Şimdi Ara

Dell Streak 5'i ROOT yapma! Radyoyu Aktifleştirme! [ÇALIŞIYOR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LINKLER EN ALTTADIR! CİHAZDA DOGACAK SORUNLAR TAMAMEN KULLANICIYA AİTTİR! LÜTFEN BU İŞLEMİ YAPMADAN ÖNCE ANDROİD BİLGİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN

Bunun için orijinal recovery menüsünü değiştirmek gerekiyor. Yerine StreakModRecovery veya ClockworkModRecovery yüklemek gerekiyor. Bu işlem için Multirecovery uygulamasını kullanabilirsiniz.

1.) Zip dosyasından çıkaracağınız Multirecovery klasörünü bilgisayarınızın C:\ kök dizinine yapıştırın.

2.) Superuser.zip dosyasını indirip FAT32 ile formatladığınız hafıza kartınızın (hafıza kartınız FAT32 ise tekrar format atmaniza gerek yok ayrica bilgilerinizde kaybolmaz bu islemlerden sonra) kök dizinine yapıştırın (Superuser.zip'i acmadan atiniz) ve cihazınıza takın.

3.) Cihazınızı Fastboot moduna alın (kamera+güç düğmelerine aynı anda basılı tutun ve beyaz ekranın gelmesini bekleyin. Sonra sağ üst köşedeki "Fastboot" yazısına dokunun, birkaç saniye bekledikten sonra usb ile bilgisayarınıza bağlayın)

4.) Bilgisayarınızın C:\ kök dizinine yapıştırdığınız "Multirecovery" klasörü içerisindeki "Multirecovery Flasher.bat" dosyasını tıklayarak çalıştırın. Bilgisayarınızın ekranında açılacak olan kumanda panelinde "ClockworkMod Recovery" yazısının yanındaki harfleri "cr" klavyeden yazıp enterleyin. Recovery menüsü kısa süre içinde yüklenecektir, reboot "9" yapın, cihazınız yeniden başlayacaktır.

5.) Cihazı tekrar kapatın, ses arttırma+ses azaltma ve güç düğmelerine basılı tutarak recovery menüsünün gelmesini bekleyin. Menü geldikten sonra ses düğmelerini kullanarak 2 nolu seçeneğin üzerine gelin ve kamera tuşu ile onaylayın. Bu defa ClockworkMod recovery menüsünü açılacaktır. Update to .zip seçeneği üzerine gelin kamera tuşu ile onaylayın, kart içindeki superuser.zip dosyasını bulup yine kamera tuşu ile onaylayın, root işlemi kısa sürede tamamlanacaktır.

6.) Reboot yapıp işlemi bitirin. Cihazı çalıştırıp uygulamalar menüsünde superuser ikonunu görüyorsanız işlem tamamdır.

INDIR MultiRecoveryFlasher.v.0.6.1
    INDIR Superuser

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Root nedir? Root Erişimi ve Yararları

