Şimdi Ara

svchost.exe problemi. [ÇÖZÜM BULUNDU!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
114.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

svchost.exe 141.000K seviyelerinde bellek harcıyor. Son 2-3 gündür oldu bu olay. Virüs taraması yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Problem neden kaynaklanıyordur acaba?

ÇÖZÜM:

Arkadaşlar , özellikle DonanımHaber'de ve yabancı forumlarda yaptığım araştırmalar sonucu svchost.exe'nin kullandığı bellek'i "11.000K"lara kadar düşürdüm. Öncelikle bu dosyanın, Windows'un Hizmetler bölümü ile alakalı olduğunu belirteyim. (Başlat>Çalıştır> "services.msc") Burada gördüğünüz üzere birçok Hizmet adı altında Servis çalışmakta. Kimisi gereksiz yere çalışırken, kimisinin sistem için gerçekten çok gerekli olduğunu vurgumak isterim! Bu konu önemli, çünkü yanlış bir hizmeti (servisi) kapattığınızda sisteminizde sorun çözeyim derken sorun yaratabilirsiniz. Bu yüzden bu konuda bilgili insanların yardımına başvurmak en iyi yöntemdir.

Şimdi gelelim problemi nasıl çözdüğüme:

1) Çoğu forumda Windows Update ( Otomatik Güncelleme )'nin bu soruna yol açtığını söylemişler. Evet, bu hizmeti kapattığınızda gerçekten 20.000K' ya varan bir düşüş görebiliyorsunuz, fakat sorunu tamamen çözmüş olmadığınız bir gerçek. Bunun için hizmetlerle birazcık daha oynamakta fayda var. Yine de bu adımı yapmanız kesinlikle önerilir.

2) Bilgisayarınızda yüklü olan programların açtığı, kullanmadığınız Hizmetleri kapatmalısınız. Bunu bilgili bir insanla yapmanız önerilir!

3) Gelelim en önemli adıma. En çok bellek harcayan Hizmetlerden biri olan "Hızlı Getirme" servisini kapatarak bu sorunu kökten çözebilirsiniz. Lakin, bilgisayarları eski olan, yavaş çalıştığını düşünen insanların bunu yapmasını önermiyorum. Çünkü, bu servis, Hizmetler bölümünde açıklamasından da okuyacağınız üzere bilgisayarın belleklerinde ayarlamalar yaparak daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

Şimdilik bu kadar başka bir sorunda görüşmek üzere :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chirkinordek -- 18 Ekim 2011; 18:49:20 >

• Yardım edebilecek birisi yok mudur?
  • Muhtemelen virustr bska proglarla tara eset smart 4 oneryrm birdE gorev yoNetcsndE svchost.exe administrator,windows yazmiyorda bska bsey yazYrsa keylogger olaBlr
  • benim de şu anda 87.000K seviyelerinde, bir yavaşlık ağırlaşma yoksa sorun yok demektir, virüs v.b. taraması yapıp olmadığından eminsen sıkıntı yok
  • çözüm linkde var sanırım
    http://forum.donanimhaber.com/m_25765355/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankaraharun -- 15 Ekim 2011; 23:06:24 >
  • aynı sorun bendede var.vürüs taraması yaptım çözülmedi.yeniden format atmayı deniyorum onuda yapamıyorum.
    http://img535.imageshack.us/img535/7479/f3fl1e.jpg
  • her svchost virüs değildir..format atmayınız..forumda ve internette araştırma yapın,milyonlarca konu bulabilirsiniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar DH'de olan bütün konulara baktım nerdeyse , hiçbiri çözümüm olmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. 133.000'lere çıktı svchost.. Kafayı yemek üzereyim
  • Sorun çözülmüştür. Çözüme ilk mesajdan ulaşabilirsiniz.
  • 3. maddede ki hızlı getirme madem ki birşeyleri hızlandırıyor avantajı var 50mb fazla kullanacaksa açık kalsın daha iyi
  • chirkinordek

Bilgilendirme için teşekkür ederiz..ASLINDA sizin yazdığınıza benzer şeyler yazacaktım ama açıkcası insanlara birşeyi herşeyiyle anlatmak yerine araştırmaya yöneltmek daha faydalı birşey diye düşünüyorum.
    Çünkü bu konu hergün soruluyor burada,internetten araştırma yaparak sadece bu sorun değil,bambaşka sorunların da çözümleri için bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
    Sizin konuya gelince,evet doğrudur,svchost'un işlemci ve/veya ram kullanımını abartması servislerden ortaya çıkıyor ama bunun için servisler menüsünü açıp kafamıza göre servis seçmek yerine işlem yöneticisinde svchost.exe'ye sağ tıklayarak servislere hit/hizmetlere git seçeneği ile hangi servisleri kullandığını görebiliriz.(kullandığı servisler koyu renkte görünür.)
    kullandığı servisler içerisinden lazım olmayanları durdurmak sistem kararlılığı açısından daha faydalı olacaktır.

