Şimdi Ara

Dukkanimin onune park etme. (Yasal opsiyonlar) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
331
Cevap
3
Favori
69.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugun ben de hastaneye giderken acilen bir yere park ettim, meğer dükkan önüymüş. ben gelince adam bana azarı bastı. araç yanaşmış da yükleyemiyormuş da yol tıkanmış da falan filan. yer şırnak-silopi dandik mahallelerden birisi. zaten hastalığın verdiği moral bozukluğu ile ben de çıkıştım ,
    "bana bu yolun size ait olduğunu gösteren tapuyu gösterin " dedim
    "burası dükkan git belediye park yerine park et " diyorlar.

    sizce suç kimde? dükkan önleri kutsal mekanlar mıdır? oraya yaklaşmamız suç mu?

    adamlara baya bi saydım, fena halde kızgınım şu anda
  • madem mal gelecek dukkanin onune engelleyecek bisey koysun. sen müneccimmisin bilesin mal hangi gun kacta gelecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilozay

    Vallahi hocam, bu eşkiyalardan kesinlikle alışveriş etmiyorum. Yan binamda pastane vardı, her gün 15-20 TL lik mal alırdım, baktım onlar da el değiştirdi eşkiyalık yapmaya başladılar, o gün kestim alışverişi. Nerden baksan 300-400 TL ciroları azaldı sadece benim alışverişimden. Gelen sayısı arttı mı dersen, artmadı.

    Biraz karakteri olan, kendi hakkına tecavüz edilen herkes tepkisini koymalı. Halbuki ben oradan hem komşu kazansın, hem de mallarının kalitesi için alışveriş ederdim. Hem benim hakkımı alacak, hem de onlara para kazandıracağım, yok artık..

    Gerekirse 2 kuruş fazla veririm, adam gibi iş yapandan, benim hakkımı gaspetmeyen yerden hizmetimi alırım.

    Hocam doğru düşünüyorsun katılıyorum ancak diyelim 100 metre ötedeki pastaneden aldığında da bir şey değişmiyor ki, bu seferde ordaki başkabirinin hakkına gasp ediyor sadece sana gasp etmiyor diye kazandırmıyorsun. Genel olarak bu olaya bi çözüm bulunmalı ancak bilemiyorum.




  • 2 arabamız II şeklinde duruyor. Gelip önlerine --- şeklinde park ettiklerinden bizde o plastik levhalardan koyduk. Yanımız lokanta gelip koyabilir miyim diyen koyuyor. Ama zaten "hanzo" adama fark etmiyor koyup gidiyor. Bizim de işimiz çıkınca "hanzo" arkadaşımız çıkıp arabayı çekiyor yemeği yarım kalıyor. İki taraf da kaybediyor kısaca. Velhasıl bizim o taraflar müsait yani 10 adım ötede sokak var ve sokak içi hep boş. Orada dükkan da yok. Fakat tam önüne park edecek illa diye park eden ediyor. Yani levha koydurduk fark etmedi sadece sayı 10 iken 2'ye indi. Türkiye'de yasak demediğin sürece kimse tınlamaz. Eğer benim seyahat özgürlüğümü elimden alacak ise, aracım oradan çıkamayacak ise ki daha hiçbir zaman böyle bir şey ile karşılaşmadık. Yani çekmiyorum kardeşim tarzı. Pek hoş sonuçlanmazdı yani.

    Tüm durum empati olayı. Buraya gelmiş yardırıyorsunuz iş sahiplerine ama empati yaparsanız anlarsınız. Bizde sizi düşünüyoruz fakat siz bizi düşünmüyorsunuz.




  • mal yükleme ihtimali -mobilya vs- olan yerlerde sorarım genelde izin için.bazı kafeler -fenerbahçe kalamış gibi- önlerindeki alanda işpark ın onlara alanı tahsis ettiğine dair bir yazı oluyor.bu yazı bile aslında oraların halkın olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum.halkın değil diyorsanız ve işlekse zaten işpark.işpark gelince bura benim diyebileceğini sanmıyorum dükkan sahiplerinin.
  • Valla mümkünse sorarım. Halaskargazide bekleme yapıyorum. Bir eleman geldi biz kamyoneti yanaştıralım sen ileriye parketsen olur mu diye. Dedim olur neden olması. Hemen oradaki dükkana mal indirdiler. Adamlara yeri resmen rezerve etmişim. Ben orada olmasam böyle bir lüksleri olmayacak kututları daracık araçların arasından geçirmek ve de 2. şerit yapmak zorunda kalacaklardı.