Android, açık kaynak kodlu olmasının verdiği rahatlıkla, kullanıcıların ve geliştiricilerin özgürce istedikleri gibi değiştirmesine, kurcalamasına olanak veren, hatta buna teşvik eden bir işletim sistemi. Ama maalesef bu çoğu zaman telefonunuzu alır almaz, işletim sisteminin tüm detaylarına, gizli kalmış köşelerine erişim hakkınızın olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü neredeyse hiçbir telefon üreticisi android tabanlı telefonlarında kullanıcılara “root” (bu tanımın detaylarına aşağıda geleceğim) hakları sunmuyor, google bile (ama itiraf etmeliyiz, nexus one’da bu erişimi sağlamak diğer telefonlara göre çok daha basit).
    Root Erişimi Nedir?
    “Root” sözcüğü aslında android’in de temel alındığı linux dünyasından gelmektedir, ve linux sistemlerindeki en yetkili kullanıcıyı ifade eder. Windows sistemlerinde bu kullanıcıyı “Administrator” olarak biliyoruz. Telefonunuza root erişimi sağlamak da (“getting root”, “rooting”) işletim sistemini modifiye edilerek size bu “root” kullanıcısının haklarını vermek, böylece sistem üzerinde tam kontrol hakkı tanımaktır. Bunu da sisteme su (superuser) programını yükleyerek isteyen programlara bu yetkiyi tanıyarak gerçekleştirir.
    Bu sayede telefonunuz üzerinde gelen gereksiz programlardan kurtulmaya tutun da, hosts dosyasını değiştirmek, hatta telefonunuza başka bir ROM yüklemeye kadar root olmadan yapamayacağınız bir çok işlemi yapmanızı sağlamakta.
    Yeri gelmişken açıklayalım, root işlemi ve sisteminize başka bir ROM yüklemek tamamen farklı işlemlerdir. Rooting -çoğu zaman- çok basit bir işlem ile yapılarak telefonuzun garantisine ve içinde hazır gelen işletim sisteminin bütünlüğüne dokunmazken, yeni bir ROM yüklemek, recovery, system, boot (hatta bazen radio) partisyonlarını flashlamayı gerektirir ve sonuçta bambaşka bir android versiyonu kullanırsınız.
    Uyarı! Root işleminin, genelde sorunsuz ve basit bir işlem olsa da, her standart dışı modifikasyonda olduğu gibi, deneyimsiz ve dikkatsiz iseniz telefonunuza kalıcı olarak zarar verme ihtimali vardır. Bu yüzden lütfen bu konulardaki dökümanları, tartışmaları, kılavuzları iyi ve dikkatli bir şekilde okuyun.
    Root İşleminin Yararları, Neden Telefonumu Root Etmeliyim?
    Buraya kadar iyi hoş da, pratikte ne iş yarar bu root, ne diye telefonumu bu kadar kurcalayayım diyenler için, root işleminin size sağladığı yararlara biraz göz atalım:
    Sistem Üzerinde Tam Kontrol
    Root işleminin en temel yararı, size sistemin daha önce erişmediğiniz köşelerine, detaylarına erişim hakkı (sadece okuma hakkı değil, yazma / değiştirme hakkı da) sunmasıdır. Bu sayede tüm sistem dosyalarını silebilir, değiştirebilir, yeni temalar yükleyebilir, gereksiz sistem programlarını sistemden kaldırabilirsiniz.
    Örneğin Türkiye’de bizim hiç kullanamadığımız Google Voice ve Amazon mp3 gibi programlar, ayrıca birçok daha iyi alternatifi olmasına rağmen sistemle otomatik yüklenen twitter uygulaması gibi programlar sistem partisyonunda boş yere yer harcıyor, bunları silip telefon hafızasında çok değerli alanlar kazanabilirsiniz.
    Yeni Bir Recovery Imajı Yükleme ve Sistem Yedeği Alma
    Eğer telefonunuzda root erişimine sahipseniz android’le gelen hazır recovery partisyonu yerine (recovery: sistem kurtarmak ve diğer bazı sistem açılışından önce yapılması gereken işlemleri yapmak için kullanılan bölüm) ClockworkMod ya da AmonRa gibi çok daha yetenekli recovery imajları yükleyebilirsiniz.
