Şimdi Ara

Teknoloji dünyasında 'Kara Ekim': Dennis Ritchie'yi saygıyla anıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
9.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji dünyasında 'Kara Ekim': Dennis Ritchie'yi saygıyla anıyoruz


     

    Teknoloji dünyası "Kara Ekim" yası tutuyor. Apple'ın efsanevi kurucusu Steve Jobs'un ardından günümüz bilgisayar teknolojilerinin temelini atan isimlerden Dennis Ritchie de hayata gözlerini yumdu. C programlama dilinin yaratıcısı olan ve arkadaşı Ken Thompson ile birlikte akıllı telefonlardan süper bilgisayarlara kadar pek çok farklı alanda kullanılan  UNIX işletim sisteminin temellerini atan Dennis Ritchie vefat etti.

     

    1941 yılında New York'ta doğan, Harvard Üniversitesi'nin Fizik ve Uygulamalı Matematik bölümlerinden mezun olan Dennis Ritchie, profesyonel çalışma hayatına  babasının da görev yaptığı Bell Laboratuvarlarında başlamıştı. Aynı zamanda " C Programlama Dili" kitabının da yazarı olan Ritchie, başta Amerika Ulusal Teknoloji Madalyası olmak üzere hükümetler, akademik çevreler ve bilim dünyasından çok sayıda ödül ve onur belgesi almıştı.

     

    Uzun yıllar prostat kanseri ve kalp rahatsızlıklarıyla mücadele eden Dennis Ritchie'yi 70 yaşında kaybettik. Kendini çalışmaya adayan ve birkaç yıl öncesine kadar Lucent firmasının yazılım bölümünü yöneten büyük usta Dennis Ricthie'yi saygıyla anıyoruz.

     

    Dennis Ritchie'den;

    "UNIX, temelde basit bir işletim sistemidir, ama bu basitliği anlamak için bir dahi olmanız gerekir." 

     









  • Topragi bol olsun :(
  • Toprağı bol olsun, huzur içinde yatsın.
    Ancak, bu haberi şimdi mi giriyorsunuz? Koskoca Donanımhaber, haberleri en önce vermesi gerekirken nedir bu gecikme. Bilgisayar dünyasına Steve Jobs'dan daha çok katkısı olan birisi Dennis Ritchie. Bu adam Steve Jobs'dan daha azını mı hakediyordu?
    Hepiniz popülaritenin kurbanı olmuşsunuz. Yazık çok yazık.
  • Allah rahmet eylesin
  • Toprağı bol olsun.
    Adam dün öldü günaydın DH
  • Toprağı bol olsun...
    Unix teknoloji tarihinde çok çok önemli bir yere sahip bu günkü Mac & iOS, Linux & Android hep Unix'ten türetilmiştir ama bu adam kimseye de patent davası açmamıştır!...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Toprağı bol olsun.
    Adam dün öldü günaydın DH

    Katılıyorum donanimhaber 5sayfa steve jobs haberi yapacağına asıl bu adamın sayfalarca haberini yapmalilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Yazıklar olsun Teknoloji alanına Steve Jobs'un en az 5 katı faydası bulunan bir insanın ölüm haberi 1 gün sonramı yayınlanır.Şu an bilgisayarlarımızda kullandığımız yazılımların %90'ı C Dili ile kodlanıyor.Dolayısı ile kullandığımız programların %90'ının yaratıcısına yakışır bir şey mi bu ? Steve anca Dennis Ritchie'nin nallarını toplar.
  • Bilgisayar dünyasının görünmeyen kahramanlarından birini kaybettik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 16 Ekim 2011; 0:12:53 >
  • allah rahmet eylesin

    DH artık abartmaya başladı Mesut bey askere gitti donanımla ilgili artık video yapılmaz oldu ıphone,cep telefonu baydı artık. donanım incelemeler ne oldu kaç aydır hiçmi anakart,ekran kartı vs cıkmıyor erdi bey bu işe dur diyin artık millet bıktı cep telefonu haberi okumaktan

    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krethgar

    Bilgisayar dünyasının görünmeyen kahramanlarından birini kaybettik. Ne diyelim. printf(Rest in peace, Dennis Ritchie); free(Richie);


    Dostum keşke bu sözleri kodlarla ifade etmeseydin yanlış anlama sana bir şeyim yokta şimdi internetten kod örneklerine bakıp da bir şeyler yazmaya çalışan lamer ordusunu başımıza toplayacaksın.
  • sleepnir'e katılıyorum.Hepiniz popülaritenin kurbanı olmuşsunuz. Yazık çok yazık.
  • Steve Jobs'ın ölümünden sonraki gibi yan tarafa bi resmini koyabilirdiniz hiç olmazsa.
  • Adam öleli hafta oldu hafta. Dünyayı değiştiren bir insan varsa o steve jobs değil bu adamdır.

