Şimdi Ara

Dukkanimin onune park etme. (Yasal opsiyonlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
331
Cevap
3
Favori
69.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında bıçaklandıktan sonraki işlemler gayet iyi işliyor, 112 ile hastaneye kaldırılırsınız, (ücretsiz)bıçak çıkartılır, ameliyatınız yapılır, ölürseniz, belediye tarafından defin işleminiz yapılır, polis saldırganı yakalar(yakalamayadabilir ama yakalayadabilir), iki yıl içerde yatırırlar sonra çıkar. Olur da ölmezseniz bir daha dükkan önüne parketmezsiniz herhalde....
  • Sanırım Türkiye'nin sokaklarından bahsediyorsunuz. Üzgünüm ama bu ülkede adalet kavramı yok. Polis, Jandarma ve Belediye sizin park sorununuzla uğraşmaz. Paranız ve silahınız varsa tüm dükkanların önüne park edebilirsiniz.
  • niye? size mi ait dükkanın önü?
  • Dukkan onune konulan park yapilmaz levhalari, koniler, bayraklar, burasi benim dukkanima ait levhalari vesaire cinsinden seyleri, benim parasini vergimle odedigim yollardan kaldirmak, bunlari yapanlari verdigi cezalarla egitmek ve beni taciz etmelerini, yerine gore beni ailemin onunde bicaklayip oldurmelerini onlemek polisinmi, belediyeninmi yoksa jandarmaninmi gorevidir?

    Bir dahaki sefere nereden baslayacagimizi bilmek icin soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 12 Ekim 2011; 16:12:30 >



  • Kusura bakmayın hort olacak ama 2-3 lira otopark parasını dert ediyorsunuz diyenlerin işgaliye parasından kaçmaya kasması cidden komik olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HELP.

    Park etme Adamın dükkanının önüne Nasıl fikir ? Adam kendi arabasını koyar , olmadı müşteri geldiğinde park edemeyip başka yere kaçmasın die müşterisi koyar , mal gelir kamyonet koyar mal iner .
    2 dkya Gelecem demekte kar etmez .
    Bayatladı .
    Ben koydurmam dükkanımın önüne .
    Biri koyma diyorsada saygı duyarım .
    Taxicinin yerine Nasıl koyarsanız , çektirir arabayı . Adamın durağıdır . İşine engel olursun .
    Esnafında kamyonu yanaşamaz , müşterisi koyamaz işine engel olursun .
    Özgürlüğün anlamını yanlış anlamayın .

    Dükkan önünün isgal parasını devlete ödüyorsan kabul. Yoksa bedavadan yer kapmaya calısıyorsan senin uyanıklıgın da bayatladı kusura bakma. Orası herkesin kullanım alanı. İster dükkan önü ister baska sey.

    Parasını ödeyin. Sadece sizin olsun. Kimsenin bası agrımasın. Parasını ödemiyorsanız da bedavadan yer kapmaya calısmayın




  • Dukkanimin onune park etme diyenden, dukkanin onundeki yola kasa, koni koyandan

    KESINLIKLE ALISVERIS YAP MI YO RUUUM!
  • Biri diyor "dukkanimin önüne park ettirmem bekçi tuttum" öbürü diyor "esnaftan izin alsınlar"

    Bu çağda eskiyalık böyle oluyor demek ki...herkesin olan bir mala çöküp " burası benim" demek.

    Adam sokağa iki duba, üç çöp kovasi koyup devletin sokagini, "esnafim" ayağına kendi şahsi otoparkı yapıyor iyi mi?

    Bana ne ya esnafsan. Bana mı çalışıyorsun? Iş para kazanmaya gelince kendine ayrıcalıklar istiyorsun, vergi vermeye gelince bin dereden su getirip asgari ücretli kadar kazanıyorum diye beyan ediyorsun.

    Once gelirsen buyur koy. Orası bosken ben gelirsem ben koyarım. Dubanı da al git.