    Arada gittiğim yerlerde park sıkıntısı yaşıyorsam orada hergün bu problemi yaşayan insanların bu konuda gerildiklerini düşünüyorum.

    Bir tek şartla burası benim diye efelenleri sevmiyorum. Zaten mülkün insana ait olduğunu düşünmüyorum bir de araç büyüklüğünde yer için kavgayı göze alanı hiç sevmiyorum.
  • Kusura bakmayın hort olacak ama 2-3 lira otopark parasını dert ediyorsunuz diyenlerin işgaliye parasından kaçmaya kasması cidden komik olmuş
  • Yeni bir dükkan kiraladım, ana cadde üzerinde,park ve durmak yasak,araçları zaman zaman çekici ile çekiyorlar.
    Hemen bitişiğim de motosiklet tamircisi var, park ve durmanın yasak olduğu caddede motorları paralel değil genişlemesine park ediyor,kendi önüne park etse sıkıntı yok ama benim dükkanın önüne de bir araç boyu kadar motorlarını diziyor.
    Çekiciler motorcuya nedense hiç bulaşmıyor, arabaları çekiyor ama araç genişliğinde park edilen motosiklet lere sesini çıkarmıyorlar.
    Geçen gün baktım ,polis motosikletleride gelip tamir yaptırıyor,sanırım polisler tarafından korunuyor.
    Sanırsınız benim dükkanda motor tamircisi,
    Yarın konuşacağım kendisi ile, umarım sıkıntı çıkarmaz, ben komşumla iyi geçinmek isterim ama beni dinlemez bildiğini yapar ise kime şikayet etmeliyim.
    Amacım pislik çıkmaması,başımın derde girmesini istemiyorum umarım anlayışlı biridir. Yoksa durum can sıkıcı olacak..




  • Arkadaşlar esnafın bazen sag duyulu olmayı kaybettigi ve sert çıkıştıgına eminim ancak gerçekten dükkan işleten biri için dükkanının kapaı yada açık olması onun işlerini dogrudan etkiliyor özellikle vitrini sağlam olan kuyumcu gibi esnafları bu adamların dükkanlarını biri yolda geçerken görür vitrinden bir şey begenir girer alır. Ama bakkal gibi yerler öyle değildir onun orda oldugunu bilirsin ihtiyacın olan şeyi gider alırsın... Bende esnafım biliyorum park sorunu çok ciddi ama bir dükkanın önünü kapatmak özellikle büyük bir araç ile o günkü kazancı yarı yarıya düşürür bu böyledir kimse keyfinden demiyor. Mümünse dükkan önüne park etmemeye özen gösterin işiniz kısa ise esnaftan rica edin.
    Ustam araba 1 saat burada dursa bankada işim varda ?
    Kimse hayır demez eğer dükkana mal almıyorsa hem arabanızıda kollar lar. Sade ce kendi açınızdan değil esnafın açısındanda düşünün biri arabasını çalıştıgınız şirketin önüne bıraktı diye o gün size yarım maaş verilmesi gibi dir esnafın önüne araç bırakmak.




  • Telefon numarasını araca bıraktıktan sonra tabi park edebilir dükkanımın önüne. Ama araç sahibi, saatlerce gelmezse, ben malzemeleri dükkana taşırken zorluk çekersem o araç sahibine tabi ki söverim. Her şey dile kolay, ama yaşamadıktan sonra insan bilmez tabi. Zira ufak bir işim olsa ben esnafa rica ederim, eğer işim uzunsa otoparka bırakırım mecbur.
  • .ok şey konusulmusta bu adamları nereye şikayet edeceğiz o konuşulmamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Her bu tip konuyu okuduğumda hakkımı helal etmeyeceğime (bu ülkenin tüm insanlarına) bir kere daha emin oluyorum.