    Bu recovery imajlarının tüm detaylarına burada girmeyeceğim, ancak sistem yedeği alma (nandroid backup) işleminden biraz bahsedeyim.
    Biliyorsunuz google, contact’larınızı, application ayarlarınızı vs. kendi serverlarına sürekli olarak senkronize ediyor. Yani işletim sistemini upgrade ettiğinizde, ya da yeni bir android telefona geçtiğinizde contaclarınız, ayarlarınız vs. bu serverlardan geri yükleniyor. Ama sürekli telefonu ile uğraşanlar, özel ROM’lar yükleyenler, sistemin detaylarını kurcalayan programlar yükleyenler ve işleri sağlama almak isteyenler için, bu kadarından fazlası gerekecektir.
    İşte bu recovery imajları içinde bulabileceğiniz nandroid yöntemi ile sistem yedeği almak tam da bu noktada işimize yarıyor. Nandroid ile aldığınız backup, sistemin o andaki birebir imajını (tüm işletim sistemi, cache, data dosyaları, application’lar vs.) SD kartınıza saklıyor, ve telefonuzda birşeylerin ters gitmesi durumda eski haline döndürmeniz için orada tutuyor.
    Nandroid yedek alma ve geri yükleme ile ilgili detaylı bir kılavuz da yakında burada yayınlayacağım.
    Değişik ROM’lar yükleme
    Android işletim sistemi bildiğiniz gibi açık kaynak kodlu. Bu yüzden birçok uygulama geliştirci, bu kaynak kodundan yararlanarak kendi android versiyonlarını (Mod) çıkarıyorlar; CyanogenMod, DamageControl, Kang-o-rama gibi. Bu ROM’ları yüklemek, sistemi, boot dosyalarını tamamen değiştirmek anlamına geldiğinden daha önceden root erişimine açık bir sisteme sahip olmanızı gerektiriyor.
    Örneğin CyanogenMod’un son versiyonu için yükleme işleminin detaylı anlatımını burada bulabilirsiniz.
    Değişik Kernel (Çekirdekler)’ler yükleme
    Android’in linux tabanlı bir sistem olduğunu biliyoruz. Bu işletim sisteminin çekirdeği (kernel) de linux çekirdeği. Tıpkı değişik rom’lar gibi bu kernellerin de bağımsız geliştiriciler tarafından değiştirilerek derlenmiş versiyonları mevcut.
    Kernel, linux sistemlerinde en alt seviye işlemleri gerçekleştiren birimdir (işlemci ve hafıza yönetimi, donanım sürücüleri vs.). Bu kerneli özelleştirerek elde edilebilecek avantajları sıralarsak:
    İşlemcinin voltajını düşürerek daha az pil harcamasını sağlamak
    İşlemciyi overclock ederek daha hızlı çalışmasını sağlamak
    Çipin üzerinde olmasına rağmen kernel’de driver’ı olmadığı için kullanamadığınız 720p HD video kaydı, FM Radio gibi özellikleri kullanabilmek
    Ses seviyelerini çekirdek seviyesinde arttırmak
    Bu çekirdekleri yüklemek de sistemin en alt seviyelerine erişim gerektirdiği ve recovery’den yapılması gerektiği için root’lu olmanız burada da ön koşul.
    Root Erişimi gerektiren Uygulamaları Çalıştırma
    Bu yukarıda saydığım avantajar dışında, android market’te ya da çeşitli kaynaklarda bazı yararlı application’lar var ki, root erişimi olmadan işlevlerini yerine getiremiyorlar. Bu programlar root erişimi gerektiği zaman sistemden bu izni izniyorlar ve bu izni onaylayıp onayalamadığınızı sormak için karşınıza bir “superuser request (superuser isteği)” penceresi çıkıyor, eğer onaylarsanız o uygulama artık superuser olarak yani root haklarıyla gereken işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Not: androidturkiye.net 'den alintidir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dell Streak Tüm Romlarda FM Radyoyu Aktif Etmek

