Şimdi Ara

Bu siri yakında iPhone 4'e gelir (VE GELDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
6.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence ios 5 jailbreak çıkınca bu siri'yi iPhone 4'e monte edecekler diye düşünüyorum.

Edit:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gHQyV9JQzSw

Edit 2:
    quote:

1. Cydia'danhttp://repo.siriport.ru 'yu ekleyin.
    2. Repo'nun içine girin SiriPort adlı uygulamayı yükleyin ( 4 tane uygulama var zaten bulursunuz.)Not: Yükleme biraz uzun sürebilir. Repoyu ve uygulamanın yüklenmesine sabredin. Runtime error verirse tekrar deneyin. Paket miktarı fazla olduğundan dolayı bunu söyler.
    3. SBSettings'ten Respring edin. (Ya da reboot edin)
    4. Safari'denhttp://siriport.ru/1.crt adresine gidin. Adres ayarlara yönlendirip sertifikayı yüklemenizi soracaktır. Yükle deyin.
    5. SBSettings'ten Respring edin. (Ya da reboot edin)
    6. Siri ilk açıldığında bazı güncelleştirmeleri yapmak için beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. (5 dk sürdü bende.)

// Voice kontrol açılanlar icin : Ayarlar/genel/Siri yolundan aktif hale getirin ve reboot yapın.
    Bu yöntem iphone 4 - 5.0.1 JB'li telefonumda çalışmıştır.
    Not: Birde ifile'dan dosya sisteminden bir dosya silmeniz gerektiğini söylüyordu fakat bende silmeden de çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 25 Ocak 2012; 19:21:18 >

• Olasi fakat hic zannetmiyorum, yine de jailbreak bu heran hersey mumkun :)
  • sirinin iphone 4de çalışacağını düşünüyorum. Orjinal uygulaması çalışıyordu fakat asistanın konuşma özelliği yoktu o zamanlar. Apple da satın alınca appstoreden kaldırıldı uygulama. Yok işlemcisi yetmiyormuş falan filan bunlar hikaye. iPhone 4s'i satmak için yapılan bir haraket bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realcem

Bence ios 5 jailbreak çıkınca bu siri'yi iPhone 4'e monte edecekler diye düşünüyorum.

işlemciyle alakalı degil bence işlemciyi fazla zorlayan bişey degil ram de aynı 4s le %90 çalışır die aklımdan geçiyor hele şu jb çıksın geriside gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: özkan1616

quote:

Bence ios 5 jailbreak çıkınca bu siri'yi iPhone 4'e monte edecekler diye düşünüyorum.

işlemciyle alakalı degil bence işlemciyi fazla zorlayan bişey degil ram de aynı 4s le %90 çalışır die aklımdan geçiyor hele şu jb çıksın geriside gelir

3GS bile çalıştırır bence

• zorlarsa belkim çalıştırır 3gs

yahu ip4 de çalışabileceğine dair kuvvetli ümid var bende

neyse 3-5 aya kalmaz çıkar kokusu
  • Şimdi adım adım neden iPhone4 lerde çalışmayacağını yazayım..

SİRİ, önceden APP şeklinde idi.. Apple onu satın aldı, biraz düzenledi çeki düzen verdi, sonra da 4S lere koydu..

Bu arada Store dan da silmeyi ihmal etmedi.

Daha önceden SİRİ indirmiş kullanıcılar ne oldu? Onlar şu anda kullanamıyor programı.. Neden? Çünkü SİRİ yi bulan firmanın server larına bağlanıyordu o şekilde çalışıyordu.. SİRİ satılınca o server lar da kapandı, program çalışmaz hale geldi..

Gelelim 4S lerdeki SİRİ ye..
    Şayet yine aynı mantıkta çalışıyorsa SİRİ, yani 3G ya da WiFi açıkken çalışıyorsa, aynı mantığı kullanıyor Apple da.. Yani Apple merkezdeki server lara bağlanıp bu işi yapıyor. ki doğrusu da bu zaten..

O zaman da sen ne kadar programı yüklersen yükle, Apple merkezdeki server lar telefonunu ip4 olarak algılayacak ve bilgi alışverişi yapmanı engelleyecektir. Dolayısıyla ip4 ler de de kullanılamayacaktır.

Benim bu tezimi çürütecek tek şey,
    SİRİ nin Edge, 3G ya da WiFi kapalı iken de çalıştığının öğrenilmesi..
    SiRi nin çalışması için internet şartsa eğer, ip4 lerde çalışma konusunun üzerine buz gibi bir su için.. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer bu dediklerin doğruysa bizde mail yağmuruna tutarız apple siri'yi diğer modellerede isteriz bizim ne günahımız var
  • quote:

Eğer bu dediklerin doğruysa bizde mail yağmuruna tutarız apple siri'yi diğer modellerede isteriz bizim ne günahımız var

Mail yağmuruna tutsan ne olur ki.. 4S al diyecek..

Siri server destekli çalışmak zorunda.. Server da da otokontrol var.. Cydia da çıkacağını unutun derim ben.. Programları kırıyorlar anladık da apple serverlarındaki kodları mı değiştirecekler adamlar..

