Şimdi Ara

Özel Haber: AMD, Bulldozer işlemcilerin üretimi için TSMC'nin kapısını çalabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

     

    Bulldozer mimarisini kullanan yeni nesil FX işlemci ailesini 12 Ekim'de pazara sunan AMD, performans beklentileri karşılama noktasında sıkıntılar yaşıyor. 8 çekirdekli en hızlı işlemcisi FX-8150 ile Intel'in Core i7-2600K modelinden yavaş kalan AMD cephesinde önemli değişiklikler yaşanabilir. Elimize ulaşan bazı bilgilere göre AMD, bir süre öncesine kadar kendisine ait olan, şu anda ise küçük ortağı pozisyonunda olduğu Almanya'daki işlemci üretim tesislerinde 32nm verimliliğini yükseltemediği için TSMC'nin kapısını çalabilir.

     

    Modül tasarımını temel alan ve yüksek bellek kapasitesiyle donatılan Bulldozer tabanlı FX işlemci ailesinin karmaşık yapısı bir yana AMD, Fusion-A serisi işlemcilerde de verimlilik problemleri yaşıyor ancak özellikle Bulldozer tarafındaki performans hassasiyeti ve verimlilik sıkıntılarının revizyon güncellemeleri üzerindeki etkisi gibi çeşitli faktörlerden dolayı AMD, üretim teknolojileri tarafında, 200'den fazla müşteriye sahip olan ve yeni yılda Apple'ın A6 işlemcisini 3D transistör teknolojisiyle üretmesi beklenen TSMC'ye gitmeyi değerlendiriyor. Gelen bilgilere göre FX işlemci ailesinin üretimi için TSMC ile işbirliğine gidilmesi halinde 9 serisi anakartlarda BIOS güncellemesini de ihtiyaç duyulacak. Bilindiği üzere TSMC hali hazırda AMD'nin 40nm Fusion C ve E serisi işlemcilerini üretiyor ve şu ana kadar rapor edilmiş herhangi bir verimlilik sıkıntısı bulunmuyor.

     

    AMD bu gelişmeyle ilgili olarak şu ana kadar resmi herhangi bir açıklamada bulunmadı. 







  • Bir üretim fabrikası açmak geldi içimden. TMSC ne paralar kırıyordur şimdi.
  • 40Nm mi üretilecek doğru mu anladım?
    Neden bios güncellemesine ihtiyaç onuda anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    40Nm mi üretilecek doğru mu anladım? Neden bios güncellemesine ihtiyaç onuda anlamadım.


    Yanlış anlamışsın bir daha oku.
  • bu da phenom hikayesine benzeyecek gibi duruyor

    phenom x4 ten istenen başarıya ancak phenomII x4 ün son güncellemerinde ulaşmışlardı
  • Hiç bir zaman taze teknolojiye atlayacaksın buda onu gösteriyor
  • amd baya bi talep bekliyor ozaman bu işlemciden ama hüsrana uğrar eğer öyleyse
  • TSMC ile performans artacak sanırım. Mühendislik öerneği işlemcileri kendi tesislerinde ürettikleri için performans sıkıntıları olabilir.
  • AMD için beklediğim bir durumdu, yalnız rekabet için fiyat kırma lüksü de olmayacka, haliyle 2. elde üretildiği için ciddi bir maliyeti olacak yeni serinin.
  • Bu konuyla ilgili dedikodular uzun zamandır nette dolaşıyordu hatta DH'de de haberi çıkmıştı. Anlaşılan GF'nin Dressden fabrikası bu tip bir hacimli üretim için henüz yeterli değil. Bu yetersizliğin kurbanı da Bulldozer oldu galiba
  • ama daha verimli üretileceği için maliyet aslında azalacak.. eskiden tek bir silicon wafer dan atıyorum 20 tane cpu çıkarıyorlarsa şimdi belki 30 tane çıkaracaklar.. benzetme yaptım tam rakamlar tabiki farklıdır ancak tabiki maliyet azalacak
  • yav bunlar deli dana hastalığına yakalandılar ne yapcaklarını iyice şaşırdılar.



    bi ram üretimine girdeler



    bi atiyi satın alıp paraları oralara gömdüler



    bi fx serisi işlemcileri yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.



    ne yapmaya çalışıyor bunlar 1 işi adam gibi yap sonra ne halt edeceksen et. sen işlemcimi üretiyon ekran kartımı üretiyon ram mi üretiyon neyi nesi bi firmasın allahh aşkına.



    hani adam sabancıya gitmiş ne iş istiyorsun demişler oda demişki ne iş olsa yaparım. adamlar demişki o zaman sen hiç bi işe yaramassın. o hesap bu amd hiç bi işe yaramaz.



    oturup adam akıllı bi ceo bulmak lazım bunların başına.
  • neden başlığa "özel haber" yazılmış.. ben özel bir tarafını göremedim.. yada bu haberi "özel" yapan şey nedir??
  • @Batuist, sen görememişsin ancak gören görmüş hatta yabancı siteler de bile çıkmış;http://www.techpowerup.com/153567/AMD-to-Turn-to-TSMC-for-Bulldozer-Manufacturing.html
  • donanımhaberin amd kaynaklarına yakın olduğunu biliyoruz. firmayla ilgili pek çok haber ilk kez donanımhaberde yayınlandı. yabancı sitelerde kaynak gösterilen nadir türk sitelerinden, belki kendi alanında tek. buda haberi özel yapmaya yeterde artar bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtyper -- 16 Ekim 2011; 23:27:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.