    Adam mal gelecek diyor ya. Daha ilk dakikadan yalan söyleyen bir esnaf.

    Mal gelmiş zaten. Karşımda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 12 Ekim 2011; 6:29:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nashquil

    Şaka gibi ya, hakkı olmayan şeyi hakkı gibi görüyor, üstüne bir de canhıraş şekilde savunuyor insanlar. Kamuya ait olan şeyi gasp ederken sorun olduğunu görmüyorsanız, insanlığınızı bir sorgulayın.

    Vergi veriyorum diyorsunuz, ülkede bi tek vergiyi esnaf veriyor zaten. Burada yazanların %99'unun kuruşu kuruşuna vergi ödemediğinden de o kadar eminim ki.

    Hadi vergi diyosunuz, e ben senede 5 milyon civarı kdv, 300.000 lira civarı gelir vergisi veriyorum, o zaman ben senin dükkanının önüne park edebilir miyim? Veya Ferit Şahenk gelse, o direk dükkanın içine parkedebilir mi?

    oh mis, iş dalınız nedir?

    Birden fazla iş kolundayım, ağırlıklı olarak ithalat ihracat yapıyorum. Hiçbir işyerimin veya dükkanımın önüne parkedene bugüne kadar arabayı çek demedim, elemanlarım da diyemezler. Çok mal giriş çıkışı olacak yerlerin önü için ödüyorum işgaliyemi, kaldırıma rampa yaptırıyorum insanlar anlıyorlar oraya araba çekilmemesi gerektiğini. Ben kerizim çünkü, kanuna nizama uygun iş yapıyorum. Kamu malını gaspı haklı gören kendi evine hırsız girdiğinde de sesini çıkarmasın, hırsız da ekmek parasında sonuçta. Tek farkı kamu malına çöreklenen yüzsüz esnaf tüm mükelleflerden çalıyor, o hırsız sadece bir kişiden.




  • Arkadaşlar esnafın bazen sag duyulu olmayı kaybettigi ve sert çıkıştıgına eminim ancak gerçekten dükkan işleten biri için dükkanının kapaı yada açık olması onun işlerini dogrudan etkiliyor özellikle vitrini sağlam olan kuyumcu gibi esnafları bu adamların dükkanlarını biri yolda geçerken görür vitrinden bir şey begenir girer alır. Ama bakkal gibi yerler öyle değildir onun orda oldugunu bilirsin ihtiyacın olan şeyi gider alırsın... Bende esnafım biliyorum park sorunu çok ciddi ama bir dükkanın önünü kapatmak özellikle büyük bir araç ile o günkü kazancı yarı yarıya düşürür bu böyledir kimse keyfinden demiyor. Mümünse dükkan önüne park etmemeye özen gösterin işiniz kısa ise esnaftan rica edin.
    Ustam araba 1 saat burada dursa bankada işim varda ?
    Kimse hayır demez eğer dükkana mal almıyorsa hem arabanızıda kollar lar. Sade ce kendi açınızdan değil esnafın açısındanda düşünün biri arabasını çalıştıgınız şirketin önüne bıraktı diye o gün size yarım maaş verilmesi gibi dir esnafın önüne araç bırakmak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    arkadaşlar bizim binanın altındaki dükkanın ön cephesi caddeye yan cephesi sokak içine bakmakta. Şimdi Dükkandaki kiracı ön cephede kaldırima yan cephede kaldırımdan aşağı yola arabalar park etmesin diye saksı koydu. Uzun bir süredir durum böyle. Dükkan çevresi bu şekilde kapalı olunca gelen araçlar bizim garajların önüne ve kapı girişine park ediyor. Dükkanın araçları dahil. Bu sokak içine kaldırımdan aşağı saksı koymanın yasal bir hakkı var mi acaba?

    siz de o saksıları dükkancının........