Malum daha önce bazı custom romlarda FM radyonun aktif olduğunu belirtmiştik. Şimdi elimizde hali hazırda olan stock ya da official romlarda fm radyoyu aktif etmenin yolunu adım adım anlatacağım. Öncelikle bu işlemleri yapabilmeniz içim Streak'ınızın rootlu olması gerekiyor. Root nedir nasıl yapılır işine girmeyeceğim. Bunu artık bilmeniz gerekiyor.

Gerekli Donanım ve Programlar:

1. Root edilmiş Dell Streak (superuser)

2. Root explorer programı ( BURADAN İNDİRİNİZ:http://hotfile.com/dl/132472151/ebc2273/2.13.4.apk.html )

3. Streak Radio.apk dosyası ( BURADAN İNDİRİNİZ:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=539751&d=1299856803 )

4. FM-HciTool bu çok önemli (BURADAN İNDİRİNİZ:http://android.modaco.com/index.php?act=attach&type=post&id=68783 )

KURULUM:

1.Yukarıdaki maddelerde belirtilen ilk 2 maddeyi geçiyorum. Çünkü dediğim gibi halihazırda root edilmiş bir cihaz ve rootlu cihaza yükleyeceğiniz root explorer programının kurulumunu hallediniz.

2. Streak Radioyu cihazınıza kurunuz. Kurulum bitince sakın çalıştırmayınız.

4. FM-Hcitool dosyasını (kartta olacak) root explorer programı ile bulup kopyala(copy) yapınız ve - DİKKAT BURASI ÇOK ÖNEMLİ - tekrar root explorer programında System/bin dosyasının içine yapıştırınız. Tabii yapıştırma işleminden önce root explorerin yazma özelliğini aktif etmeniz gerekir. Yani root explorer programının üstünde dikkatli bakarsanız parantez içinde (R/W) yazısını göreceksniz. Bu yazıya tıklarsanız yazı (R/O) olacaktır. Siz fm-hcitool'u yapıştırırken bu seçeneğin R/O haline getiriniz. Umarım ne demek istediğmi anlamışsınızdır. Yapıştırma işini yaptıktan sonra Root exploreri kapatmadan önce yine az önce R/O yaptığımız değeri tekrar R/W haline getiriniz.

pocketpc.gen.tr'den alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 2 Kasım 2011; 23:40:15 >

• Verdiğin bilgi için teşekkürler. Sanırım dell stage uygulamasının kitlenme sorunu çözülüyor. Görüntülü konuşma yapılabiliyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanir70

Verdiğin bilgi için teşekkürler. Sanırım dell stage uygulamasının kitlenme sorunu çözülüyor. Görüntülü konuşma yapılabiliyormu?

Henuz bakamadim ama bakicam en kisa zamanda..
  • Copilot'ı lisanslayabildinmi?
  • Bunun için orijinal recovery menüsünü değiştirmek gerekiyor. Yerine StreakModRecovery veya ClockworkModRecovery yüklemek gerekiyor. Bu işlem için Multirecovery uygulamasını kullanabilirsiniz.

1.) Zip dosyasından çıkaracağınız Multirecovery klasörünü bilgisayarınızın C:\ kök dizinine yapıştırın.

2.) Superuser.zip dosyasını indirip FAT32 ile formatladığınız hafıza kartınızın kök dizinine yapıştırın (Superuser.zip'i acmadan atiniz) ve cihazınıza takın.

3.) Cihazınızı Fastboot moduna alın (kamera+güç düğmelerine aynı anda basılı tutun ve beyaz ekranın gelmesini bekleyin. Sonra sağ üst köşedeki "Fastboot" yazısına dokunun, birkaç saniye bekledikten sonra usb ile bilgisayarınıza bağlayın)

4.) Bilgisayarınızın C:\ kök dizinine yapıştırdığınız "Multirecovery" klasörü içerisindeki "Multirecovery Flasher.bat" dosyasını tıklayarak çalıştırın. Bilgisayarınızın ekranında açılacak olan kumanda panelinde "ClockworkMod Recovery" yazısının yanındaki harfleri "cr" klavyeden yazıp enterleyin. Recovery menüsü kısa süre içinde yüklenecektir, reboot "9" yapın, cihazınız yeniden başlayacaktır.

5.) Cihazı tekrar kapatın, ses arttırma+ses azaltma ve güç düğmelerine basılı tutarak recovery menüsünün gelmesini bekleyin. Menü geldikten sonra ses düğmelerini kullanarak 2 nolu seçeneğin üzerine gelin ve kamera tuşu ile onaylayın. Bu defa ClockworkMod recovery menüsünü açılacaktır. Update to .zip seçeneği üzerine gelin kamera tuşu ile onaylayın, kart içindeki superuser.zip dosyasını bulup yine kamera tuşu ile onaylayın, root işlemi kısa sürede tamamlanacaktır.

6.) Reboot yapıp işlemi bitirin. Cihazı çalıştırıp uygulamalar menüsünde superuser ikonunu görüyorsanız işlem tamamdır.

ÖNCELİKLE EMEĞİNE SAĞLIK.
    BENİM GİBİ ACEMİLER İÇİN BİLE GAYET AÇIKLAYICI BİR ANLATIM.

