Şimdi Ara

bugün yaşadığım ve beni hüzünlendiren,utandıran bir olay(arnavutköy)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
11
Favori
15.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugün bir arkadaşımla istanbuldaydık.. bir makina için pile ihtiyacım vardı ve aöf kitabı alacaktım.. pilleri halletik eminönünde iskeledeki otobüs duraklarına gittik.. aöf kitaplarına zaman kalmadı, tahtakalede fazla gezdiğimizden.. neyse.. otobüs 1-2 dk önce gitmiş.. oturduk bankta bekliyoruz.. yanımıza bir teyze geldi.. yaşlı, 75 yaşlarında, gözlüklü ama gözlüğü sanırım 20-30 yıllık var, dişlerinin birçoğu yok.. üstündeyse bir kazak birde ince bir hırka.. üşüyordu, üstümdeki montu verdim.. üşüyorsun teyze dedim sağol oğlum dedi.. yanında da bir adam oturdu bize baktı.. neyse.. hayırdır teyzeciğim dedim.. bir anlattı bir anlattı içim burkuldu kaldı oracıkta.. evladım dedi bu benim oğlum(yanında oturan bize bakan adam sanırım akli dengesi pek yerinde değildi).. ona demişlerki anneni al gel size soba vericez(tahtakaleye yakın sobacılar var bilen bilir).. gittik patronları yokmuş, biz veremeyiz dediler.. ev çok soğuk üşüyoruz dedi kalakaldı öyle.. ağlamaklı oldu.. düşündüm düşündüm.. ulan otobüs kaçmasa gidip soba alayım diycem cebimde 50 lira var gerisi yol parası zaten.. dedim ben vereyim 50 lirayı helali hoş olsun arkadaşa da dedim.. onda da yol parası haricinde 30 vardı.. tereddütsüz çıkardı verdi.. 80 lirayı verdik teyzeme adı da Fadime idi bu arada.. görür görmez ağlamaya başladı, yaslandı omzuma ve UTANIYORUM oğlum deyip ağlamaya başladı.. utanma teyze, hayatta kimin ne olacağı nerden bilinsin dedim bilerek biraz yüksek sesle ki belki duraktaki insan kılıklılarda 1-2 lira da olsa verirler kadıncağıza da vermediler.. o an topunun suratına tüküresim geldi.. sıfatsız mahluklar.. gözlüğünü ve dişlerini gördüm.. Fadime teyze de anlattı otobüste biraz sol serçe parmağı da kırıkmış, hastaneye gitmiş bakmamışlar, ilgilenmemişler kalbin var gibisinden birşeyler deyip sallamışlar kadıncağızı adiler.. belkide gerçekten kalbi vardır da serçe parmakla ilgisi nedir bilmiyorum ama tedaviye ihtiyacı var.. ama bence parası yok diye olsa gerek.. parmağı kalakalmış öyle garibimin.. içimden neler geçirdim.. yarın birgün ömrümüz olursa b,izde yaşlanacağız.. ya aynı durumda ben olsam.. kim yardım edecek? teyze dedim sen bana adresini adını soyadını telefonunu ver ben elimden geleni yapacağım.. eve geldim uyuyakalmışım öylece.. az önce BİMER'e dilekçe bıraktım.. gerçek bir ihtiyaç sahibi ama en önemlisi de o bir anne dedim.. ve ömürünün son demlerinde iyi bir yaşamı hakettiğine ben inanıyorum dedim ve bu olayları da anlatıp adres bilgilerini verdim.. devletimiz ilgi gösterecek, ilgilenecektir diye düşünüyorum.. ama ben birkez de buradan seslenmek isterim. ben istanbula çok geldim gittim, kaldım vs vs.. çok da dilenci gördüm.. amam bu kadın bizden para istemedi.. dilenci filan değil.. verdiğimiz parayı bile utana utana zarzor aldı..