    Birader evde oturup müzik dinliyorum hayırdır ne ettik sana da helal etmiyorsun
  • Bende bir esnaf olarak işletmemin önüne park edilen araçlardan yakınıyorum, çare arıyorum :) İşim gereği, gün boyu sürekli müşterim gelip gider, çoğuda araçla. Ama sabah 9dan itibaren on arabalık dükkan önünde kendi arabamı koyacak yer bulamıyorum gidip başka yerlere park ediyorum, böyle acınası bir durum :).. Ayrıca dükkanımın önüne park edenlerde çevre esnaflardan, sabah koyar akşam alır arabasını. Silecek kaldırdım işe yaramadı, şimdi duba koyacağım oda işe yaramazsa lastiklerini indireceğim artık başka çarem yok..
  • niye? size mi ait dükkanın önü?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekstilci arkadaşlar sözüm var.

    Babanızın tapulu malı değil kaldırımın önü. Kaldırım işgal bedelini yatırır beleşini alırsanız haklısınız. Dükkanımın önü nedir.
  • Park etme Adamın dükkanının önüne Nasıl fikir ? Adam kendi arabasını koyar , olmadı müşteri geldiğinde park edemeyip başka yere kaçmasın die müşterisi koyar , mal gelir kamyonet koyar mal iner .
    2 dkya Gelecem demekte kar etmez .
    Bayatladı .
    Ben koydurmam dükkanımın önüne .
    Biri koyma diyorsada saygı duyarım .
    Taxicinin yerine Nasıl koyarsanız , çektirir arabayı . Adamın durağıdır . İşine engel olursun .
    Esnafında kamyonu yanaşamaz , müşterisi koyamaz işine engel olursun .
    Özgürlüğün anlamını yanlış anlamayın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bizim binanın altındaki dükkanın ön cephesi caddeye yan cephesi sokak içine bakmakta. Şimdi Dükkandaki kiracı ön cephede kaldırima yan cephede kaldırımdan aşağı yola arabalar park etmesin diye saksı koydu. Uzun bir süredir durum böyle. Dükkan çevresi bu şekilde kapalı olunca gelen araçlar bizim garajların önüne ve kapı girişine park ediyor. Dükkanın araçları dahil. Bu sokak içine kaldırımdan aşağı saksı koymanın yasal bir hakkı var mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen gun besiktasta dukkanimin onune park edemezsin diye bir kavgaya sahit oldum, mudahil olacaktim ki diger esnaflarla birlikte adamin ustune yuruduler o da ben de oradan gitmek zorunda kaldik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    arkadaşlar bizim binanın altındaki dükkanın ön cephesi caddeye yan cephesi sokak içine bakmakta. Şimdi Dükkandaki kiracı ön cephede kaldırima yan cephede kaldırımdan aşağı yola arabalar park etmesin diye saksı koydu. Uzun bir süredir durum böyle. Dükkan çevresi bu şekilde kapalı olunca gelen araçlar bizim garajların önüne ve kapı girişine park ediyor. Dükkanın araçları dahil. Bu sokak içine kaldırımdan aşağı saksı koymanın yasal bir hakkı var mi acaba?

    siz de o saksıları dükkancının........

    Ben de esnafım ama öyle orrr.... ço..... değilim.
    En fazla dükkanın önüne araba çekenlerin sileceğine "bi dahaki sefere dükkan önüne araç çekerken tl no bırakın" diye not bırakıyorum. Bu yüzden baya bi özür dileyen "insan gibi insana" denk geldim.

    Bu arada sorunun cevabı ZABITA....

    Her türlü kuka levha saks vesaireyi bu zibidilere itina ile monte ediyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HELP.

    Park etme Adamın dükkanının önüne Nasıl fikir ? Adam kendi arabasını koyar , olmadı müşteri geldiğinde park edemeyip başka yere kaçmasın die müşterisi koyar , mal gelir kamyonet koyar mal iner .
    2 dkya Gelecem demekte kar etmez .
    Bayatladı .
    Ben koydurmam dükkanımın önüne .
    Biri koyma diyorsada saygı duyarım .
    Taxicinin yerine Nasıl koyarsanız , çektirir arabayı . Adamın durağıdır . İşine engel olursun .
    Esnafında kamyonu yanaşamaz , müşterisi koyamaz işine engel olursun .
    Özgürlüğün anlamını yanlış anlamayın .

    Dükkan önünün isgal parasını devlete ödüyorsan kabul. Yoksa bedavadan yer kapmaya calısıyorsan senin uyanıklıgın da bayatladı kusura bakma. Orası herkesin kullanım alanı. İster dükkan önü ister baska sey.

    Parasını ödeyin. Sadece sizin olsun. Kimsenin bası agrımasın. Parasını ödemiyorsanız da bedavadan yer kapmaya calısmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.