Şimdi Ara

Nvidia, yetkili olmayan ortaklara karşı uyarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Kepler mimarisini temel alan yeni nesil ekran kartları için hazırlıklarını sürdüren Nvidia, yetkili olmayan ortaklardan alınacak ekran kartları için son kullanıcıları uyarıyor. 

     

    Şirketin EMEA Bölgesi GeForce Satış Direktörü Fiona Faulkner açıklamasında "Yetkili ortaklardan satın almayan satıcılar, müşterilerine standardın altında ürünler verme riskini almaktadırlar. Bu, yalnızca iadeleri artıracak ve tüketiciler ile ilişkilerin bozulmasına neden olacaktır. Yetkili olmayan satıcılardan parçaların satın alınması, daha düşük kalitede yongaların üst düzey parçaların altında satılması anlamına gelen süreci başlatır." dedi.

     

    Nvidia Türkiye kanal satış müdürü Cem Günsel ise açıklamasında, "Yerel piyasada yetkili olmayan Ninja, Volar ve Timesaver gibi markalar bulunmakta. Sadece NVIDIA yetkili ortaklarının tercih edilmesini öneririz." dedi.

     

    Nvidia'nın ekran kartı üretiminde yetkili ortaklarından bazıları şu şekilde; ASUS, EVGA, Gainward, Gigabyte, Inno 3D, Galaxy (KFA2), Leadtek, MSI, Palit, PNY, Point of View, Sparkle ve Zotac’tır. Listenin tamamına ulaşmak için http://www.nvidia.co.uk/page/channel_partners.html adresini ziyaret edilebilirsiniz. 







  • çakma ekran kartı mı? Çakma Çin malı telefonu anlarım, da ekran kartı... Valla ilginç geldi. Daha düşük kalite yongaların kullanılması vs. dediğinde benim anladığım çakmadır.(sahte) Kusura bakmasınlar da ekran kartı üretimi veya yongası o kadar üretilmiyor bildiğim kadarıyla. Ya Çin benim düşündüğümden ileride ya da Nvidia'da bir problem var. Acaba yeni kartlar beklenen performansı veremezse sahte bunlar o yüzden böyle fln mı diyecekler?(Komplo teorisyeni: Açık) Şaka bir yana böyle şeyi ilk kez duyuyorum... Madem ki sahte kartlar üretilebiliyor o zaman dava açsınlar %100 kazanırlar...Zaten tanınmamış markaları genelde hazır sistem üreticileri kullanıyor. Forumda Sahte marka kart kullanan ne gördüm ne duydum... Anlamayanları fena kandırırlar orası kesin...Abi en iyisi bu...
  • Hocam çakma ekran kartı değil bu. Bildiğim kadarıyla olay şu Nvidia nın elinde kalmış olduğu sorunlu veya eski nesil GPU ları bir şekilde temin edip sonra kendi chip setleri üzerinde kullanıyorlar ha nasıl temin ediyorlar bilmiyorum ama tahminen uzak doğu pazarında cüzi fiyattan bazı firmalara satıyorlardır diye düşünüyorum. Çakmadan kasıt bu kartlarda chipin sahtesi değil sorunlu veya eski neslin kullanılması. Bu yüzden çok ciddi sorunlar yaşayanı gördüm. GTS 250 nin içinden 8800 GT çıkması gibi :)



    (Nasıl temin edildiğini tam olarak bilen varsa paylaşırsa sevinirim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam çakma ekran kartı değil bu. Bildiğim kadarıyla olay şu Nvidia nın elinde kalmış olduğu sorunlu veya eski nesil GPU ları bir şekilde temin edip sonra kendi chip setleri üzerinde kullanıyorlar ha nasıl temin ediyorlar bilmiyorum ama tahminen uzak doğu pazarında cüzi fiyattan bazı firmalara satıyorlardır diye düşünüyorum. Çakmadan kasıt bu kartlarda chipin sahtesi değil sorunlu veya eski neslin kullanılması. Bu yüzden çok ciddi sorunlar yaşayanı gördüm. GTS 250 nin içinden 8800 GT çıkması gibi :)



    (Nasıl temin edildiğini tam olarak bilen varsa paylaşırsa sevinirim)

    nvidia satmasa nasıl temin edebilirler ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

    quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam çakma ekran kartı değil bu. Bildiğim kadarıyla olay şu Nvidia nın elinde kalmış olduğu sorunlu veya eski nesil GPU ları bir şekilde temin edip sonra kendi chip setleri üzerinde kullanıyorlar ha nasıl temin ediyorlar bilmiyorum ama tahminen uzak doğu pazarında cüzi fiyattan bazı firmalara satıyorlardır diye düşünüyorum. Çakmadan kasıt bu kartlarda chipin sahtesi değil sorunlu veya eski neslin kullanılması. Bu yüzden çok ciddi sorunlar yaşayanı gördüm. GTS 250 nin içinden 8800 GT çıkması gibi :)



    (Nasıl temin edildiğini tam olarak bilen varsa paylaşırsa sevinirim)

    nvidia satmasa nasıl temin edebilirler ki?

    Bende onu diyorum ya zaten. Nvidia'nın içinden birisi veya kendisi satmazsa kimse o GPU'ları vs.'leri temin edemez. Gidip MSI'ın kartından söküp sahte kart yapıp üstüne takacak hali yok ya?...Bence Nvidia'da yeni nesilde sorun olabilir. Performans düşük çıkarsa bunlar sahte kartlar derler sonra 1-2 tane maket gösterirler bakın gerçeğinin performansı bu derler milletin gözünü boyarlar olur biter. Hele bir çıksın ne neymiş görürüz... Sen satmıyorsan o adamlara o adamlar nereden ve nasıl temin edebilir ki o GPU'ları değil mi?




