Şimdi Ara

Mazda Türkiye İnternet Sitesi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce 3-4 konuda bahsi geçmiş ve bunu paylaşmıştım.

Yine konular içinde başka arkadaşlar da paylaşıyor.

Ama hala yeterince fazla kişiye ulaşılamamış görünüyor:

Mazda firmasının 90'lardan itibaren Türkiye distribütörü olan Mermerler firması ile 2007 yılından beri yolları ayrılmış durumda.

Ancak eski distribütör olan Mermerlerwww.mazda.com.tr sitesini elinde tutuyor bir şekilde.

Mazda firmasının şu an ülkemizde kullanmakta olduğu internet sitesi isehttp://mazda-tr.com

İlgililere duyurulur.:)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• Şuanda Türkiye'de markanın yetkisi kimde ise mazda.com.tr'yi almaları çok zor birşey değil. Sadece gerekli belgelerle (ticari sicil, patent kaydı vb) birlikte ODTÜ'nün yetkili birimine başvurmaları yeterli.

Bu arada bilgi için teşekkürler.

kaldıki mazda.com.tr sitesini ellerinden almamaları için bir neden yok.bu da türkiye pazarına olan ilgi[sizliği] yi gösteriyor.

Orijinalden alıntı: UgurKRN

Şuanda Türkiye'de markanın yetkisi kimde ise mazda.com.tr'yi almaları çok zor birşey değil. Sadece gerekli belgelerle (ticari sicil, patent kaydı vb) birlikte ODTÜ'nün yetkili birimine başvurmaları yeterli.

Bu arada bilgi için teşekkürler.

Rica ederim.

İki firma arasında hukuk mücadelesi de vardı bir dönem.

Yanılmıyorsam ona istinaden böyle bir durum oldu.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • ödüm koptu resmen bu saatte

kulaklık var sesi açık odanın ışıkları kapalı
    siteye bir girdim bir fısıltı "suum suum" diyor

çığlık atan kadın şeyleri olsa böyle ürpermezdim arkadaş

• Yasaya göre .tr ve "firma ismi Türkiye-Türk" uzantılarını yanlızca Türkiye'de Türk paravan şirketi olan firma kullanma hakkına sahip olabilir.Mazda,Mermerler ile anlaşmasını bitirip Türkiye'ye doğrudan giriş yapınca .tr uzantısını ve Mazda Türkiye ismini alamadı.Bundan ötürü davaları sürmekte...Mermerler hırs yaptı ve "ben Mazda'dan kazanamıyorsam onlarda kazanamasın" düşüncesi içerisine girdi.Fakat aslında elinde ne bir yetki,ne bir imkan ne de satabileceği bir ürün var.Türk yargısı hantal olduğundan bu durumun değişmesi biraz daha zaman alacaktır.Bu durumuda "Mazda internet sitesi almaktan aciz" olarak yorumlamamak lazım.

TIKLA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu durum, Mazda markasının ülkemizdeki imajını zedeliyor mu sizce?

Bence pek büyütülecek bir şey değil. Mazda almak isteyen adam zaten gider showrooma alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Bu durum, Mazda markasının ülkemizdeki imajını zedeliyor mu sizce?

Bence pek büyütülecek bir şey değil. Mazda almak isteyen adam zaten gider showrooma alır.

İmaj zedelemekten çok bizler gibi öncelikle internetten işimizi görmeyi tercih edenler için yanlış yönlendirme var.

Kaç tane konuda kişilerin Mazda'nın fiyat listesini bulamadığına denkgeldim şu 3-4 ayda.

Mermerler'in sitesine giriyorlar tabii ve de aradıklarını bulamıyorlar.

Sitesi böyleyse kendi daha kötüdür diyen vardır mutlaka Taym'cım.

• Güncelleyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

ödüm koptu resmen bu saatte

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

ödüm koptu resmen bu saatte

aynen biraz ürpertiyor derinden gelen ses ...
    Zamanında bizde sitesini bulamamıştık Mazda 3 'e bakmak istediğimizde , plazaların şahsi siteleri bile üst sıralarda çıkıyordu

• Ben Mazda'nın sitesinin mazda.com.tr olduğunu sanıyordum.Bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Mermerlerin yaptığı çok ayıp. Tamam mazda.com.tr'yi satın almışlar ama mazda markasının sahibi belli. ZatenMermerlerin Mazda politikasında neden başarsızı olduğu ve Mazsa'nın Merleri neden bıraktığı da bunun gibi küçük ayrıntılarda saklı. Hiçbie onurlu ve kurumsal şirket böyle bir basitlik yapmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 16 Ocak 2012; 15:53:44 >
    2025 MİNİ COUNTRYMAN E - SLATE BLUE.
    2017 BMW 118i ZF8 JOYPLUS LCI2 BEYAZ.

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • Aynen. Bir ara Mazda 5'in fiyatını merak etmiştim. Saf saf mazda.com.tr'ye girdik. Araki, bulaki... Iııh fiyat yok. O zaman isyan etmiştim işte müşterisine bu kadar değer veren bir markanın aracı alınmaz diye. İşin aslı başkaymış oysa

Orijinalden alıntı: hector81

Mermerler'in şu an başka bir markanın distribütörlüğünü yapıyor olması lazım ama hangi marka olduğunu anımsayamadım!

çinli chery

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 16 Ocak 2012; 22:21:47 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.