    Ben de esnafım ama öyle orrr.... ço..... değilim.
    En fazla dükkanın önüne araba çekenlerin sileceğine "bi dahaki sefere dükkan önüne araç çekerken tl no bırakın" diye not bırakıyorum. Bu yüzden baya bi özür dileyen "insan gibi insana" denk geldim.

    Bu arada sorunun cevabı ZABITA....

    Her türlü kuka levha saks vesaireyi bu zibidilere itina ile monte ediyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evolvo

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Her bu tip konuyu okuduğumda hakkımı helal etmeyeceğime (bu ülkenin tüm insanlarına) bir kere daha emin oluyorum.

    ne açıdan?, anlayamadım...

    Ya en basitinden yolda yürürken birisinin omzuna çarpınca ya da ne bileyim trafikte birisinin önüne kırınca, otobüsten inip binerken ya da birisine sırf bakış attın diye dünya üzerindeki kaç tane ülkede bıçaklanma, yaralanma, dayak yeme, ölme riskin var???
    Babam polis biliyorsun o yüzden karakola gelen olayları 15 yıldır ben biliyorum. Dünya üzerindeki hangi insan evladı üst kattan halı çırptı diye komşusunu pompalı tüfekle öldürebilir ya da yine komşusu kendi yerine park etti diye aracını yakıp, adamı bıçaklayabilir?




  • Beyoğlu'nda masa operasyonu yapana kadar tüm Türkiye genelinde dükkan önlerindeki dubaları kaldırma operasyonu yapsalar daha hayırlı bir iş yapmış olurlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fetih

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    fazla abartılmış bence
    aynı zaman da esnaflık yapan da yok anladığım kadarıyla


    Sokak esnafın malı değil.

    yazılı olmayan kurallar vardır
    evimin önüne park hakkı önce benimdir bundan doğal bişey yok
    ..kunu çıkarmadıktan sonra esnafa toleranslı davranılabilir
    sokak esnafın malı değil de evimin önündeki kaldırım benim malımmı ?

    Evinizin önüne park hakkı eğer orası hususi otoparkınız değilse ilk girenindir. Ha binanızın tapulu arazisidir, sizin dışınızda hiç kimse orası için para vermiyodur falan derseniz, orası ayrı. Ancak eşit vergi verdiğiniz herhangi birinden bir gram bile fazla hakkınız olamaz orası üzerinde.


    Bir de güzel ülkemizde her dükkana her an mal geliyor. Nereye araba bırakmaya çalışsan "Abi 2 dk sonra mal gelecek", "Abi dur kamyon geliyor birazdan", "Abi mal indircez biraz geri al da çizilmesin" replikleriyle karşılaşıyorsun. Madem bu boyutta bir ticaret var Türkiye'de, niye böyle geriyiz arkadaş?




  • quote:



    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Açıkçası bende esnafım ve dükkanımın önüne benden başkası gelipte bodoslama araç koyamaz.

    koyması gerekiyor ise de gelip benden izin alır, koyar.

    herşeyin bir adabı, usulü vardır.



    Sizin dukkanin onune araba koyanla uc asagi bes yukari benzer insanlar oldugunuzu dusunelim, karsisindaki insana zarar verme kapasitesi acisindan.

    Siz galiba dukkan sahibi bu itismenin sonunda verecek sopayi park edende aglaya aglaya gidecek sayiyorsunuz. Boylede olabilir veya cok baska seylerde olabilir.

    Benim soylemek istedigim bunlara degmez. Kural yazili ve bellidir, yok adap boyle, yazisiz kural budur demek ne demek ?
  • quote:



    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Arkadasim hemen dayağa sopaya nerden bağladın bi anlasam.

    Bir ticarethanenin önüne araç koyacaksan, adabınca girer içeri bir haber verirsin, işin ne kadar sürecekse belirtirsin vs vs.

    Sadece öküzün yalağa yanaştıgı gibi yanaşılmaz, ondan bahsediyoruz.

