarabacak

    Bizde Adil kullanım koşullarıyla uğraşalım ayda 100 milyon para veriyorum hemde 100 gb kotalı kotasız alıyorum,Nası kotasızsa artık:)


    bende 54 tl veriyorum 8mbit sınırlı ama sınırsız kota geçsende düşmüyor.her ay 600gb indiriyorum en az (ttnet)
  • Thumbnaildeki LPT kablosu ile internetin ne alakası varsa :D
  • Youtube yine takılacaksa ne anladım 30 Mbs den. Bizdeki 8 Mbs gerçek hızında olsa herşey roket gibi çalışır.
  • ttnet 2020 de reklamlarında 1 gbit 10 gbitler gösterir bol bol
    altta da küçük puntoyla 50 GB downloaddan sonra hızı 1 Mbps'ye düşecektir yazar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ehlisafa

    ttnet 2020 de reklamlarında 1 gbit 10 gbitler gösterir bol bol altta da küçük puntoyla 50 GB downloaddan sonra hızı 1 Mbpsye düşecektir yazar


    katılıyorum dostum sana :D
  • hep diyorum gelisme ile gelisememe arasindaki en buyuk farklardan birisi altyapi. biz hala 80lerden kalma telefon altyapisinin tursusunu kurmaya calisalim.

    gecenlerde bir afrika ulkesinde elektrik altyapasini ulkenin tamamnina yaymanin getirecegi faydalari tartisiyorlardi. cok komikdi. acaba bizim internet tartismalarimiza avrupa yada amerikadan bakinca ayni derecede komik geliyormudur.
  • Denizli'nin en varoş mahallelerinin birinde oturuyorum, 54 tl ile 9 mb sınırsız internetim var. hız hiçbir zaman düşmüyor, modemimde mevcut hız 9 mb diyor, ayrıca ulaşılabilir hız 20 mb yazıyor ve fileserve.com ile sabit olarak 1.05 MB/s ile indirme yapıyorum.
  • ttnet utansın haberi okuyunca
  • adil kullanım olmasa bizim de gideri var ama yakında sokarlar beynimize adk yı
  • Güya avrupa borç krizi içindeydi.



    Onların kriz diye tabir ettikleri ortam ile bizim ekonomik olarak rahat yaşadığımız mazilerde kalan ortam denk herhalde.



    Adamlarda vergi bizdekine göre komik kalacak kadar düşük ölçülerde. Bir ülkede vatandaşlarından ne kadar vergi alıyorsan o kadar hizmet verebilmelisin. Bu adamlar az vergiyle çok hizmet alıyor. Bizde ise vergiler artıyor ancak hizmet kalitesi her kademede düşüyor.



    Ama biz Türküz, başımız önde, karnımız aç, ağzımız kapalı, sesimizi çıkaramayız. Hakkımızı arayamayız mahkeme masraflarını karşılayamayacağımız için. Sigortamız yoksa hasta olma lüksümüz de yoktur.



    En pahalı interneti kullanırız sesimiz çıkmaz, en pahalı akaryakıtı alırız sesimiz çıkmaz,kışın kombileri en düşük seviyede açarız, battaniyeye talim, 1 araba alırken aynı aracın 1.5 katını da devlete öderiz sesimiz çıkmaz, çalışırız para kazanmaya çalışırız 1 saat kendimize çalışıyorsak 1.5 saat devlete çalışırız vergi kesintileri için yine birşey demeyiz. Bunlardan sonra 65 yaşında emekli oluruz ilk maaşı alamadan ölürüz, devletimiz kara geçer.



    Ama yine de para yetmez, cari açık olur, dolar fırlar euro fırlar, TL değer kaybeder, herşeyimizi satarız yabancılara, satacak birşey kalmadı otoyollar ve köprüleri de satarız.



    Neden? Çünkü zengin daha zengin olsun diye, biz zaten alışmışız fakirliğe.




  • Ülke yönetimindeki anlayışlar farklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutarslan.com

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkkarabacakBizde Adil kullanım koşullarıyla uğraşalım ayda 100 milyon para veriyorum hemde 100 gb kotalı kotasız alıyorum,Nası kotasızsa artık:)
    bende 54 tl veriyorum 8mbit sınırlı ama sınırsız kota geçsende düşmüyor.her ay 600gb indiriyorum en az (ttnet)


    Sözleşmeni bir daha oku.Bir kaç ay sonra onlarda başlıycak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkkarabacak

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutarslan.com

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkkarabacakBizde Adil kullanım koşullarıyla uğraşalım ayda 100 milyon para veriyorum hemde 100 gb kotalı kotasız alıyorum,Nası kotasızsa artık:)
    bende 54 tl veriyorum 8mbit sınırlı ama sınırsız kota geçsende düşmüyor.her ay 600gb indiriyorum en az (ttnet)


    Sözleşmeni bir daha oku.Bir kaç ay sonra onlarda başlıycak.

    aynen arkadaşın dediği gibi hizmet sözleşmesini oturup iyice bir oku...

    Yarın birgün 25 gb geçer geçmez hızın 1mbps e düşerse üzülme...

    Hukuki olarakta hiç bir şey yapamazsın sözde kotasız kotalı netinle oturur kalırsın...




  • birşey farkettiniz mi.
    İnsanların internet ihtiyaçları arttıkça devletlerin vatandaşlarına daha iyi hizmet sunabilmek adına yaptıkları yatırımlar da artıyor.
    Bizde bu tam tersi. O yüzden bizim için hayal.
  • daha oncede yazmistim ama bir daha yazmakda sakinca yok.

    gelismis ulkelerle gelisemiyen ulkeleri ayrian iki faktor var. biri yetismis egitimli insan gucu, otekide altyapisi.

    egitimli is gucu olarak tarihde ilk defa iyi bir noktadayiz. son yillardaki gelisimimizde herseye ragmen bu sayede. burda sorun yok.

    ama altyapi konusunda cok buyuk bir vizyon eksikligi gosteriyoruz. gelisme ilerleme icin olmazsa olmaz hizli ve ucuz ulasim enerji ve iletisim altyapilaridir. detaya girmeyecem ama gelismis endustriyellesmis devletlere bakarsaniz hepsinin ilk yaptiklari ve en cok onem verdikleri isin ulasim ve iletisim altyapilarini guclendirmek oldugunu, en kanli savaslari enerji bolgeleri icin yaptiklarini gorursunuz. turkiyeye donersek akaryakit, otomobil, otoyol ucretleri, elektrik, dogalgaz, telefon, internet en agir vergiler hep bu altpilara bindirilmis durumda. bunlara kuvvetlendirmek icin calisacagimiza agir vergilerle resmen bogazlarina basiyoruz. dikkat ederseniz amerikada en ucuz olan seyler hep bu hizmetler. neden? gelisme buyume icin ne kadar gerekli oldugunu bildikleri icin. ve su an en cok tartistiklari konu eskiyen otoyol aglarini krize ragmen nasil onaracaklari.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    Ülke yönetimindeki anlayışlar farklı.

    Doğru.AB ülkeleri gibi ülkelerde devletin önceliği vatandaştır.Bizde ise devletin önceliği kendisi ve yandaşları.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.