    Fadime teyze arnavutköyde oturuyor.. birkez de buradan seslenmek istedim.. arnavutköy civarında oturan ve gerçekten yardımcı olabilecek insan evladı varsa adresini vereyim bir elde o uzatsın, hayır duasını alsın.. kiminin parasıdır, kiminin duası, bu hayat.. bu defa dua almayı seçecek varsa özel mesaj(PM) atsın lütfen.. buradan adres verip de rencide olsun istemiyorum.. nelere ihtiyacı olur derseniz, öncelikle soba ve kömür.. aslında ufo gibi birşey daha makbule geçer ama, elektrik faturası da kabarık gelir.. maddi anlamda yardımcı olunursa ufo çok çok daha iyi olur.. o yaşta kadının soba yakması külleri çıkarması, atması eziyetten başka birşey değil ama kadıncağız ona da razı.. sonra bir hastane, doktor.. sol serçe parmağı için, yeni gözlük için muayene ve sonrasında gözlük, dişleri için dişçi.. birde en azından bir kalın su geçirmez palto.. onu üşütmeyecek sıcak tutacak 1.2 kazak belki.. bunlar benim gördüklerim, tahmin ettiklerim.. gidip gören olursa belki farklı ihtiyaçları da vardır(gıda örneğin).. varsa el uzatacak bir babayiğit insan evladı ben inanıyorum ki çok sevaba girer.. umarım iyi, güzel şeylere vesile olurum..

    düşünüyorumda, sanırım kitaplar için ayırdığım para meğersem onun kısmetiymiş.. işe bak ki, otobüsü de 1-2 dk farkla kaçırmasak Fadime teyzeyi görmeyecek, küçük de olsa yardımda bulunamayacaktık.. ve aslında birde ciddi kaza atlattık.. hayat işte böyle garip.. kitap alsam, Fadime teyzeye para veremeyecektim, 1-2 dakika önce gelsek Fadime teyzeyi göremeyecek ve yine yardım eli uzatamayacaktım ve ilginçtir o ciddi kazadan sıyrılışımız ama Allah korusun yaralansak, ölsek tabii olarak yine Fadime teyzeyi göremeyecek yardım elimizi uzatamayacaktık..

    bu arada bir ricam, lütfen ama lütfen 1-2 birşey yazın ki konuya güncel kalsın..



    edit: bazısı: seni kandırmışlar, inanma. inansam yardım ederdim" vs vs gibi şeyler diyor ya, buda onlara kapak olsun.. forumdan arkadaş gitti, durumları gördü 2 tane de fotoğraf çekti. 3 sayfada var ama aşağıya da ekliyorum..[/u]

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanalexpress

     bugün yaşadığım ve beni hüzünlendiren,utandıran bir olay(arnavutköy)

     bugün yaşadığım ve beni hüzünlendiren,utandıran bir olay(arnavutköy)


    Arkadaşlar adres doğru.
    Fadime Teyze 60 yaşlarında 1,60 boylarında 60-65 kg oğlu 35-40 yaşlarında 1,70 boylarında 70-80 kg civarında. Arnavutköy Taşoluk mahallesinde. Sivaslı olup 2 yıldır Taşoluk'da oturuyorlar. Evleri 2 göz bir odasında kendileri oturuyor diğer odada ev sahibi kendi malzemelerini koymuş oda kapalı. Kira ödemiyorlar, ev bahçe içerisinde olup ev sahibinin bahçesini arsasını bekliyorlar bu nedenle ev sahibi ücret talep etmiyormuş.

    Şuan yakınlarındaki sivaslılar derneği elektrikli soba vermiş onunla ısınıyorlar. Yemek işlerini nasıl hallediyorlar bilemiyorum.
    Daha önce terazidere/bayrampaşa civarında oturmuşlar orada hurdacılık yapıp geçiniyorlarmış aynı zamanda fadime teyzenin kocasından kalan emekli maaşı varmış 400 tl civarında.

    Fadime teyzenin barınma problemi var. Ev kira değil fakat ev demeyede bin şahit ister. Tekrar terazidere taraflarına taşınmak istiyor. 150-200 TL lik bir yer olsa tek oda olsun yeter diyor. Yine hurdacılık yaparız oğlumla geçiniriz diyor. Huzur evleriyle görüşmüş kendisini kabul etmişler ama oğlun kadınlarla birlikte burada olmaz demişler.
    Oğlundan da ayrılmak istemiyor, oğlunda zihinsel problem var sanırım.
    Öncelikli isteği terazidere taraflarına taşınmak yada ikisini birlikte kabul edecek huzur evi.