YİNE DE BİRKAÇ SORUM OLACAK.
    YUKARIDA ALMIŞ OLDUĞUM BÖLÜM "ROOT" YAPMA DENİLEN "SUPERUSER" YETKİSİNE SAHİP OLMA BÖLÜMÜ OLARAK DÜŞÜNÜYORUM.

İŞLEME BAŞLAMAK İÇİN DOSYALARI İNDİRDİM. ANCAK 2. KISIMDA HAFIZA KARTIMIZA FAT32 OLARAK FORMAT ATMAK
    KARTIN BOŞ OLMASI İÇİN Mİ ÇÜNKİ KART ZATEN FAT32 FORMATINDA (KARTDAKİ DİĞER DOSYALAR İŞLEMİ TAMAMLAMAMA ENGEL Mİ)

YUKARIDAKİ İŞLEMLERİ TAMAMLADIĞIMIZDA TELEFONDA YÜKLÜ OLAN TÜM BİLGİLER GİDECEK Mİ.

• quote:

Orijinalden alıntı: medaf

Bunun için orijinal recovery menüsünü değiştirmek gerekiyor. Yerine StreakModRecovery veya ClockworkModRecovery yüklemek gerekiyor. Bu işlem için Multirecovery uygulamasını kullanabilirsiniz.

2.) Superuser.zip dosyasını indirip FAT32 ile formatladığınız hafıza kartınızın kök dizinine yapıştırın (Superuser.zip'i acmadan atiniz) ve cihazınıza takın.

ÖNCELİKLE EMEĞİNE SAĞLIK.
    BENİM GİBİ ACEMİLER İÇİN BİLE GAYET AÇIKLAYICI BİR ANLATIM.

YİNE DE BİRKAÇ SORUM OLACAK.
    YUKARIDA ALMIŞ OLDUĞUM BÖLÜM "ROOT" YAPMA DENİLEN "SUPERUSER" YETKİSİNE SAHİP OLMA BÖLÜMÜ OLARAK DÜŞÜNÜYORUM.

İŞLEME BAŞLAMAK İÇİN DOSYALARI İNDİRDİM. ANCAK 2. KISIMDA HAFIZA KARTIMIZA FAT32 OLARAK FORMAT ATMAK
    KARTIN BOŞ OLMASI İÇİN Mİ ÇÜNKİ KART ZATEN FAT32 FORMATINDA (KARTDAKİ DİĞER DOSYALAR İŞLEMİ TAMAMLAMAMA ENGEL Mİ)

YUKARIDAKİ İŞLEMLERİ TAMAMLADIĞIMIZDA TELEFONDA YÜKLÜ OLAN TÜM BİLGİLER GİDECEK Mİ.

Bir seyi belirtmeyi unutmusum kartiniz eger FAT32 ise format atmaniza gerek yok icindeki bilgilere bir sey olmuyor. Rahatlikla format atmadan islemlere devam edebilirsiniz..

Hayir bilgileriniz gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 17 Ekim 2011; 19:11:59 >

• Asagidada elemanin birisi 720p olayini anlatmis ROOT lu cihazlarda yapiliyo ancak ben pek anlamadim

quote:

ok folks looks like i may have found a fix for both my build and the users having trouble with official build for the 720p force close.

looking to have this tested mainly im not 100% certain it works (one success so far)

download the following file:http://downloads.streakdroid.com/testing/dsp1.mbn

flash the above file using fastboot
    fastboot -i 0x413c flash dsp1 dsp1.mbn

reboot your streak and try 720

if users could report success/fail and what device variant they are using it would be helpful also

linki ise;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=847785

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Xaroon .Eline sağlık.Teşekkürler.
  • Ben 4. bölümde kalıyorum USB bekleniyor diyor chazda takılı olduğu halde ve programdada cihaz beklenior diyor... bir türlü eşleşemiyorlar...Sorun nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGz88

Ben 4. bölümde kalıyorum USB bekleniyor diyor chazda takılı olduğu halde ve programdada cihaz beklenior diyor... bir türlü eşleşemiyorlar...Sorun nedir acaba?