Çok net yazıyorum, unutun!.. O kadar kolay değil bu işler.. :)
  • Unutamam siriyi felan bir an önce i love you demek istiyorum kendisine...
  • Yeteri kadar 4S satıldıktan sonra Siri'yi 4'lere de açarlar...(Yukarıdaki arkadaşın anlattığını doğru kabul edersek)...
  • tabiki kolay değil ama JB yi üretmekte kolay değil..adamlar neleri başardı :) bence bi umut var siri için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Şimdi adım adım neden iPhone4 lerde çalışmayacağını yazayım..

SİRİ, önceden APP şeklinde idi.. Apple onu satın aldı, biraz düzenledi çeki düzen verdi, sonra da 4S lere koydu..

Daha önceden SİRİ indirmiş kullanıcılar ne oldu? Onlar şu anda kullanamıyor programı.. Neden? Çünkü SİRİ yi bulan firmanın server larına bağlanıyordu o şekilde çalışıyordu.. SİRİ satılınca o server lar da kapandı, program çalışmaz hale geldi..

Şayet yine aynı mantıkta çalışıyorsa SİRİ, yani 3G ya da WiFi açıkken çalışıyorsa, aynı mantığı kullanıyor Apple da.. Yani Apple merkezdeki server lara bağlanıp bu işi yapıyor. ki doğrusu da bu zaten..

O zaman da sen ne kadar programı yüklersen yükle, Apple merkezdeki server lar telefonunu ip4 olarak algılayacak ve bilgi alışverişi yapmanı engelleyecektir. Dolayısıyla ip4 ler de de kullanılamayacaktır.

SiRi nin çalışması için internet şartsa eğer, ip4 lerde çalışma konusunun üzerine buz gibi bir su için.. :)

iphone 4 de ve ipadde çalışacaktır. yüzbinlerce developer var. siri üzerinde çalışmak isteyeceklerdir. iphone 4s almak zorunda bırakmaz apple tüm developerlarını.

bir diğeri ise internet üzerinden çalışsa bile iphone undan ipadim ben diye bilgi bile gönderirsin :) garageband için de sadece ipad 2 de çalışacak demişlerdi ipad'e de geldi.

inş herkes kullanır

• quote:

Update icin saurikin serverina baglanabiliyoruz cok kisa bi islemle, neden bundada olmasin ki?

• Saurik in server ı sadece update için, bu bir..

İkincisi Siri, verdiği cevapları direkt server dan gelen bir kod la telefonda çözümlenerek okunduğunu sanıyorum.. (Kodlardan yazılımdan nacizane birazcık anlarım)

O kod veritabanına saurik nasıl ulaşacak? msn şifresi çalmaya benzemez bu işler.. Ya da ev kullanıcısının bilgisayarına virus göndermiyorsun.. Apple Server larından bahsediyoruz burada hep birlikte.. :)

3G de itunes le apple server larına bağlanıyor, ip4 te bağlanıyor. Ama her nedense 3g güncelleme kontrol ettiğinde güncel sürüm olarak 4.3.5 görünüyor, ip4 güncelleme kontrol ettiğinde güncel sürüm olarak 5.0 görünüyor. Demek ki server larda cihaz modeli kontrol kodları var (ki bu kontrolü yapacak kod yazmak, server lara bu cihaz kontrolü ettirmek kod yazarak çok kolay)

Ha gün gelir de Apple kendisi açarsa açar.. Ama bu işi ne saurik yapabilir, ne de bir başkası..

Demem o ki mantıklı bir şekilde umutlanın.. JB ile olacak şeyler değil bunlar.. Öyle whatsapp kırmaya benzemiyor bu konu.. Apple server ayağı var..

Apple kendisi açmadığı sürece kullanılamaz bu özellik..

• AXAPTA'nın dediği gibi sanırım. Apple serverları gerekir. Ama yok eğer bu serverları hackleyen biri olur derseniz o zaman da bunlar server değiştirir.

Apple geliştiricileri düşünürmüş de 4'e de acarmış Siri'yi. Ne alakası var. Adam uygulamasını yazar, bir de Siri destekli versiyonunu çıkarır 4S için. Oldu bitti. Aynı normal ekran retina ekranda olduğu gibi. SD-HD olayı yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

dediğin gibiyse servera ip4 ü ip4s olarak tanıttırırlar yinede yaparlar bence

• Hayat da keşke dediğin gibi güzel olsa :)
    ROM içindeki bilgileri değiştiremezsiniz :)
  • Bu arada bu Siri bizim için maalesef çok işe yaramayacak.

Türkçe değil. Ben İngilizce olarak kullanırım deseniz bile "Donanımhaber'e git." dediğinizde Siri bunu algılayamayacak. İngilizler gibi siteleri, yer adlarını, isimleri İngilizce kullanmamız gerekecek.

Türkçesi gelirse -ki bence uzun süre gelmeyecek- bu sefer de sadece telefonun kendi uygulamalarında kullanabileceğiz. AppStore'dan indirilen uygulamalar İngilizce olacağından maalesef desteklemeyecekler dilimizi. Bu da büyük bir kayıp demek.
  • Aynen siri ip4 de olsa ne olur türkçe deil adamlar yıllar sonra itunesi türkçe yaptılar herşey bitti sirimi kaldı :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.