    Maddi durumları kötü ben bir miktar yardım yapacağım. Fakat kalıcı çözüm değil. Bişeyler yapmak lazım. Deniz feneri, Kimse yokmu, Valilik Sosyal yardımlaşmaye başvuracağım. Biryerlerden bişeyler çıkar umarım.
    Önümüz bayram ve kış... Giyim yardımı yapılabilir.


    Şimdilik durum bu. İş arkadaslarımla birlikte aramızda yardım toplayıp elden ulaştıracağım. Eş dosttan kullanılmayan giyim eşyaları bakıp niteklikli olan eşyaları ulaştıracağım. Yukarıda yazdığım birimlere ulaşmaya çalışacağım. Benim şuan yapabileceklerim bunlar.

    Başka herhangi bir şekilde yardım edebilecek olan varsa iletişime geçebilir. İlerleyen günlerde bir gün kararlaştırıp birlikte de gidebiliriz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 31 Aralık 2011; 20:46:56 >







  • <Sen şimdi bimer e mesaj attınya bimerde garanti istanbul valiliğine yönlendirmiştir, valilikte sosyal yardımlaşmaya , sosyal yardımlaşmada ibb ye , ibb tekrar sosyal yardımlaşmaya yönlendirecek ve en fazla taş çatlasın 3 ay da bir 100 tl bağlayalım dişyecek sonra teyzenin yaşlılık maaşı var diye iptal edilecek (yani ölme eşşeğim ölme) şunu söyleyeyim bu vatandaşa ancak beyaz masa yardım eder birde bürokrasi işlemesi lazım mesela baskan@ibb.gov.tr mail adresine kadir başkana mesaj atarsanız onun özel kalemi muhakkak ilgilenecektir.
  • Helal olsun kardeşim sana.. Keşke elimden gelse de maddi yardımda da bulunabilsem ama malesef... :( Allah yardımcisı olsun teyzeninde..
  • Helal olsun,bu zamanda boyle insan bulmak zor.
  • Helal olsun cidden ben olsam vermezdim
  • Ekonomik özgürlüğüm olsa hiç düşünmeden yardım ederdim.
  • hepinize gönülden teşekkürler.. ben inanıyorum ki, BİMER'den sonuç çıkacaktır.. ama arkadşaın dediği gibi 100 lira bile olsa inan bana Fadime teyze için büyük para.. bende normal şartlarda kimseye yardım etmem.. çünkü biliyorum ki, palavracı çoğu.. hele bir adam var kadıköy otobüs hareket merkezinde.. sürekli fıldır fıldır geziyor.. 80 kuruşunuz var mı otobüse binemiyorumda lütfen felan filan diyor.. sürekli geziyor ama .. zeka küpü işte.. neyse, ben verdiğim sözde durdum.. elimden geleni yapacağım dedim ve yaptım, yapıyorumda.. içim huzur dolu durumunu takip etmeye gayret göstereceğim..




  • up
  • yukarı..
  • takip...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcatera

    Helal olsun cidden ben olsam vermezdim

    Artık öyle bi hal almışızki iyilik yapmak için ya cesur olucaksın yada iyi eleyip elekten geçirceksin
  • şu konuyu okuyan bunca insan.. hiç mi için yanmadı? acımadı? 1-2 şey yazsan da konu güncel kalsa en aızndan böyle yardımcı olsan ne olacak? karı-kız konuları daha önemli değil mi sizin için.. Allah kimseyi Fadime teyzenin durumun düşürmesin ama birgün sizlerind e başına gelebilir.. ihtiyaç sahibi olabilirsiniz, unutmayın!..
  • kardeşim tebrik ederim seni, sen kitap almamışsın ama insanlığın kitabını yazmışsın , ben olsam ben de senin yerinde aynı şeyleri yapardım inan ki , ihtiyacı olan insanlara rastladığımda ben de bu tür şeyler yapmaya çalışıyorum.. ben ankaradayım . istanbul da olsam hemen biraz erzak alır teyzenin evine götürürdüm... allah tüm zor durumda olanlara yardım etsin.
  • PM
  • Helal olsun kardeşim. Keşke elimden birşey gelse
  • Hayat işte kimileri ekmeğine sürecek yağ bulamazken kimileri yağ sürecek ekmek dahi bulamıyo...
  • adres pm lütfen
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.