Şimdi Ara

BİR DİLİN TEMELİNİ ÖĞRENMEK NE KADAR SÜRER?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu dilleri öğrenmek istiyorum :

    Çok iyi derecede İngilizce, iyi derecede Almanca, orta derecede Fransızca, az derecede Farsça, ve Arapça(Temel olarak).Bu dilleri ne kadar sürede öğrenebilirim hepsini?

    Farsça ve Arapça'nın temelini öğrenmek ne kadar sürer?

    Not : Eğitim hayatımda İngilizce(Almanca'dan çok daha fazla-İlkokul 4'ten üniversite bitene kadar) ve Almanca gördüm(Lisede).



  • İngilizce çok basit bir dil -en azından grameri oldukça basit- 3-6 ayda çalışma tempona bağlı olarak çok iyi öğrenebileceğini düşünüyorum.
    Almanca ise ingilizceye çok benziyor yalnız artikeller ve telaffuz biraz kasabilir.Yine o da 3-6 ayı bulur.
    Fransızca hiç temelin yoksa orta seviyeye 2-3 ayda ulaşırsın.
    Diğer diller için bilgim yok.
    Başarılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekaniks

    İngilizce çok basit bir dil -en azından grameri oldukça basit- 3-6 ayda çalışma tempona bağlı olarak çok iyi öğrenebileceğini düşünüyorum.
    Almanca ise ingilizceye çok benziyor yalnız artikeller ve telaffuz biraz kasabilir.Yine o da 3-6 ayı bulur.
    Fransızca hiç temelin yoksa orta seviyeye 2-3 ayda ulaşırsın.
    Diğer diller için bilgim yok.
    Başarılar

    Teşekkür ederim bilgilendirmelerin için.
  • İngilzice gramer olarak en basit dillerdendir ama ingilizcenin zorluğu(daha doğrusu çok iyi öğrenmenin zorluğu) kelime haznesi ve phrasal verbs denen söz öbeklerinden kaynaklanıyor. Bunlar olmadan kuru kuru gramerle hiçbirşey yapılamaz ingilizcede.

    Türkçede almak,yapmak gibi kelimeler yüzlerce eylem için kullanırken ingilizcede aynı anlama gelen ama başka türlü eylemlerde kullanılan binlerce kelime var. Mesela operate,run,work,start,employ,study gibi sözcükler için Türkçede "çalışmak" kelimesini kullanırız. "Ders çalışmak" deriz ama İngilizcede "working" veya "operating" değil d e studying denir. Tabi bu basit bir örnek ama bunun gibi onbinlerce kelime var. Söz öbekleri için ise ayrıntılı bir sözlükte "get" sözcüğüne bakarsan sanırım 50 tane falan söz öbeği bulabilirsin. Tabi daha fazla da vardır ama sık kullanılanları yazar genelde.

    Tek yabancı dilim İngilizce olduğu için sadece onun hakkında yazdım. İngilizcede çok iyi olmak istiyorsan uzun süre lazım. 3-5 ayda olacak iş değil. Gramer dersen 2 ay yeter de artar bile. Tabi kendi başına çalışacaksan, Türkçe'ye göre çok farklı bir dil olduğu için bu süre uzayacaktır. Başta çok mantıksız geliyor ama sonradan çok mantıklı bir dil olduğunu anlıyorsun. Taşlar çok güzel yerine oturuyor herşeyi öğrenince. İngilizcede çok iyi olmak demek sadece gramer değil tabi. Listening uzun zaman alır, writing grameri bilince çorap söküğü gibi gelir, speaking için baya süre lazım, pronunciation ise sana ve tekrarına bağlı. Bu arada günde kaç saat çalışacağını söyleseydin daha iyi olurdu. GÜnde 10 saat çalışmak farklı 1 saat çalışmak farklı. Hergün 1 saat falan bakarım dersen çok uzun sürer söyleyeyim. Biraz uzun oldu ama anca toplayabildim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.