Şimdi Ara

ABD ordusu 315 adet Recon Scout XT robotu için 4.8 milyon dolar ayırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
7.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • ABD ordusu 315 adet Recon Scout XT robotu için 4.8 milyon dolar ayırdı





    Teknolojik gelişmeler savaş sanatları alanında ordu birimlerinin de en büyük yardımcısı konumunda. ABD Savunma Ajansı DARPA'nın insansız Humvee projesinin ardından minik robotlar da ordu saflarında görev alacak.




    İnsansız araçlar genelde tehlikeli bölgelerde askerlerin yerine keşif ve gerekirse saldırı amacıyla kullanılıyor. Küçük robot üretimi konusunda uzman firmalardan ReconRobots geçtiğimiz yıllarda bir robot prototipiyle ABD ordusunun ve basının dikkatini çekmişti.




    Ordu başarılı bulduğu küçük robotlardan 315 adet sipariş verdi. Recon Scout XT adı verilen robotlar küçük bir ot biçiciyi andırıyor. İki teker üzerinde giden 600gr ağırlığındaki robot zeminlerde keşif yaparak kızılötesi alıcılarla kontrol cihazına görüntüleri video olarak aktarıyor. Veya yukarıda kalan zeminlere fırlatılarak yine keşif amaçlı kullanılabiliyor. 




    Dikenli tel ve barikatların arkasına atılabilen robot 40m yüksekten düşmeye dayanıklı. Tek bir başlatma tuşuna sahip robotun bataryası şarj olabiliyor. Gece görüş özelliği var ve ortam ışığı yetersiz kaldığında kızılötesi aydınlatmasını kullanıyor.




    ABD ordusu SearchStick adı verilen kaidelerden de 315 adet sipariş verdi. Bu kaide üzerine oturtulan Recon Scout XT duvarların diğer tarafını da gözetleyebiliyor.




    Ekim ayının bitiminde siparişin büyük kısmı teslim edilecek. Robot için ayrılan bütçe ise 4.8 milyon dolar.

     

     








     

     

     







  • çok bir işe yarar gibi görünmüyor. askerler teröristlerin inine aygıtı atıyorlar, aygıt çalışıyor ve görüntü aktarıyor. buraya kadar güzel de, aygıtı gören teröristler keriz gibi hareket edip aygıtı etkisiz hale getirmeyi akıllarına getirmiyorlar. Sanki bilgisayar oyunundaki yapayzekası 0 a yakın bilgisayar karakterleri gibi hareket ediyorlar... Gülünç
  • Beş para etmez adam da ağzı açık bekliyecekti sanki bunun havadan uçanın da yapmalaı lazım küçük olacak sinek kadar
  • O gürültüyle bi halt edemez. 5 cm'lik eşiği açamadıktan sonra neyleyim gözcüyü.
  • uzaktan kumandalı arabaya küçük bir kamera takmayı akıl edememiş mi bunlar =) tanesi 15.238$'a geliyor. çok abartı değil mi?
  • ürüne değil, teknolojiye yatırım yapıyorlar. yeni cihazlar gelecektir. insansız araçların sayısı giderek artar. zaten adamlar askere fazla iş bırakmıyor. iç karışıklık çıkartıyorlar, millet birbirini yiyor onlar da gelip konuyor :)
  • hmm bizede 10 tanesini 1 milyon dolara satarlar :)
  • Counterdaki bicakli botlar bile bunu farkeder :D
  • Yani videodaki görüntüler bana da saçma geldi. Şimdi bu cihazdan teröristlerin de haberi olur.

    Ben terörist olsam ve benim önüme o cihazdan düşse hemen üzerine atlar, görüntü alıp etrafta neler var neler yok öğrenmelerini engeller ve üzerindeki çıkan ayağı kırar aşağıya geri atarım. Cihaz da kullanılmaz hale gelir. Yakalayamazsam ateş ederim.

    Üstelik ucuz bir cihaz da değil. 315 tanesi 4.8 milyon dolar olduğuna göre tanesi 15238 dolar yapar, ki düşünün benim dediğimi teröristler yaparsa ve 100 tanesi imha edilirse hükümet 1.5 milyon dolar zarar edeceği için bir daha da almaya kalkmaz bunlardan.

    Bu ancak bir şekilde işe yarar. O da karanlık bir yere atarsın. Teröristler görmezler ve kızılötesi ile kaç kişi var yerini belirlersin anca öyle bir işe yarar.
    Gündüz gündüz bunu görüp te aval aval bakacak kadar gerizekalı terörist te yoktur herhalde. Cihazı atacaklar. Terörist görecek. Salak salak bakacak.

    Tabi tabi...




  • işin özü zaten orda birinin olup olmadığını anlamak. Terörist aleti gördüyse alet de onu görmüş demektir.
  • Çinliler bu paraya yüzbinlercesini üretirdi, bu parayı japonlara verseler binlerce üretirlerdi japonlar birde geliştirirdi aleti.
  • çok saçmalık herifler robota neden mal mal baksınlar hçmi ateş etmeyecekler yani :D gülünesi durum
  • Amerikan ordusu koskoca yılların tecrübeli insanları anlamıyor sadece sizmi anlıyorsunuz bunun bir işe yaramayacağını. Bunların söyleyenler acaba kaç kere çatışmaya girdi merak ettim, çok deneyimliler galiba. Keşke sizlere verselerdi 4.8 milyon doları.
  • "Amerikan ordusu koskoca yılların tecrübeli insanları anlamıyor sadece sizmi anlıyorsunuz bunun bir işe yaramayacağını."

    Evet ben akıl ediyorum kardeşim. Gerizekalı değil ya adam. Önüne robot düşüyor. Benim önüme öyle kendi kendine hareket eden bir şey atsalar alır ya kırarım ya da ateş ederim.

    Zaten biz bu haberleri okuyorsak onlar da okuyorlar veya takip ediyorlar. Bunları başındaki adamlar da bunlara hareket eden robotlar çıktı diye bilgi veriyorlardır her halde.

    Üstelik bir yerde birkaç tane terörist varsa robot atıldığında adamlar görmezse hadi işe yarar. Ama görürlerse o robot çöp olur. Ne kadar sağlam da olsa benim önüme atarlarsa kıramasam bile alır çok uzağa fırlatırım veya antenini kırarım. Asker de kalkıp teröristi bırakıp gidip robot arayacak değil ya.

    Hadi bir yerde 3-4 terörist var. Robotu attılar. Teröristin tekini görebildin robotla ama terörist robotu etkisiz hale getirdi veya kırdı. Ne yapacak bir robot daha mı atacak.

    Ucuz veya beleş değil ki bu.




  • para fazla olunca nereye harcayacağını bilmiyor adamlar
  • açıkçası o bütçeye değecek bi yatırım olmamış o parayla ordularına daha yararlı robotlar alabilirlerdi ama adamların bi bildiği vardır sanırım
  • 2. dünya savaşında olsa işe yarayabilirdi
  • 2012
  • tesbitler yerinde ReconRobots bu projeye butce ayirmadan once burdan bi gorus almaliydi.
    ordunun harcamalarinda rant,eniste,kayinco cikarlari olabilir!
  • DH' in geldiği hale bak. Ergen Alert!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.