Şimdi Ara

Android için Google Translate sesli çeviri özelliğini 14 dile genişletti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Android için Google Translate sesli çeviri özelliğini 14 dile genişletti







    Apple'ın yeni iPhone 4S modelinde kullandığı sesli etkileşim teknolojisi Siri telefonunuzla daha fazla konuşma yapmanızı sağlayacak. Sesli etkileşim metotlarını kullanan diğer bir firma olan Google da çeviri hizmetini genişletmeye devam ediyor.



    Google Translate hizmeti metin tabanlı tercüme yöntemine bir süre önce Android telefonlar için sesli girişi de eklemişti. Yılın ilk aylarında eklenen Sohbet Modu ile kullanıcılar uygulamaya konuşarak istedikleri dilde karşı tarafa çevrilmiş olarak iletilmesini sağlıyor. Bu özellik sadece İngilizce ve İspanyolca olarak kullanılabiliyordu.



    Şu an alfa sürümünde olan Sohbet Modu ayrıca girdiğiniz cümleyi kontrol ederek düzenlemenizi sağlayan bir büyüteç özelliği de sunuyor.



    Son yapılan güncelleme ile 14 farklı dil daha uygulamaya eklendi. Türkçe'nin de olduğu dillerden bazıları Çekce, İtalyanca, Rusça, Fransızca, Almanca ve Japonca.



    Google Translate uygulaması 63 dilde metin çevirisi yaparken son güncellemeyle 16 dilde sesli çeviri yapmaya başlamış oldu











  • türkçe olması güzel.kekelediğim için bende çok düzgün çalışmıyor bu tip hizmetler :D:D
  • Apple'a kalsa turkiye ve turkceyi other countries'e bile dahil etmiyor. googlesa turkceyi alpha surumde sagliyor. farki anlayanlara. bana saygi duyana bende saygi duyarim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 14 Ekim 2011; 12:43:45 >
  • Çok saygılıysanız önce "Türk" kelimesini doğru yazın sonra başkalarından saygı bekleyin. kendine saygısı olmayana kim saygı gösterir?
  • Eee... Fark var diye boşa söylemiyoruz. Google bu, hergün daha da büyüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Çok saygılıysanız önce "Türk" kelimesini doğru yazın sonra başkalarından saygı bekleyin. kendine saygısı olmayana kim saygı gösterir?

    turkce yuklu olmayan bir makinadan yaziyor olmam soylediklerimin anlamini degistirmez. dedigim gibi anlayana.
  • Türkçeye destek olması güzel ama apple'a taş atmakla olmaz , kullanmadan körü körüne konuşanlara deli oluyorum.

    Google her alanda Türkçeye bu kadar değer veriyorsa, neden gömülü türkçe yok androidde?

    illa marketten şunu bunu indir felanla olmaz bu iş. Apple, şuan bazı programları dışında her alanda Türkçe desteği veriyor..

    itunes, mac os, keynote , ios vs. uzayarak gider.

    Şuan için bir siri de Türkçe yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 14 Ekim 2011; 23:47:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Çok saygılıysanız önce "Türk" kelimesini doğru yazın sonra başkalarından saygı bekleyin. kendine saygısı olmayana kim saygı gösterir?

    turkce yuklu olmayan bir makinadan yaziyor olmam soylediklerimin anlamini degistirmez. dedigim gibi anlayana.

    Hala aynı şeyi yapıyorsun... Türkçe yüklü olmayan bir makinede harflerin hepsi küçük mü yazılıyor? Büyük harfle yazılamıyor mu? Böyle özür mü olur? Daha yaptığın hatanın farkında değilsin..

    Bir teknoloji sitesinde ki çoluk çocuktan Türklük gibi Türk isimlerine en azından gereken saygının gösterilmesini beklemek yanlış olurdu ki sanırım o yüzden eksi ile doldu mesaj.. Sizin için önemli olan apple'a tepki göstermek, "Türk" ismine saygı göstermekten daha önemli çünkü.. umarım birgün büyürsünüz.. (@ darkaura ikinci paragraf genele hitap)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist



    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura
    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist Çok saygılıysanız önce Türk kelimesini doğru yazın sonra başkalarından saygı bekleyin. kendine saygısı olmayana kim saygı gösterir?
    turkce yuklu olmayan bir makinadan yaziyor olmam soylediklerimin anlamini degistirmez. dedigim gibi anlayana.
    Hala aynı şeyi yapıyorsun... Türkçe yüklü olmayan bir makinede harflerin hepsi küçük mü yazılıyor? Büyük harfle yazılamıyor mu? Böyle özür mü olur? Daha yaptığın hatanın farkında değilsin.. Bir teknoloji sitesinde ki çoluk çocuktan Türklük gibi Türk isimlerine en azından gereken saygının gösterilmesini beklemek yanlış olurdu ki sanırım o yüzden eksi ile doldu mesaj.. Sizin için önemli olan applea tepki göstermek, Türk ismine saygı göstermekten daha önemli çünkü.. umarım birgün büyürsünüz.. (@ darkaura ikinci paragraf genele hitap)




    Tamam abi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 14 Ekim 2011; 22:55:08 >




  • Google birde Türkiye de marketine önem verse süper olacak
  • olay apple türkiyeye yatırım yapmıyor,sömürüyor(tabii karşılığını vererek).google ise farklı bakışı ile bütün dünyayı bir bütün olarak görüp potansiyelince bütün ülkeleri dahil ediyor geliştirme işine..neyi geliştiriyor peki..uzanabildiği bütün alanları tabii..önce iletişim kurabilecenki anlaşabilesin birleşebilsin..eğer hala yazılan yazının karakterlerine takılırsan nasıl anlayacan olan biteni, nasıl anlayacan geleceği ve nelerin yepıldığını..yapılacağını..yeni bir dünya inşaa ediliyor kardeşim..uyan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.