(bu yazdıklarımı görev yöneticisi ile alakalı bir not düşmediğiniz için ekledim.belki siz de bu yolu izlemişsinizdir,bilemiyorum.)

• Bu arada ufak bir bilgilendirme !
    Superfetch yani hızlı getirmeyi SSD diskiniz olmadığı sürece kesinlikle kapatmayınız. Aksi takdirde sisteminiz çok yavaşlar pogramlar geç açılmaya başlar vede fontcache i kapatmayın sistemde belki 100 150mb ram kullanabilir ama getirisi daha çok
  • Arkadaşlar, eklediğiniz bilgiler için şahsım adına teşekkür ederim. Svchost problemi, forumdan ve google'dan da araştırdığım kadarıyla, kanayan bir yaraymış. Herkes bilgilerini paylaşarak bu sorunu da çözmüş olduk.
  • valla emeğine sağlık bendede yeni başlamıştı eskiden sapıtıp duruyordu format atınca falan geçiyordu bazen geçmiyordu hızlı getirmeyi bi kapattım 120lerde 20lere düştü
  • S.a Beyler Bende O Hata Çıkarken Valve Falan Diyor Yani counter strike 1.6 var pc mde

Ama Bilgisayarımda Yavaşlama Ağrlaşma Falan Hiçbirşey yok ne yapmalıyım

virüs taraması yapmadım ve bilgisayarda virüs programı yok
  • bnmde çözülmedi up
  • sorun çözüldü yazmışsınız da hala eksik noktalar var. Kapatılması gereken hizmetlerin tam adları yok

edit: 1 haftadan uzun süre uğraşmamın sonucunda çözümü orijinal den kopya windows 7 ile formatta buldum. (hızlı getirme veya diğer şeyler kökten çözüm sağlamıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F967D6A79 -- 4 Mayıs 2014; 15:31:20 >
  • arkadaşlar çözüm çok basit.
    çalıştırdan servisces.msc yazıp hizmetleri açın
    listeden "hızlı getirme"yi seçerek hizmeti durdurun.
    daha sonra "hızlı getirme"ye sağ tıklayarak özelliklere tıklayın.
    "genel" seekmesinde "başlangıç türü"nü devre dışı olarak değiştirin.

farkı görebilmek için bütün bunları yapmadan önce görev yöneticisini açıp svchost.exe'nin tavan yaptığı bir anı yakalayın. sonra da bu işlemi yaptıktan sonraki durumuna bakın. ben 123.000K bellek kullanımından 2.600K bellek kullanımına düşüşü gördüm.

svchost.exe için virüs diyen arkadaşlar da 2004 2005 yıllarında işlemlerdeki adı kafa karıştırmak için svvhost.exe olan bir trojanı referans alıyorlar sanırım. svchost.exe windowsun kendi hizmetidir. kolay erişim ve hızlı arama gibi özellikleri destekler. yani bi şey istediğimizde hızlıca yapmak için hiçbir şey istemediğimiz tütüm zamanlardaki performansımızı düşürür. evet. kulağa geldiği kadar mantıksız ama böyle.

işinize yarayacağını umuyorum.

• Merhaba, guest oturumu acıkken kendi hesabıma gecip öyle kullanıyordum ve svchost calısıyor durumda fan sesi yüksekti. Guest'i kapadım ve fan sessizlesti.

Bir arkadas SSD disiniz yoksa hızlı getirme servisini kapatmayın, yavaslar demis.

Kafam karıstı, kaparsam iyi mi olur kötü mü ? @dopaj
  • Ne denediysem olmadı,görev yöneticisinden svchostu kapatıyorum monitör.exe çıkıyor, onu kapatıyorum başka bir exe çıkıyor.Bilgisayarı tarattım; Hızlı getiri de denedim update'i de kapadım superfetchi devredışı bıraktım...

Kısacası olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.