Şimdi Ara

Windows Phone Mango işletim sistemli Nokia 800'ün basın görselleri yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia firmasının, Windows Phone Mango desteğini arkasına alan birbirinden yeni akıllı telefonlarını, Londra'da düzenleyeceği büyük etkinlik kapsamında sergilemesi merakla beklenirken, Nokia 800'ün basın görselleri Pocket-now tarafından internette yayınlandı.


     

    Siyah, mavi ve pembe olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip Nokia 800'ün, tasarım bakımından MeeGo 1.2 ''Harmattan'' işletim sistemli N9 ile benzer çizgiler taşıması dikkatlerden kaçmıyor.


     

    Nokia 800'ün, uzun süredir üzerinde konuşulan SeaRay kod adlı model olabileceği ihtimal üzerinde durulmakta. Eğer SeaRay'in teknik özelliklerine dair söylentiler doğruysa 1.4 GHz saat hızında çalışan Qualcomm işlemci, 3.7-inç boyutunda dokunmatik AMOLED ekran, 16 GB dahili flash bellek, Carl Zeiss destekli 8 megapiksel kamera, otomatik odaklama ve 1540 mAh batarya gibi niteliklerle karşılaşabiliriz.


     

    Nokia'nın düzenleyeceği etkinliği merakla bekliyoruz.


     




     




     






  • kasa tasarımı n9 dan çalıntı olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 20 Ekim 2011; 1:22:46 >
  • donanımsal olarak pek bir espirisi yok gibi..stabil çalışacağı kesin ancak fiyatı samsung galaksi s2 ye yaklaşırsa s2 almak daha mantıklı olur en azından şuan için.
    bir diğer merak ettiğim konu ise pil süresi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cudam

    kasa tasarımı n9 dan çalıntı olmuş


    Yapan aynı firma olduğundan teknik olarak bir çalma söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Öyle düşünürsek iPhone4S de iPhone4'ten çalıntı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmednaim

    quote:

    Orijinalden alıntı: cudam

    kasa tasarımı n9 dan çalıntı olmuş


    Yapan aynı firma olduğundan teknik olarak bir çalma söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Öyle düşünürsek iPhone4S de iPhone4'ten çalıntı.

    +1
  • berbat
  • Nokia'nın eski formuna kavuşması dilegiyle.
  • Bu arayüzden nefret ediyorum
  • Android killer :)

    iPhone un ilk rakibi.

    Bekliyorum heyecanla
  • Keşke microsoftta fiziksel tuş takımını android 4teki gibi komple kaldırsaymış. böylece daha geniş ekran kullanılabilir yada telefonlar daha kısa olabilirdi. ama sanırım gelecekte bütün hepsi aynı yoldan gidecektir. yani android 4ün bugün kaldırdığı fiziksel tuş olayını birgün hepsi kaldırcaktır..

    telefon görünüm itibari ile sağlam bir izlenim bırakıyor. işletim sistemi tarafındaki standartlar aslında windows işletim sistemine güven veriyor bence. Sadece daha fazla geliştiricinin uygulama ve oyun desteği vermesi lazım. Ve tabi micsoroftun değer katacak servisleride hayata geçirmesi lazım. örneğin apple'ın itunes'u gibi.. son olarak windows 8 ve birbirleriyle tam uyumlu çalışacak windows phone 8 işletim sistemi ile mobil alanda windows ve microsoft varlığını daha fazla hissettirecektir.

    Microsoftun uzun vadede planları PC, tablet ve cep telefonlarını birbirleri ile uyumlu hale getirmek ki hatta buna xbox'ıda eklersek sağlam bir çizgide ilerlediğini düşünüyorum tabi bu plan henüz hayata geçmiş olmamasına rağmen çokta uzakta sayılmaz.. mobil alanda windowstansa androidi tercih ederim ama windowsun daha optimize bir işletim sistemi olduğu daha az işlemci gücü ile daha çok şey yaptığı, daha iyi tepki verdiği ve daha hızlı ve stabil olduğu bir gerçek. kişisel deneyimlerim bu yönde oldu ama yinede windows bir telefon şimdilik almam.. çünkü fazla yazılım desteği yok ve metro arayüzü o kadarda abartıldığı kadar hoş değil.. ama çekirdek çok sağlam. en azından sanal makine üzerinde çalışmıyor android gibi..
  • RAM yazmiyor yine, patlak verecegi nokta bu olacak gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoraZ

    RAM yazmiyor yine, patlak verecegi nokta bu olacak gibi.