Tekrar iyice okuyun işlemleri baştan yapın yapmadan önce şunuda bir deneyin cihazınızı kapatın pilini çıkarın 10 saniye bekledikten sonra pilini takıp tekrar uygulayın işlemleri.
  • Kardeşim USB den kaynaklı sanırım normaldeyken tel USB görüyor ama o modda görmüyor aygıt yöneticisinde usb ANDROID diye görüyor onu güncelle dediğimde birşey yapamıyor..bu arada işletim sistemim W7 neden böyle yapıyor anlamadım..Daha önce root attığım android cihazlar oldu ama bilgisayarımdan kaynaklı sanırım formattan sonra makina bunu dedi..varmı bir bilgin bunun hakkında?
  • quote:

Kardeşim USB den kaynaklı sanırım normaldeyken tel USB görüyor ama o modda görmüyor aygıt yöneticisinde usb ANDROID diye görüyor onu güncelle dediğimde birşey yapamıyor..bu arada işletim sistemim W7 neden böyle yapıyor anlamadım..Daha önce root attığım android cihazlar oldu ama bilgisayarımdan kaynaklı sanırım formattan sonra makina bunu dedi..varmı bir bilgin bunun hakkında?

Simdi anlasildi Sorunun kesinlikle usb driver ile ilgili yuklemedin yada guncel degil driverleri guncelle.. (aygıt yoneticisinden degilde baska sekilde guncellemeyi dene dell in sitesinden indirip driveri vs vs..)
  • Tamam çok üstüne gidiyorum ama bana bir yol yordam gösterirmisin?...hehehe( Özür diliyerekten saygılarımı sunuyorum )

• quote:

Orijinalden alıntı: Xaroon

quote:

Kardeşim USB den kaynaklı sanırım normaldeyken tel USB görüyor ama o modda görmüyor aygıt yöneticisinde usb ANDROID diye görüyor onu güncelle dediğimde birşey yapamıyor..bu arada işletim sistemim W7 neden böyle yapıyor anlamadım..Daha önce root attığım android cihazlar oldu ama bilgisayarımdan kaynaklı sanırım formattan sonra makina bunu dedi..varmı bir bilgin bunun hakkında?

Simdi anlasildi Sorunun kesinlikle usb driver ile ilgili yuklemedin yada guncel degil driverleri guncelle.. (aygıt yoneticisinden degilde baska sekilde guncellemeyi dene dell in sitesinden indirip driveri vs vs..)

http://dellstreakunlock.com/how-to-put-the-dell-streak-in-to-fast-boot-mode-and-install-the-drivers.html

@oGz88 senin sorunun cevabı sanırım burada.Bir türlü fastboot moda geçmiyordu benim cihaz.Yukarıdaki linkteki gibi tanıtınca oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rohirim

quote:

quote:

http://dellstreakunlock.com/how-to-put-the-dell-streak-in-to-fast-boot-mode-and-install-the-drivers.html

@oGz88 senin sorunun cevabı sanırım burada.Bir türlü fastboot moda geçmiyordu benim cihaz.Yukarıdaki linkteki gibi tanıtınca oldu.

Güzel paylaşım.. Bence gayet açıklayıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 29 Ekim 2011; 17:24:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel paylaşım.. Bence gayet açıklayıcı.

Senin paylaşımın yanında ufak bir katkı sadece.) Bende yukarıdaki kılavuzun sayesinde rootladım bugün cihazı.Şimdiki hedefim custom rom u yükleyebilmek.

• Aslında Custom ROM yükleyip başından geçenleri arkadaşlarla paylaşırsan çok sevinirim keza; ben işlerimin yoğunlugundan kılavuz yada rehber gibi bisi hazırlayamıyorum..
  • quote:

quote:

quote:

Saol şuanda sayende cihazı rootladım.... @Xaroon kardeşim room yükleyip düşüncelerimi yazacağım..Çok teşekkür ederim her ikinizede :)

• bunu denedim ama şöyle bi durum var şu ling hata verio kardeşim eğer dosya sende varsa kendi update ini yaparsan sevinirim :)

DÜZELTME:Tamam üyelikten sonra hallettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oGz88 -- 30 Ekim 2011; 12:00:33 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.