    Yani bir nevi nezaket örneği diyelim. Sonuçta sen vergi veriyor olabilirsin, fakat bizde çölden gelmiş bedevi değiliz dimi, bizde bi ton stopaj, vergi, kira vs ödüyoruz yani.



    Yapma kardesim, bilmez gibi, iceri girip haber verme ne kelime zaten adam cikmis ustume geliyor, aynen okuzun yalaga yanastigi gibi, bayragi, kukayi dikmis, betonu dokmus.

    Kimden ne icin izin alacakmisim ?

    Tabiiki, vergi stopaj verilecek bunlari verince caddeden sizin dukkana nazir bir otopark hakki alindigini nereden cikartiyorsunuz ?




  • Evinde veya dukkaninda otopark olmayan vatandas veya esnaf sunu bilmeliki, onun otopark ihtiyacini ben karsilamak zorunda degilim. O evi, dukkani sen o haliyle tuttun veya aldin ihtiyacin ve imkanin varsa otoparkli bir yer tutacaksin. Yoksa eskiyalik etmiyeceksin.

    Benim asil actigim konu bu degildi ama konu gene ozune dondu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 12 Ekim 2011; 0:04:32 >
  • tadilat vardır kamyon gelecektir, apartmana biri taşınıyordur, ne biliim fırıncı yeni makine almıştır, berber koltuk almıştır vsye tamam ama

    mal indirme bindirme istisnai bir durum değil ki mazeret kabul edilsin, hoş görü gösterilsin. Dükkan dediğine sürekli mal gelir mal gider işlevi bu zaten

    Kimse kimseye zorla dükkan kiralamıyor, o dükkanda malını yükleyemiyorsan başka dükkana geçersin olur biter.

    vatandaşın ortak malını işgal etmekle gidip birinden çalmak arasında bir fark yok bana göre.
  • her iki kesimde hem haklı, hem haksız.
    biz, kaldırım kenarına park etmemeliyiz.
    otoparklar var.
    uzun süreli parklar için otoparka girmeliyiz.
    hem yolu, hemde esnafın dükkanının önünü tıkamaya hakkımız yok.
    öte taraftan, 1-2 dk lık duraklama için esnafında arıza çıkarmasına gerek yok.
    her iki tarafta hem haklı, hem haksız malesef.
    işte bunun önüne geçmek için,
    her şehirde ana caddelerde ve şehir merkezinde işparklar olmalı.
    5 dk lık duraklama ücretsiz, ondan sonraki her 15 dk da fiyatlar çok fahiş şekilde artmalı ki,
    (15 dk =2 tl, 30 dk =5 tl, 1 saat =15 tl, 2 saat =30 tl....vs)
    kimseler 15 dk dan fazla park etmesin.
    bence en güzel çözüm bu.
  • Bir su bayisi, sürekli eşya indir bindir yapılan bir dükkan, fırın ve benzeri yerlerin önü her ne kadar kamu malı olsa da hoşgörülü olunmasından, bu tip yerlerin çalışmasını aksatacak şekilde önüne park etme konusunda ısrarcı olunmamasından yanayım. Fakat asla ve asla bu bir esnafa orayı mülk edinme, araca zarar verme veya eşkiyalık yapma hakkı bahşetmez. Kafe, lokanta-kebapçı ve benzeri birtakım yerler caddeye boylu boyuna duba dizerek araziyi kendisine tahsis ediyor ki, bence şikayet edilmesi gereken uygulama budur. Madem özel aracından bir saniye ayrılamayacak kadar kalburüstü müşterilerileri var gidip kendisine otoparkı olan bir işyeri tutması gerekir. Bütün bu sorunlar şehirleşme konusunda bir geçiş sürecinde olmamızdan kaynaklanıyor. Alışveriş merkezleri küçük illere bile ardı ardına kurulmaya başladı, esnaf olayı giderek tarih oluyor zaten.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.