    Iphone 8mp kamerayı icad etti
    Iphone konuştu
    Iphone 2 çekirdek oldu
    Steve jobs öldü
    Steve jobs hakkında ne dediler
    Steve jobs hakkında tekrar ne dediler
    Steve jobs kitabı
    Steve jobs filmi
    Steve jobs ölmedi kalbimizde
    Iphone rekor sattı
    Iphone a ilk defa dokunuldu
    Iphone alındı
    Iphone parçalara ayrıldı
    Iphone yeniden incelendi
    Iphone test edildi
    Iphone maliyeti belli oldu

    Sıkıldım ya, o salak beyaz kablosu olmadan dosya alışverişi yapamadığımız, 2 tane resim atmak için 50 bin tane soru 20 kere şifre doğrulaması isteyen embesil aletin bu kadar haberi yapılıyor, unix'in mucidi ölüyor 1 hafta sonra tesadüfen öğreniyorsunuz.

    Ya anladık iphone basitliği seven kesime hitap eden kolay bir cihaz. Popülerliği 12 yıllık donanımhaberi bile böyle saçmalattıysa iphone 5 ilk günde 1 milyon değil 100 milyon satar... Teknolojinin afyonu oldu resmen ya, ne deseler ne yapsalar inanıyosunuz peşinden gidiyosunuz.




  • beyler dün dğeil Dennise Ritchie 8 ekimde öldü. Kaç gündür yorum yapıyorum burda ne bu umursamazlık diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurpolo4

    allah rahmet eylesinDH artık abartmaya başladı Mesut bey askere gitti donanımla ilgili artık video yapılmaz oldu ıphone,cep telefonu baydı artık. donanım incelemeler ne oldu kaç aydır hiçmi anakart,ekran kartı vs cıkmıyor erdi bey bu işe dur diyin artık millet bıktı cep telefonu haberi okumaktan saygılar


    Katılıyorum ve şunu anladım ki DH'yi ayakta tutan Mesut Bey'miş artık canım DH'ye girmek istemez oldu yok şu telefon çıktı yok facebook'ta şu oyunun 2. sürümü geldi yok şu şirket bu kadar yatırım yaptı lütfen DH'ye yakışan cinsten haberler yayınlayın sırf bir şey yazmış olmak için olanlardan değil.
  • -ayfon haberleri yüzünden foruma girilmez oldu ve bi tek dh de böyle nedense artık.

    -ve bazı yorumlara katılmamak elde değil . denecek çok az şey bırakmış bazı
    arkadaşlar
    -haklılar da böyle daha önemli ve ciddi işlere el atmış insanların sıradanlaşması da acınası bi durum .
  • yeter ya tartıştığınız apple haberlerinden gına geldi anladık ama bizde her apple haberinde hatta apple ile alkalı haberlerde (örn bu haber ) ki yorumları görmekten gına geldi tartışma yeri yanlış burada saygı duyulası biri var ve apple sevenler ile sevmeyenlerin kavga edeceği yer değil
  • hala bilgisayarlarda en çok kullanılan dil olan C ile jet sosyete ve yaratıcı sanatçıların vazgeçmediği Mac os x in derinliklerinde yatan UNİX in temellerini atan bu adam bizim ülkemizde bir insandan beklenenin binlerce kat iyisini yaparak gitti...Alternatif bir programlama dili belki birgün c nin yerini alır ama daha çok uzun yıllar C kullanacağız ve biz istemesekte bu adam dünyanın dört bir yanında eseriyle hep yaşayacak....
  • @gurpolo4, Eleştri yapılır ama bu kadar da vurdum duymaz olunmaz. Daha yeni yayınlanan AMD Bulldozer video incelemesi, X79 anakart videosu, AMD vs. Intel videosu gibi içeriklere biz göz atın isterseniz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.