  • Demesi kolay Nvidia o zaman gelsin türkiyeye bayiler kursun orjinal mal satsın biz hangi birini takip edeceğiz bir bu eksikti şimdik Nvidia para etmez mi artık orjinal mi nerden anlarız sökü baksak garantisimi kalır.
  • o kadar yetkili marka arasında azınlıkta kalmış adı şanı duyulmamış bir kartı alırsan zaten zoru başardın demektir. :))

    hazır PC alırken içine bakmak gerekir.. aksi halde büyük tekno marketlerde böyle markalara hiç rastlamadım..
  • Özellikle Volar GTS250, Timesaver HD4670 piyasada baya var. Fiyatları da ortalamanın altında oluyor genelde. Kalitesi düşük, kısa ömürlü vs olabilir ama direk bozuk kartları sattıklarını sanmam.
  • 1 yıldır volar 9800gt kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    quote:

    Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))
    quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer Hocam çakma ekran kartı değil bu. Bildiğim kadarıyla olay şu Nvidia nın elinde kalmış olduğu sorunlu veya eski nesil GPU ları bir şekilde temin edip sonra kendi chip setleri üzerinde kullanıyorlar ha nasıl temin ediyorlar bilmiyorum ama tahminen uzak doğu pazarında cüzi fiyattan bazı firmalara satıyorlardır diye düşünüyorum. Çakmadan kasıt bu kartlarda chipin sahtesi değil sorunlu veya eski neslin kullanılması. Bu yüzden çok ciddi sorunlar yaşayanı gördüm. GTS 250 nin içinden 8800 GT çıkması gibi :) (Nasıl temin edildiğini tam olarak bilen varsa paylaşırsa sevinirim)
    nvidia satmasa nasıl temin edebilirler ki?
    Bende onu diyorum ya zaten. Nvidianın içinden birisi veya kendisi satmazsa kimse o GPUları vs.leri temin edemez. Gidip MSIın kartından söküp sahte kart yapıp üstüne takacak hali yok ya?...Bence Nvidiada yeni nesilde sorun olabilir. Performans düşük çıkarsa bunlar sahte kartlar derler sonra 1-2 tane maket gösterirler bakın gerçeğinin performansı bu derler milletin gözünü boyarlar olur biter. Hele bir çıksın ne neymiş görürüz... Sen satmıyorsan o adamlara o adamlar nereden ve nasıl temin edebilir ki o GPUları değil mi?


    Olayı biraz araştırdım beyler durum şuymuş. NVIDIA nın iş ortakları haricinde diğer alıcılar GPU ları seçemiyorlarmış. Sorunlu GPU (shaderleri 336 sının 302 si çalışan gibi) lar düşük fiyattan çin pazarında hazır PC lerde kullanılmak üzere veriliyormuş. NVIDIA bunu aylar öncesinden uyarmış. İş ortakları haricinde alışveriş yapmayın garantisi yoktur diye. Yani bir nevi bu markalar defolu malları yurt dışında paketleyip pazarlarda satıyorlarmış mış da mış yani... NVIDIA nın kendi kartlarında bir sorun yok hemen alevlenmeyelim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    http://www.hepsiburada.com/Liste/timesaver-amd-hd4670-1gb-128bit-ddr3-hdmidvivga-ekran-karti/ProductDetails.aspx?productId=bd130891&categoryId=204
    ürün özelliklerine bakarmısınız :D



    Satılan ürün HD4670, chipset NVIDIA El sıkışın fanlar, nur topu gibi çocuğunuz oldu! Hepsi Burada şaka yapıyor herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 15 Ekim 2011; 19:03:40 >




  • Bu benim yakaladığım ilk değil burada bir bilgisayar satıcısında 9600PRO nun kutusunun üzerinde Nvidia & ATİ diye yazı vardı Nvidia and Ati GPU yazıyordu hatta :D
  • kafa karıştıran bir açıklama olmuş. evet madem yetkili değiller parçaları nasıl ve nerden temin ediyorlar ayrıca nvidia'nın bu tür durumlar için hukuki prosedürü yokmu?

    son kullanıcı bazında durduk yere hurafelere neden olacak gereksiz bir açıklama bence. sonuçta bir uyarıda olsa bu tür konuların hukuki yoldan halledilmesi ve son kullanıcının önüne getirilmemesi gerekir diye düşünüyorum.
  • bi aralar 9600 gt alırken volar ve zotac markalarını arasında kalmıstım.volar daha ucuzdu.Ama zotac aldım.(ucuz etin suyu yaban olur)
  • Ahahaha :D yanliz o resme koptum ben ya. O ne oyle ya dogan gorunumlu sahin ahahah :D
  • sevgili NVDIA şirketi,yetkili olmayan Ninja, Volar ve Timesaver gibi markalara bu GeFORCE yongaları veren kim nerden buluyolar bu firmalar bu yongaları.Çalışanlarınızmı hatalı yongaları çöpe atma yerine bu firmalaramı satı yolar.Anlamadım gitti bu işiii kardeşim....ARKADAŞLAR ANLAYAN VARSA YAZSIN LÜTFEN
  • 14 tane marka var. Nerdeyse yarısı Palit'in:

    KFA2
    Galaxy
    Palit
    Gainward



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 16 Ekim 2011; 1:02:07 >
  • Bu haber uzun süre önce çıkmıştı. Nvidia yeniden mi gündeme getiriyor acaba?
  • şaka gibi...


    benim anlamadığım gpuyu nereden buluyorlar? merdiven altında üretmiyorlar ya.. sonuçta nvidia satıyor birileri alıp üstünü giydiriyor... veya nvidianın yetkili ortakları satıyor da olabilir günahlarını almayalım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.