    Windows phone işletim sisteminin standartları vardır. Belirlenen donanım özelliklerini karşılamayan cihazlara windows phone 7 yüklenmez. Minimum donanım özellikleri ise windows phone işletim sisteminin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar.

    Yani gerek donanım, gerekse yazılım olarak patlak vermeyecek bir cihaz. Ben windows phone 7 kullandım ve arayüzü gerçekten çok başarılı. Marketplace'in daha çok zenginleşmesi lazım. Ben android kullanıcısıyım, fakat windows phone platformunun IOS ve Android'e yetişmesini istiyorum.

    Rekabet iyidir, tüketiciye yarar.
  • Reycle bin.
  • bu ne bee ne kadar tipsiz yaa bak samsunga iphoneyu taklit etti paraya para demiyo sende sony ericssonu taklit et bari....
  • bu tasarım çok hoşuma gidiyor SII'min bu tasarımda olmasını isterdim özellikle siyah olan şeklinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressambdrm

    quote:

    Orijinalden alıntı: WoraZRAM yazmiyor yine, patlak verecegi nokta bu olacak gibi.
    Windows phone işletim sisteminin standartları vardır. Belirlenen donanım özelliklerini karşılamayan cihazlara windows phone 7 yüklenmez. Minimum donanım özellikleri ise windows phone işletim sisteminin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar.Yani gerek donanım, gerekse yazılım olarak patlak vermeyecek bir cihaz. Ben windows phone 7 kullandım ve arayüzü gerçekten çok başarılı. Marketplacein daha çok zenginleşmesi lazım. Ben android kullanıcısıyım, fakat windows phone platformunun IOS ve Androide yetişmesini istiyorum.Rekabet iyidir, tüketiciye yarar.

    Geçenlerde windowslu telefonlar en ucuz android telefondan daha ucuz olacak diye haber vardı. O zaman nokia orada sallamış. Çünkü dediğine göre 250 liraya windowslu telefon satması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfckmk

    Bu arayüzden nefret ediyorum

    Katılıyorum. Şu arayüzü değiştirseler keşke. N9'un arayüzü bu bağlamda harika.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n9 un aynısı insan farklı bir kasa tasarımı yapar
  • niye tasarım konusunda appleı eleştirmeyipte burada nokiaya ya sövüyorsunuzki. bence tasarımı güzel. evet N9 dan esinlenilmiş. bu bariz belli zaten. ancak apple yıllardır aynı tasarımda gidiyor. sadece arka kapığı değiştirerek bir değişikliğe imza attığını düşünüyor. yoksa hepsi aynı terane yani. vede burda nokiayanında appledan pek bir farkı kalmamış. Hoş zira hiç bir telefon üreticisi asla bir samsung kadar çeşitli tasarıma farklı işletim sistemlerine tarzlarına donanımlarına el atamayacak ya olsun nokiada bunu yaratmış bununla kurtulmaya çalışsın dursun rekabet artsın tüketici kazansın :)
  • Nokia'nın WP7 işletim sistemine geçmesi iyi oldu.Çünkü WP7 işletim sisteminde donanım sınırlaması var.+1ghz işlemci , +512 mb ram , çözünürlük gibi.
    Nokia biraz tasarıma önem vermeli diye düşünüyorum.Daha ince ve daha güzel ekran üretmeli veya üretenlerden almalı.Nokia N8 ile Samsung Galaxy S'i yan yana koyduğunuzda N8 daha kötü bir telefon hissi veriyor.Çünkü dış tasarımı ve ekranı hiç güzel değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.